Kiemelt cikk

HabiBárpult

Pár barát által készített blog amiben a sorozatokról, filmekről, fociról, viccekről, zenéről és a kockulásról olvashatsz.

Elérhetőség

Ha valami kérdés, kérés van, ezen a címen érhettek el minket:

habibarpult@gmail.com

HABItémák

24 (22) 30 rock (22) 5outof10 (34) 6outof10 (43) 7outof10 (59) 8outof10 (62) 9outof10 (46) amerika (33) angol (22) avgn (41) berendelés (58) bl (32) blog (38) casting hírek (39) cbs (21) chuck (34) dexter (33) díjak (21) dota (23) dvd (23) e3 (30) előzetes (269) eminem (23) eredmény (107) évadpremier (20) évadzáró (77) family guy (22) film (116) flash forward (23) foci (204) forma 1 (40) glee (50) gól (22) gossip girl (24) heroes (50) hírek (189) house (21) how i met your mother (26) interjú (28) játék (245) kasza (23) kockulás (351) kritika (251) legnagyobb sorozatos szöveg (21) lost (95) magyar (33) magyarok (23) megjelenés (22) modern family (20) nbc (31) nézettség (52) nők (22) pilot (29) playstation (38) poén (276) poszter (56) promó (66) ps3 (62) raj (26) rap (100) reklám (21) részlet (62) sorozat (1017) star wars (26) supernatural (49) szavazás (37) the big bang theory (29) the office (27) the vampire diaries (20) toplista (63) true blood (39) u20 vb (20) utánpótlás (20) viccek (57) vicces (65) videó (440) wtf (33) xbox360 (21) youtube (34) zene (275) Az összes téma

Friss topikok

Indavideó

Linkblog

Látogatók

free counters

Még egy alvós

2010.04.18. 22:31 muforlife

Szólj hozzá!

Címkék: érdekesség

Ugye lesz sör?

2010.04.18. 21:29 muforlife

Szólj hozzá!

Címkék: poén wtf

It's my dick in a box

2010.04.18. 19:28 muforlife

Szólj hozzá!

Címkék: the lonely island

Kill them all! - Spartacus 1. évad

2010.04.18. 15:52 muforlife

Aki olvasta a pilot-kritikámat, az emlékezhet, hogy nem nagyon tudtam hova tenni a sorozatot az első két rész után, voltak pozitívumai, de több volt a negatívum, és (akkor még) leginkább, csak egy "egynek-elmegy", kardós-baszós sorozatnak tűnt a Spartacus. Hát, a fináléra nagyot fordult a világ, a 13 rész alatt a Spartacusból simán az év legjobbja lett, egy olyan epic fináléval (és itt most az epic jelzőt vegyétek szó szerint), amire akik látták, biztos, hogy sokáig emlékezni fognak.





















Persze kellett pár rész, mire igazán beindul a sorozat, sokak szerint az 5-6. rész környékén volt a fordulópont, és ezzel én egyet is tudok érteni, az 5. rész végén éreztem először azt, amit más kedvenc sorozataimnál. Ott volt egy jelenet (aki látta, tudja melyikre gondolok), ami teljesen felforgatta a sorozat addigi folyását. Addig elég lassan történtek a dolgok, onnantól viszont veszettül beindult a sztori, ráéreztek valamire az írók, és ez után egy percre sem ült le a sorozat.

Az ötödik résztől kezdve minden megváltozott, a sorozat gyenge pontjai elkezdtek feljavulni. Egyre jobb lett a CGI, értelmet nyertek a párbeszédek, kiformálódott a cselekmény és a karakterek, feljavultak a színészi játékok. Onnantól kezdve lehetett igazán átérezni a karakterek motivációit. Megkezdődtek az intrikák, a cselszövések is (sokan ezeket hiányolták az első részekben), és olyan karaktereket írtak ki az írók, akiket más sorozatnál biztos nem mertek volna. Ennek egyébként van magyarázata, ebben az interjúban elmondja a sorozat egyik írója, hogy mivel egyből 13 részes berendelést kapott a sorozat, nem volt idejük a kisebb hibákat kijavítani.  Ezért volt, hogy az első részekben még minden kezdetlegesebb volt, a CGI, a színészi teljesítmények, a rendezés, az írás.

