Kiemelt cikk

HabiBárpult

Pár barát által készített blog amiben a sorozatokról, filmekről, fociról, viccekről, zenéről és a kockulásról olvashatsz.

Elérhetőség

Ha valami kérdés, kérés van, ezen a címen érhettek el minket:

habibarpult@gmail.com

HABItémák

24 (22) 30 rock (22) 5outof10 (34) 6outof10 (43) 7outof10 (59) 8outof10 (62) 9outof10 (46) amerika (33) angol (22) avgn (41) berendelés (58) bl (32) blog (38) casting hírek (39) cbs (21) chuck (34) dexter (33) díjak (21) dota (23) dvd (23) e3 (30) előzetes (269) eminem (23) eredmény (107) évadpremier (20) évadzáró (77) family guy (22) film (116) flash forward (23) foci (204) forma 1 (40) glee (50) gól (22) gossip girl (24) heroes (50) hírek (189) house (21) how i met your mother (26) interjú (28) játék (245) kasza (23) kockulás (351) kritika (251) legnagyobb sorozatos szöveg (21) lost (95) magyar (33) magyarok (23) megjelenés (22) modern family (20) nbc (31) nézettség (52) nők (22) pilot (29) playstation (38) poén (276) poszter (56) promó (66) ps3 (62) raj (26) rap (100) reklám (21) részlet (62) sorozat (1017) star wars (26) supernatural (49) szavazás (37) the big bang theory (29) the office (27) the vampire diaries (20) toplista (63) true blood (39) u20 vb (20) utánpótlás (20) viccek (57) vicces (65) videó (440) wtf (33) xbox360 (21) youtube (34) zene (275) Az összes téma

Friss topikok

Indavideó

Linkblog

Látogatók

free counters

Így promózzák az angolok a Lost 6. évadát

2010.01.10. 21:30 muforlife

A Sky1 használta ezeket a képeket bannereken és óriásplakátokon, és meg kell hagyni, elég badass-ek.























 

1 komment

Címkék: sorozat lost promó

Jay Leno Show: "kasza"

2010.01.10. 20:48 muforlife

Oké nem kasza, de azok, akik csak sorozatokat néznek és a talkshow-k nem érdeklik őket, akár így is felfoghatják, hiszen most már biztos, hogy a Jay Leno Show-t az NBC elpakolja 10 óráról. AZ ok pedig röviden annyi, hogy a csatornának hiába volt jó a nézettség, a helyi NBC-s híradóknak ez nem volt elég, és már novemberben elkezdtek hőbörögni, hogy csináljon valamit a csatorna. Amúgy már napok óta mentek a találgatások (kb minden oldal csak erről írt), hogy vajon mi lesz a talkshow sorsa, és ez hogy fogja befolyásolni a későbbi műsorokat, de hivatalosan még csak most, a TCA-n (a kritukosoknak egy 8 napos "összejövetel" melyeken minden csatorna sajtótájékóztatót tart és lehet tőlük kérdezgetni) jelentették be, hogy költözik a talkshow. Arról viszont még mindig folynak a tárgyalások, hogy a későbbi időpontokban mi lesz, meg hogy egyáltalán hova kerül Leno. Ja és az időpont, melytől nem lesz 10 órától több Leno, az február 12, a téli olimpia kezdete. Az olimpia után pedig, az 5 felszabadult órát a következőkkel fogják kitölteni: 2 órányi sorozat, 1 óra reality, dupla, vagy csak hosszabb Dateline, és ismétlések. Hogy jövőre mi lesz, arról pedig annyit mondtak, hogy "By the fall, you may see us do some interesting stuff with the schedule." tehát "Ősztől kezdve fogunk pár érdekes dolgot csinálni a műsorrenddel". Ez pedig nem sok jót jelent.

