Kiemelt cikk

HabiBárpult

Pár barát által készített blog amiben a sorozatokról, filmekről, fociról, viccekről, zenéről és a kockulásról olvashatsz.

Elérhetőség

Ha valami kérdés, kérés van, ezen a címen érhettek el minket:

habibarpult@gmail.com

HABItémák

24 (22) 30 rock (22) 5outof10 (34) 6outof10 (43) 7outof10 (59) 8outof10 (62) 9outof10 (46) amerika (33) angol (22) avgn (41) berendelés (58) bl (32) blog (38) casting hírek (39) cbs (21) chuck (34) dexter (33) díjak (21) dota (23) dvd (23) e3 (30) előzetes (269) eminem (23) eredmény (107) évadpremier (20) évadzáró (77) family guy (22) film (116) flash forward (23) foci (204) forma 1 (40) glee (50) gól (22) gossip girl (24) heroes (50) hírek (189) house (21) how i met your mother (26) interjú (28) játék (245) kasza (23) kockulás (351) kritika (251) legnagyobb sorozatos szöveg (21) lost (95) magyar (33) magyarok (23) megjelenés (22) modern family (20) nbc (31) nézettség (52) nők (22) pilot (29) playstation (38) poén (276) poszter (56) promó (66) ps3 (62) raj (26) rap (100) reklám (21) részlet (62) sorozat (1017) star wars (26) supernatural (49) szavazás (37) the big bang theory (29) the office (27) the vampire diaries (20) toplista (63) true blood (39) u20 vb (20) utánpótlás (20) viccek (57) vicces (65) videó (440) wtf (33) xbox360 (21) youtube (34) zene (275) Az összes téma

Friss topikok

Indavideó

Linkblog

Látogatók

free counters

A zinternet

2010.05.02. 22:02 muforlife

Aki ezt értelmezni tudja, az egy okos ember. Én nem vagyok az.

1 komment

Címkék: internet

Castle: Kiszáll a sorozat egyik showrunner-je

2010.05.02. 16:23 muforlife

Vagyis társshowrunner-je/írója, név szerint Rene Echevarria, aki azért hagyta ott a sorozatot, mert nem bírt megegyezni az ABC-vel, új szerződését illetően. Echevarria nagy szerepet játszott abban - Andrew W. Marlowe, A showrunner társaként - hogy a Castle a csatorna egyik legígéretesebb sorozatává váljon, ezért akár félhetnénk is, ha nem tudnánk, hogy a Castle az nyomozós sorozat, amit szinte lehetetlen elrontani, véleményem szerint. Adottak a jó karakterek, a színészek, csak a heti-ügyeket kitalálni, még főszál sincs jóformán. Ha nem bontják meg a jól bevált formulát, akkor szerintem folytatni fogja a sorozat, a nézettsége növelését, főleg ha még azt is meglépik az írók a 2. évad végén.

Szólj hozzá!

Címkék: hírek sorozat castle

Bajuszok harca

2010.05.02. 13:09 muforlife

Baloldalt Ron Fuckin Swanson, jobboldalt pedig Dan Stark, a pár hét múlva induló Good Guys-ból. Kié a nagyobb rajabb?

3 komment

Címkék: sorozat parks and recreation the good guys

Interjú a Spartacus készítőjével, Steven S. DeKnighttal

2010.05.02. 10:31 muforlife

10 kérdést tettek fel neki, érdemes elolvasni itt. Nagy arc a csávó, pár jobb beszólása, érdekesség az interjúból:

"Let me be perfectly blunt: censor groups and religious watchdogs can kiss my creative ass."

"This show is clearly designed for a mature audience.  If your kid is watching it, well then you need to keep a better eye on your offspring, buddy."

"I mean seriously.  Pornographic?  Turn off your safe search and spend five minutes on the internet and learn the meaning of the word."

"Although I will say that most people are under the assumption that Spartacus was crucified by Marcus Crassus along with six thousand of his rebel slaves.  This is actually not true.  Spartacus is believed to have fallen against Marcus Crassus, but his body was never found among the tens of thousands of bodies on the battlefield.  Personally, I’m leaning towards aliens recovering Spartacus’ corpse and reviving him as an astro-zombie to fight in the intergalactic arena.  Can you say “spinoff”?"

