Kiemelt cikk

HabiBárpult

Pár barát által készített blog amiben a sorozatokról, filmekről, fociról, viccekről, zenéről és a kockulásról olvashatsz.

Elérhetőség

Ha valami kérdés, kérés van, ezen a címen érhettek el minket:

habibarpult@gmail.com

HABItémák

24 (22) 30 rock (22) 5outof10 (34) 6outof10 (43) 7outof10 (59) 8outof10 (62) 9outof10 (46) amerika (33) angol (22) avgn (41) berendelés (58) bl (32) blog (38) casting hírek (39) cbs (21) chuck (34) dexter (33) díjak (21) dota (23) dvd (23) e3 (30) előzetes (269) eminem (23) eredmény (107) évadpremier (20) évadzáró (77) family guy (22) film (116) flash forward (23) foci (204) forma 1 (40) glee (50) gól (22) gossip girl (24) heroes (50) hírek (189) house (21) how i met your mother (26) interjú (28) játék (245) kasza (23) kockulás (351) kritika (251) legnagyobb sorozatos szöveg (21) lost (95) magyar (33) magyarok (23) megjelenés (22) modern family (20) nbc (31) nézettség (52) nők (22) pilot (29) playstation (38) poén (276) poszter (56) promó (66) ps3 (62) raj (26) rap (100) reklám (21) részlet (62) sorozat (1017) star wars (26) supernatural (49) szavazás (37) the big bang theory (29) the office (27) the vampire diaries (20) toplista (63) true blood (39) u20 vb (20) utánpótlás (20) viccek (57) vicces (65) videó (440) wtf (33) xbox360 (21) youtube (34) zene (275) Az összes téma

Friss topikok

Indavideó

Linkblog

Látogatók

free counters

Conan is a free bird

2010.01.24. 22:44 muforlife

Így távozott Conan O'Brien a Tonight Show-ból. Classy. (a hang minősége sajnos nem a legjobb, nem volt meg a hd-verzió)

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat talkshow tonight show conan o brien

pasik...

2010.01.24. 20:46 Szundi666

 no comment:D

 

5 komment

Címkék: pasik

A videó

2010.01.24. 20:08 Szundi666

 Feltöltöttem youtube-ra a várva várt művet! Onnan mindenki letöltheti vagy csínálhat vele bármit amit akar...:D 

(nekem keresésre nem adja ki, és nem értem mért, de aki igen, az tájékoztathatna)

 

6 komment

Címkék: videó szalagavató 12a osztályvideó kkg

Lost - dal a megválaszolatlan kérdésekről

2010.01.24. 18:30 muforlife

Pontosabban 14 kérdésről, melyeknek válaszaira az első évad óta várunk. Legalábbis ez a videó címe, van azért köztük olyan is, ami csak az ötödik évadban jött elő.

6 komment

Címkék: zene sorozat lost

Caprica - Pilot

2010.01.24. 15:12 muforlife

Na itt megint ugyanaz a helyzet, mint a Life Unexpectednél, semmi kedvem nem volt megnézni, de aztán nagy nehezen rávettem magam, mert mégis csak BSG-spinoff vagy mi a fene. Ez viszont nem volt akkora pozitív csalódás, mint a már említett sorozat, de azért bőven voltak jó pillanatai, és egy rész alapján igéretesnek tűnik.





















A sorozattal reklámozásával kapcsolatban elég merészet  húzottt a SyFy csatorna, hiszen a pilot már nyár eleje április óta kint van DVD-n, és ha ez nem lenne elég, a csatorna még a honlapjára is feltette az első részt. Én is a DVD-verziót néztem meg, és csak azért vártam vele mostanáig (már nyáron le volt szedve), hogy megtudjam, lesz-e valami változtatás a tévében leadott verzióban, vagy ugyanazt adják le. Mint kiderült, nagyjából megegyezik a két verzió, csak a tévésből kivágták a meztelenséget, és néhány káromkodást (ami nem is volt, csak pár frak, de azt a BSG-ből sem vágták ki).