Még pár NBC-s hír a TCA-ról:

- A Day One, mely eredetileg 13 részes sorozat lett volna, de itt már írtam, hogy visszavették a rendelést 4 részre (azaz minisorozat lett volna), még kevesebb esélyt kap: jelen állás szerint csak a két órás backdoor-pilotot fogja leadni a csatorna, amiből siker esetén sorozat lehet, de ebben szerintem senki se reménykedjen (pedig a sztori érdekes lett volna: egy világméretű katasztrófa utáni napokat akarták bemutatni, azt, hogy miképp építik újra az emberek a társadalmat)

- A Persons Unknown (röviden: x ember egy kihalt helyen felébred és nem tudnak semmit semmiről @sorozatjunkie) csak nyáron fog jönni, az üresedés ellenére is

- A 100 Questions még ebben a szezonban jönni fog

- A Law & Order-ből (ami technikailag ugyan még nincs berendelve a 21. évadra, de már 99%) ebben az évadban 20 rész lesz, az eredeti 16 helyett, és nagy esély van egy Los Angelesben játszódó spin-offra

- A Chuck 4. évados berendeléséről annyit mondtak, hogy nincs megadva szám szerint a nézettség, ami szükséges a sorozatnak, és nézni fogják a netes számokat és a DVD-felvevések számát is. Ha pedig ezek is jók, akkor bármi megtörténhet. 

- Nem csak a Chuck, hanem Community, a Parks and Recreation és a Heroes rajongói is reménykedhetnek (utóbiiról konkrétan ezt mondták " It's looking likely that it will be returning", tehát "úgy néz ki vissza fog térni jövőre is), a Leno-s üresedés miatt, de konkrétumokat majd csak a pilotok megnézése után tud mondani a csatorna

 

Szólj hozzá!

Címkék: hírek sorozat nbc chuck heroes jay leno community talkshow kasza tca jay leno show law and order day one parks and recreation persons unknown 100 questions

WTF

2010.01.10. 20:46 Isaking

 ezt adta ki csokynak ytube főoldalon a videóhirdetésben:

(nem mertem tovább gomb nélkül kirakni)

*NE KATTINTS A TOVÁBB GOMBRA by Csoky

1 komment

Címkék: wtf

Otis Taylor - Ten Million Slaves

2010.01.10. 17:36 szum7

Zene, a "Public Enemies/Közellenségek" főcímdala volt, mi engem nagyon megfogott. Bár elfogultságnak is lehet nevezni véleményemet, hisz személyes emlékek is fűznek a számhoz/filmhez (ez egy deixis volt), ennek ellenére is mindenképp hallgassatok bele. Már az alapdallam rabul ejt.

3 komment

Címkék: zene

Supernatural és Smallville: jöhet a következő évad?

2010.01.10. 10:22 muforlife

Még egyik sem 100%, de Dawn Ostroff, a CW elnőke, azt mondja, hogy mindekettő lehetséges, hiszen a nézettségük jó, a Smallville-nek sikerült túlélnie a pénteket - a halálnapot - és a Supnatnak pedig most, az 5. évadban csak javult a nézettsége (legalábbis a női nézők közt, és a csatornának ez számít). Elmondta még, hogy Eric Kripke (Supernatural készítője) valószínűleg benne lenne a dologban, mert meg van elégedve az idei évaddal, és Ostroff szerint van még rengeteg ötlete arra, hogy hogyan lehetne folytatni a sorozatot egy esetleges 6. évadban. A Smallville-lal kapcsolatban pedig azt nyilatkozta, hogy szerinte a sorozat rajongóinak tetszik az új évad (én nem láttam még, de eddig tényleg csak pozitívumokat olvastam róla), és míg nyáron ha megkérdezték volna tőle, simán rávágja, hogy ez lesz az utolsó évad, ebben most már nem olyan biztos. Még azt is elmondta ezzel kapcsolatban, hogy a sorozat producerei (Brian Peterson és Kelly Souders) egyenlőre fel sem vázolták neki az évad utolsó részét, de szerinte az nem sorozatzáró, hanem csak évadzáró lesz.

Szólj hozzá!

Címkék: hírek sorozat pletyka cw smallville tca supernatural

With your life - Dollhouse 2x11

2010.01.09. 22:29 muforlife

Bszdmeg. Ez kicsúszott a rész végén. Ha nem lett volna "We have to go back" akkor simán ennek a résznek a vége lenne a sorozattörténelem legnagyobb wtf-ja. Ja és volt még egy, majdnem ekkora, pár perccel a befejezés előtt. Bszdmeg. Nem tudok mást mondani.





