"I come from the Joss Whedon camp, having worked on Buffy, Angel, and Dollhouse, and fully share his love and fascination for strong women.  Moving forward I will continue to develop these kinds of roles."

"If there’s one thing I can promise you in season two, it’s that we will continue swinging for the fences.  No character is safe.  No character is sacred.  And that’s what makes the show so damn exciting."

"While the world we have created may be larger than life, at no time do I ever plan to cross over into the purely mythological."

"I may skirt right up to the mythological and supernatural, but I won’t outright invade that territory on this particular show.  I’m saving that for the astro-zombie Spartacus spinoff. "

"In the beginning, I read a lot of comments on the internet by our less enlightened viewers complaining about this and asking us to tone down “the gay shit”.  My answer was and is a resounding hell no.  Same sex relationships will continue to be presented in every season that I am associated with, along with a multi-racial cast."

Szólj hozzá!

Címkék: interjú sorozat idézet spartacus

A következő generációs konzolok

2010.05.01. 21:58 orsko

1 komment

Címkék: poén

Call of Duty: Black Ops Trailer vol. 2

2010.05.01. 21:21 orsko

 Az előző előzetes kis elemzését készítette el a GameTrailers. Kiderül néhány érdekesség.

Szólj hozzá!

Címkék: előzetes játék cod kockulás call of duty black ops

A 7 CBS-sorozat, melyeknek még nem dőlt el a sorsa

2010.05.01. 18:48 muforlife

Csak egy lista a 7 sorozatról, rövid magyarázattal, e cikk alapján (több helyen átírtam azért, meg sorrendben tettem aszerint, hogy én melyiket tartom a legesélyesebbnek).

7. Accidentally on Purpose: A viszonylag híres főszereplő (Jenna Elfman), és az ismert készítők ellenére az AoP nézettsége nem volt valami fényes. Ráadásul, a sorozat nem tartozott a legjobbak közé, és ha azt nézzük, akár még sorozatzárónak is elmenne az utolsó rész. Ezeket összevetve úgy érzem, hogy az AoPnak van a legkevesebb esélye, főleg úgy, hogy mellette 3-4 szitkom van, amiknek necces a dolog, és az új pilotok közt is van jó pár, ami ígérétesnek tűnik.

6. Cold Case: Ugyanaz a helyzet, mint tavaly a Without a Trace-szel: a Cold Case sokáig futott, viszonylag jó nézettséggel, de az utóbbi időben egyre gyengébb számokat hozott. Nem borzalmasan gyenge, de a CBS simán megengedheti magának, hogy elkaszáljon egyet, a 265 nyomozós sorozata köszül. Intő jel az is, hogy a sorozatnak csökkentették a költségvetését, és már nem is forgattak Philadelphiában az idén. Plusz az sem segít rajta, hogy a CBS 99%-ra mondta 2 nyomozós pilot, a Hawaii Five-O, és a Criminal Minds spinoff berendelését.

5. Medium: A CBC tavaly vette át a sorozatot az NBC-től, és jó döntésnek tűnt, hogy a Ghost Whisperer utánra tették, péntekre, ám a sorozat mégsem hozta azokat a számokat, amiket a fejesek elvártak tőle. Persze azt mindenki tudja, hogy a péntek az a halálnap, és lehet, hogy másnap többen néznék, de itt is igaz az, ami a Cold Case-nél: a CBS simán megengedheti magának, hogy elkaszálja a sorozatot, már így is szívességet tettek a sorozat rajongóinak, az átvétellel az NBC-ről.

4. Gary Unmarried: Nagy valószínűséggel ez a szitkom is menni fog. Se szerdán, se hétfőn nem tudott élni a lehetőséggel. Az pedig itt is igaz, hogy túl sok az új szitkompilot, és egyszerűen el kell valamit kaszálnia a csatornának, hogy be legyen helye az új sorozatoknak.

3. New Adventures of Old Christine: A sorozat, ami a Gary mellett ment szerdán, és közülünk, magyarok közül, valószínűleg senki nem nézte (vagy csak nagyon kevesen). Csak azért van előrébb a Gary-nél, mert kritikailag elismert, több éve megy, és valamivel jobb számokat is hozott. Én persze annak szurkolok, hogy ez menjen Gary vagy az AoP helyett, mert ezt nem nézem, azt a kettőt viszont igen.

