Kiemelt cikk

HabiBárpult

Pár barát által készített blog amiben a sorozatokról, filmekről, fociról, viccekről, zenéről és a kockulásról olvashatsz.

Elérhetőség

Ha valami kérdés, kérés van, ezen a címen érhettek el minket:

habibarpult@gmail.com

HABItémák

24 (22) 30 rock (22) 5outof10 (34) 6outof10 (43) 7outof10 (59) 8outof10 (62) 9outof10 (46) amerika (33) angol (22) avgn (41) berendelés (58) bl (32) blog (38) casting hírek (39) cbs (21) chuck (34) dexter (33) díjak (21) dota (23) dvd (23) e3 (30) előzetes (269) eminem (23) eredmény (107) évadpremier (20) évadzáró (77) family guy (22) film (116) flash forward (23) foci (204) forma 1 (40) glee (50) gól (22) gossip girl (24) heroes (50) hírek (189) house (21) how i met your mother (26) interjú (28) játék (245) kasza (23) kockulás (351) kritika (251) legnagyobb sorozatos szöveg (21) lost (95) magyar (33) magyarok (23) megjelenés (22) modern family (20) nbc (31) nézettség (52) nők (22) pilot (29) playstation (38) poén (276) poszter (56) promó (66) ps3 (62) raj (26) rap (100) reklám (21) részlet (62) sorozat (1017) star wars (26) supernatural (49) szavazás (37) the big bang theory (29) the office (27) the vampire diaries (20) toplista (63) true blood (39) u20 vb (20) utánpótlás (20) viccek (57) vicces (65) videó (440) wtf (33) xbox360 (21) youtube (34) zene (275) Az összes téma

Friss topikok

Indavideó

Linkblog

Látogatók

free counters

Supernatural félévadzáró

2009.11.22. 19:09 muforlife

MI VOLT EZ A HULLADÉK? Egyszerűen nem értem hogy lehet egy bitang erős 4. évad után egy ilyen elcsépelt ötödiket összehozni. Ezzel a 10. résszel pedig szépen "megkoronázták" az egész évados teljesítményüket a készítők, ez után, az elvetemült fanboyokon kívül, szerintem kevesen fogják várni a januári folytatást.





















Pedig ez a rész sem kezdődött rosszul, Crowley nagyon raj volt, nem számítottam rá, hogy csak úgy odaadja nekik a coltot, de ez a fajta kiszámíthatatéanság nem mondható el az epizód maradék 35 percére. Egyszerűen minden mozzanatot előre lehetett látni, néha még a szöveget is mondtam magamban, és hiába próbálták megírni drámaira a részt, nagyon nem sikerült nekik.

Az "utolsó éjszaka" feeling sem jött át, a fotózás szerintem gagyi volt, ráadásul azt sem értettem, hogy mit keresett ott Jo meg Ellen. Persze ez utána értelmet nyert, kellett két ember akik feláldozzák magukat a semmiért. Innen is gratulálok az íróknak, hogy ezért az egy momentumért képesek voltak a két szereplőt visszahozni 3 év után, nagyon kreatívak. A legrosszabb persze az, hogy már akkor tudtuk, hogy meghalnak, mikor Jo megsebesült (persze úgy, hogy segíteni próbált, ami szerintem a legnagyobb horror klisé), és azt is tudhattuk, hogy a semmiért fognak meghalni, hiszen még csak az évad felénél tartunk, ilyenkor még nem ölhetik meg Lucifert. Jo és Ellen halálánál sem éreztem a drámát (bár csomóan írták fórumokmon, hogy elsírták magukat), és erről az írók tehetnek, hiszen ha a 2. évad végén történik mindez, amikor még szerepeltek, akkor talán megsajnáltam volna őket, de így egyáltalán nem.

A rész végére már teljesen elment a kedvem, így nem is vártam, hogy valami nagy harc legyen (mondjuk Odaátnál sosincs), de ez még így is kevés volt. Lucifer szavaitól nem rázott ki a hideg, ugyanezt a dolgot már a Trickster is elmondta (mármint azt, hogy miért Sam és Dean a tökéletes vessel). Arra nem számítottam, hogy  kiszabadul a Halál, de az már tényleg durva, hogy ugyanaz a cliffhanger, mint ami a 4. évad végén volt, azzal a különbséggel, hogy most a Halál érkezett meg (és nem mutatták meg), nem Lucifer. Most komolyan ennyire lusták az írók? Jó, bocs, kaptunk még utána egy "szomorú", fél perces tűzbe nézést, meg hogy 3 darab városban, az egész USA területén sokan meghaltak tornádók miatt, de ezzel sokra megyünk. Amúgy két dolog volt ami tetszett, az egyik az a reaperek megjelenése, faszán néztek ki szerintem, a másik pedig Lucifer megjegyzése, hogy 5 olyan dolog van, amit nem ölhet meg a colt, ebből még valami érdekeset kihozhatnak az írók.





