Hihetetlen azért, hogy mi lett ezzel a sorozattal a 2. évadra. Mintha valami mást néznénk. Szptassam a Fox-ot, hogy Whedonnak nem engedték ezt az 1. évadban. Mi értelme volt epizódikusra írni? Gondolom azt akarták, hogy legyen valami nézettsége, de sejthették volna, hogy ilyen koncepcióval esélytelen sikersorozatot csinálni. Így legalább, hogy végig csak a fősztori van, és nincsenek a dögunalmnas, egyrészes kliensei a babaháznak, minőségi a sorozat, tele wtf-okkal.

Ráadásul nem csak az írás, de a színészkedés is kiemelkedő. A Tophert, Victort, meg Sierra-t játszó színészeken már az első évadban is lehetett látni, hogy nem a két szép szemükért vették fel őket, de Eliza Dushku egészen a 2. évad közepéig várt, hogy mutasson valamit. Ez persze lehet a szerepén is múlott, előtte mindig urvát kellett játszania, viszont mióta Echo teljes, egész és összetett karakter lett, sokkal jobban színészkedik ő is.

Most amúgy nem szeretnék spoilereket írni a részről, itt tényleg elrontaná még a legkisebb dolog is az élményt, azt pedig nem akarom. A pontszámot az írás alapján szerintem mindenki kitalálhatta, 10/10 csont nélkül, és sajnos már csak 2 rész van hátra (bár Eliza Dushku azt mondta twitterén, hogy még 1 van hátra, de valószínű, hogy ez csak egy hiba volt. Ha meg nem, akkor a dvd-n úgyis kijön az utolsó rész, úgy mint az első évadnál), de ha ilyen minőséggel fog befejeződni a sorozat, akkor pár év múlva tuti kult lesz belőle.

Szólj hozzá!

Címkék: kritika sorozat dollhouse 10outof10

Toilet Bowl - Friday Night Lights 4x08

2010.01.09. 18:32 muforlife

Meg kell mondanom, hogy csak a téli szünetben daráltam le a sorozat 57 részét, de egyből kedvenc lett, az amerikai focis téma ellenére. Ez amúgy ne riasszon vissza senkit a megnézéstől, én sem hittem volna, hogy tetszhet egy ilyen sorozat, de a rengeteg jó sztoriszál mellett talán azok a percek a legjobbak, mikor az amerikai focival foglalkoznak.





















Ez a rész egyébként inkább csak átlagos volt, de ehhez azt hozzá kell tenni, hogy a Friday Night Lights-nál még a leggyengébb epizód is 6-7 pont fölött van. Igazából ezzel sem volt baj, hiába próbáltam keresni most a hibákat, nem nagyon találtam. Egyedül a Landry-s szerelmi háromszög nem tetszik, de ő sosem volt a kedvencem, talán még most, így az új szereplőket is beleszámítva - akiket még nem ismertünk meg úgy igazán - ő a legkevésbé rokonszenves.

Ez mondjuk köszönhető annak is, hogy az összes új szereplő telitalálat, de főleg Vinnie, az új quarterback, akinek egyedül a haverját nem csípem, túl nagy klisé, de mivel ilyenek tényleg vannak, legalább hihető, és nem csak csinált probléma. A másik új focista is jó karakter, de a mostani részben kevésbé tetszett, emiatt a sérüléses dolog miatt, eddig valahogy sokkal jobb sztorikat írtak neki, nekem ez egy picit úgy tűnt, mintha csak akartak volna egy cliffhangert a szünet elé (a probléma még a decemberi utolsó részben kezdődött). Az viszont pozitív, hogy ilyen hamar lezárták a dolgot, abban viszont nem vagyok biztos, hogy nem lesznek következményei a gyógyszerkérésnek. Főleg úgy, hogy egy Riggins javasolta a doktort.





















Az új szereplőkről még annyit, hogy nekem a két lány is tetszik (legalábbis nem rosszak), és nem csak kinézetre, hanem a karakterük is, bár nem olyan jók, mint Tyra meg Lyla volt, előbbinek a karaktere volt sokkal összetettebb, az utóbbi pedig szépségben verte őket. Az viszont nagy negatívum, hogy a nevüket sem tudom még (megnéztem, Jess és Becky, az utóbbi ismerős, de az elsőt ki nem találtam volna), eddig ugyanis nem foglalkoztak nagyon az írók velük. Na jó, hazudok, Becky-vel foglalkoztak, de mindketten inkább csak barátnőnek vannak ott, és ez sosem jó jel (és a vicc az, hogy a főcím alapján pont ő az, aki csak visszatérő szerepelő, nem állandó).