2. Two and a Half Men: Ugyan a sorozatnak már a 8. és a 9. évada is be van rendelve, Charlie Sheen problémái miatt, és azért, mert Charlie (egyelőre) azt mondta, hogy nem szeretné folytatni (nélküle pedig nincs sorozat, azt mondják a sorozat készítői), van rá esély, hogy a 7. lesz a sikeres sorozat utolsó évada. Persze lesz az a pénz, amiért Sheen maradni fog a sorozatnál, de azért egy nagyon halvány esély van rá, hogy kaszát kap a TaaHM.

1. Rules of Engagement: A RoE a tökéletes beugró-soroza, a csatornának, ami rosszul teljesít a midseasonban, ahelyére mindig be lehet rakni, és viszonylag jói is szokott hozni ilyenkor. Talán megérdemelne a sorozat egy saját időpontot, és egy őszi indítást, de sokkal valószínűbb, hogy a CBS megint midseasonra fogja csak berendelni. Ennek ellenére, nem nagyon értem, mit keres a listán, szerintem egyértelmű, hogy be fogják rendelni az 5. évadát.

2 komment

Címkék: sorozat toplista elmélkedés two and a half men medium rules of engagement cold case accidentally on purpose gary unmarried new adventures of old christine

A hét interjúja

2010.05.01. 16:09 muforlife

Chris Colfer (Kurt a Glee-ből) beszél Lady Gagával való találkozásáról, az Ellen Degeneres Show-ban. Rohadt nagy, az is nézze meg, aki nem szereti az énekesnőt, mert nagyon vicces (és rövid!).

Szólj hozzá!

Címkék: interjú sorozat talkshow lady gaga glee the ellen degeneres show

Call of Duty: Black Ops Trailer

2010.05.01. 14:38 orsko

 Itt az első előzetes napokban bejelentett új CoD-ról. A játék novemberben jelenik meg és Vietnámban fog játszódni. Sokat nem tudunk meg a videóból, de nem rosssz.

1 komment

Címkék: előzetes játék cod kockulás call of duty black ops

Hogyan teljesítettek az idei újoncok?

2010.05.01. 14:01 muforlife

Ugyan még nincs vége az évadnak, de azért nagyjából lehet már látni, hogy hol, milyen arányokkal élték túl az újoncok az első évüket. Nem nagy meglepetés, hogy az NBC rendelte be a legtöbb újoncnak a 2. évadát, amilyen szrban van a csatorna, minden kis sikernek örülhetnek.

ABC

Megújítva: The Middle, Cougar Town, Modern Family

Elkaszálva (vagy nagyon közel ahhoz): The Deep End, Hank, the forgotten, Eastwick, Flash Forward

Nem tudni mi lesz vele: V, Romantically Challenged, Happy Town, Shark Tank, Food Revolution

Egyelőre 23%-os a csatorna, 13-ból 3 sorozatnak rendelték be a második évadát. A "Nem tudni..." kategóriából talán a V-nek van még esélye, a Romantically Challanged és a Happy Town szerintem kasza lesz.

CBS

Megújítva: The Good Wife, NCIS: LA, Undercover Boss

Elkaszálva (vagy nagyon közel ahhoz): Three Rivers, Miami Medical

Nem tudni mi lesz vele: Accidentally on Purpose

50%, 3 a 6-ból. Az AoP nem valószínű, hogy túléli, de erről bővebben is írok majd egy másik bejegyzésben.

CW

Megújítva: The Vampire Diaries

Elkaszálva (vagy nagyon közel ahhoz): The Beautiful Life, Melrose Place

Nem tudni mi lesz vele: Life Unexpected, Fly Girls, High Society

16%, a leggyengébb arány, csak egy újonc kapta meg a 2. évados berendelést, a hatból. A Life Unexpected viszont nagy valószínűséggel csatlakozni fog majd a TVD-hez, főleg, ha a Melrose Place-t elkaszálja a csatorna.

Fox

Megújítva: Glee, The Cleveland Show

Elkaszálva (vagy nagyon közel ahhoz): Brothers, Sons of Tucson, Past Life

Nem tudni mi lesz vele: Human Target

33%, 2/6. A Human Target esélyeit már itt elemeztem, és még mindig azt mondom, hogy szerintem be fogják rendelni az akciómóka 2. évadát.

