Kiemelt cikk

HabiBárpult

Pár barát által készített blog amiben a sorozatokról, filmekről, fociról, viccekről, zenéről és a kockulásról olvashatsz.

Elérhetőség

Ha valami kérdés, kérés van, ezen a címen érhettek el minket:

habibarpult@gmail.com

HABItémák

24 (22) 30 rock (22) 5outof10 (34) 6outof10 (43) 7outof10 (59) 8outof10 (62) 9outof10 (46) amerika (33) angol (22) avgn (41) berendelés (58) bl (32) blog (38) casting hírek (39) cbs (21) chuck (34) dexter (33) díjak (21) dota (23) dvd (23) e3 (30) előzetes (269) eminem (23) eredmény (107) évadpremier (20) évadzáró (77) family guy (22) film (116) flash forward (23) foci (204) forma 1 (40) glee (50) gól (22) gossip girl (24) heroes (50) hírek (189) house (21) how i met your mother (26) interjú (28) játék (245) kasza (23) kockulás (351) kritika (251) legnagyobb sorozatos szöveg (21) lost (95) magyar (33) magyarok (23) megjelenés (22) modern family (20) nbc (31) nézettség (52) nők (22) pilot (29) playstation (38) poén (276) poszter (56) promó (66) ps3 (62) raj (26) rap (100) reklám (21) részlet (62) sorozat (1017) star wars (26) supernatural (49) szavazás (37) the big bang theory (29) the office (27) the vampire diaries (20) toplista (63) true blood (39) u20 vb (20) utánpótlás (20) viccek (57) vicces (65) videó (440) wtf (33) xbox360 (21) youtube (34) zene (275) Az összes téma

Friss topikok

Indavideó

Linkblog

Látogatók

free counters

Csontváry Kosztka Tivadar - Öreg halász

2010.04.11. 19:29 szum7

Bizony, külön bejegyzést érdemel ez a kép. Cs. K. Tivadar "Öreg halász" festményének megcélzott témája az egy emberben egyszerre létező jó és gonosz jelenléte. Ennek ábrázolása lentebb, a kép zsenialitása önmagáért beszél. Szerintem nagyon, nagyonx542562 jó.

Az eredeti:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A (jó) halász (bal oldalas tükrözés):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maga a gonosz, (jobb oldali tükrözéssel):

5 komment

Címkék: művészet

The Good Guys promóképek

2010.04.10. 15:20 muforlife

Ehh, látszik, hogy nem nagyon néztem mostanában a sorozatos oldalakat, erről is majdnem lemaradtam - bár egy kis kutakodás után rájöttem, hogy a sorozatról már láttam egy ígéretes posztert pár hónapja, csak akkor még Code 58 néven futott. Na nem baj, szerencsére még nem kezdődött el, majd csak májusban lesz a premier, de én biztosan bepróbálom. Amúgy nyomozós akció-komédiáról van szó és az alapfelállás nem is lehetne nagyobb klisé, szerintem a legtöbben a képből kitalálják (na jó, segítek, oldszkúl zsaru+modernebb módszerekkel dolgozó detektív, hányszor láttuk már?). Mégis, szerintem pont emiatt lesz jó a sorozat, hiszen mindenki fogja tudni, hogy mire számíthat: valljuk be, az ilyen típusú sorozatokat nem nagyon lehet elrontani.








































A tovább vagy mi után a többi.

1 komment

Címkék: sorozat promó the good guys

Caprica - "másfeledik" évad előzetes

2010.04.10. 13:32 muforlife

Nemrég ért véget a sorozat első 9 része, a félévad (pilot-kritika), de máris itt az első promó a folytatáshoz. A sorozat amúgy javult picit, sőt, egyes részei egyenesen zseniálisak voltak, de azért még van hova fejlődnie. A promó alapján van is erre esély, a folytatás sokkal pörgősebbnek tűnik, mint az eddigi részek (ezt azért is mondom, mert sokaknál az a sorozat legnagyobb hibája, hogy hihetetlenül lassan haladnak a dolgok).

Szólj hozzá!

Címkék: előzetes sorozat caprica

Lost-kiállítás Budapesten

2010.04.10. 11:22 muforlife

Egyelőre még nem sokat tudni a kiállításról (Origón azt írják, hogy a szervezők majd később adnak bővebb információkat), csak az időpont (Április 22-én nyílik meg) és a helyszín (VAM Design Center - valaki tudja hol van ez?) biztos, na meg az, hogy én is ott leszek, ha nem is a nyitánynál, de biztos el fogok menni (még ha nem is akkor kedvenc a sorozat), mert ilyen lehetőség elég ritkán adódik itthon. 