A Caprica két család köré épül, a sorozatban az Adama-k és a Graystone-ok életét követhetjük végig. Az Adama-kat már a BSG-ből is ismerhettük, Bill Adama révén - aki itt még csak egy kisfiú -, a Graystone-ok viszont egy eddig még ismeretlen, Capricai család, ahol a családfő pont az első, harcra képes, cylon megépítésén dolgozik. A pilotnak igazából ez a lényege, és így kapcsolódik a Battlestar Galactica-hoz, de ezeken kívül számos sajátossága van a sorozatnak, amikkel az elődben nem igazán találkozhattunk.

Itt vannak például ezek az úgy nevezett holoband-ek, melyekkel a fiatalok virtuális diszkókba utazhatnak (természetesen nem erre volt kitalálva a dolog, de tudjuk milyenek ezek a "mai" fiatalok) ahol minden játszik: a kívánt személyek meggyilkolásától kezdve, a gruppenszexen át, az emberáldozatok bemutatásáig. Ezt a diszkót már az első jelenetben láthatjuk, és meg kell mondjam, hogy itt egy kicsit megijedtem, mert én nagyon nem erre számítottam a sorozattól, de szerencsére (a kép után) kiderül, miért is olyan jelentős ez az egész.





















Hát azért, mert a Graystone-ék lánya is ide jár, de nem ám szórakozni, hanem hogy megváltoztassa az oda járó emberekéket. Mindezt úgy próbálja elérni, hogy létrehozza önmaga hasonmását, egy újabb avatárt, amivel... igazából fogalmam sincs mit akar, mert ez a sztori itt félbeszakad, mikor a lány és a barátja épp egy vonaton utaznak, ami felrobban alattuk (az, hogy kirobbantja fel, legyen meglepetés, de nem nehéz kitalálni). Amúgy épp egy másik bolygóra utaznak, ahol a lánynak lett volna valami terve a hasonmásával (ezt konkrétan így mondják), de nem derül ki, hogy pontosan mi. A csavar pedig az, hogy a hasonmás, az igazi lánnyal ellentétben, túléli a dolgot.

Az hozzátartozik még a dologhoz, hogy a lány utálta a szüleit, és egész Capricát, ráadásul monoteista volt (egyistenhit), amit a sorozat világában nem igazán néznek jó szemmel. Ezeket a tulajdonságokat természetesen a hasonmás is átvette. Azt ugye említettem már, hogy a Graystone-apuka éppen az első cylonon dolgozott? És azt, hogy már fel volt építve teljesen, csak hát hülye volt szegény, és még egy sima kis robotot sem bírt lelőni (az embereket viszont szépen eltalálta, haha). Kellett volna neki egy működőképes agy (volt agy, csak hiányzott valami szorftver, és egy alkatrész, amit Amada-fater szerzett meg, a kapcsolatai révén) . És azt mondtam, hogy a holobandet is apuka találta fel? Látjátok az összefüggést? Kitaláltátok már, hogy mi lesz?

Igen, az apuka fogja a hasonmás tudatát - amit egy 16 éves lány épített, úgy, hogy az összes adatot, amit magáról talált, beleépítette a hasonmásba, aki így emlékezett mindenre amit a lány csinált, és a lány halála után úgy is cselekedett, mint ha ő lenne a lány - és letölti a Cylonba, így létrehozva egy harcra képes, gondolkodni tudó, Capricát és a több istenben hívőket gyűlölő (vagy legalábbis monoteista), robotot. Hmm. Ismerős, nem?





















Ezért nem jó, ha tudjuk mi egy sorozat vége? Hiszen tudjuk, hogy a cylonok pont ilyenek lesznek, mint ez a lány, és tudjuk, hogy fel fognak lázadni, és el fogják pusztítani majdnem a teljes emberiséget. Persze lehetnek majd kisebb csavarok, az út során, de a vége úgy sem lesz meglepetés. Valószínűleg ezért is, a sorozat tele van tömve morális dilemmákkal (játszhat-e az ember Istent, visszahozhatja-e az élők közé, halott szeretteit), és egyéb valós problémákkal, mint a terrorizmus, a rassziszmus (még mafiák is vannak, de ezt még annyira nem bontották ki, annyit tudunk, hogy Adama-apuka tagja egynek, de ki akar szállni).