A rész címe amúgy "Abandon all hope..." volt és ez igaz is, főleg a Halál megjelenésével, de most komolyan, egy résszel ezelőtt mivel volt jobb a helyzet? A jövőben már láttuk, hogy a colt nem használ, és Ellen meg Jo halálával nem vesztettek sokat a tesók, azon kívül pedig minden ugyanolyan mint ez előtt volt.

Ahogy már a bevezetőben is írtam, az évad eddigi részei sem sikerültek sokkal jobban, de nálam mégis ez, a 10-es volt a mélypont. Pedig voltak ezen kívül is nagyon gyenge részek (kártyás, Paris Hiltonos), nálam mégis ez vitte a prímet. Azt persze hozzá kell tennem hogy az 5x08, simán top3-as rész a sorozaton belül, de ez az egy rész nem tudja ellensúlyozni a többit.

Nálam a Supernatural az idei év legnagyobb csalódása (a Big Bang mellett, de erről majd máskor), az évad egy nagyon, nagyon gyenge 6/10 (8-as húzza fel csak), viszont ez a rész nem érdemel többet 4 pontnál. Ennek ellenére én még reménykedek, tavaly is hasonló volt a helyzet, és aztán kaptunk egy nagyon durva 10/10-es részt a szünet után, de most ehhez egy kisebbfajta csodának kéne történnie.

3 komment

Címkék: kritika sorozat supernatural 6outof10 4outof10

Modern Warfare 2 -játékteszt- 2.0

2009.11.20. 22:03 ig_88

Tudom, hogy Orsko kolléga már leközölt egy cikket a játékról, mégis úgy érzem nekem is el kell mondanom a saját tapasztalataimat.Nem a kritikával volt gondom (félre értés ne essék) csak egyszerűen a Modern Warfare 2 olyan élmény volt a számomra amilyet már rég tapasztaltam.No vágjunk is bele!

 

A sztoriról nekem is az a véleményem, hogy egyszerűen elképesztő, merész és hihetetlenül izgalmas.Számomra nem a botrányos repteres pálya volt a legjobb, hanem a képen látható kazahsztáni havas küldetés és az utolsó pálya. Akik végignyomták a játékot tudják miért... Egy folyó...egy csónak...és egy vadászkés. :) Mást nem is érdemes mondanom. A lényeg a kidolgozottságban, a jelenetekben és a brilliáns szinkronmunkában rejlik.

 

Grafika...nézd a képeket!

Zene...két szó: Hans Zimmer  (aki nem ismerné, az IMDB-n sürgősen nézze meg milyen zenéket komponált)

 

Multiplayer:

Ez az amiről még nem volt szó, úgyhogy íme. (a tapasztalatokat xbox LIVE-ról gyűjtöttem) Aki emlékszik az első modern warfare multijára, az tudja, hogy mi a dörgés. XP alapú fejlődés, castok, perkek, kill streakek és miegymás. Mivel kis hazánkban hivatalosan nincs LIVE ezért egy kicsi ping van lövéseknél.( ez leginkább snipával zavaró, merthogy azzal a fegyóval számít a jó időzítés.) Amúgy minden rendben van. A multi pályák nagyok, a játékmódok változatosak és a grafika is első osztályú. Rengeteg lehetőség van a castok elkészítésére.Számtalan fegyó, kiegészítő és képesség vár arra, hogy összekombináljuk. A meccsek között rövid szünet van, így az eksün pörgős. Egyetlen apró hiba (vagy csak én nem találom) az az, hogy nem lehet szervert pálya alapján keresni. De ez még később változhat. Ami még említést érdemel az az, hogy a játék közben nem melegszik annyira az Xbox. Akinek már volt 3 ledes hibája az most fellélegezhet.(mondjuk az én gépemben van egy elég erős cooler tuning, de még így is van játék aminél melegszik...nna ennél nem.)Jaj és még valami: Bár a sztori nem túl hosszú, de azért ott vannak a Co-op pályák is, amiket tolhatjuk split-screen-en vagy LIVE-on.+20 óra játékidő. Nem rossz mi?

 

Hogy mi van Cpt. Price-al? Nem lőném le a poént. Told végig és megtudod.

Végítélet: Áradozhatnék a játékról még sokáig. Elmondhatnám hogy hollywoodi filmek bevételi rekordjait döntötte meg. Elmondhatnám, hogy mennyi minden javult még, mennyi oka van annak, hogy a játék garantáltan ÉV JÁTÉKA lesz, vagy hogy mennyire jó a zene, a sztori, a hangulat. Legyen annyi elég, hogy számomra egy etalon, egy instant klasszikus, az FPS műfaj királya. Őszintén...mást vártál?

Nálam először: 10/10                                                                             IG-88

"Revolution is not possible without a revolutionary situation."

5 komment

Címkék: kritika xbox360 kockulás modern warfare 2 10outof10 best game eva

The Vampire Diaries félévadzáró

2009.11.20. 20:13 muforlife

"We could try out for The Amazing Race."

Ejj, mennyit fejlődött ez az első részhez képest. A kezdés nagyon gyenge volt, de mostanra óriásit nőtt a színvonal, kár, hogy máris vége (vagyis csak szünet van). Mondjuk ezzel az utolsó résszel kapcsolatban vannak fenntartásaim, de összességében szépen kinőtte magát a sorozat.





