1 komment

Címkék: hírek sorozat lost

Louie poszter

2010.04.10. 09:45 muforlife

A sorozat előzetes itt található (nagyon beteg), a kezdés, ahogy a poszteren is látható, pedig június 29-én. Várós, várós.

Szólj hozzá! · 3 trackback

Címkék: sorozat poszter louie

Star Wars komédia? öhm...

2010.04.09. 22:01 muforlife

Azért nem kell megijedni, animációs sorozatról van szó, és szerencsére a Robot Chicken két írója, Seth Green és Matthew Senreich közreműködésével fog készülni, de ez azért már mégiscsak sok, hihetetlen, hogy mennyi pénzt akarnak (vagy akar, Lucas bácsi) még kifacsarni az SW-franchise-ból. Persze nem mondom, hogy rossz lesz, állítólag a Clone Wars (a Cartoonon futó animációs) is jó, de inkább csinálnák már az élőszereplős sorozatot (készülget egyébként, de egyelőre még semmi komoly hír nincs róla). Az még nincs meg amúgy, hogy melyik adón fog menni (tippre Adult Swim) és a témáról sem lehet sokat tudni, bár Seth Green, szöveg alatt olvasható nyilatkozata alapján arra lehet következtetni, hogy a hétköznapi dolgokra fog koncentrálni a sorozat, ami legalább újfajta megközelítése a Star Wars-sagának.

“The ‘Star Wars’ universe is so dense and rich; it’s crazy to think that there aren’t normal, mundane everyday problems in a world so well-defined. And it’s even crazier to think of what those problems might be, since it’s all set in a galaxy far, far away. What do these characters do when they’re not overthrowing Empires?”

Szólj hozzá!

Címkék: hírek sorozat star wars

F.E.A.R. 3 élőszereplős trailer

2010.04.09. 19:28 orsko

 Elég jó kis előzetes. Lehet végig kéne játszanom ameddig megjelenik, az első kettőt. (16+)

Szólj hozzá!

Címkék: előzetes játék kockulás fear 3

Azigen - Supernatural 5x17

2010.04.09. 18:29 muforlife

"I got 99 problems but a bitch ain't one"

Csak azért az idézet, mert a rész címe is 99 problems volt (mint a Jay-z szám címe, ahonnan van ez a sor), és azon gondolkodom, hogy az írók vajon miért ezt a címet adták az epizódnak (az utolsó jelenetnek biztos van valami köze hozzá). Na mindegy, a rész annyira nem volt rossz, mint az előzőek, és szerencsére elmozdult a főszál, csak sajnos pont olyan irányba, ami nekem nagyon nem jön be.





















Igaz, még nem mondta ki Dean az "igen"-t, de most már tényleg nagyon közel állunk hozzá. Ez pedig azért nem jó, mert az, hogy Isten valahogy megmenti majd őket, szerintem sokkal érdekesebb és legfőképp váratlanabb lett volna, hiszen ezt, hogy majd mind a ketten igent mondanak, kb az évad eleje óta sejthette mindenki.

Ennek ellenére, én még bízok abban, hogy valahogy behozzák Istent a képbe, hiszen  ebben a részben is etettek minket az írók, legalábbis az egyik csávó nagyon gyanús volt nekem (a bártulajdonos, akit meglőtték, azt hittem kiderül majd róla, hogy ő Isten), ráadásul az elején, mikor az előző részekből mutattak jeleneteket, akkor is szóba került az Isten-téma, bár ahogy a rész végére kiderült, ez valószínűleg Cass miatt volt így.

Castiel egyébként az egyetlen biztos pontja a sorozatnak, rá mindig lehet számítani, minden részben alkot valami nagyot. Ez oersze Misha Collinsnak is köszönhető, nagy színész a csávó, sokkal jobban játssza az angyalszerepet, mint a többiek. Ha ő nem lenne, már full unalom lenne a sorozat.

A mai rész mondjuk egész jó volt, végre lehetett látni, hogy Apokalipszis van (ilyet sajnos keveset kaptunk az évadban), még akkor is, ha csak egy kisvárosban. Én úgy érzem ennél jobban nem is fogjuk látni a világvégét, legfeljebb a Detroitban, ahol majd Sam kimondja azt a három betűs szócskát. Vagy nem.

Ami viszont nem tetszett, az az, hogy a "monster of the week" egy randomszörny lett, nem valami lovas, vagy ilyesmi. Ok, őt is a Jelenések könyvéből húzták elő az írók (vagy nem, de Cass tuti abból nézte ki a nevét), de látszott, hogy nem tartozik a nagypályások közé, vagy legalábbis nekem nem volt olyan érzésem, elég könnyen elintézték. Nem arra gondolok, hogy nem volt nagy harc, az majd inkább a fináléban legyen, de a csajnak még csak társai, "backup"-ja sem volt, nem úgy mint mondjuk az utolsó lovasnak (akivel találkoztak), akit azért elég jól körülbástyáztak a démonok.

Persze ez még nem jelenti azt, hogy rossz rész volt a mai, sőt. Az mindenképp díjazandó, hogy elmozdult végre a főszál, még akkor is, ha olyan irányba, ami nekem annyira nem jön be. A szokásos 7/10-et ez a rész is megkapja.

Szólj hozzá!

Címkék: kritika sorozat supernatural 7outof10

Boyz n the comic shop

2010.04.09. 17:42 muforlife

I'm speechless.

3 komment

Címkék: sorozat the big bang theory

How to Make It in America - ennyi volt az 1. évad

2010.04.09. 14:58 muforlife

Gyorsan véget ért az évad, ami a közepes kezdés után nem hogy javult volna, hanem inkább folyamatosan romlott, és a 7-es rész után teljesen érdektelenné vált számomra. A finálét ennek ellenére megnéztem és szerencsére volt pár biztató jel, de ez még így is nagyon kevés, a sorozat sehol sincs az Entourage-hoz képest.



















Mielőtt jobban belemennék a negatívumokba, azt tudni kell, hogy a sorozat gyakorlatilag 3 szálon futott (ez egyébként meglepő volt, és szerintem negatívum is): volt a főszál, a sorozat két fő(bb) szereplőjével (Cam és Ben), akik a ruhabizniszben utaztak, Cam unokatesójának, Rene-nek az energiaital üzletéről szóló sztorija, és Ben exének, és az ő aktuális barátjának a nagyon izgalmas kalandjai. Na ezek közül kb egy volt nézhető, Rene üzlete, de igazából azt a szálat is csak a karakter, és az őt játszó színész vitte a hátán, nem a történések.

A többi főkarakter nekem nagyon nem jött át, nem voltak szerethetőek, a színészek sem igazán teljesítettek úgy, ahogy azt elvárná az ember, és a feelgoodság is hiányzott a sorozatból. Ugyanis a részek utolsó jeleneteit leszámítva, kb egyszer sem történt semmi jó a srácokkal, és ez azért pár rész után kezdett hiteltelenné válni. A finálé talán ezért is volt jó, mert végre összejött nekik valami, és nem csak random módon, hanem a sorozat egyik legjobb húzásával, Rene és Cam titkos üzletével, ami a második évadban valószínűleg elég nagy szerepet fog játszani (ha lesz egyáltalán, a nézettség nem valami fényes ugyanis).

Tetszett még az évadzáróban, hogy nem lett csöpögős, nem hozták össze Bent és Rachelt (az exbarátnőt), ez pedig mindenképp pluszpont, mert az ilyen sorozatoknál mindig eljátsszák ezt. Ennek ellenére mind a ketten ugyanolyan idegesítőek maradtak, mint az évad korábbi részeiben, bár az tény, hogy egyikük sem volt olyan gyenge karakter mint Cam, akit nagyon nem sikerült az íróknak megszerettetniük velem a 8 rész során.

Ez egyébként azért is érdekes, mert a mellékszereplők közt csomó jó arc volt, akik simán hozták azt a feelgood érzsét, amit én vártam ettől a sorozattól. Ezért is írtam azt, hogy a színészek nem teljesítettek valami jól, talán ha kicsit ismertebb, vagy tapasztaltabb arcok játsszák ezeket a szerepeket, jobban tetszett volna a sorozat, jobban meg tudom volna szeretni a karaktereket. Így viszont csak 5/10 nekem, még így is, hogy a finálé azért annyira nem volt rossz.

Szólj hozzá!

Címkék: kritika sorozat évadzáró 5outof10 how to make it in america

Chuck-Justified mash-up

2010.04.09. 13:05 muforlife

Ehh, utóbbiról is írni kéne, ütős kis sorozat, talán pár rész múlva össze is jön a dolog, addig is annyit róla, hogy western nyomozós, ami a modern korban játszódik.

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat chuck poszter promó justified

Fist pumping

2010.04.08. 21:05 muforlife

Tőlük tanultam. Nagy mesterek.

1 komment

Címkék: sorozat reality jersey shore

Arrested Wars

2010.04.08. 19:53 muforlife

Hümm, egyik kedvenc filmem és sorozatom "keresztezése"... fuck yeah. (eredeti poszter itt)

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat star wars poszter arrested development

iPad reklám a Modern Family-ben

2010.04.08. 17:32 muforlife

Gondolom mindenki tudja mi az az iPad, Amerikában most hétvégén lehetett először kapni a boltokban, és a héten elég sok reklámot kapott a tévében is, de ezek közül a legdurvább simán a Modern Family-é volt, gyakorlatilag az egész epizódot a kütyü köré építették. A poén egyébként az, hogy a sorozat készítői állítják, az Apple nem fizetett nekik a reklámért, nem product placement volt (ezt az Apple is megerősítette egyébként), saját ötlet, de a részt végignézve ezt elég nehéz elhinni. 

1 komment

Címkék: apple reklám sorozat modern family

Joe

2010.04.08. 16:18 muforlife

Nem teljesen mostani (pár hetes), de az biztos, hogy az utóbbi idők egyik legjobb posztere.

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat poszter promó true blood

Chuck 3. "évadzáró"

2010.04.08. 13:56 muforlife

Vagyis az lenne, ha az NBC nem rendelte volna még 6 rész a sorozatból. Szerencsére rendeltek, így a következő hetekben még 6x40 percen keresztül élvezhetjük az évad egyik, ha nem a legjobbját.





















A részen amúgy nagyon lehetett érezni, hogy finálénak tervezték, csomó sztorit lezártak, összeértek a szálak is, de biztos vagyok abban, hogy a folytatás nem teljesen ugyanaz lesz, mint eredetileg tervezték, mivel az egyik, halottnak vélt szereplőt játszó színésznek az elmúlt hónapokban többször is meghosszabbították a szerződését, ezért ő még valószínűleg vissza fog térni. A Ring téma is elég lezáratlannak tűnik, Sarah és Chuck viszont megkapta végre a happy (közelsem)endinget, majd meglátjuk meddig tart a dolog, de valószínű, hogy egy jó darabig együtt tartják majd őket az írók.

A sorozat amúgy részről részre egyre közelebb kerül az all-time top10, vagy akár top5 listámhoz, hihetetlen milyen durva minőségét hoz a 3. évad. Nagyon felrázták a dolgokat a 2. évad fináléjában, és az óta is csak jönnek az olyan csavarok, wtf-ek, amik az első évadban még teljesen hihetetlennek tűntek. Már maga az is durva, hogy Chuckból kész kém lett (persze nem egy Jack Bauer még, ezt a sorozat írói így konkrétan kimondták, hogy Chuck - egyelőre - nem lesz akkora raj, mint ő, vagy mondjuk Bond), és ehhez még jönnek a mellékszereplőkkel történt dolgok. Nagyon kíváncsi vagyok amúgy, hogy innen merre tudnak továbbmenni, nekem a Team Bartwoski téma Rómában bejönne, de valószínű nem ez lesz (szerintem nehéz lenne megvalósítani), inkább folytatják a harcot a, talán annyira nem is szétesett, Ring-gel, hiszen láthattuk pár résszel ezelőtt, hogy nem csak egy fejes van ott, hanem vagy 4-5.

A kedvenccé válásban elég nagy szerepe van még a kitűnő zenének is, és itt nem csak a soundtrackre gondolok, hanem a sorozat saját zenéjére, amit tényleg hihetetlen jó, főleg a hazafias vagy milyen "dallam" tetszik, bár az utóbbi időben lehet kicsit sokat használták már - engem mondjuk nem zavart.

Pont tegnap olvastam egyébként egy interjút a sorozat egyik showrunnerével, amelyben arról beszélt az arc (Chris Fedak), hogy a szezonzáróra nem egy überwtf-et terveznek, ami elég jól hangzik, főleg ha azt nézzük, hogy a sorozat felrázásához, beindításához elég volt egy is a 2. fináléjában (azért valljuk be, a 2. évad közepén volt egy gyengébb időszak). Mondjuk nekem jelenleg is teljesen jó a sorozat, ez a rész is lazán 9/10, ha nem több, de el tudom képzelni, hogy valami olyat meghúznak az írók, amitől még ennél is jobb lesz a Chuck. Reménykedjünk, most két hét szünet, következő rész majd csak április 27-én.

Szólj hozzá!

Címkék: kritika sorozat chuck 9outof10

BL

2010.04.07. 23:07 henty

Tegnap:

 Moszkva-Inter 0-1 Továbbjut: inter

 Barcelona-Arsenal 4-1 továbbjut:barca

 

Ma:

 Bordeaux-Lyon 1-0 továbbjut:lyon

 ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉs

 Manchester-BAYERN 3-2 továbbjut: BAYERN

 hát ez hihetetlen volt. A manu már 3-0ra vezetett és onna állt fel a Bayern. Megint Robben lőtte a döntö gólt, ami nem volt kicsi...

 

A legfurcsább dolog ezzel, hogy a legjobb 4 csapatban nincs angol, pedig a Premier League magasan a legjobban jegyzett bajnokság a világon.

Szólj hozzá!

Címkék: foci bl eredmény bayern

Undeclared

2010.04.07. 20:59 muforlife

Nem nagyon szoktam régi sorozatokról írni, hiszen megnézni alig van időm őket, nem hogy írni róluk, de az Undeclared esetében most kivételt teszek, mert hát olyan sorozatról van szó, amit a Freaks and Geeks mellett minden 15-20 éves sorozatnézőnek látnia kéne. Egyik a középiskolákat, és főleg azok megosztottságát mutatja be, picit több drámával és komolysággal (Freaks and Geeks), a másik viszont egy kollégiumi baráti társaságról szól, azt teljesen viccesen, nulla komolysággal bemutatva. Ez lenne az Undeclared.




























Mielőtt jobban belemennék az Undeclared leírásába, azt még tudni kell, hogy mindkét sorozatot egy bizonyos Judd Apatow írta/találta ki, akinek a filmjeit talán sokan ismerik (40 éves szűz, Knocked Up, Pineapple Express, stb). Én sajnos nem láttam őket, nem tudom jók-e, de azt nyugodtan mondhatom, hogy a két sorozata zseniális. A csávónak amúgy valószínűleg elég jó kapcsolatai lehetnek, mert a két sorozat főbb szereplői közül rengeteg színész vitte sokra, és a mellékszereplők közt is feltűntek olyanok, akik ma már nagy névnek számítanak.

Az Undeclaredben is rengeteg ilyen volt, a nagyobbak közül (akik akkor is híresek voltak) feltűnt Adam Sandler (ez óriási wtf volt) és Ben Stiller is (ő volt már a Freaks and Geeksben is), de a Freaks and Geeks-es szereplők közül is sokan beugrottak (Seth Rogen, aki itt is főszereplő volt, vagy épp Jason Segel, aki most Marshallt játssza HIMYM-ben). Rajtuk kívül pedig olyanok voltak, mint Amy Poehler (Saturday Night Live, Parks and Recreation) vagy épp Tom Welling, aki ugye Clark Kentet játssza a Smallville-ben, de egy jelenetben még a Big Bang Theory-s Wolowitz is szerepel.

Az ismerős színészek természetesen óriási plusznak számítanak, szerintem nem csak nekem, de emellett természetesen voltak más pozitívumai is a sorozatnak. Talán az egyik legnagyobb az, hogy a szitkomkliséket hanyagolva volt vicces, pl nincs aláröhögés sem. Ez persze most már nem számít annyira nagy dolognak, de azért 10 évvel ezelőtt, mikor még nagyban ment a Friends, és a Seinfeld meg a Married with Children is nemrég ért véget (mindhárom sorozat hihetetlen sikeres volt), akkor még nem voltak jellemzőek az ilyen típusú komédiák. Ez persze meg is mutatkozott a sorozat nézettségében, a FOX nagyon hamar elkaszálta, csak 17 részt élt meg az Undeclared.

A FOX-nak amúgy majdnem sikerült elbsznia a sorozatot, vagyis aki a tévében nézte annak el is bszták, mivel a részeket teljesen össze-vissza adták, és a főszál miatt azért ez számít. Meg azért is, mert ha a FOX nem szól bele az írók dolgába, akkor gondolom nincs olyan, hogy csak úgy eltűnnek fontos szereplők, de mit várunk azoktól, akik elkaszálták a Firefly-t.

A rövid élettartama ellenére amúgy ez a sorozat is kult lett (a Freaks and Geeks is az), és én nem is csodálkozom ezen, van egy hangulata, ami teljesen beszippantja az embert. Én gyakorlatilag tegnap néztem végig, reggel 3-kor fejeztem be, és teljesen kikapcsolt, ez pedig nagyon fontos tényező a sorozatoknál. Pozitívum még, hogy a színészek jól játszották a szerepüket, senki sem lógott ki negatívan, és azért a lányok közt volt pár eyecandy is, ami megint csak elég nagy pozitívum.

Persze azért voltak gyengébb pillanatai a sorozatnak, a kötelező romantikus szál az néha gyengébb volt, és voltak kevésbé vicces részek is, de nincs szívem lehúzni a sorozatot, mert nagyon jól szórakoztam a nézése közben. Eredetileg csak 7-et akartam neki adni, de így a kritika közben rájöttem, hogy simán megérdemli a 8 pontot, kilencet csak azért nem, mert azért annyira nem volt jó, mint a Freaks and Geeks. Ha valaki egy könnyed komédiát akar, annak csak ajánlani tudom az Undeclared-et, hamar lehet vele végezni, és nagyon feldobja az ember hangulatát, ráadásul valamennyire befejezett is a főszál.

Szólj hozzá!

Címkék: kritika sorozat 8outof10 undeclared

Lost a maradék 6 epizód címe

2010.04.07. 19:34 muforlife

Vagyis 7, mert az utolsó dupla, de ugyanaz a címe a két résznek, szóval whatever. Amúgy érdekes címek, az utolsó 4-5 részre úgy látszik nagyon fel fognak pörögni a dolgok, de szerintem ne nagyon menjetek a tovább mögé, mert az egyik epizódcím übergigaszpojler lehet, főleg a mai részt is látva. (annak aki nem megy a tovább mögé, április 28-án nem  lesz rész, kimarad egy hét, de csarébe az utolsó vasárnap lesz, így majd csak 5 napot kell rá várni)

3 komment

Címkék: sorozat lost spoiler

Tomi Gaillard

2010.04.07. 18:20 szum7

Tudom, ismeritek már a videót, de két dolog miatt kirakom: Először, szerintem ez a Remi tök úgyan úgy megy mint a Tomi! Mármint ahogy sétál. Ugyan olyan kontramozgása van, figyeljétek meg. Ezek szerint T. is labdazseni lenne?

Másodjára, tudja valaki a szám címét, ami a videó alatt megy? Le akarom szedni a gitárteppingjét.

8 komment

Címkék: remi gaillard

When do we start? - Lost 6x11

2010.04.07. 17:17 muforlife

Ez hihetetlen, mindenhol azt olvasom (legalábbis rajongóktól), hogy mekkora királyság volt a rész, én meg csak itt ülök és már vagy fél órája azon gondolkodom, hogy miért is? Lehet velem van a baj, de ez valahogy nem jött át, az viszont egyértelmű, hogy fordulópont volt a rész, és innen (nekem) valószínűleg jobban be fog jönni.




 
















3 komment

Címkék: kritika sorozat lost 8outof10

Szóbeli 2010

2010.04.07. 15:06 Csokyvok

 Csak, hogy mindenki tudja mit várnak el tőle!

TÖRTÉNELEM
Jellemezze a pápaság történetét a kezdetektől napjainkig, koncentráljon különösen, de nem kizárólagosan a szociális, politikai, gazdasági, vallási és filozófiai hatásán Európára, Ázsiára és Afrikára. Legyen tömör, velős, egyedi.

ORVOSTUDOMÁNY
Az asztalon talál egy borotvapengét, egy csomag gézt és egy üveg skót whiskyt. Vegye ki az egyik veséjét majd cserélje ki a másikkal. Ne varrja össze, amíg a munkáját ki nem értékelik. 15 perce van.

RETORIKA
2500 lázadó, őrült bennszülött tombol a szomszédos teremben. Nyugtassa meg őket. Bármely ősi nyelvet használhat, kivéve a latint és a görögöt.

BIOLÓGIA
Hozzon létre szilícium alapú életet. Becsülje meg az eltéréseket az elkövetkező emberi kultúrákban, ha ez az életforma 500 millió évvel ezelőtt kifejlődhetett volna. Állításait tényadatokkal bizonyítsa is.

ZENE
Írjon zongorakonchertót. Hangszerelje, majd adja elő furulyán és dobon. Segítségképpen a széke alatt talál egy zongorát.

PSZICHOLÓGIA
Munkásságukról szerzett tudása alapján értékelje az érzelmi stabilitást, az alkalmazkodóképesség fokát és az elfojtott frusztrációkat a következő személyeknél: Nagy Sándor, II. Ramszesz, Hammurabi. Az alanyoktól vett idézetekkel támassza alá értékelését, a megfelelő hivatkozásokkal. A fordítás nem kötelező.

SZEXUÁLPSZICHOLÓGIA
Mutassa be a nemi eltévelyedéseket és az enyhébb betegségek tüneteit. Szégyellje magát.

KATONAI SZAKÉRTELEM
Egy nagy kaliberű lőfegyver darabjait találja az asztalán. Mellettük fekszik egy nyomtatott használati utasítás bantu nyelven. Tíz perc múlva egy éhes bengáli tigris csatlakozik Önhöz.
Tegye meg az Ön által szükségesnek ítélt lépéseket. Legyen kész utólag felülvizsgálni döntéseit.

ESZTÉTIKA
Érveljen a tudományág fontossága mellett.

ATOMFIZIKA
Létesítsen láncreakciót vagy atommáglyát, tetszés szerint. Vázolja egy magfúziós erőmű tervét.

KÉMIA
Szubtrópusi körülmények között állítson elő szupravezetőt. Állítson elő kénessavat. Vágja ketté majd illessze össze újra. Mit lát?