Ráadásul, a hibák kijavítása mellett megmaradtak azok a dolgok is, amik már az első részekben is nézhetővé tették a sorozatot: a rengeteg eye-candy, a sok szex (ebből a szempontból a "Whore" című rész volt a legdurvább, annak is volt egy olyan jelenete, amire csak az epic jelzőt lehet használni - ilyen water cooler, magyarul talán "láttad-e?", jelenetek amúgy minden epizódban vannak, és részben ezek teszik naggyá a sorozatot), és a harcjelenetek. Komolyan mondom, az utolsó részben már néha Star Wars-feelingje volt az egésznek, annyira ment a darabolás.





















Még a kiszámítható sztoriból (mert hát ki ne ismerné Spartacus történetét, legalábbis a főbb pontokat) is kitudták hozni a maximumot, részben a meglepő halálok, és egyéb wtf-ok miatt, részben pedig a sorozat másik főszereplőjének, Batiatus (akit John Hannah játszott isteniül) hatalomvágyának, és egyre feljebb emelkedésének bemutatásával. Spartacus és az ő közös jeleneteit én különösen kedveltem; annak ellenére, hogy utálták egymást gyakorlatilag, mégis megvolt bennük valami tisztelet, jó volt nézni a beszélgetéseiket. Ugyanez elmondható Spartacus másik ellenfelére is, Crixusra, akivel szintén volt pár nagyon jól megírt párbeszéde Spartacusnak, főleg itt a fináléban.

És hogy a fináléról is beszéljek egy picit, a Spartacus évadzárója azért volt csont nélkül 10/10, mert tökéletesen azt nyújtotta, amit vártunk tőle: lezárták szépen a sztorit, és hát a végére kaptunk egy olyan gyakást, amilyet nagyon régen láttunk sorozatban. De komolyan, az NBC-s Heroesban, aminek viszonylag nagy költségvetése van, kapunk egy 1 perces csatát, itt meg a Spartacusban, ami egy olyan kábelcsatornán megy, melynek ezen kívül két sorozata van, 20 percen keresztül ölik egymást a szereplők, lassított felvételek és fröcsögő vér társaságában. Ráadásul úgy, hogy az egész sorozatot zöld háttér előtt veszik fel, ami gondolom nem olcsó (persze nem tudom, hogy a Spartacusnál mi mennyibe kerül, ezért most lehet butaságot mondtam). Ezt egyébként csak most olvastam (talán pont a fent linkelt interjúban), hogy az egészet stúdióban veszik fel, és eléggé ledöbbentett, mert legtöbbször nagyon jól megcsinálták a dolgokat. Persze a kinézetben is vannak over-the-top, képregényes megoldások, pl az is, hogy a gladiátorok edzőhelye (biztos nem ez a rendes neve) egy szakadék mellett van, így gyakorlatilag bárki leeshet ott, az edzés hevében.

Ahogy látható, negatívumot nem nagyon tudtam írni (leszámítva az első 5 részt) és ez szerintem mindent elmond. Aki egy kicsit is sorozatrajongónak érzi magát, az szerintem mindenképpen próbálja be a Spartacust, és ne adja fel az első 3-4 rész után, mert utána már nem csak szórakoztató, hanem minőségi is a sorozat. Nálam az évad simán megkapja a 9/10-et, a finálé pedig, ahogy korábban írtam, a 10 pontot.

(a 2. évad sorsáról itt olvashattok)

4 komment

Címkék: kritika sorozat évadzáró spartacus 10outof10 9outof10

Két várva-várt film előzetese

2010.04.18. 14:28 P-ter

Nem másra, mint az Expendablesre és az A-Teamre gondolok. Két erősen b kategóriás, akció film, és ezt egyáltalán nem negatív jelzőnek szánom, sőt... Szerintem ilyenekre szükség van. (szerencsére igény is). Az expendables hihetetlen szereplőgárdája ellenére (Sly, Statham, Jet Li, Lundgren, Schwarzi, Bruce Willis) az előzetesek alapján a szupercsapat remake keltette fel jobban az érdeklődésem, hihetetlen hangulatos.