NBC

Megújítva: Community, Parenthood, The Marriage Ref, Minute To Win It, Who Do You Think You Are?

Elkaszálva (vagy nagyon közel ahhoz): Trauma, Mercy, The Jay Leno Show

Nem tudni mi lesz vele: -

5 a 8-ból, 62%, ami a legjobb arány, igaz az 5 sorozatból három nem is igazán sorozat, hanem vetélkedő, reality.

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat abc fox cbs nbc cw

Chuck: flashmobok a sorozat túléléséért

2010.05.01. 12:19 muforlife

A sorozat rajongói flashmobokat szerveznek négy amerikai nagyvárosban (Chicago, Seattle, San Diego és Philadelphia), új nézők szerzésének érdekében. A flashmob itt azt fogja jelenteni, hogy rengetegen beöltöznek a Buy More (a sorozat fő helyszíne) alkalmazottjainak ruhájába. A rajongók már tavaly is besegítettek (akkor, és most is a chucktv.net volt az egyik főszervező), 1 évvel ezelőtt Subway-termékek (a Chuck fő szponzora) vásárlására ösztökölték az embereket. Az flashmobokat illetően Josh Scwartz, a sorozat egyik készítője, is megszólalt (a lényege az, hogy a sorozat rajongói a leglojálisabb, legelkötelezettebb rajongók, és az írókat ez a fajta rajongás inspirálni fogja, hogy ehhez méltó lehessen a sorozat) :

“Chuck fans are the most loyal, dedicated, imaginative, and passionate fans any show could ever hope for. Every season they offer more proof they should be licensed and professional fans teaching other fans how it’s done. This is yet another example of their awesomeness. We are, as always, grateful and inspired to deliver a show as good to them as they are to us.”

+ aki nem lesz a négy város egyikében, az twitteren támogathatja a sorozatot, mondjuk a következő üzenetek egyikével (mással is lehet, ezek csak példák), hétfőn, dél és 1 között:

@NBC – We want more #CHUCK! Give us another season of flashes and fun. The world’s safety depends on it! #FlashChuck

#CHUCK rules! @NBC show your love for CHUCK and the fans will show their love back. We want a 4th season! #FlashChuck

Szólj hozzá!

Címkék: hírek sorozat chuck promó

Nézettség: Treme és Party Down

2010.05.01. 10:28 muforlife

Ahogy régebben már írtam, előbbinek a 2. évadát, rögtön a pilot után berendelte az HBO. Ez egyelőre úgy tűnik, hogy nem volt valami fényes ötlet, mivel a 2. és a 3. rész nézettsége 27%-ot esett a pilotéhoz képest. Szám szerint: 1. rész - 1,1 millió, 2. rész - 777 ezer, 3. rész - 809 ezer. Az HBO azzal mentegetőzik, hogy a Wire (Treme készítőjének előző sorozata) is ilyen nézettséggel ment végig.

A Party Down még ilyen számokat sem ért el, a plakátok, reklámok, a pozitív kritikák, és a jó idősáv (itt ment 13 héten keresztül a Spartacus, ami az évad végére több mint 1 milliót hozott a kis kábelcsatornán) ellenére, csak 126 ezren nézték a 2. évad nyitóepizódját. Egyedüli pozitívum az, hogy még így is 10 ezerrel többen nézték, mint a pilotot.

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat nézettség party down treme

Amiért focit fogok nézni...

2010.04.30. 22:49 Csokyvok

 az nem más mint Horti Gábor.

 

4 komment

Címkék: foci

A skill

2010.04.30. 22:07 muforlife

Így kell ezt csinálni.

3 komment

Címkék: wtf

A Smalville-fináléból is érkezett egy kép

2010.04.30. 20:10 muforlife

Tegnap a 24 sorozatzárójába kaphattatok betekintést, ma pedig a Smallville-finálé egyik képkockáját leshetitek meg a tovább után. Ez tényleg spoileres.

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat spoiler smallville

Megérkezett az első True Blood-minizód

2010.04.30. 17:55 muforlife

A webes epizódok előzetesét itt láthattátok, mostanra már az első ki is került netre, annak ellenére, hogy hivatalosan csak május 2-án fog majd kijönni.