Érdekes amúgy, hogy míg a nagyon várt, már előre fanfavoritnak kikiáltott sorozatok (V, FlashForward) szenvednek, és az elvárt szint közelébe sem érnek, addig egy ilyen, tök egyszerű sztorival rendelkező sorozat mennyire felülmúlja az elvárásokat, nézettségben és minőségben is. Persze vannak hibái, meg nem is 10/10-es, de több mint egy újabb tini-vámpíros sorozat.

Igaz nagyon gyengén indult, a 2. rész (ha jól emlékszem) még rosszabb is volt mint a pilot, de aztán részről részre jobb lett, csavarodott a sztori, kicsit jobban megismertűk a karaktereket. Talán a 5-6-7. részek voltak a legjobb, ott már a 8 pontot is megütötte, de nem mondanám, hogy a végére leült, sőt az új szálaknak köszönhetően egy kicsit fel is pezsdült a sorozat. Innen kicsit konkrétabban, spoilerekkel.
















 
Alaric behozatala nagyon jó húzás volt, nagy arc a csávó, és ugye a gyűrűből, és Logan megöléséből tudhatjuk, hogy neki is van valami köze a vámpírokhoz, a kérdés csak az, hogy ő melyik oldalon áll. Lehet, hogy vámpír, és ő maga akarja kiszabadítani a templomosokat (talán ezért is kérte Jeremy-től a dolgozatot a város történelméről), de szerintem az is meglehet, hogy vámpírvadász.

Amúgy nagyon jó, ahogy a múltat kezelik, szerencsére nem húzták sokáig a felfedését, és hát elég sok wtf dolgot tudhattunk meg a kezdetekről. Mondjuk a Damon-Stefan-Katherine háromszög még mindig nem tiszta, nem nagyon vágom hogy most ki vette el kitől a csajt, de ezt a problémát egy újranézéssel könnyen meglehetne oldani, de hát kinek van arra ideje?

Szerencsére Damon rajságából nem vettek vissza, még mindig kedvenc karakter, de most már Stefan is felnőtt mellé, és nagyon jó, mikor együtt szerepelnek. Viccesek a párbeszédeik, nagy jól tudják oltani a másikat, és mégis segítenek egymásnak, mert hát testvérek. Persze a hátsó szándék mindig meg van, vicces is, ahogy ezt a 9-es részben kifigurázzák.





















Még pozitívumnak tartom a CGI-t, meg a harcok kivitelezését, ahhoz képest, hogy a CW-s sorozatról van szó, egész profinak tűnnek ezek a dolgok (nem úgy mint a Smallville-nél, ami nekem teljesen gagyinak hat). Meglepő amúgy, hogy ilyen sok lövöldözés, harc van a sorozatban, szerintem simán van annyi vérengzés (csak itt nem látjuk a vért, hehe) mint a True Bloodban, pedig az egy kábeles sorozat. Ehhez kapcsolódik a sorozat egyik negatívuma is, egyszerűen túl sokan halnak meg. Tényleg senki sincs biztonságban (Vicky...), de az a baj, hogy hiába ölnek meg valakit, simán csinálhatnak belőle vámpírt. Persze ehhez innia kell vért a halála előtt, de akkor is.

Nekem a boszorkány téma sem jön be egyenlőre, Bonnie eléggé unszimpatikus karakter, szóval nálam ez is negatívumnak számít. Bár azzal egy kicsit érdekesebbé tették, hogy ezt a szálat is összekötötték a múlttal, de nekem még így is gyenge. Mondjuk még mindig jobb, mint ha azt csinálnák vele amit a többi mellékszereplővel, akik az első 7 részben csak lógtak a levegőben, azon kívül, hogy ott voltak nem sok közük volt a sztorihoz. Oké, értem, hogy sok a szereplő, és mindig másra kell koncentrálni, de azért valamit kezdhettek volna velük. Azóta szerencsére Caroline meg Matt kapott egy közös szálat, és egy kicsit Tylert is megismerhettük.





















Sajnos a főszereplőn, Elenán sokat bukik a sorozat. Igaz, hogy eyecandy a színésznő, de az utóbbi pár részben a szenvedés amit Stefannal levágtak elég idegesítő volt, még az a szerencse, hogy végre lefeküdtek egymással. Persze azt is sikerült elcseszniük azzal, hogy elviharzott a csaj mikor meglátta Katherine képét (...), ráadásul az a kamu cliff, amit összehoztak utána, is elég gyenge lett. Én amúgy arra tippelek, hogy Stefant ütötte el, ami elég esélytelennek tűnhet, de mivel biztos vámpírról van szó, legalább 25% esély biztos van rá.

Amúgy nem tudom mikor folytatódik az évad, de a negatívumok ellenére én már várom a következő részt. Erre a tíz részre átlagban adok egy 7/10-et, de számomra ez a sorozat az egyik legkellemesebb meglepetés az évadban.

Szólj hozzá!