 

1 komment

Címkék: előzetes film a team the expendables

Hot Castle promó

2010.04.18. 12:27 muforlife

Nem tudom mikori promó, de a napokban volt sorozatjunkie-n, és ahogy ott is írták, ezt tényleg érdemes megnézni, mert simán beránthatja még azt is, aki nem is ismeri a sorozatot. Amúgy ha már Castle, akkor mostanában egyre jobb a sorozat nézettsége (tavaly még alig kapta meg a 2. évados berendelést), és a minőség is javul, csak azt nem értem, hogy Castle partnere miért nem néz ki így a sorozatban, mint a promóban (btw, ez az egyetlen nyomozós sorozat amit én is nézek, pedig nagyon utálom a műfajt).

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat promó castle

Itt tartunk

2010.04.18. 09:12 muforlife

8 komment

Címkék: wtf

Hogy ez mennyire igaz...

2010.04.17. 22:39 muforlife

volt, egy darabig, szerencsére már korábban fekszem.

Szólj hozzá!

Címkék: blog poén

Cougar Town meets Friends

2010.04.17. 20:53 muforlife

Egy újabb plakát, ennek az oldalnak az Advertising Anarchy című gyűjteményéből (múltkor a Chuckot és a Justifiedot hozták össze ps-sel egy kis promó erejére), és, ahogy a legtöbb, ez is elég jól sikerült szerintem, tényleg lehetne így promózni a Cougar Townt, már csak azért is, mert - ha valaki nem tudná - Courtney Cox mindkét sorozatban szerepel(t). Igaz, ezen kívül nem sok köze van a két sorozatnak egymáshoz, legfeljebb annyi, hogy mindkettő szitkom, és egy baráti társaságról szól. Persze melyik szitkom nem?



































Áh, most lenne kedvem pár sort írni a Cougar Townról, de akkor már csak ismételném magam a finálé után írt kritikában, szóval legyen elég annyi, hogy mostanra a kedvenc csütörtöki szitkomom lett. Igen, megelőzi a Modern Family-t, bár annál még a The Middle is jobban bejön, szóval...
 

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat friends promó cougar town

Még egy True Blood

2010.04.17. 18:40 muforlife

Nem tudom ki a felelős a True Blood promózásáért, de az biztos, hogy nem veti meg a zöldséget.

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat poszter true blood

Waiting sucks

2010.04.17. 16:37 muforlife

Ez így van  (az eddigi "waiting sucks" promókat itt meg itt nézhetitek)


True Blood Season Three - Teaser Video Four

Szólj hozzá!

Címkék: előzetes sorozat true blood

Egy kis ének a kondásoknak

2010.04.17. 16:31 henty

Mivel a tegnapi meccs elég jól sikeredett (Fradi-Debrecen 1:0), ezért gondoltuk, h a végén a kondás tábornak kedveskedünk egy kicsit lentről pár nótával.

A meccs elég jó volt. Végre megvertük őket, ráadásul úgy, h végig sokkal jobbak voltunk.

A gólt Tóth Bence szerezte. Egy elég jól eltalált löketet követően:

Azt hiszem hasonló a véleményünk Thomeeeval. Ránk fért már egy ilyesfajta tombolás, ami főleg a meccs utolsó 20 percében és utána volt... 

6 komment

Címkék: foci szurkolás fradi

Splinter Cell: Conviction -játékteszt-

2010.04.17. 13:43 ig_88

Elég régen nem volt már játékteszt pedig szerettem volna csinálni egy Arkham Asylum és egy Assassins creed 2 kritikát is. (úgyhogy most le is tudom egy mini kritikával a kettőt: mindkettő eszméletlenül jó játék :D ) No de térjünk is rá a mostani alanyra, hiszen végre megérkezett az Xbox 360 és PC-exclusive lopakodós taktikai shooter, a Splinter Cell: Conviction.

