Kiemelt cikk

HabiBárpult

Pár barát által készített blog amiben a sorozatokról, filmekről, fociról, viccekről, zenéről és a kockulásról olvashatsz.

Elérhetőség

Ha valami kérdés, kérés van, ezen a címen érhettek el minket:

habibarpult@gmail.com

HABItémák

24 (22) 30 rock (22) 5outof10 (34) 6outof10 (43) 7outof10 (59) 8outof10 (62) 9outof10 (46) amerika (33) angol (22) avgn (41) berendelés (58) bl (32) blog (38) casting hírek (39) cbs (21) chuck (34) dexter (33) díjak (21) dota (23) dvd (23) e3 (30) előzetes (269) eminem (23) eredmény (107) évadpremier (20) évadzáró (77) family guy (22) film (116) flash forward (23) foci (204) forma 1 (40) glee (50) gól (22) gossip girl (24) heroes (50) hírek (189) house (21) how i met your mother (26) interjú (28) játék (245) kasza (23) kockulás (351) kritika (251) legnagyobb sorozatos szöveg (21) lost (95) magyar (33) magyarok (23) megjelenés (22) modern family (20) nbc (31) nézettség (52) nők (22) pilot (29) playstation (38) poén (276) poszter (56) promó (66) ps3 (62) raj (26) rap (100) reklám (21) részlet (62) sorozat (1017) star wars (26) supernatural (49) szavazás (37) the big bang theory (29) the office (27) the vampire diaries (20) toplista (63) true blood (39) u20 vb (20) utánpótlás (20) viccek (57) vicces (65) videó (440) wtf (33) xbox360 (21) youtube (34) zene (275) Az összes téma

Friss topikok

Indavideó

Linkblog

Látogatók

free counters

A Glee is lepihen

2009.12.10. 19:37 muforlife

Pontosabban a "Király", legalábbis az újoncok közt mindenképp, de a régiek közül is csak a Dexter produkált a Glee első 13 részénél jobb évadot. Mondjuk a finálé nem nőtt fel a várakozásaimhoz (kivéve persze a zenés részeket, azokkal nem lehet mellélőni), főleg az elején éreztem úgy, hogy ez egy kicsit kevés.




















Aki a sorozatot még nem ismeri, annak itt van pár videó, de a legjobban talán a pilot megnézésével lehet eldönteni, hogy bejön-e az embernek, hiszen ezek a kivágott jelenetek csak a zenék, táncok minőségét mutatják be, a sorozat jellegét már nem anniyra. Ezzek alapján akár egy sima HSM is lehetne a Glee, de szerencsére nagyon nem az. Sőt, megkockáztatom, hogy az utóbbi pár évben ez a sorozat a 3 legeredetibb közt van, annyira más mint a többi. 

Ennek az eredetiségnek az alapja, paradox módon, a sok klisé, amik igazából csak elsőre azok, hiszen a legtöbbet már az első részben felrúgják, kifigurázzák (pl, az amerikai focisok csapatkapitányából lesz a Glee klub egyik alapembere, de van egy csomó). Emelett a sorozat humora vetekszik néhány szitkoméval, és ezt még megspékelték a kicsit felnőtesebb dumákkal, amiket egy CW-s tinisorozatban sosem hallanánk (GG az más, meg ott már nem is tinik vannak). Példáaul ebben a részben is volt utalás, hogy a két pomponlány közt picit több van mint barátság ("Sex is not dating. If it were, Santana and I would be dating.") Csak az a kár, hogy erről a poénról sikeresen lemaradtam, mivel a Santana-ból egyből valamelyik táncossrácra gondoltam. Na igen, a 4 táncos mellékszereplőt nem nagyon szerepeltették, egyedül Brittany-nak jegyeztem meg a nevét a fináléig, meg most már tudom a másik pomponlánynak, Santana-nak is (akinek most szerencsére volt sok szövege), de a táncossrácokéról még most sincs lövésem.

A másik nagy erőssége a sorzatnak a karakterek, akikből elég sok van, és ezért néhányukra néha nem jut idő, de mivel szinte az összes nagyon erős, ez nem akkora baj. A rengeteg karakter ellenére, érdekes módon, minden részben egy emberen van a hangsúly (á la Skins), de ez is egy jó dolog, hiszen így mindenkit egy kicsit jobban megismerhetünk. Amúgy van néhány gyengébb szereplő, pl Terri vagy Ken, és szerintem Mr. Schuester sem valami eredeti, de a többiekkel tényleg nincs baj. A legjobb persze Sue, ez nem is kérdés, bár Jane Lynchnek (aki alakítja a karaktert) nincs nehéz dolga, az írók óriási szövegeket adnak a szájába, ő pedig láthatóan erre a szerepre született (egyébként Two and a Half Menben ő Charlie pszicholúgusa, és azt a szerepet is elég jól hozza, kedvenc mellékszereplőm a sorozatban). A másik karakter akit nagyon megkedveltem az Quinn, nemcsak azért, mert gyönyörű a színésznő aki játsza, hanem azért is, mert tényleg jó szereplő, és szerintem ő az, akinek a gondjait, fájdalmát a legjobban sikerült éreztetniük az íróknak (rajta kívül csak Sue-t tudtam megsajnálni).





















Persze a legjobbak, ahogy már írtam, a zenei betétek, azok nélkül biztos nem lenne ekkora hit a sorozat (amúgy kritikailag is elég elismert, mindenki jókat ír róla, és a nézettség is erős). Ezek főleg akkor jók, ha valami nagy kedvencet hall az ember, de pl sikerült megszerettetniük velem olyanokat mint a Don't Stop Believing, vagy a Defying Gravity. Amúgy hihetelen milyen hangjuk van, főleg Rachelét és Mr. Shuesterét szeretem, olyan viszont nincs aki negatív irányba kilógna.

Ez a rész amúgy - kasza esetén - sorozatfináléként is funkcionált volna, de én örülök neki, hogy lesznek még részek, mert ez így nekem túl happy end lett volna. Főleg Finn visszatérésével (akármennyire is megható volt), a győzelemmel, és természetesen Schuester és Emma csókjával a végén. Kettejük kapcsolata amúgy sosem érdekelt igazán a sorozatban, inkább csak "megtűrtem" a szálat, így a rész végével kapcsolatban is elég közömbös vagyok, bár tény, hogy ha ez a sorozatfinálé, akkor ez a csók jó lett volna mint befejezés, csak mondjuk azzal megcsavarva, hogy így is othagyja Willt, Emma.

Na ez a 13 rész nálam simán 9/10, jöhetnének még ilyen minőségi, eredeti cuccok tévébe. Még az a szerencse, hogy nem sci-fi a sorozat, hiszen akkor a FOX-ot ismerve már rég kaszát kapott volna, de ilyen nézettséggel még pár évig tuti műsoron lesz. (ja, félévadzáró az "csak" 8/10, a folytatás pedig várós, de sajnos elég sokáig, ugyanis új rész csak április 13-án lesz.)

Szólj hozzá!

Címkék: kritika sorozat glee 8outof10 9outof10

A bejegyzés trackback címe:

https://habibarpult.blog.hu/api/trackback/id/tr461588912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása