Kiemelt cikk

HabiBárpult

Pár barát által készített blog amiben a sorozatokról, filmekről, fociról, viccekről, zenéről és a kockulásról olvashatsz.

Elérhetőség

Ha valami kérdés, kérés van, ezen a címen érhettek el minket:

habibarpult@gmail.com

HABItémák

24 (22) 30 rock (22) 5outof10 (34) 6outof10 (43) 7outof10 (59) 8outof10 (62) 9outof10 (46) amerika (33) angol (22) avgn (41) berendelés (58) bl (32) blog (38) casting hírek (39) cbs (21) chuck (34) dexter (33) díjak (21) dota (23) dvd (23) e3 (30) előzetes (269) eminem (23) eredmény (107) évadpremier (20) évadzáró (77) family guy (22) film (116) flash forward (23) foci (204) forma 1 (40) glee (50) gól (22) gossip girl (24) heroes (50) hírek (189) house (21) how i met your mother (26) interjú (28) játék (245) kasza (23) kockulás (351) kritika (251) legnagyobb sorozatos szöveg (21) lost (95) magyar (33) magyarok (23) megjelenés (22) modern family (20) nbc (31) nézettség (52) nők (22) pilot (29) playstation (38) poén (276) poszter (56) promó (66) ps3 (62) raj (26) rap (100) reklám (21) részlet (62) sorozat (1017) star wars (26) supernatural (49) szavazás (37) the big bang theory (29) the office (27) the vampire diaries (20) toplista (63) true blood (39) u20 vb (20) utánpótlás (20) viccek (57) vicces (65) videó (440) wtf (33) xbox360 (21) youtube (34) zene (275) Az összes téma

Friss topikok

Indavideó

Linkblog

Látogatók

free counters

You are with me now - Lost 6x13

2010.04.21. 16:47 muforlife

Kezdenek összeérni a szálak, a szigeten és az ALT-ban is, és a sorozat tempóját is feljebb kapcsolták pár fokkal. A kérdés csak az, hogy miért kellett erre az évad 13. részéig várni? Spoilerekkel a tovább után.





















Ki akar velem fogadni, hogy Jack lebénult a végén (lol, most nézem, hogy már ezen a képen is úgy néz ki, mintha nem lenne lába - utána tudom, hogy volt, de ez attól még lehet egy utalás)? Vagy abban, hogy a végén a beszélgetés, Flocke és Jack között, egyszer elhangzott már, Flocke helyett Locke-kal. Vagy nem, mindenesetre nekem tetszett ez a jelenet, várom már, hogy Jack kopaszra vágja a haját.

Az mondjuk érdekes volt, hogy Widmore honnan szerzett ilyen rakéta cuccot (vagyis inkább az, hogy egyáltalán minek hozta el, ha Smokey úgysem hal meg tőle), meg az is, hogy hirtelen Sawyer-ék ellen fordult, bár utóbbit valószínűleg meg fogják magyarázni.

Nem mehetek el a Sun-Jin reunion mellett sem, szerintem elég gázra sikerült (főleg Lapidus beszólása...), ahogy valahol olvastam, így majd' két évad után, már annyira senkit nem izgat a dolog. Jack visszafordulása viszont fasza volt, kellett már valami csavar (Claire átállása mellett), mert a szigetes történésekkel egészen eddig az volt a baj, hogy túlságosan lefutottnak tűnt a dolog, nem volt semmi meglepetés.

Azt viszont nem értem, hogy Desmondot miért nem mutatták, a kutas jelenet után, hiszen egyértelmű, hogy túlélte. Talán az írók későbbre tartogatják Sayid visszatérését a jó oldalra, más értelmes magyarázatot én nem nagyon látok. Hopp, majdnem elfelejtettem megválaszolták a Christiant övező kérdéseket is, kiderült, hogy ő is a smoke monster volt. Ha nem volnánk ennyire a végén, akkor azt mondanám, hogy ez lehet nem a teljes igazság (ott a cipós-teória is, meg mikor Jacob házában beszélgetett valakivel, a 4. évad elején), de sajnos ebben az évadban voltak olyan dolgok, válaszok (suttogás, számok - mindkettő elég, khm, hát szar válasz volt), amik alapján én kétlem, hogy erről a témáról ki fog még valami derülni.





