Be kell vallanom, én még egyik régebbi SP-vel sem játszottam, de azt tudom róluk, hogy eléggé lassú játékmenettel bírtak és mindig a lopakodáson volt a hangsúly. Az, hogy egyiket sem próbáltam még, az azért volt hátrány, mert így a történetet sem ismertem. (Szóval aki hozzám hasonlóan nem ismeri a régebbi részeket annak érdemes kicsit a sztorinak utánaolvasnia… higgyétek el sokat segít.) Szóval a Conviction nem sokkal a Double Agent után játszódik. Sam Fisher-t (a főszereplőt) aki eddig az amerikai kormánynak minden szavát teljesítette, számtalanszor mentette meg hazáját különféle terror cselekedetektől, saját ügynöksége árulja el, mégpedig úgy, hogy megölik Sarah Fisher-t, Sam lányát. Enyhén szólva felmegy a pumpa Sam-ben és rögtön azzal nyit, hogy megöli az ügynökségének főnökét (és mellesleg egyik legjobb barátját), Irving Lambert-et, majd otthagyja a Third Echelon-t és Európába megy, hogy örökre szakítson titkos ügynöki múltjával és nyugodt életet éljen. Itt vesszük fel a játékban a történet fonalát, amikor kiderül, hogy Sarah halálának oka, egy hatalmas összeesküvés parányi részlete csupán. Sam úgy dönt kideríti mi áll a gyilkosság mögött, és a szálak egészen a fehér házig vezetnek…  Izgalmasan hangzik ugye? Hát az is.

 És egyből a legelején a játéknak szembesülünk azzal hogy Sam Fisher már nem a régi.Nem vár órákat a sötétben csak azért, hogy elaltasson egy őrt valamilyen kemikáliával.Neeeem...Sam mostmár reflektor fényben ropogtatja a csigolyákat.A játékmenet rengeteget változott, megjegyzem nagyon jó irányba.Az akció pörgős, látványos és tartalmas.Bekerült a játékba egy kiváló fedezékrendszer, az úgynevezett Mark and Execute feature és a vallatás.(ezekről később bővebben)De aki lopakodásra vár ne keseredjen el hiszen a játék még mindig arra van kihegyezve, sőt nem is tudunk továbbhaladni helyenként ha nem húzódunk árnyékba, csak arról van szó, hogy ha lebukunk akkor nem garantálan Game Over felirattal találjuk szembe magunkat, hanem végre megvédhetjük magunkat, sőt akciózni ugyanolyan élvezetes mint lopakodni. 

És akkor hogy is néz ez ki gyakorlatban? Nos, általában van egy terem vagy épület amin át kell jutnunk, hogy kivallathassunk egy-két sároskezű összeesküvőt. A sötétben lopakodva, peremekre felmászva, vagy külömböző kütyüket használva, a figyelmet elterelve juthatunk tovább...VAGY, ha ki akarunk nyírni mindenkit, akkor először is egy éppen nem figyelő őrt a B gombal kegyetlenül kivégzünk, egy nyaktöréssel, vagy komoly sallerrel. Ekkor megkapjuk a képességet az Execute-hoz. Ez azt jelenti, hogy képesek vagyunk fegyverünkel egy gombnyomásra akár 4-5 embert is kinyírni egy nagyon látványos belassított jelenetben. Nincs más dolgunk, mint egy pusztakezes kivégzést elvégezni, majd a közelünkben lévő embereket egyenkén kijelöljni, majd mikor mindegyik rosszarcú a látókörünkben van, megnyomni az Y gombot, majd végignézni, ahogy Sam egytől egyig kiszedi őket, egy tár pisztollyal. Kegyetlen jól megcsinálták ezt a részt. A másik nagyon élvezetes dolog a vallatás… Sam Fisher olyan lett, mintha összegyúrták volna John Mclane-t, Jack Bauert, és Jason Bourne-t. Vége a kormány által diktált szabályoknak. Az illető nyelve hamar pörögni kezd, ha átküldjük a fejét egy üvegasztalon vagy TV-n. Vagy tulajdonképpen bármin, ami a kezünk közé akad. A játékban helyet kapott még egy hosszú és izgalmas Co-op kampány is ami megkétszerezi a játékidőt és ami előzményként szolgál a Conviction-höz. Itt az egyik játékos egy Orosz, a másik egy amerikai ügynököt irányít. (külön poén hallgatni kettejük közti rövid szóváltásokat) Természetesen, mondanom sem kell, hogy a Co-op rész ugyanolyan élvezetes és pörgős mint a Singleplayer kampány.