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat true blood webizód

Gyenge nézettséggel nyitott a Happy Town

2010.04.30. 15:54 muforlife

Nincs ebben meglepetés, tavaly is nagyon hamar megbukott a hasonló Harper's Island, és ebben az évben az ABC-nek amúgy sincs sok szerencséje, az újoncaival (szitkomokat leszámítva). Persze valaminek meg kell maradnia jövőre, de az szinte már most biztos, hogy a Happy Townból nem fogunk látni 2. évadot. A FlashForward, és főleg a V-rajongók viszont örülhetnek, mert így jócskán megnő annak a két sorozatnak az esélye.

Time Network Show Viewers 18-49
8PM ABC The Middle (R) 5.32 1.5/5
  CBS New Adv. of Old Christine (R) 5.28 1.4/5
  Fox Lie to Me (R) 5.28 1.7/3
  NBC Minutes to Win It 5.23 1.5/5
  CW America’s Next Top Model 3.27 1.4/5
8:30PM ABC The Middle 7.11 2.4/7
  CBS Two and a Half Men (R) 6.34 1.8/5
9PM FOX American Idol Results 19.39 6.5/17
  ABC Modern Family 9.82 4.1/11
  CBS Criminal Minds (R) 8.81 2.1/6
  NBC Mercy 4.96 1.4/4
  CW Fly Girls 1.03 0.4/1
9:30PM ABC Cougar Town 6.45 2.8/7
  CW High Society 0,09 0.4/1
10PM NBC Law & Order: SVU 9.37 2.9/5
  CBS CSI: NY (R) 7.73 1.6/5
  ABC Happy Town 5.23 1.7/5

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat nézettség happy town

Interesting theory - Supernatural 5x20

2010.04.30. 13:53 muforlife

Na ezen lehetett érezni, hogy átvezető rész volt, bár sok minden történt, de a fiúk nem sokat haladtak előre a lovasokat illetően.





















Vagyis haladtak, de csak annyit, hogy megtudták, hol rejtőzik Pestilence. Meg lehetőség nyílt arra, hogy Death tartózkodási helyét is megtudják, de azt nem tudtuk meg, hogy Bobby bevállalja-e a dolgot. Valószínűleg igen, és szerintem azt fogja kérni, hogy újra járhasson.

Crowley is visszatért a részben, akit először még a félévadzáró előtt láthattunk, a Coltot illetően. Ő elég furcsán viselkedett ebben a részben, nekem valahogy nem illet ide, nem értettem az elején a kirohanását sem, mikor találkozott Sammy-ékkel, és azt sem, hogy Bobby miért nem tudta megölni a Colttal. Ha az egyáltalán a Colt volt. Mondjuk, ha nem az volt (és ez a valószínűbb), akkor minek lőtt bele egyáltalán?

Azt sem értettem vele kapcsolatban, hogy honnan szerzett egy olyan hellhoundot. Az mondjuk igaz, hogy nem kispályás démon, de valahogy a cselekedetei alapján sokkal többnek néz ki, mint egy démon. Talán ebben a színész is közrejátszott, lehet túljátszotta kicsit a szerepét. Vagy nem tudom, mindenesetre Crowley miatt elég fura lett ez a rész, kapkodósnak, össze-visszának tűnt.

A Brady-szál is érdekes volt, nem tudom honnan jött ez, hogy Sam volt legjobb barátja is démon. Ezzel is az "igen" felé akarják lökni az írók? Én azt hittem ezt a témát már elvetették, bár Sam felvetése, hogy Lucifer nem fog csak úgy belesétálni a csapdába, az jó volt, ilyen alapon tényleg ki kell majd mondania az igent.

A félévadzáróval ellentétben, most tetszett a hellhoundos jelenet, nem érződött rajta, hogy csak az alacsony költségvetés miatt van így megcsinálva, mert törtek-zúrtak a láthatatlan "dögök" rendesen. Érdekes azért, hogy gyakorlatilag nem is tudtam pozitívumot mondani a részről, de mégsem mondom azt, hogy nem tetszett, mert összességében nem volt rossz, legalább a főszállal foglalkoztak. A pontszám viszont csak 6/10.