MATEMATIKA
Alkosson hiperkomlex számokból konkáv halmazt, amely a recipriverexkluzív (önmagán kívül bármely más számmal egyenlő) számok halmazának részhalmaza. Ábrázolja 5 dimenziós koordináta-rendszerben
Kösse össze a pontokat úgy, hogy a kialakuló geometriai alakzat a szögfelezőivel együtt Tapsi Hapsi képét adja ki.

FÖLDRAJZ
A kőolaj és a kőszén keletkezésének folyamata, mérföldkövei – összehasonlítás. Mutasson példákat (saját gyűjtés), játssza le a folyamatokat. Kőzet- és anyagfelismerés: U236, ózon, deutérium, kurcsatóvium, neodézium. Mutassa be, elemezze.

PARAPSZICHOLÓGIA
Ragassza a következő tárgyakat a testére: pogácsa, bélyeg, működő hosugárzó, tojáshéj. Egyéb feladatok: távolbalátás, távgyógyítás, elrejtett tárgyak megtalálása, mozgatása, levitáció, asztrálutazás. Teleportálja magát a Jupiterre, az ott készült polaroidképekkel igazolja magát.

PEDAGÓGIA
Oktassa ki vizsgáztatóit.

ALKALMAZOTT MÉRNÖKI TUDOMÁNYOK
Kössön sorba 1 izzót. (Pluszpontért ugyanezen izzót párhuzamosan is kötheti)

ISMERETELMÉLET
Foglaljon állást az igazság mellett vagy ellen. Bizonyítsa állásfoglalását.

FIZIKA
Magyarázza az anyag természetét. Hozzon létre egy zongorányi antianyagot, egyesítse az anyaggal (zongora). Írja le a látottakat.

FILOZÓFIA
Vázolja az emberi gondolkodás fejlődését. Mérje fel ennek jelentőségét. Hasonlítsa össze valamely más gondolkodás fejlődésével. Térjen ki a lét tarthatatlanságát igazoló elméletekre. Adjon kézzelfogható megoldást (ne kövessen el öngyilkosságot a vizsga végéig).

JOG
Írja meg Hitler védőbeszédét. A védelmet építse a Berlin-Sztálingrád útvonalon elkövetett közlekedési kihágásokra, kérje a helyszíni bírság utólagos kiszabását.

CSILLAGÁSZAT
Bizonyítsa be az Ön által ismert elméletek segítségével hogy a pulzáló világegyetem konvex.
Válaszát 4 dimenziós rajzokkal illusztrálja. Modellezze egy kvazár működését a fiókban található protonok és fotonok segítségével. Egyéb segédeszközök (quarkok, logarléc, építokocka, stb.) nem használhatók.

VALÓSZÍNŰSÉGSZÁMÍTÁS
Abakusz segítségével határozza meg min. 99.24167 %-os konfidenciaszint mellett a jövő heti
lottószámokat.

IRODALOM-VILÁGIRODALOM
Elemezzen egy szabadonválasztott X-XI. századi amerikai verset.

MAGYAR
Ady optimista világfilozófiája. Kép, forma és jellem szintézise a kortárs alföldi irodalom kifejezésvilágában.

KÉPZŐMŰVÉSZET
Hozza létre a Parlament épületének 1:1 arányú modelljét a fiókban található 3 csomag gyurma segítségével. Ügyeljen az épület belső részeinek kidolgozottságára.

KÖZGAZDASÁGTAN
Készítsen realisztikus tervet a következő problémák globális megoldására: elszegényedés, túlnépesedés, adósságproblematika, fenntartható növekedés, munkanélküliség, infláció. Válaszában szintetizálja a neoklasszikus, keynesi, monetarista elméleteket. Mutassa meg a szintetizált elmélet hiányosságait. És végül jellemezzen egy olyan elfekvő eszközt, mely a fennálló tőkéből kifolyó hasznot élvezi.

SZÁMÍTÁSTECHNIKA
Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

NYELVTUDOMÁNYOK
Az összehasonlító nyelvészet eredményeinek felhasználásával mutasson ki fonetikai hasonlatosságokat az óegyiptomi és szanszkrit nyelv köznapi beszélt változataiban.

SZOCIOLÓGIA
Becsülje meg a szociológiai problémákat, amik a világ végén felmerülhetnek. Tervezzen kísérletet elmélete igazolására.

FILMMŰVÉSZET
Írjon forgatókönyvet az Anjou-ház életéről majd forgasson ebből rajz- vagy rövidfilmet (max. 351 kocka).

5 komment

Címkék: poén

Sorozatberendelések és kaszák

2010.04.07. 15:04 muforlife

Utoljára kicsit több mint egy hónapja írtam és azóta nem kevés sorozat megkapta a következő évados berendelést, és néhány kaszát is kapott - utóbbiból szerencsére kevesebb volt.