Hogy a régiekről is legyen szó, az én két, legkevésbé kedvenc szereplőm, Julie és Mrs Coach most kivételesen jó sztorit kapott, ott az egyetemi interjúnál Julie beszéde nagyon jó volt Dilonról, és az is tetszett, hogy csak ketten voltak, és végre nem veszekedtek, kiabáltak egymással. Amúgy kíváncsi vagyok, hogy Julie-t megtartják-e jövőre, ugyanis ha más város egyetemére megy (ami szinte 100%), akkor simán megtehetik, hogy nem szerepeltetik. Mondjuk én azt hiszem, hogy ezt nem fogják meglépni az írók, a sorozatnak ugyanis elég fontos része a Taylor család, és Julie nélkül elég "félkarúak" lennének. Na meg ha ő is elmegy, akkor szinte el is fogynak azok, akik már az 1. évadban is voltak. 

Sajnos Coach most nem nagyon szerepelt, kicsit háttérbe szorult a foci, de legalább volt Buddy, aki szervezkedett kicsit, és szerzett egy saját rádióműsort a Lionsnak. Ez amúgy jó húzás volt, Buddy-t is közelebb hozták egy kicsit a csapathoz, és legalább a Lions is kezd megkomolyodni. Buddy-nak amúgy az első évados bunkó karakrakteréből fogalmam sincs hogy csináltak ekkora rajt, Coach mellett ő a kedvencem, ebben az évadban is csak nőtt a szememben, azzal, hogy otthagyta a Pantherst, azt a csapatot amiért eddig akérmijét odaadta volna.






















A legjobb jelenet pedig simán Rigginsé, mikor megmutatta Becky-nek a földet, na az nagyon ütött. Nekem amúgy sosem volt a kedvencem a karakter, annak ellenére, hogy mindenki őt szereti, de ez az új szál nagyon tetszik, azért is, mert most ez hozza a drámát. Még úgy is, hogy hiába lehetett tudni, hogy a végén beáll Billy-hez, a tesójához, lopott kocsikat szétszerelni, jó volt látni, ahogy rendes munkát próbált keresni (na meg az a fej, mikor meghallotta mennyibe kerül a telek... na ott eléggé megsajnáltam).

Ahogy már az elején is említettem, ez egy átlagos rész volt, és ebben sajnos az is közrejátszott, hogy a focis részt most valahogy nem tudták érdekessé tenni, túl egyértelmű volt, hogy a másik leggyengébb csapatot legyőzik, és szerintem a zeneválasztás sem volt az igazi (főleg az első félidőre), az sokkal jobb, mikor valam zúzós rockot tesznek a foci alá. Ennek ellenére ez a rész is simán 8/10, de most már tényleg jöhetne a Panthers-Lions derbi, bár van egy olyan érzésem, hogy azt majd csak a fináléban lövik el (ami t sajnos már február 11-én láthatunk, és utána megint semmi 9 hónapig). Azt pedig remélem, hogy a Panthersnek majd azon a meccsen múlik, hogy bejut-e a rájátszásba, az ugyanis óriási lenne, ha pont a Lions ejtené ki őket.

Szólj hozzá!

Címkék: kritika sorozat friday night lights 8outof10

Egyéni promóképek a Human Targethez

2010.01.09. 14:55 muforlife

Tudom, hogy sok poszt volt mostanában a sorozatról, de megint érkezett pár kép, és megint csak azt tudom mondani, hogy ezek nagyon nagy rajok. Premier amúgy jövő pénteken lesz, Kanadában a CTV-n, két nappal az amerikai, FOX-os adás előtt, és én nagyon remélem, hogy a sorozat tényleg jó lesz, és ütni fog.




































Szólj hozzá!

Címkék: sorozat promó human target

50 legjobb sorozatrész 2009-ben - A Futoncritic szerint

2010.01.09. 13:29 muforlife

Egész jó lista, amiket láttam belőle (27 darab, ezekhez írok is pár sort), azoknak tényleg itt a helye, és így hirtelen egy kimaradót sem tudnék mondani. 