Címkék: kritika sorozat 7outof10 the vampire diaries

Új Chuck poszter

2009.11.20. 18:04 muforlife

Azt hiszem ezt nem kell magyarázni, még hírnek annyit a sorozatról, hogy a 3. évad január 10-én, vasárnap kezdődik, és rögtön két részt láthatunk.

Szólj hozzá!

Címkék: hírek sorozat chuck poszter

2 új HoN hero

2009.11.20. 17:36 orsko

 Gondolom szombaton két új hero érkezik a HoN-ba. Hogy kik ők DotA-ban azt nem tudni. Lehet tippelni. Első szerintem csipa vagy goblin.

Szólj hozzá!

Címkék: játék kockulás heroes of newerth

Örkény István (Egypercesek) - A végső kérdés

2009.11.20. 17:29 szum7

Ajtóm megreccsent, betört, kidőlt. Egy idegen állt a küszöbömön.

- Meghalsz, nyomorult! - kiáltott rám.

Épp a kályhára készültem rárakni. Fölálltam.

- Ön engem összetéveszt valakivel - jegyeztem meg.
- Nincs tévedés! - kiabált tovább, de már abbahagyta a tegezést. - Magának ütött az órája!

Farzsebébe nyúlt a pisztolyáért, de olyan lassan, ráérősen, ahogy egy kutyát simogatunk meg. Eközben megraktam a kályhát, alágyújtottam, néhányszor átsétáltam a szobán (mert az ember, mielőtt lelövik, végig szokta gondolni az életét), de az ő keze még csak félúton volt a farzsebe felé. Ami később történt, az is olyan vontatottan játszódott le, mint egy lassított filmfelvétel.

Ezzel kapcsolatban tisztázni szeretnék valamit. Ismerem az embereket, előre tudom, milyen rosszindulattal értelmezik majd az eseményeket. Leszögezem tehát, hogy a merénylet normális tempóban folyt le. Nem a gyilkos volt lassú, hanem az én felfogásom gyors. (Az országos átlagnak tizenötszöröse.) Aki gyorsan gondolkozik, többet lát - azt is megfigyeli, ami mások szemében összefolyik. Például, mialatt valaki ásít, én - ha jó formában vagyok - e kis idő alatt megeszem egy háromfogásos vacsorát. A merénylőm nyilván azt fogja mesélni, hogy egy fél perc alatt végzett velem, én azonban, gyors fölfogásom jóvoltából, e fél perc alatt fontos dolgokat intézhetek.

Most még csak ott tartunk, hogy a merénylő nagy keservesen előhúzta a fegyverét. Nincs ok sietségre, de ezt a halálom előtti időt okosan szeretném kihasználni. Mit tegyek hát? Hasra vágódjak? Segítségért kiabáljak? Vagy valamit a gyilkos fejéhez vágjak? Egy lelövés, ha ilyen hosszadalmas, egy csomó lehetőséget ad az áldozatnak.

Míg ő a pisztolyával bajlódott, föltárcsáztam a kezelőorvosomat. Rögtön rákezdte a panaszkodást, hogy az autóján eltört a kúpkerék. (A differenciálmű egyik alkatrésze.) Csak nagy utánajárással tudott újat szerezni. Végre szóhoz jutottam.

- Nincs sok időm. Le akarnak lőni. Mit tegyek?
- Az attól függ, hogy meg akar-e halni vagy sem.
- Hát, nincs nagy kedvem hozzá.
- Akkor ugorjon félre - mondta a kitűnő orvos.

Nem ilyen egyszerű ez, magyaráztam. Előfordulhat például, hogy egy hónap múlva agyvérzést kapok, és utána évekig élőhalottként tengődhetek... Mondjak le a gyors és kényelmes meghalásról? Hogy dönthessek, tudnom kell, hányadán állok az egészeségemmel.

Ezt belátta. Fölsorolta többrendbeli szervi nyavalyáimat, és a végén, egy kis gondolkozás után, kijelentette:

- Mint ember azt tanácsolom, hogy igyekezzen élni. De mint orvos azt mondom, hogy egy ilyen jó alkalmat nem szabad elszalasztani.
- Köszönöm szépen.
- Minden jót.

Gyilkosom, mialatt telefonáltam, rám fogta a fegyvert, és szép lassan elsütötte. A kilőtt golyó, mint egy őszi légy, álmosan vánszorgott keresztül a szobán. Megvártam, félreálltam.

- Hány tölténye van még? - érdeklődtem.
- Ne ugráljon annyit - szólt rám a gyilkosom. - Mindössze három golyó van a tárban.
- Vagyis, még kettő? Akkor még bőven van időm.
- De sok bajom van magával - mondta bosszúsan.

Sebtiben elintéztem néhány telefont; búcsút mondtam kedveseimnek, barátaimnak, aztán fölhívtam egyik írótársamat, aki a spórolt pénzéből telket készült venni. Lefestettem a helyzetemet. Az én nézőpontomból, mondtam, úgy látszik, hogy az értékek nem állandóak, és a telekárak is le fognak menni. Megköszönte a jó tanácsot, és azt, hogy még ilyenkor is rá gondolok. Tőle is elbúcsúztam. Ekkor ért oda a második golyó.