Az ALT-ban most gyakorlatilag tovább vitték mindenki sztoriját, Desmond továbbra is toboroz, a rendőrségben és kórházban pedig kezdenek összeérni a szálak. Utóbbiban amúgy volt egy kisebb wtf, mikor Sunt és Locke-ot egymás mellett tolták, Sun "It's him"-je elég érdekes volt, talán ő már emlékszik a szigeten történtekre (vagy csak a repülőről ismerte fel őt). Az, hogy Jack fogja operálni Locke-ot, elég egyértelmű volt, és szerintem Locke a műtét után újra képes lesz járni, talán még azt is bedobják az írók, hogy Jack lebénulását, és Locke gyógyulását egymás után mutatják be (ne legyen igazam).

Mindent összevetve, tetszett a rész, két dolog viszont nagyon zavart engem. Az egyiknek nem sok köze van a részhez, csak a hajókázásról jutott eszembe: nem tudom emlékeztek-e rá, mikor az 5. évad elején, az időutazásos részekben Sawyerék eveztek egy csónakban, és valakik elkezdtek rájuk lövöldözni. Persze nem lett semmi komolyabb baj, Sawyer vagy Juliet (már nem emlékszem pontosan) le is lőtt valakit, és utána jött is az újabb időutazós. A baj csak az, hogy ez, a jövőben játszódott (akkor még jövő volt, azóta lehet megtörtént) és azóta sem tudtuk meg, hogy kit lőttek le Sawyerék. Nagyon remélem, hogy ezt a dolgot nem a fináléban fogják elővenni, és valamelyik szereplőt nem így fogják kiírni, de az, hogy eddig húzzák a dolgot, nem sok jó sejtet. Persze, a valószínűbb az, hogy az írók szimplán elfelejtették ezt. Na és a másik dolog, az Frank "the porn star" Lapidus karaktere. Vagyis az, hogy az írók egyértelműen akarnak vele még valamit - másképp nem tartották volna meg 1 évadon keresztül -, viszont abszolút nem csinál semmit a fickó, csak rángatják össze-vissza, most sem értettem, hogy Sawyer miért akarja annyira magukkal vinni őt is, főleg úgy, hogy Claire-t meg Sayidot otthagyták, pedig előbbit (és valószínűleg utóbbit is) láthatóan vissza lehetett még állítani, a helyes útra. Persze tudom, hogy a sorozat végén valószínűleg milliónyi ilyen jellegű dolog miatt lehet majd dühöngeni (talán ezért sem érdemes újranézni a Lostot miután vége, hiszen ha belegondol az ember, akkor pl a sziget elhagyásának semmi értelme nem volt, eddig a 6. évad történéseit egyáltalán nem befolyásolta), csak ez már nagyon zavart a rész közben, főleg a hajós dolog.

Megint az van egyébként, hogy a kritika előtt több pontot akartam adni a résznek, de így írás közben rájöttem, hogy annyira nem is volt jó. Ok, történtek az események, de ennek alapnak kéne lenni, egy Lost-szintű sorozat utolsó évadában. Az is igaz viszont, hogy egy ilyen - a történet haladását szolgáló -, rész sosem lesz olyan jó, mint egy mitológiával foglalkozó, vagy egy Desmond-centrikus. Az ilyen típusúakhoz képest viszont egész jó volt, tőlem 8/10-et kap.

3 komment

Címkék: kritika sorozat lost 8outof10

A bejegyzés trackback címe:

https://habibarpult.blog.hu/api/trackback/id/tr901940347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

orsko 2010.04.21. 19:38:07

Arra ahajós részre nem is emlékszem, lehet jobb is. claire még nem olyan biztos h átállt szerintem, elég furcsán beszélt. amúgy nem volt rossz rész, legalább ilyen legyen a többi is

muforlife 2010.04.21. 22:16:45

"With no one nor the Zodiac in sight, the group wonders where everyone has gone. Noticing a pair of wooden outrigger canoes, they speculate that the other survivors may have fled from attackers. Inside one of the canoes, Sawyer finds a water bottle with a label for Ajira Airways, which Juliet recognizes as an international airline based in India. They take one of the outriggers and begin paddling toward the Orchid. After a short while, they notice that unknown people are pursuing them in the other outrigger. As the other canoe gains on them, the people in it begin to shoot. After trying to escape for a while, the group has Juliet returning fire with a rifle, apparently hitting one of the pursuers. Before the pursuers can get any closer, there is another time flash. Sawyer exclaims, "Thank you, Lord!" The group reappears in the midst of a torrential storm, to which Sawyer then exclaims, "I take that back!"

lostpedia.wikia.com/wiki/The_Little_Prince

erről beszéltem
süti beállítások módosítása