4 komment

Címkék: kritika sorozat supernatural 6outof10

I'm pretty sure my cat's been reading my diary - Glee 1x16

2010.04.30. 12:15 muforlife

Jól van, nincs baj: a 16-os részben - annak ellenére, hogy nem event-jellegű volt, mint a múlt heti Madonnás - visszatért az évad első felének színvonala, és úgy érzem kijött abból a hullámvölgyből a sorozat, amibe sokak szerint került az előző két részben.





















Aztán lehet, csak én vagyok ezzel így, más kritikákat még nem olvastam. Nekem viszont tetszett a rész, és  ez annak is köszönhető, hogy mertek drámázni picit a sok-sok komédia mellett, és mertek hozzányúlni a mellékszereplőkhöz, most például Mercedes és Kurt kapott egy-egy sztoriszálat, ráadásul szólót is énekelhettek végre (Mercedesé nagyon erős volt).

A dráma melmett azért mos is megvoltak a fetrengős poénok, egysorosok. Sue Sylvester jelenetei pedig még mindig aranyat érnek, óriási a karakter. Igaz, az, hogy ennyit szerepel, visszaüthet még később, mert lehet, hogy egy idő után unalmas, és talán idegesítő lesz már a karakter. Remélem, hogy ez azért még egy jó darabig nem lesz probléma.

Azért a mai részben is történt valami különleges, visszatért Kristin Chenoweth, akinek még mindig zseniális hangja van, de a karaktere most sem tetszett igazán, bár az előző szereplésénél ez most jobb volt. Az viszont érdekes, hogy Mister Schuester egy szót sem szólt neki Emmaról, akibe eddig halálosan szerelmes volt, és inkább a volt feleségére fogta, hogy miért nem feküdhetnek le. Talán miattuk (Schuester és April) volt az, hogy közepénél kicsit leült az epizód, a második közös daluk szerintem nagyon hosszú lett, és nem sok értelmét láttam.

A maradék 35 perc viszont nagyon tetszett, bár az még feltűnt, hogy - a Madonnás epizódot leszámítva - a szünet után nem nagyon választottak erős számokat, mármint olyan tekintetben, hogy nem voltak ismertek (na jó, én nem ismertem őket). Ebben a részben viszont jól előadták őket, bár Kristin Chenowethnél feltűnt, hogy nagyon nem volt szinkronban a szája mozgása a hanggal, ezt szerintem jobban is megcsinálhatták volna. A kis hibák ellenére is 8/10, élveztem a részt, és úgy látszik, hogy a Glee most már tényleg visszatért. Azt a 14-es részt pedig gyorsan felejtsük el.

Szólj hozzá!

Címkék: kritika sorozat glee 8outof10

Conan: "Én nem tettem volna ezt Lenoval"

2010.04.30. 10:59 muforlife

(a Leno-Conan talkshow "háborúról" már többször is írtam, itt nagyjából végig lehet követni az eseményket)

Vasárnap telik le az az időszak, melyben Conan nem szerepelhetett tévében, és amit az NBC szabott meg, a két fél szerződésbontásakor. Conan a CBS 60 Minutes című műsorában fog interjút adni, melyből az alább olvasható részletet, a minap közölte le a csatorna:

"He went and took that show back, and I think in a similar situation, if roles had been reversed, I know -- I know me, I wouldn't have done that. If I had surrendered 'The Tonight Show' and handed it over to somebody publicly and wished them well -- and then … six months later. But that's me, you know. Everyone's got their own, you know, way of doing things." Arra a kérdésre, hogy Conan mit tett volna, a következőt válaszolta: "Done something else, go someplace else. I mean, that's just me."
"I think this relationship is going be toxic and maybe we just need to go our separate ways. That's really how it felt to me. … And I started to feel that I'm not sure these people even really want me here. … I can't do it."

A lényeg tehát az, hogy Conan nem tette volna azt Lenoval, amit ő tett vele. A végén pedig azt mondja, hogy rosszul érezte magát a csatornánál, azt gondolta, hogy nehezen tűrik már nehezen tűrik meg őt, és ezért is döntött a távozás mellett.

Szólj hozzá!