Jó nagyot csaptam rá Simone de Beauvoir Mandarinok című regényével. A golyó leesett, koppant, aztán begurult a könyvszekrény alá. Körülnéztem. Asztalomon jó néhány levél hevert megválaszolatlanul. Lássunk hozzá.

Előzékeny, bár rövid leveleket írtam. Visszaléptem egy lakáscserétől a XII. kerületben, tanácsot adtam egy leánynak, aki egyszerre kettőt szeretett, lemondtam egy vacsorát, egy író-olvasó találkozót és egy keresztapaságot... Ment, mint a karikacsapás. De épp, amikor kezdtem kifogyni az időből - mert már úton volt felém a harmadik golyó -, kezembe akadt az utolsó levél, melyre hónapok óta húztam-halogattam a válaszadást. Az Állatvédő Egyesületnek a Vágóhídon működő csoportja fordult hozzám tanácsért.

"Bocsásson meg, uram - írták -, hogy jelentéktelen gondjainkkal zaklatjuk. Mi itt, a Vágóhídon, bokáig érő vérben, állandó halálhörgés közepette is hívek szeretnénk maradni az állatvédelem nemes eszméjéhez... Mit tegyünk?"

Már nincs időm levelet írni, mert a golyó, mint egy fekete dongó, csak karnyújtásniyra van... Pedig a kérdés, amit föltettek, nem jelentéktelen, hanem általános érvényű, sőt, talán a legfontosabb kérdés a világon.

Sajnos, még most, az utolsó percben sem tudok rá határozottan válaszolni. De megpróbálom. Gyors észjárásom jóvoltából van még egypár pillanatom hátra.

Még tíz megoldás is eszembe juthat.

Még öt. Még három.

Még kettő.

Még egy.

Sajnálom. Nem sikerült. Forduljanak máshoz.

Szólj hozzá!

Címkék: irodalom

EDGE pontszámok

2009.11.20. 14:53 orsko

A pontozásáról híres EDGE magazin újra meglepő pontokat osztogatott az e hónapokban megjelent játékoknak.

Modern Warfare 2 - 9 
Assassin’s Creed II - 8 
Bayonetta - 10 
Dragon Age: Origins - 5 
Saw - 4

Érdekes a Dragon Age 5 pontja, hiszen legtöbb helyen 8 fölött kapott. A Beyonetta 10 pontja meg nem tudom hogy jött össze. Ezzel együtt 11 játék kapott csak tőlük 10 pontot:(legtöbbjük azért megérdemli)

Super Mario 64 (Nintendo 64) 
Gran Turismo (Sony PlayStation) 
The Legend of Zelda: Ocarina of Time (Nintendo 64) 
Halo: Combat Evolved (Xbox)
Half-Life 2 (Windows PC)
Halo 3 (Xbox 360)
The Orange Box (Windows PC, PlayStation 3, Xbox 360)
Super Mario Galaxy (Wii) 
Grand Theft Auto IV (PlayStation 3, Xbox 360) 
LittleBigPlanet (PlayStation 3)
Bayonetta (PlayStation 3, Xbox 360)

1 komment

Címkék: játék edge kockulás

My darling

2009.11.18. 20:30 muforlife

A Careful What You Wish For mellett ez volt a másik bónusszám a Relapse albumon, és így többszöri meghallgatás után szerintem ez talán még jobb is mint az. Amúgy vicces, hogy kb ugyanarról szól a két zene, és mégis, teljesen más eszközöket használ, máshogy van felépítve. Ez a szám is alátámasztja amúgy, hogy Em is back, az egész Relapse albumon csak 2 szám volt ami gyengébbre sikeredett, a 3AM és a Bagpipes From Baghdad, a többi viszont mind nagyon jó lett szerintem. Pedig nem szokványos az album, nem csak simán rappel Eminem, hanem legtöbbször akcentusban tolja, és elég fura dolgokat használ fel a zenékben (a Careful What You-ban pl első egy percben csak híreket mondanak Shady-vel kapcsolatban, utána meg hogy beindul a szám), és van akik szerint emiatt gyengébb, de szerintem pont ez az oka annak, hogy ilyen jól sikerült az album.

Szólj hozzá!

Címkék: zene rap eminem relapse

Forma 1 hírek az utóbbi hetekből

2009.11.18. 17:37 orsko

1. Eladva a Brawn GP
Hétfői sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a Brawn csapatot a tulajdonos, Ross Brawn eladta és jövőre Mercedes GP néven indulnak.


Az autógyár 75,1%-os részt vásárolt meg. A Daimler 45,1 %-ot, míg az Abar (a Daimler részvényese) 30 %-ot, és 24,9 százalék Ross Brawn tulajdonában marad.

Ezzel bekövetkezett amit már sokan sejteni véltek, a Mercedes saját csapattal indul a jövőben a Formula 1-ben. Az elkövetkező 2 évben a McLarennel szakít a német gyár és a részvényeit visszavásárolja a McLaren. A McLaren ezzel nagy bajba került, mert nem kapja meg a Mercedestől az évi 30 milliót fejlesztésekre, sőt eddig a Merci fizette a pilóták fizetését is.