Kezdjük a legrosszabbal (bár akit érint az gondolom hallotta már máshonnan): kaszát kapott a 24. Állítólag túl drága volt a sorozat, a nézettség pedig nem a régi már jó ideje, és valószínűleg a minőség sem, bár ezt olyannak kéne megerősítenie aki képben van a 8. évaddal, én ugyanis utoljára az ötödiket láttam. Arról, hogy lesz-e végül is film, a kasza óta nem nagyon volt szó, bár rémlik, hogy olvastam, nincs rá sok esély, de ez nem 100%.

A 24-en kívül két másik FOX-os sorozat kapott kaszát, az egyik a 'Til Death, amit sorozatjunkien az elmúlt évek legrosszabb sorozatának kiálítottak ki, és ugyanebben a cikkben le is írták, hogy hogyan tudott egy ilyen szrdarab 4 évadot megélni. A másik A Sons of Tucson, amiről egyszer nem írtam a blogra, főleg azért, mert csak 3 hete kezdődött, de ennek ellenére nekem tetszett, főleg Tyler Labine (Sock a Reaperből) miatt. A maradék részeket szerencsére le fogják adni, de majd csak június környékén.

Voltak azért berendelések is, nem is kevés, most hirtelen nem is tudom melyiknek örültem a legjobban. Na jó, ha belegondolok, egyszerű a kérdés, simán a Skinsnek, amiből rögtön két évadot (5-6.) rendelt be az E4. A 4. amúgy már befejeződött, de elég kurtán-furcsán, ezért tervezik a készítők, hogy kap egy lezárófilmet az évad. Nekem amúgy tetszett ez a 8 rész is, talán még jobb is volt a harmadiknál, de tény, hogy voltak hibái. (itt amúgy csoportkép az amerikai verzió szereplőiról. Hát mit mondjak, elég nagy trógereknek néznek ki, és az se segít, hogy néhányuknál túlságosan látható, hogy nagyon a brit verzió szereplőire akartak hasonlítani, de hátha jó lesz)

A Fringe és a Castle is megkapta a 3. évadot, mindkettő nagyon jó hír, a Fringe egyre jobb, és a Castle készitői is összehoztak pár igen durva részt az elmúlt hónapokban (főleg a dupla volt jó), csak azt sajnálom, hogy legtöbbször "ugyanaz" a gyilkos, mármint nem, persze, de... Nem szeretném elárulni, hátha nézi valaki, de az utóbbi részekben, mikor figyeltem, 3-ból kétszer kitaláltam ki lesz a rosszfiú, már az 5. percben.

Az NBC szitkomjai is örülhettek, a PaR után az Office, a 30 Rock és a Community következő évadját is berendelte a csatorna. E pedig azért nagyon jó, mert 2010-ben simán az NBC szitkomblokkja volt a legjobb, a CBS és az ABC elbújhat a sarokba (ez persze csak magánvélemény).

Meg kell még említeni, hogy a CW berendelte a Smallville tizedik, és nagy valószínűséggel utolsó évadát, a Showtime pedig a Nurse Jackie és a United States of Tara 3. évadát. A többi már csak röviden: The Marriage Ref, Who Do You Think You Are és A Minute To Win It (NBC, 2. évad), The Ricky Gervais Show (HBO, 2. évad), Doctor Who (BBC, 6. évad), Undercover Boss (CBS, 2. évad).

Kicsit kapcsolódik a témához, hogy a Starz csatorna még régebben, a pilot leadása előtt, berendelte a Spartacus 2. évadát, és már kezdték is volna a forgatást, de a főszereplőt játszó színésznél, Andy Whitfieldnél rákot diagnosztizáltak, ezért elhalasztották a forgatást.

Egyelőre ennyi, a veszélyben lévő sorozatokról majd egy másik cikkben, talán ma, bár necces, mert Lost is volt, és egy másik kritikát is tervezek, majd meglátjuk.

2 komment

Címkék: hírek sorozat 24 community the office 30 rock smallville kasza skins castle fringe spartacus berendelés nurse jackie united states of tara til death sons of tucson skins us

I'm back

2010.04.07. 13:55 muforlife

Legalábbis egyelőre. Kritikákat szerintem nem fogok írni visszamenőleg (pedig volt pár fontosabb dolog, Pacific-kezdés, Caprica félévadzáró, Archer évadzáró, de ez van, kellett egy kis pihenő) de a fontosabb sorozathírekeket, berendeléseket, kaszákat, stb nem ússzátok meg. A zeneválasztást remélem nem kell magyarázni.

1 komment

Címkék: blog zene rap eminem

West Ham

2010.04.07. 13:49 henty

Főleg Thomeee kedvéért:D

4 komment

Címkék: foci szurkolás west ham

süti beállítások módosítása