5 komment

Címkék: sorozat abc fox hbo toplista house 30 rock friday night lights supernatural mad men glee modern family

Két héttel később tér vissza a FlashForward

2010.01.09. 12:00 muforlife

A vissaztérés eredeti időpontja Március 4. lett volna, de David Goyer (a sorozat kitalálója, írója) pénteken bejelentette, hogy csak Március 18-án jön új résszel a sorozat, de legalább rögtön kettővel (és elvileg a finálé is duplarész lesz). Az ok pedig az, hogy így megszakítás nélkül letudják majd adni a maradék 13 részt, és legalább az American Idolt is elkerülik, ami a nézettség szempontjából tényleg jó döntés (ugyanis az AI a legnézettebb műsör az USA-ban, a sorozatok és reality-k közt legalábbis mindenképp, abban nem vagyok biztos, hogy az NFL-t veri-e).

Szólj hozzá!

Címkék: hírek sorozat flash forward

Better Off Ted - Rickroll

2010.01.09. 10:49 muforlife

Heh, azért durva, hogy mennyire popkult dolog lett az a videó. Ha jól emlékszem ez az első sorozatos "szereplése", de lehet tévedek.

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat részlet rickroll better off ted

AVGN: Street Fighter 2010

2010.01.09. 10:17 muforlife

A tavalyi év utolsója elég gyengére sikeredett, ez viszont szerintem jól sikerült, a főcím külön tetszett, és a játék is érdekes volt.

Szólj hozzá!

Címkék: kockulás avgn street fighter 2010

People's Choice Awards nyertesei

2010.01.08. 19:36 muforlife

Vagyis csak a sorozatosok, de akit érdekel a teljes lista, az itt megtalálhatja (azért látszik, hogy szavazásos alapon megy, másképp a Twilight sosem nyerne ennyi díjat).

Kedvenc dráma

House

Kedvenc komédia

The Big Bang Theory

Kedvenc új dráma

The Vampire Diaries

Kedvenc új komédia

Glee

Kedvenc férfi színész (dráma)

Hugh Laurie (House)

Kedvenc női színész (dráma)

Katherine Heigl (Grey's Anatomy)

Kedvenc férfi színész (komédia)

Steve Carell (The Office)

Kedvenc női színész (komédia)

Alyson Hannigan (How I Met Your Mother)

Kedvenc tévés megszállottság

True Blood

Kedvenc reality

American Idol

Kedvenc sci-fi/fantasy show

Supernatural

Kedvenc talkshow

The Ellen DeGeneres Show

Kedvenc állatos show

Dog Whisperer

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat díjak house the big bang theory peoples choice awards

Viccek

2010.01.08. 17:43 henty

Pasas bemegy a kocsmába, a pultos kérdezi:
- Jó napot! Mit szeretne?
- Egy nagyobb házat, jobb autót, több fizetést.
- Nem úgy értem. Mit kíván?
- Világbékét, magamnak egy szebb feleséget,
milliókat.
- Félreértett, mit szeretne inni?
- Miért nem ezzel kezdte? Mi van?
- Semmi különös, itt állok a pult mögött.

 

 

 

Ki tud többet Szlovákiáról?

. Melyik országban van Szlovákia?
. Hány szlovák idősebb, mint Szlovákia?
. Mondjon három szlovák királyt!
. Melyik szlovákiai városban koronáztak magyar királyokat, és melyik magyar
városban koronáztak szlovák királyokat?
. Ismertesse a szlovákok harcait az Oszmán birodalom ellen!
. Soroljon fel három szlovák építészeti remeket!
. Hol éltek az ős-szlovákok?
. Hogy mondják szlovákul: Aranybulla, Magyar forradalom és Szabadságharc,
Irredentizmus?
. Ismertesse az önálló szlovák állam kisebbségi politikáját!
. Soroljon fel három magyarbarát szlovák politikust!
. Ismertesse, hogyan lehetne megoldani Szlovákia területi problémáit!
. Soroljon fel három szlovák nemesi családot!
. Hasonlítsa össze és elemezze a szlovák címert a magyar címerrel!
. Melyik a legősibb szlovák város?
. Melyik maradt fenn tovább, a Magyar Korona vagy a szlovák korona?
. SMS-ben küldje el Szlovákia történelmét!
. Fejezze be azt a szólás-mondást: "Adj a tótnak szállást,........ "
A válaszokat Jan Slota címére kérjük beküldeni!