A pilótakérdés és az autó festése - ezüstnyíl lesz-e - még nem ismert, de szaklapok tudni vélik, hogy igen, ezüst színű lesz a Mercedes GP és a Mobil 1 is követi a németeket Ross Brawn-hoz.
Természetesen az újságok azt is tudják már, hogy Nico Rosberg és Jenson Button lesznek a pilóták. Amiben lehet is igazság, hiszen Rosberg német és élvezi a Mercedes támogatását, míg Button az aktuális világbajnok.

Hogy valójában kik is fogják az autókat vezetni, azt majd később tudjuk meg.
 
2. Raikkönen kihagyja a jövő évet
Megtörtént az, amire csak nagyon kevesen tettek volna pénzt még akár pár napja is. A Formula-1 2007-es világbajnoka, a sportág egyik kiválósága, talán a legnépesebb rajongótáborral rendelkező finn klasszis, Kimi Räikkönen nem indul a száguldó cirkuszban a 2010-es évben. Még leírni is hihetetlen, de maga a pilóta menedzsere, Steve Robertson jelentette be a finnTurun Sanomat-nak adott interjújában:

"A Forma-1-ben összesen két lehetőségünk volt: vagy a McLarennel, vagy egyáltalán nem indulni. Kimi és a McLaren nem tudott megállapodni, ezért nem fog a Formula-1-ben versenyezni, legalábbis jövőre biztosan nem. Egy év kihagyás semmit nem jelent Kimi számára, sokkal inkább az érdekli, hogy győzelmekért és a világbajnoki címért harcolhasson. Úgy gondolom a Formula-1-nek hiányozni fog Kimi. Egész nyáron nagyon keményen dolgozott és olyan eredményeket ért el azzal Ferrarival, amelyekre csak a legjobb pilóták képesek," nyilatkozta a menedzser.

A felek között állítólag több ponton nézeteltérések voltak. Kimi menedzsmentje jóval több pénzt szeretett volna kialkudni a versenyzője számára mint amennyit a McLaren adni tudott (vagy adni akart), továbbá a 2007-es világbajnok kevesebb PR kötelezettséget vállalt volna, valamint szabadidejében továbbra is Rally versenyeken szeretett volna indulni, ám ez már annyi kitétel volt amit a McLaren végül nem vállalt be. 

A képbe ráadásul szépen besétált az új, 2009-es bajnok is, Jenson Button személyében, aki úgy tűnik nagyon is érdeklődik a McLaren iránt és mint kiderült ez fordítva is igaz, emiatt egyes pletykák szerint a héten aláírják a kontraktust, így megszületik a teljesen brit csapat a McLaren személyében, két brit világbajnok versenyzővel, és mivel a Brawn már Mercedes GP néven folytatja hivatalosan is, ott megalakulhat a 100%-ban német csapat, Rosberggel és Heidfeld-del. Lassan minden i-re felkerül az a bizonyos pont.

Csak zárójelben, de Kimi 2011-es esetleges visszatérését máris a Red Bull Racing-gel pletykálják, ugyanis Mark Webber-nek jövő év végén jár le a szerződése, és más csapat meg nem nagyon lesz. A Ferrari, McLaren, Mercedes GP mind többéves, friss szerződéseket kötnek most, tehát csak az energiaitalosok maradnak képben. Addig is egy Red Bull-os Skoda Fabia S2000-es tűnik a legkézenfekvőbbnek Kiminek a jövő évre, így a RB - Räikkönen házasság máris kezdetét veheti. Vettel - Räikkönen páros 2011-ben? Na, de ez még nagyon pletyka, szóval ne is vegyük komolyan.


A Citroen és Petter Solberg csapata is nagyon érdeklődik Kimi iránt, legalábbis az mtv3 szerint:

"Az mtv3 megbízható információt kapott arra vonatkozóan, hogy Kimi Räikkönen már hivatalosan is tárgyalásokat folytat a Citroennel.

Räikkönen lehetőséget kaphat Petter Solbergtől, hogy jövő évtől a Rally Világbajnokságban szerepelhessen az ő csapatában.

A Citroen gyári csapatának támogatója , a Red Bull felajánlotta, hogy kifizet bármilyen összeget, akár kétszer annyit, mint Sébastien Loebnek. Loeb fizetése becslések szerint olyan 5-6 millió évente.

Ha Räikkönen esetleg marad a Forma-1-ben, Solbergék akkor is lehetőséget kívánnak neki biztosítani pár versenyen egyéni indulóként."
 
3. Két brit a McLarennél
Ma hivatalosan bejelentették, hogy Jenson Button aláírt a McLarenhez és jövőre a két brit világbajnok egy csapatban versenyzik majd. A részletekről - hány évre és mennyiért - még nincs hír.

Bekövetkezett hát a britek álma, hogy brit csapatban a két brit világbajnok vezessen. Az, hogy milyen sikerrel teszik majd - most hogy a Mercedes nem támogatja a csapatot, illetve emlékszünk még az Alonso kontra Lewis vitákra - majd elválik. Mindenesetre a 100%-ig brit csapatot létrehozták.