A BSG-nek nagy erősségei voltak a karakterek, de a Caprica-nál egyenlőre egy szerethető szereplőt sem ismertünk meg. Vagyis de, a főszereplő lányt, akinek a valós énje meghalt, a virtuális valóságból megismertet pedig letöltötték egy Cylonba. Az mondjuk igaz, hogy az utolsó jelenetből kiderült, hogy a másolat igencsak él még a robot belsejében (vagy már a demonstrációnál is a csaj irányított? Nekem nem úgy tűnt), de a színésznőt nem tudom mikor láthatjuk újra, és ez nagy kár, mert nem csak jól játszotta a szerepét, hanem jól is nézett ki. Nem kicsit. A többiek viszont elég semmilyenek, vagy unszimpatikusak egyenlőre, egyedül Adama-apukában látok valamit. Igaz, a karakterek kibontására lesz idejük később is, előbb a történetet kellett felvázolni.

Még voltak kisebb problémáim (szerintem túl hosszan foglalkoztak, a "játszhatunk-e Istent" kérdéssel, és néhány BSG-re jellemző dolog, mint például a kézikamerás felvétel, hiányzott - ellenben a kék szűrő az megvolt), de összességében azért élvezhető volt a pilot, viszont 6/10-nél nem kap többet, még úgy sem, hogy a diszkós részekben, kaptunk egy kis girl-on-girl eksönt. Jövő hét szombaton jöhet a második rész (a sorozatról szerintem nem lesz minden héten írás).

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: kritika sorozat pilot caprica 6outof10

Pants on the Ground

2010.01.24. 12:59 muforlife

Ehhez nem tudom mit lehet hozátenni, nézzétek meg. (American Idolban volt)

1 komment

Címkék: sorozat poén american idol

SAG Awards nyertesei

2010.01.24. 10:25 muforlife

Avagy kik voltak a legjobbak, a színészek szerint.

Legjobb színész - dráma:

MICHAEL C. HALL  - “DEXTER” (Showtime)

Legjobb színésznő - dráma:

JULIANNA MARGULIES  –  “THE GOOD WIFE” (CBS)

Legjobb színész - komédia:

ALEC BALDWIN  –  “30 ROCK” (NBC)

Legjobb színésznő - komédia:

TINA FEY   – “30 ROCK” (NBC)

Legjobb színészgárda - dráma:

- MAD MEN (AMC)

ALEXA ALEMANNI
BRYAN BATT
JARED S. GILMORE
MICHAEL GLADIS
JON HAMM
JARED HARRIS
CHRISTINA HENDRICKS
JANUARY JONES
VINCENT KARTHEISER
ROBERT MORSE
ELISABETH MOSS
KIERNAN SHIPKA
JOHN SLATTERY
RICH SOMMER
CHRISTOPHER STANLEY
AARON STATON

Legjobb szereplőgárda - komédia:

- GLEE (FOX)

DIANA AGRON
CHRIS COLFER
PATRICK GALLAGHER
JESSALYN GILSIG
JANE LYNCH
JAYMA MAYS
KEVIN McHALE
LEA MICHELE
CORY MONTEITH
HEATHER MORRIS
MATTHEW MORRISON
AMBER RILEY
NAYA RIVERA
MARK SALLING
HARRY SHUM JR.
JOSH SUSSMAN
DIJON TALTON
IQBAL THEBA
JENNA USHKOWITZ

Legjobb kaszkadőr-alakítások:

24 (FOX)

A filmesekét, tévéfilmesekét, itt találhatjátok.

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat 24 díjak 30 rock dexter sag awards mad men glee the good wife

Why do I look like her? - Vampire Diaries 1x11

2010.01.23. 15:35 muforlife

Sokakkal ellentétben, nekem nem hiányzott a sorozat, a szünet alatt, és a tegnapi részt sem vártam igazán, viszont - talán az utóbbi miatt is - nagyon tetszett ez az epizód, annyi történés volt ebben a 42 percben, hogy a rész végére szinte már el is felejtettem, hogy mi történt az elején.





