Címkék: hírek sorozat talkshow 60 minutes conan o brien

Az ABC Family elkaszálta a 10 Things I Hate About You-t

2010.04.30. 09:17 muforlife

A sorozat a második évadában járt, a maradék részek adásba fognak majd kerülni. A rossz hírt amúgy Carter Covington hozta le twitterén, ahol a következőket írta: “ABCFamily canceled the show :-( Thanks 2 our AMAZING fans - U R the reason I do this! Enjoy the last 5 eps - they're fantastic!". A kasza oka a gyenge nézettség (érdekesség, hogy a sorozat pilotja még rekordnézettséget hozott a csatornának, a "fél órás" sorozatok körében).

Szólj hozzá!

Címkék: hírek sorozat kasza 10 things i hate about you

Happy Town - Pilot

2010.04.29. 18:31 muforlife

What the fuck is going on here? De komolyan, ez most mi volt? Furcsa volt nagyon, egyelőre nem tudom eldönteni, hogy jó értelemben-e, de azt már most leszögezem, hogy a Happy Town érdekes, és izgalmas sorozat. Az más kérdés, hogy jó is-e.





















Az alapkoncepció akár már a címből is kitalálható, és elég nagy klisé: van egy kisváros, ami ránézésre boldognak tűnik, de ha közelebbről megnézi az ember, akkor sötét titkokat találhat. Búú. A legnagyobb titok - ami nem is az igazából, inkább csak nem szabad róla beszélni - az a Magic Man története, aki 12 évvel ezelőtt kezdte ténykedését a városban, és 7 keresztül, minden évben elrabolt valakit, úgy, hogy sosem találták meg az illetőt. 5 évvel ezelőtt, valamiért leállt a csávó, és azóta happy a város, hiszen ez idő alatt egy komolyabb bűntény sem történt. Egészen mostanáig, és itt kapcsolódunk be mi is a történetbe.

A sorozatról nem sok jót lehet elmondani, és mégis, ahogy már írtam a bevezetőben, izgalmas, és engem érdekel a folytatás. Talán azért, mert minden jelenetben történt valami, mindig volt valami furcsaság, apró wtf, ami miatt, egy jeleneten kívül, egy percre sem ült le a rész, nem vált unalmassá. Emellett még pozitívum a színészi gárda (Sam Neill - Crusoe, Amy Acker - Angel, Dollhouse, M. C. Gainey - Lost, Robert Wisdom - Prison Break), bár az igazat megvallva, az említett színészek közül senki sem alkotott emlékezetest.

Negatívum az már több van, nem is tudom, hol kezdjem. Ja, ami a leginkább idegesített, az az, hogy a város már a rész elején sem volt boldog, egyből a dolgok közepébe vágtak. Nekem jobban tetszett volna, ha szép lassan kezdik kibontani a sztorit, és az első részben még alig tudunk meg valamit, de nem így történt. Ebből a szempontból kicsit csalódás volt a sorozat (pedig az előzetes kritikáknak köszönhetően nagggyon alacsonyak voltak az elvárásaim), de aztán ahogy telt az idő, belenyugodtam ebbe, és ez valamilyen szinten pozitívummá vált nálam.





















A pilot többi eleme viszont szörnyű volt: a párbeszédek nagyon gagyik, főleg mikor poénkodni próbálnak, a karakterek iszonyat nagy klisék, és egyelőre egyik sem érdekes, nem szerethetőek. Ezek mellett, túl sokat dolgot akartak beletenni ebbe az egy részbe az írók, és így van olyan (elvileg) főszereplő, aki 3 darab jelenetet kapott, és azokban sem kellett igazán beszélnie. A színészi játék is - ahogy már írtam - átlagos, nem nagyon erőltették meg magukat.

Nekem a kisvárosi hangulat is hiányzott, és ez annak is köszönhető, hogy - ha jól emlékszem - összesen két darab jelenet játszódott a város utcáin. Persze mondhatjuk, hogy a sztorira koncentráltak, de mi másból lehetne látni, hogy egy kisvárosról van szó, mint annak mutatásából. Arról pedig nem is beszélek inkább, hogy milyen nevetséges melléksztorikat írtak, mint például a Rómeó és Júliás szerelmi szál.

És mégis, nekem tetszett a pilot, simán nézném a második részt. Tudom, hogy gyenge a sorozat, és megértem, miért kritizálják, de én érdekesnek találtam. A pontszám csak 5/10, de adjatok neki egy esályt, mert összesen csak 8 rész lesz az évad, és véleményem szerint le is zárják a sztorit teljesen - ha nem az szpó, mert borzasztó nézettséggel nyitott.