A helyes beküldők között ("Nagymagyarországos") szlovák autósmatricát ,
szlovák koronát, szlovák porcelánokat és
szlovák - tokaji - borokat sorsolunk ki.
A borítékra ne felejtsék ráírni a jeligét: Felvidék!
____________________________________________________________


Felvidéki iskola.:

A tanító bemutatkozik az első osztályos gyerekeknek és elmagyarázza nekik,
hogy ő szlovák, és hogy az milyen jó.
Kéri az osztályt, hogy emelje fel a kezét aki szintén szlovák.
Néhány gyerek nyújtja a karját, a tanító pedig megkérdez egy gyereket, hogy
ő miért nem jelentkezik:
- Mert én nem vagyok szlovák - feleli a gyerek. - Én magyar vagyok - mondja
büszkén.

A tanár begurul és kérdőre fogja gyereket, hogy miért vallja magát
magyarnak.

- Apám ,anyám magyar, tehát én is magyar vagyok- válaszolja.

A tanár még mérgesebb és kérdezi:
- Miért, ha apád szarházi lenne, anyád szarházi lenne akkor te is szarházi
lennél?

- Nem, akkor szlovák lennék! - hangzik a válasz.

2 komment

Címkék: viccek szlovák

Psycho Asian Girlfriend

2010.01.08. 06:51 Isaking

 

1 komment

Címkék: ray william johnson

Holy shit ... O.o

2010.01.07. 22:44 Isaking

 biztos látták ezt már páran, de a csávó még ilyen színvonalon és ebben a helyzetben is nagyon oltja a nőt :D

1 komment

Címkék: tv

Call of Duty 4

2010.01.07. 22:29 Csokyvok

 Rég volt kint rendes fragmivie, tehát megosztoanék veletek egyet.

2 komment

Címkék: kockulás fragmovie modern warfare

Project Natal videó

2010.01.07. 22:06 orsko

 Fejlesztői videó az Xbox360-hoz készülő mozgásérzékelős "kontrollerről" - a Natalról.

Szólj hozzá!

Címkék: játék controller xbox360 kockulás natal

Owl City - Fireflies

2010.01.07. 21:26 orsko

 Elég furcsa a szám. Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen tetszeni fog. Kicsit emo, kicsit alternatív, nem is tudom mi ez:D De elég jó és a szalagavatós videóba is simán elmegy.

3 komment

Címkék: zene city firefly owl fireflies

Avatar=Pocahontas part 2

2010.01.06. 23:22 muforlife

Szegény film ezt már sosem fogja lemosni magáról (első videó az Avatar előzetese, a második pedig a Pocahontasé, egy az egyben az Avatar szövegével).

 

3 komment

Címkék: előzetes film avatar

Plusz két rész a Cougar Town-nak

2010.01.06. 22:39 muforlife

A Modern Family és a The Middle után, az ABC Courtnex Cox sorozatából is plusz részeket rendel be, így összesen már 24 epizód lesz az első évad. A sorozat eddigi részeiről amúgy itt írtam - nézhető, de nem a legjobb újonc, a szitkomok közül -, az évad második fele pedig holnap indul, ha jól tudom Lisa Kudrow vendégszereplésével (vagy ez lehet jövő héten lesz, így fejből nem tudom, meg nem is szeretném elrontani a meglepetést magamnak).

Szólj hozzá!

Címkék: hírek sorozat berendelés cougar town

Terápia a nooboknak

2010.01.06. 22:00 muforlife

"It's been three weeks since I was pawned"

Szólj hozzá!

Címkék: collegehumor

Booty Pop

2010.01.06. 21:32 muforlife

Ilyenkor nem tudja az ember, hogy mit mondjon...

Szólj hozzá!

Címkék: reklám wtf

Bible

2010.01.06. 17:38 szum7

6 komment

United States of Tara - a 2. évad promója

2010.01.06. 13:48 muforlife

Az első (spoilermentes) előzetes a sorozat 2. évadához (az első egyébként ittt van a gépemen már vagy 2 hónapja, de eddig még nem volt kedvem nekiállni, ez a promó viszont jó kedvcsináló volt, lehet még a héten bepróbálom).

Szólj hozzá!

Címkék: előzetes sorozat united states of tara

süti beállítások módosítása