Komolyan, annyi minden volt, hogy felsorolni sincs kedvem, meg igazából mind elég nagy spoiler lenne. Legyen elég annyi, hogy megtudtuk miért hasonlít Elena Katherine-re, és azt is, hogy mi Alaric valójában (én erre tippeltem). Alarickal (ezt így kell írni?) kapcsolatban kapunk még egy flashbacket is, melyben láthatjuk, hogy melyik szereplővel találkozott már régebben. Elena öccse pedig lassan kezd rájönni, hogy léteznek vámpírok, és mivel az írók megmondták, hogy Alaric elég nagy hatással lesz rá, szerintem nem nehéz kitalálni mi lesz a kölyökből. Remélem az lesz, amire gondolok, megnézném, hogy mit kezdene ő meg Elena egymással, főleg ha még az Alaric-féle flashbacket is nézzük (remélem akik látták értik ezt a mondatot:).

Hihetlen amúgy, hogy milyen pörgős lett a sorozat. Ki gondolta volna az első négy, eléggé nyálas, rész után - mikor még úgy tűnt, hogy ebből valami szr kis tinisorozat lesz - hogy ennyire kinövi magát a Vampire Diaries? Én nem, az tuti. Utána viszont elkezdtek foglalkozni a mitológiával, és azóta nincs megállás, minden résszel nő kicsit a színvonal.

Damon amúgy tökéletes gonosz, és ez Ian Somerhaldernek is köszönheő, aki pazarul játssza a szerepet, ezerszer jobben, mint anno Boone-t a Lostban. A karakter azért annyira jó, mert bármit megtenne a célja (Katherine kiszabadítása) érdekében, viszont közben végig poénkodik, játssza magát, Elenával is normálisan bánik, néha még jótettekre is képes. Ezekből pedig látszik, hogy elég összetett figura, viszont ha elérné a végcélját, az elég durva következményekkel járna, annak ellenére, hogy a szándékai nem gonoszak, csak annyira elhivatott Katherine megmentésért, annyira szereti őt, hogy bármit megtenne érte. Azt pedig, hogy mennyire elhivatott, nem kevés gyilkolással demonstrálta az elmúlt részekben. Ez is nagyon tetszik a sorozatban, a 3 főszereplőn kívül ugyanis senki nincs biztonságban, szinte bárki meghalhat bármikor. Persze utána vissza is hozhatják őket, mint vámpír, de akkor is.

A rész amúgy simán 8/10 nálam, és kíváncsi vagyok, hogyan folytatják innen. Megmarad ilyen eseménydúsnak a sorozat, vagy azért leül egy kicsit, hogy az utolsó részekre megint felpörögjön? Jövő héten kiderül.

Szólj hozzá!

Címkék: kritika sorozat 8outof10 the vampire diaries

Nier Story Trailer

2010.01.23. 14:51 orsko

 Ízelítő érkezett a Square Enix hack & slash játékáról. Az előző hírrel ellentétben, mégsem egy PS3 és egy külön X360 játékot csinálnak, hanem lesz egy PS3 exklúzív Japánban, és egy multiplatform EU-ban és USA-ban.

1 komment

Címkék: előzetes játék kockulás nier

A 10 legjobb sorozatos intro

2010.01.23. 14:02 muforlife

Múltkor kiraktam a szerintem legrosszabbat, most pedig jöjjenek a legjobbak, hátha valaki ezek alapján elkezd nézni valami sorozatot:) Ha már introk, akkor megkérdezném, hogy van még olyan rajtam kívül, aki mindig végignézi őket? Vagy, ahogy a legtöbben, ti is csak áttekeritek?

10. Scrubs


9. Hung


8. Friday Night Lights


7. Battlestar Galactica


6. Alias


5. Married with Children


4. The 4400


3. Freaks and Geeks


2. Veronica Mars
(itt a harmadik évadé)


1. True Blood

4 komment

Címkék: sorozat alias intro scrubs veronica mars toplista battlestar galactica friday night lights true blood married with children the 4400 hung freaks and geeks

The Office rap

2010.01.23. 12:01 muforlife

A legújabb, klipshow-s rész végén volt ez a jelenet, és eléggé üt, csak arra nem tudok rájönni, hogy volt-e már valamikor régebben (rémlik, hogy volt, de nem vagyok benne biztos).


Bónusznak pedig még egy rap, ami nem a sorozatban volt, de arról szól, és elég jó.