A grafika tulajdonképpen nem forradalmi, de hozza azt a minőséget amit 2010-ben elvárunk. A mélység élesség kezelése nagyon jól sikerült és egy-két effekt kifejezetten tetszett. Van egy pontja a játék grafikájának, ami még említést érdemel. A narráció, vagyis a történet vezetése egy elképesztő megoldással történik. Sam emlékei vagy gondolatai nem egy átvezető videóban kapnak helyet, hanem magában a játéktérben. Apró flashbackek vetülnek ki a falakra, vagy pont a feladat ami éppen előttünk áll.Szédületes hangulatot adva ezzel, az amúgyis szép megjelenítésnek. A szinkron munka, valamint a hangkeverés szintén első osztályú. Sajnos ugyanez nem mondható el a zenéről. Voltak emlékezetes dallamok, de korántsem annyi, mint mondjuk a Modern Warfare 2 vagy az Uncharted 2-ben. Összességben a tálalás kiváló.

Kinek ajánlanám ezt a játékot? Mindenkinek, aki szereti a csavaros történeteket, a lopakodást és a Bruce Willis-t megszégyenítő akciót. Jack Bauer és John Mclane fanoknak kifejezetten. Ez a játék minden tekintetben minőségi alkotás. Fogyasszátok egészséggel. Féljen akinek félnivalója van, mert Sam ideges…                                             9/10

 

IG-88

Szólj hozzá!

Címkék: kritika játékteszt 9outof10 splinter cell conviction

Az "igazi" South Park

2010.04.17. 13:16 muforlife

Így nézni ki az SP, ha a szereplőket igazi színészek játszanák. A videót amúgy a holland Comedy Central készítette.

2 komment

Címkék: sorozat south park promó

Mega Piranha trailer

2010.04.17. 10:40 muforlife

A SyFy csatorna ezt a filmet adta múlt hét szombaton, és a 2,2 milliós nézettségével a csatorna legnézettebb filmje lett, megelőzve pl a Caprica és a Stargate: Universe sorozatokat. Szégyen?

forrás 

4 komment

Címkék: előzetes sorozat film nézettség caprica stargate universe mega piranha

Conan is back

2010.04.16. 22:20 muforlife

Még nem tévében, csak a turnéja indult el (Legally Prohibited From Being Funny On Television Tour), de a kritikák szerint az első állomáson nem alkotott epic-et, a volt talkshow-host. Persze a közönség imádta ennek ellenére, ez a videón is látható, amin a 110 perces műsor első pár perce látható, az 'i Will Survive' átírt változatával.

Amúgy ha már Conan, akkor a napokban jelentették be, hogy novembertől visszatér a tévéképernyőkre, egy új talkshow-val, de nem a FOX-on, vagy valamelyik másik országos csatornán, hanem egy kis kábelesen, a TBS-en (megmondom őszintén, én még nem nagyon hallottam róluk - ismerős a csatorna neve, de ennyi -, pedig nem kevés sorozatot nézek/néztem). 

Szólj hozzá!

Címkék: hírek sorozat talkshow conan o brien

Már az internet is beszól

2010.04.16. 20:53 szum7

Szó szerint elküldött a francba...true story

Szólj hozzá!

Címkék: poén wtf

Leállt a "Steven Seagal: Lawman" forgatása

2010.04.16. 20:20 muforlife

Ráadásul rendőrök állították le, ugyanazok a rendőrök, akikkel Steven Seagal a reality során dolgozott. Az év fail-je? Amúgy szexuális zaklatással vádolják a "színészt", és ennek következményeként a teljes stábot kirúgták a rendőrségről. A sorozat amúgy viszonylag siker volt, már a 2. évad készült, de ezek után, nem hinném, hogy folytatni fogják, legalábbis nem azon a rendőrségen. (ahogy itt is írják, egy "Steven Seagal, Inmate" spinoffal lehetne folytatni:)

forrás

Szólj hozzá!

Címkék: hírek sorozat fail steven seagal lawman

Hogy teljesítenek egyes sorozatok, a tavalyi évadhoz képest?

2010.04.16. 18:06 muforlife

Csak egy rövid lista innen, a nézettségek alakulásáról, a 2008/09-es évadhoz képest (sport- és hírműsorokat, reality-ket én lehagyom a listáról, a linken azokat is megtalálhatjátok).