"Remek érzés, hogy egy másik brit világbajnokhoz csatlakozhatok. Lewis hihetetlen mértékű sikert ért el nagyon rövid idő alatt, és nagyon tehetséges versenyző, aki minden Forma-1-es pilóta tiszteletét kivívta. Biztos vagyok abban, hogy nagyon sokat tanulhatunk majd egymástól, és már alig várom, hogy a kettőnk tudását kombinálva vigyük előre a csapatot."kommentálta új szerződését Jenson Button.
 
4. Szabálymódosítások
Végül pedig a változtatások a szabályrendszerben:

- Eltörlik a tankolást
- Keskenyebbek lesznek az első gumik
- Marad a KERS, de a csapatok megegyeztek, hogy nem használják (bár a Williams közölte, hogy ők mégis használnák...)
- Az autók minimális súlyát 605 kilogrammról 620-ra emelik
- Emellett ha minden jól meg 20 helyett 26 autó a rajtrácson (de ez még képlékeny)
- Végül NEM tiltják be a gumimelegítők használatát
- És NEM vezetik be az éremrendszert.

Időmérő edzés:
A Q1-ből és a Q2-ből 8-8 pilóta esik ki. A Q3-ba továbbra is csak 10 autó kerül be, de nem kell megtankolni a versenygépeket, hiszen 2010-től megszűnik a verseny közbeni tankolás, tehát újra "üres tankos" edzést láthatunk.

Akit érdekel itt megtalálja a hivatalos Technikai szabályzatot angolul.
 
 
Forrás: PlaystationCommunity.hu
 
 

3 komment

Címkék: f1 forma 1

Tell me I'm wrong, Pete - Heroes 4x10

2009.11.18. 02:39 muforlife

Ki hitte volna, hogy az évad legjobbja az a rész lesz, melyben visszatér Suresh? Ráadásul úgy, hogy a másik legjobban utált karakter, Nathan is előtérbe került.




 
Pedig ez történt, és érdekes módon főleg Nathan tetszett, Adrian Pasdar játéka, a párbeszédek Peterrel, az, ahogy a karakter alól egyre jobban kicsúszik a talaj, és már azt sem tudja ki is valójában. Nagyon ott volt, néhol kajak rázott a hideg mikor ő szerepelt (mondjuk kb egész rész alatt, bár Claire-es részeknél nem mondanám, de erről majd később). A jelenet Mattel tökéletes volt, nem bántam, hogy nem harcoltak, jó volt ez így párbeszédekkel. Mondjuk először nem volt tiszta, hogy Sylar tudata hová tűnt, de gondolom belement Nathanbe. Arra mondjuk nem kaptunk magyarázatot, hogy Sylar miért nem vette át az irányítást, de lehet, hogy ahhoz ki kell belőle törölni Nathan emlékeit. Vagy majd itt is ugyanaz lesz mint Matt agyában volt?

A Suresh-féle visszaemlékezés (Hiro szemszögéből időutazás) egy picit döcögősen indult, de szükséges volt a felvezetés, ugyanis utána végre válaszokat kaptunk, azokra a kérdésekre, hogy mit akar Samuel a sok hőssel, mi is az iránytű, mi volt Joseph szerepe. Az viszont még mindig kérdéses, hogy Samuel honnan tudta, hogy iránytűt kell készítenie, és vajon miért készítette. Hiszen a film megnézése nélkül nem tudhatja, hogy minnél több hőssel van körülvéve, annál erősebb lesz (persze érezheti, ahogy valószínűleg Sureshnél is érezte, mikor megölte őt), és ugye az iránytű készítését pedig ez indokolná. Szerintem két lehetőség van: a) vagy hazudott Joseph haláláról, és kiszedte belőle ezeket a dolgokat (egy részét legalábbis, és a másik fele miatt kell a film), majd megölte őt vagy b) tényleg Danko-ék ölték meg a tesót, és ez az egész egy bosszúhadjárat. Majd meglátjuk mi lesz, a kérdés csak az, hogy Sylarnél vajon lehet e erősebb? (amúgy az bújjon el, aki nem találta ki, hogy Hiro rárakta Mohinderre a golyóállómellényt)

Utoljára maradt a Tracy-s szál, amit először nem értettem minek tettek bele, eleinte mindig csak kizökkentett, hogy a két legérdektelenebb karaktert, Clairet és Tracyt nézhetem - ráadásul valahogy komolytalanabb is volt az egész mint az epizód többi része -, de aztán a végén, mikor szóba került Samuel, megértettem a dolgot, és így utólag visszagondolva hasznos szál volt, jó irányba vitte előre a két karaktert, ugyanis pont kettejük karakterére ráfér a felfrissülés, és szerintem a karnevál pont jó hely erre. Az is pozitívum még ezzel kapcsolatban, hogy a karakterek nem lesznek annyire szétszóródva, többet láthatjuk majd őket legalább.