2 komment

Címkék: zene sorozat rap the office részlet

10 legnagyobb filmes klisé

2010.01.23. 10:00 muforlife

James Rolfe (főképp az AVGN-videóiról híres, de a weboldalán ezeken kívül rengeteg filmes videója, és saját projektje megtalálható) szerint.

6 komment

Címkék: film toplista

Pudding! - Supernatural 5x11

2010.01.22. 13:42 muforlife

Lehet csak azért, mert már rég láttam részt a sorozatból, de ez most tetszett. Ugyan a főszállal nem foglalkoztak, de ennek ellenére jól szórakoztam az epizódon, fordulatos volt, és a végén még meg is lepődtem rajta.





















Már Deanék első feltűnésekor berántott a rész, nagyon nagy volt a beszélgetés az intézet főnökével. Az ilyen beszélgetések lassan kezdenek egy nagy klisévé válni a sorozatban, de szerencsére most kifordították a dolgot, azzal számoltak, hogy a csávó egy szavukat sem fogja elhinni, és így majd előrejuthatnak az ügy megoldásában. Az elmegyógyintézetes témákat meg mindig szeretem, így az, hogy ami utána következett, tetszett nekem, nem nagy meglepetés.

A részben megismertünk egy új "szörnyet", aki (végre) nem valami démon, angyal, vagy egyéb, az Apokalipsziben szerepet játszó lény volt, hanem egy sima mezei szörny. Ezzel kicsit idézték az első-második évad hangulatát, melyek nekem a kedvenceim voltak. A nyomozás is fordulatos volt végre, és mikor már biztos voltam a gyilkos kilétében, akkor is tudtak egyet csavarni a dolgon, ráadásul még meg is magyarázták, tök logikusan.

Két gondom viszont volt ezzel a résszel: a cold open (első jelenet), és az utolsó jelenet, mikor Sammy és Dean beszélgetett. Az előbbi szerintem sosem volt a sorozat erőssége, legalábbis mostanában tuti nem, és most sem sikerült elég izgalmasra. A kocanézőket szerintem ilyenekkel nem lehet rávenni, hogy nézzék végig az epizódot (nem úgy mint a Fringe-nél pl, aminek midnig ütős cold open-jei vannak). A másik, a beszélgetés, is visszatérő elem a sorozat utóbbi részeiben, és pont ezért nem szeretem. Nem értem, hogy miért kell mostanában minden egyes epizódot azzal befejezni, hogy Sam vagy Dean siránkozik egy sort, arról, hogy épp kinek a hibája volt az Apokalipszis. Bakker, lassan több nyafogás van a sorozatban, mint egy venezuelai szappanoperában.

Amúgy észrevettétek, hogy mikor nem a főszállal foglalkoznak, akkor sokkal jobbak a részek? Elég belegondolni, hogy az évad legjobb részei, eddig mind heti ügy köré épültek (a "tévévilág" meg a SupNat könyvek rajongóinak összejövetele), ahogy a mostani epizód is, amelynek szerintem jár a(z erős) 7 pont. És remélem most úgy folytatják az évad második felét, mint tavaly, mikor a "téli szünet" után egy 10/10-es résszel tért vissza a sorozat, és utána is simán tartotta a 9 pontot. Ehhez mondjuk kéne még kicsit javulni, de ahogy Kripke-t ismerjük, nem lehetetlen a dolog.

3 komment

Címkék: kritika sorozat supernatural 7outof10

Vicc

2010.01.22. 11:45 henty

Hát ha már Thomee is így belelendült a viccekbe, akkor itt van még1:D

 

Az öreg székelyt felhívják a rádióból:
- Gratulálunk, nyerhet egy vadonatúj Toyota yaris gépkocsit, ha megfejti a
találóskérdést. Mi az: Négy ajtaja van, szürke és kerekeken gurul?
- Autó.
- Neeem, nem rossz, de mi a Toyota Yarisra gondoltunk, tudja mit: kap még
egy esélyt. Mi az: 4 ker eke van, kevés benzint fogyaszt és légzsák is van benne?
- Autó.
- Nem! Ez sem rossz, de mi megint a Toyota Yarisra gondoltunk.
- Tudja mit, én is kérdezek egyet! - Mondja a székely. Mi az: sarkon áll és
árulja a testét?
- Mi sem egyszerűbb ennél: Kurva.
- Háát, ez sem rossz, de én anyádra gondoltam...