Sorozatok, melyek több mint 20%-ot estek:

90210, Cold Case, CSI, Fringe, Ghost Whisperer, Gossip Girl, Heroes, Lie to Me, Numb3rs, Rules of Engagement, Smallville és Supernatural

Sorozatok, melyek 10-20%-ot estek:

24, 30 Rock, Criminal Minds, CSI: Miami, Desperate Housewives, Gary Unmarried, How I Met Your Mother, Law & Order: SVU, Law & Order-Szombat, The Mentalist, The New Adventures of Old Christine és Rules of Engagement.

Sorozatok, melyek javultak:

The Big Bang Theory, Family Guy, Lost, NCIS, The Simpsons

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat desperate housewives lost 24 nézettség heroes 30 rock smallville family guy how i met your mother gossip girl supernatural fringe the simpsons 90210 the big bang theory law and order rules of engagement gary unmarried

Because... you are still my big brother - A 100. Supernatural

2010.04.16. 15:25 muforlife

Ha az "előző részek tartalmából" nem spoilerezze el a rész egyik nagy wtf pillanatát, akkor majdnem tökéletes lett volna a rész. Persze így sem rossz, a téli szünet után leadott epizódok közül szerintem simán ez volt a legjobb.





















Már az első jelenet is ütött, tetszett nagyon, hogy láthattuk Zachariah egy másik oldalát is, és az, hogy megbízatást kapott, rögtön felkeltette az érdeklődésem. A 3. Winchester-tesó behozatala is nagy húzás volt, bár az kérdéses, hogy ez az írók részéről is csak egy b-terv volt, vagy pedig a 4. évad vége óta (mikor először szerepelt a srác) így tervezték. Én amellett vagyok, hogy így akarta Eric Kripke, hiszen nem hiába a 100. epizódban hozta vissza a karaktert, és annak a bizonyos negyedik évados résznek sem véletlenül volt "Jump the Shark" a címe. Hogy visszakanyarodjak az epizód elemzésére, Zachariah halála is eléggé meglepő volt a rész végén, nem hittem volna, hogy ilyen "hamar" végeznek vele, ha már eddig életben tartották az írók.

Volt azért a résznek egy gyengébb szakasza is, mikor Samék csak ültek Bobby házában, az elég unalmasra sikerült. Dean kiszabadulása is elég vicces volt, eddig valahogy sosem mutatták, hogy ott is ki lehet menni a házból. Ezután viszont jött a zúzás, Castiel rajult kicsit, és ezt nem csak azért mondom, mert szétverte Deant, az a jelenet érzelmileg is elég durva volt, meg is sajnáltam az angyalt. Persze nem meglepő, ahogy már múlt héten is írtam, az ő karaktere az egész évad során ugyanolyan zsír, vicces és érdekes maradt, valószínűleg azért is, mert az írók nem mertek rajta változtatni, hiszen a sorozat rajongói imádják.

Tetszett még az is a részben, hogy mielőtt elindultak a "beautiful room"-hoz, nem lehetett tudni, hogy Dean igent fog-e mondani. Főleg úgy nem, hogy az egész évad arra épült, hogy majd a végén Dean igent mond. Talán ezért is volt az, hogy az utóbbi epizódokban kezdtem picit megutálni a karakterét, és ebben szerintem az írók is segítettek picit, mert Samet megpróbálták szerethetőbbé tenni, főleg ebben az epizódban. Ezért is lepett meg, hogy Dean nem mondott igent, de ez szerintem jó, értelmes lépés volt az íróktól, talán az első, az évad során. Az utolsó jelenet is zseniális volt, szerintem már sokan vártuk, hogy végre visszanyerjék a hitüket a tesók (főleg Dean) és teljes erővel szembeszálljanak az egész világgal. 8/10 nálam.

(amúgy már csak 4 és utána lezárul az Apokalipszis-téma, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mivel tudnak majd előállni az írók, a 6. évadra, most még elég hihetetlennek tűnik, hogy teljesen lezárul ez a sztori, de ezt ígérték)

2 komment

Címkék: kritika sorozat supernatural 8outof10

Van esélye a Human Targetnek?