Ahogy már bevezetőben is írtam, az évad legjobb része volt ez a 4x10, a 9 pont tehát simán jár neki, és hát elindult a szünet előtti durvulás (jövő héten jön a 11-es, de utána sajnos nem ír részt a myepisodes, de lehet lesz még), reméljük innen már nincs megállás. Amúgy utoljára 2. évad fináléjánál volt az, hogy a hideg rázott a rész nézése közben, és ez mindenképp azt jelzi, hogy a sorozat kikerült a 3. évados gödörből, és szerintem már a második évadot is túlszárnyalta, ha így haladunk, akkor évad végére meg lesz az első évad eleji szint, ami szépen keretbe foglalná a sorozatot minőségileg. Persze ki tudja, lehet nem is kaszálják el a sorozatot. Csak sajnos ehhez kisebbfajta csoda kéne nézettség fronton.
 

Szólj hozzá!

Címkék: kritika sorozat heroes 9outof10

Community: The Dark Night parody

2009.11.17. 15:17 muforlife

Best Dark Knihgt parody so far? Valószínű, bár meglepő módon nem volt annyira sok paródia a filmből, ezen kívül csak egy SP rész rémlik, amiben a Batman-saga új részét figurázták ki. Ez annál mindenképp jobbra sikerült, és ahogy már korábban is írtam, a sorozat szárnyal, hihetetlen hova kinőtte magát az első két, brutálisan gyenge rész után. Amelett, hogy minden egyes rész üt, mindig van egy jelenet benne, ami megkoronázza az egész részt, és ezeken mindig dőlni lehet a röhögéstől.

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat community részlet

Deez Nuts - Your mother should have swallowed you

2009.11.16. 16:17 P-ter

Egy szívhez szóló dal, napjaink egyik legérzékibb bandájától:)

Szólj hozzá!

Címkék: zene

Örkény István (Egypercesek) - Nézzünk bizakodva a jövőbe!

2009.11.16. 10:42 szum7

Körülbelüli száztíz-száztizenöt év múlva, egy szép nyári napon, soron kívül megkondítják majd az ország összes harangjait. Sokan rá se hederítenek, pedig az a csengés-bongás nagy változások hírnöke lesz!

Addigra Visegrádon újjáépül az egykori királyi palota, sosem látott pompával, óriási termekkel, függőkertekkel. Az avatási ünnepségen - azt jelzi majd a harangkongás - néhány aggastyánnak könnybe lábad a szeme. Valóban, az lesz az a perc, az a nagy és régen esedékes perc, amikor véget ér az ezeréves pechszéria.

Visegrád akkor már nem ennek a csöpp kis országnak lesz a székhelye, hanem a Dunai Magyar Köztársaságnak, melynek négy vagy öt tenger mossa partjait. "Dunainak" azért fogják hívni a köztársaságot, nehogy összekeverjék egy másikkal, az Alsórajnai Magyar Köztársasággal. Ez utóbbit akkor se magyarok lakják majd, hanem kopott öltözékű, elnyűtt alsórajnaiak, akik csak kabalából vették föl a magyar nevet.

Le se lehet írni, milyen jó dolog lesz akkor magyarnak lenni! Elég talán annyit mondani, hogy a "magyar" szó - potom száztizenöt év alatt - igévé változik, mely addigra minden élő nyelvbe felszívódik, méghozzá kellemes jelentéstartalommal.

"Magyarni" franciául például annyit tesz majd: magamat jól leszopni. Spanyolul: utcán pénzt találni, érte lehajolni; katalán nyelvjárásban: "Könnyedén hajolgatok, amióta kínzó derékzsábámból kigyógyultam." És ha valaki Londonban így szól: I am going magyarni (vagyis szó szerint: megyek magyarni), ez azt jelenti: "Ahhoz az isteni nőhöz, akit ott látsz, most odamegyek, megszólítom, belekarolok, hazaviszem és..." (Itt egy csúnya szó következik.)

Más példa: "Én magyarok, te magyarsz, ő magyarik" (mert ikes lesz az ige) hét civilizált nyelven (norvégül, görögül, bolgárul, baszk nyelven stb.) azt jelenti majd: "Ropogós kacsasültet eszem (eszel, eszik), idei uborkasalátával, miközben Yehudi Menuhin a »Csak egy kislány«-t húzza a fülembe."

Továbbá: "Anyuka, mehetek magyarni? - Magyarhatsz!" - lettül azt jelenti, hogy egy kisfiú elkéredzkedik moziba, s az édesanyja, némi habozás után, elengedi, pedig a filmet csak tizennyolc éven felüliek látogathatják.

De hagyjuk a külföldet! Itthon is sok mindent másként hívnak majd. Például a "vanília" helyett, mely idegen szó, a "háború" megy át a köztudatba, minthogy régi jelentését amúgy is elvesztette. A visegrádi cukrászdában tehát a fagylaltospult fölött ez lesz kiírva:

Eper
Puncs
Háború
Csokoládé

Így fogunk élni. Addig, ezt a pár évet, ki kell bírni.

5 komment

Címkék: irodalom

süti beállítások módosítása