Szólj hozzá!

Címkék: viccek

Viccek

2010.01.22. 00:14 Thomee...

Van egy jó viccoldal (Agyhalál), ahol rengeteg olyan vicc van ami főleg hentynek tetszhet. Az első a legjobb, a többi inkább csak szemléltetésnek van.

Két paraszt gyerek beszélget a sex-ről.
- Múltkor nagyban tolom a Rozit, ecce csak bejön az annya!
- És mit szót?
- Nagy dumát nem ersztett meg, csak annyit szót, hogy mmuuuúúúú.

- Mi a közös a kertészben és a szélmalomban?
- ???
- Hát ha megfújod a lapátját mindkettő bepörög!

A farkas és a medve beszélgetnek a tisztáson:
- Farkas! Ismered te a nyulat?
- Nyúl … nyúl .. nem, sajnos most nem ugrik be.

A versenyló a futam után be megy a kocsmába:
- Kérek egy vödör DAB sört!
Megissza, majd kér még egy vödör DAB sört. Miután végzett vele, azt mondja: megéheztem, kérek egy adag szénát! Mire a csapos rémülten:
- Abrak a dabra?

- Miért olcsó az abrak?
- ???
- Mert ló-koszt!

Pistike megy haza, és már az ajtóban hallja bentről hogy:
- áááááááááá.
Óvatosan benyit, megy a hang irányába, egyre hangosabb:
- ááááááááááá.
Belép a fürdőbe és látja, hogy a ruhák áznak a kádban.

- Érdekes, hogy minden amerikai film végén ugyanaz a felirat van.
- A stáblistára gondolsz?
- Nem, Ady Endre.

4 komment

Címkék: viccek

A teljes LOST 5 percben

2010.01.21. 20:26 muforlife

Egy olasz család előadásában. Ez valaki szerint vicces?

2 komment

Címkék: sorozat lost poén

A legrosszabb intro

2010.01.21. 19:10 muforlife

És a díj nyertese: Californication. Nem lenne rossz amúgy, csak valahogy mindig sikerül kizökkentenie, szerintem teljesen elüt a sorozat hangulatától (amit egyébként most kezdtem el nézni, és eddig nagyon tetszik, jó kis dramedy).

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat intro californication

AVGN: Hydlide

2010.01.21. 15:29 muforlife

Még nem láttam, de a pontszámot látva gametrailersen, ez most gyengére sikeredett.

Szólj hozzá!

Címkék: kockulás avgn hydlide

U HAVE NO SOUL!!!

2010.01.21. 14:22 Isaking

1 komment

Címkék: ray william johnson ginger kid

Már hivatalos: Conan távozik az NBC-től

2010.01.21. 13:46 muforlife

Oké, eddig is az volt, de egészen ma hajnalig, a felek nem igazán tudtak megegyezni. A végkielégítés - ahogy eddig is sejteni lehetett - kb 32 millió dollár (plusz 12 a stábjának(, és a megegyezés részletei a következők:

- Conan utolsó show-ja, január 22-én, péneken lesz

- más csatornánál csak szeptember 1-jétől dolgozhat

- bármit amit Conan talált ki és használt az NBC-nél eltöltött ideje alatt (karakterek, szkeccsek), az a csatornáé marad

A további részleteket itt olvashatjátok. (már csak arról írnak, hogy miért tartott eddig a megegyezés - röviden annyi, hogy túl keveset akart fizetni a csatorna Conan stábjának a Tonight Shownál)

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat talkshow tonight show conan o brien

Robot Chicken - berendelve az 5. és 6. évad

2010.01.21. 13:37 muforlife

Azaz plusz 40 rész, a legjobb animációs sorozatból. Köszönjük Adult Swim! Ennyi.

Szólj hozzá!