2010.04.16. 13:32 muforlife

Ahogy ígértem, az 1. évad részeinek nézettségi adatai (#=helyezés):

 Epizód Adás időpontja  Össznézettség (millió) Nézettség 18-49-ben # össznézettség # 18-49-ben
 1x01  Január 17. Vasárnap 10,11  2.9 8  7
 1x02  Január 20. Szerda 10,45 3.4 4 5
 1x03  Január 26. Kedd 9,26 3.1 6 5
 1x04  Február 3. Szerda 7,79 2.4 6 8
 1x05  Február 10. Szerda 8,90 2.5 5  7
 1x06  Február 17. Szerda 7,21 2.1 5 3
 1x07  Március 10. Szerda 7,83 2.4 6 6
 1x08  Március 17. Szerda 8,01 2.3 3 3
 1x09  Máricus 24. Szerda 6,79 2.0 8 7
 1x10  Március 31. Szerda 8,23 2.3 4 5
 1x11  Április 7. Szerda 7,73 2.2 5 5
 1x12  Április 14. Szerda 7,23 1.9 5 7

 
Az adatokon az látszik, hogy az elején a sok pakolgatás nem használt a sorozatnak, az első 3 részben ugyanis sokkal jobb számokat produkált a Human Target, mint utána. Talán ha kedden marad, fenn tudja tartani a nézettségét. Igaz, így sem annyira rossz, a baj csak az, hogy túl idősek a sorozat nézői, össznézettségben többször is (viszonylag) jó eredményt produkált, míg 18-49-ben az első 3 rész után nem igazán alkotott maradandót. Az viszont mindenképp a sorozat mellett szól, hogy jövőre már nem lesz 24, így midseasonra simán odaférhet a sorozat. Ráadásul a 24 távozásával, a Chuckon kívül, a Human Target maradt az egyetlen akciósorozat, bár ez a FOX-nak valószínűleg nem számít annyira, mint nekünk, a sorozat nézőinek. Mindenesetre a FOX szeretné, ha a sorozat visszatérne jövőre, de biztosat majd csak májusban, az upfronts idején fogunk tudni, addig is felesleges találgatni.

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat nézettség elmélkedés human target

Burn Notice: még két évad berendelve

2010.04.16. 13:20 muforlife

Azaz, az ötödik és a hatodik. forrás

Szólj hozzá!

Címkék: hírek sorozat burn notice berendelés

Vissza a jövőbe- sci-fi hírek =)

2010.04.15. 22:22 Pistike(ap)

Hogy mik nem történnek manapság!

 

Letartóztatták az időutazó férfit

A jövőből jött ember megmentené a Földet.

A Nagy Hadron-Ütköztető (becsületes nevén Large Hadron Collider, azaz LHC) sokak fantáziáját megmozgatja. Amióta kiderült, hogy korábban sosem látott energiájú részecskeütköztetéseket lehet elvégezni rajta, és az sem kizárt, hogy apró feketelyukakat hozhat létre, a laikusok között elterjedt egy olyan nézet, miszerint akár meg is semmisülhet a Föld. A maja naptár végétől, a bolygó mágneses pajzsának megszűnésétől és még ki tudja mitől félők számára elég volt annyi információ, hogy „fekete lyuk” - és máris rémhíreket keltenek a tudományos szempontból valószínűleg áttörést hozó szerkezetről.

Amit egyébként is balszerencse kísért: a beindítását követően nem sokkal azonnal le is kellett állítani, ugyanis a mágneses gyorsító elemek némelyike tönkrement. A hosszú hónapokig tartó javítások után kiderült, hogy még komolyabb munkálatokra van szükség, ezért bár most működik a részecskegyorsító, hamarosan újabb leállásra lesz kárhoztatva. Mindeközben az európai kutatóknak még olyan elmeháborodottakkal is meg kell küzdeniük, akik azt állítják, a jövőből jöttek, hogy tönkretegyék az LHC-t, és ezzel megmentsék a Földet.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Gordon Freeman" az LHC-nél :)

 

Csak üzemanyagot keresek az időutazó gépemnek!
Eloi Cole nemrég akadt fent a föld alá rejtett komplexum ilyen esetekre is felkészített védelmi hálózatán. A fiatal férfire azután csapott le a helyi rendőrség, miután a CERN biztonsági őrei felfedezték, hogy a szemetes konténerek körül ólálkodik. Letartóztatását követően arra hivatkozott, hogy üzemanyagot keresett időutazó gépének „motorjához”, mely azonban gyanús hasonlóságokat mutatott egy átlagos konyhai turmixgéppel.