Szólj hozzá!

Címkék: kritika sorozat pilot 5outof10 happy town

Steve Carell: "Valószínűleg a 7. lesz az utolsó évadom, az Office-nál"

2010.04.29. 18:12 muforlife

A BBC Radionak adott interjúja közben hangzott el ez a mondat "Michael Scott" szájából, akinek jövőre lejár a szerződése a sorozatnál, és nagyon valószínű, hogy ki is száll az Office-ból. A kérdés persze az, hogy kibírná-e a sorozat a főszereplő távozását. Az én véleményem az, hogy nagyon nem. Túlságosan egybeforrt a 6 évad alatt a sorozat, és Michael Scott, én nem tudnám elképzelni az Office-t nélküle. Már csak azért sem, mert ebben a felemás szezonban - amit egyébként közel sem tartok olyan rossznak, mint a legtöbb ember -, egyedül Michael az, aki megmaradt a réginek, Jim és Pam egy vicc mióta szülők, Andy túl sokat foglalkozik Erinnel, Dwight meg egyszerűen nem annyira beteg, mint régebben volt. Ráadásul ha távozna Steve Carell, akkor nem nagyon lenne karakter, aki átvehetné az iroda irányítását, vagyis lenne, de biztos nem tudna olyan viccesen "irányítani", mint Michael. Nekem nagyon hiányozna a karaktere, épp ezért úgy gondolom, hogy ha ki akar szállni, akkor tegye, de inkább a sorozat is érjen véget, mert nélküle nem sokat érne.

Szólj hozzá!

Címkék: hírek interjú sorozat the office

Továbbra is erős a Glee

2010.04.29. 16:38 muforlife

A 13-as és 14-es rész erős nézettsége után (13: 13,66M – 5.6; 14: 12,98M – 5.3) a 15-ös rész is jó számokat hozott, és ezzel a Glee átvette a legerősebb újonc címet, a Modern Family-től. A tegnapi részt 12,17 millióan láttak a teljes lakosság körében, és 5.2-es ratinget ért el 18-49-ben, amiben csak az American Idol volt jobb nála (6.6).

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat nézettség glee

South Park 14. félévadzáró - 14x07

2010.04.29. 14:42 muforlife

Ha egyszer összeállítanak majd egy listát a sorozat legrosszabb epizódjaiból, a Crippled Summer nevezetű minden bizonnyal ott lesz az élmezőnyben. Fizikai fájdalmat okozott a rész végignézése. Nem viccelek.






















Pedig az egyik alapötlet nem is volt rossz, Toweley egy érdekes karakter, és az is tetszett, hogy drogfüggő lett, de egyszerűen túl sokáig húzták a poént. A zene, a kiírások az elején még viccesek voltak, a végén már inkább idegesítőek. Egyedül Cartman volt raj, mikor az interventionön is a zsidókat kezdte el szidni, de igazából ez is olyan poén, ami már kezd fárasztó lenni, mert minden részben ellövik.

A másik szál viszont borzalmas volt, sosem szerettem se Jimmy-t, se Timmy-t, itt pedig nagyon úgy tűnt, hogy rajtuk lesz a hangsúly, mivel ez egy hátrányos helyzetűeknek kialakított táborban játszódott. Nem így történt, Jimmy kapott egy nemezist, aki SZÁNALMAS volt, a sidekick-jével együtt, ráadásul végig ugyanazokat a poénokat tolták itt is. Náluk csak az volt szánalmasabb, ahogy a két sztorit összekötötték, mikor a táboros szálban arra használták a kiírásokat a drámai zenével, hogy a "poénokat" magyarázzák, ott majdnem kikapcsoltam a részt.

Áhh, nem is akarok erről többet beszélni, nagyon szr volt. Ha nem lenne ennyire a popkultúra része a sorozat, valószínűleg már el is kaszáltam volna. Persze néha még mindig összejön az íróknak néhány jó rész, de ha hétből csak kettőt lehet élvezni, az nem valami jó arány. 2/10.
 

Szólj hozzá!

Címkék: kritika sorozat south park 2outof10

süti beállítások módosítása