A csokornyakkendőt (is) viselő férfi nem árulta el, melyik országból származik. „Ahonnan én jövök, ott nem léteznek országok. A Higgs bozon felfedezése határtalan energiaforrást szabadított el, [..] és én azért vagyok itt, hogy megakadályozzam ennek bekövetkeztét.” - nyilatkozott a valószínűleg zavart elméjű Cole. A CERN-nél dolgozó Brian Cox fizikus szerint nem szabad komolyan venni a férfit, de bántani sem: „Ártatlannak hangzik, amit mond, és végülis, legalább nem említette azokat az átkozott feketelyukakat.”

És a történet csattanója? Cole-t a rendőrség végül egy genfi elmeszanatóriumba szállította, kivizsgálásra. A férfi azonban nem sokkal ezután eltűnt cellájából. A rendőrség értetlenül áll az eset előtt - talán csak nem sikerült az időgépével elmenekülnie? :)

/terminal.hu/

1 komment

Címkék: hírek sci fi cern vissza a jövőbe

Glee 60 másodpercben

2010.04.15. 22:05 muforlife

Az új rész után azt mondom, hogy sok igazság van benne.

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat poén glee

Back to square one - visszatért a Glee

2010.04.15. 20:03 muforlife

Nem kertelek, ez szar volt. Annyira, hogy miközben néztem, folyamatosan azt vártam, hogy mikor lesz már vége, de mindig csak jöttek az újabb jelenetek (igaz, 45 perces rész volt). Kép alatt bővebben.





















A legfőbb ok egyértelműen az, hogy az 1x14-ben gyakorlatilag visszacsinálták mindazt az írók, amit a félévadzáróig sikerült elérniük. Rachel és Finn szakított, Mister Schuester és Emma is, Sue Sylvester visszatért a suliba (ez persze nem nagy meglepetés, és nem is baj), ráadásul a győzelemnek a sectionals-on sem volt semmi következménye, mert még mindig lúzereknek számítanak a Glee-klub tagjai.

A vicc az, hogy gyakorlatilag az egész rész arról szólt, hogy ezeket a változtatásokat véghezvigyék, szinte alig hozott "újat" az epizód. Ez pedig egyértelműen annak köszönhető, hogy a sorozatot - ahogy ezt többen is megmondták, már az elején -  érezhetően 13 részesre tervezték. Vagy ha nem is 13-ra, az írók biztos nem voltak felkészülve ekkora sikerre, hype-ra, és mivel a félévadzáróban happy end volt, minden terén, ezért valahogy el kellett érni, hogy a nézőket érdekelje a folytatás, le kellett rombolniuk, amit a 13 rész során felépítettek. E mellé jött még, hogy gyengébb zenéket választottak (és ezek előadása sem volt a legjobb), bár ez talán magyarázható azzal, hogy spórolni kellett a jövő heti Madonna-epizódra.

Jellemző azért, hogy az új szálak egyből érdekesebb, jobbak voltak, gondolok itt pl a Vocal Adrenaline, a Gleesek fő ellenfeleinek bemutatására, vagy Idina Menzel karakterére (a Vocal Adrenaline vezetője). Jár még a pluszpont a két s*gghülye csírlídör, Santana és Brittany előtérbe hozásáért (a "Did you know that dolphins are just gay sharks?" beszólásnál majd megszakadtam a röhögéstől), bár a leszbikus utalásokat egy picit túlzásba vitték talán.

Sajnos ez a pár pozitívum kevés volt a sok rossz kiegyensúlyozásához. Ennek ellenére én nem félek, biztos vagyok benne, hogy a következő résztől visszatér a régi színvonal, és újra a régi lesz a Glee. Megvan rá az esély, hiszen, ahogy pár sorral előbb leírtam, a 15. rész lesz a Madonna-centrikus epizód. A 14. viszont csak 5/10-et kap, talán kicsit szigorú, de ritkán van az, hogy ennyire várom már, hogy vége legyen egy résznek (jövő héten is lesz írás).

Szólj hozzá!

Címkék: kritika sorozat glee 5outof10

süti beállítások módosítása