Címkék: hírek sorozat robot chicken berendelés

Life Unexpected - Pilot

2010.01.21. 00:02 muforlife

Én nem vártam sokat a sorozattól. Láttam az előzetesét, annyira nem fogott meg, és valahogy hiába dicsőítették a kritikusok, nem számítottam semmire jóra. Sőt, tovább megyek, még kedvem sem volt igazán megnézni, de gondoltam adok neki egy esélyt, hátha. Mint kiderült





















jól tettem. A Life Unexpected ugyanis egy teljesen aranyos, néhol vicces sorozat, jó színészekkel, és szerethető karakterekkel, és nem utolsósorban komoly drámával, nem az ilyen súlytalan, csip-csup dolgokkal, mint a többi CW-s tinisorozat (amiket ennek ellenére szeretek). Jah, jól látod, tinisorozatról van szó, de ez kb csak annyiban nyilvánul meg, hogy a főszereplő 15 éves, az összes többi tinis klisét elfelejthetitek - a piltoban még csak sem voltak (később azért tuti lesz).

A történet röviden annyi, hogy van ez a tinilány, Lux, akit az anyja még a születésénél lepasszolt (mivel egyéjszakás kaland volt, az apa nem is tud a lányáról), és mivel senki nem fogadta örökbe, ezért 16 éves koráig nevelőszülőkkel élt - természetesen egyikkel sem sokáig, mert nem igazán bántak vele jól. Főleg ennek köszönhetően, a 16. születésnapja előtt elindul megkeresni a szüleit, na nem azért, hogy velük lakhasson, hanem hogy aláírjanak egy papírt, amivel a lány felnőttnek nyilvánítattná magát. Ez persze nem jön össze, a szülők és a bíró közbelép, és így az anyjához és annak a vőlegényéhez kerül, aki - hogy bonyolodjon egy kicsit a dolog - természetesen nem a lány apja.

Engem igazából, már ennek a történetnek az előadásával is megfogtak (mondjuk a közepén nagyon leült vagy 10 percre), de amitől igazán jó lett, és lesz, ez a sorozat, azok a karakterek. Legfőképp a főszereplő lány, na meg az apja, és annak barátai. Az anya sem volt rossz igazából -  talán csak a színészi játék nem volt még tökéletes, de tuti bele fog jönni -, a vőlegény viszont túl nagy klisé, nem csak a karakter, hanem minden egyes megszólalása, de legalább a színészt - aki játssza - kedvelem. Jól meg van oldva amúgy, hogy míg maga a történet azért tényleg elég komolyan dráma(i), addig a karakterek - a főszereplő kivételével - egytől-egyig gyerekesek, de talán pont ettől lesz annyira szerethető, bájos (hah, na ezt a szót sem fogom többet használni) a sorozat.

Azért is jár a piros pont, hogy nem lehetett észrevenni a főszereplő lányt játszó színésznőn, hogy 16 helyett már 19 éves, ez ugyanis az amerikai sorozatoknál eléggé jelentős probléma szokott lenni (főleg a Gossip Girlnél). Most mondjuk teljesen mindegy lenne, mert Britanny Robertson tökéletes Lux szerepére, tényleg hibátlanul játszik eddig.

Minden kritikus (kihangsúlyoznám, hogy ebben a bekezdésben a külföldi kritikusokról van szó) azzal jön, hogy ez a sorozat mennyire hasonlít a WB csatorna (ebből lett a CW, pár évvel ezetlőtt) régi drámáira/tinisorozataira, mint az Everwood, a Gilmore Girls, a Dawson's Creek, és így tovább. Ezt én azért nem említettem, mert ezek közül egyet sem néztem, de még ha néztem volna is őket, akkor sem azért éltetném a Life Unexpectedet, mert emlékeztet a régi kedvencekre, hanem azért, mert tényleg egy jó sorozat. Egy jó sorozat, olyan karakterekkel, akiket valószínűleg az évek elteltével (heh, optimista vagyok) még jobban meg fogunk szeretni, és igazi drámával, ami nem abban merül ki, hogy letört a főszereplő cipőjánek a sarka, és nem lesz mit felvennie holnap suliba. Egy jó sorozat, ami a minősége alapján érdemli meg a 8/10 pontot, nem pedig azért mert emlékeztet egy régi kedvencre.

Szólj hozzá!

Címkék: kritika sorozat pilot 8outof10 life unexpected

Plusz részeket rendel az NBC

2010.01.20. 21:47 muforlife

Ezek még erre az évadra vonatkoznak, és néhányuk - ahogy sejteni lehetett - a 10 órás idősáv üresedésének következménye. Ez a két sorozat a Law & Order és a Law & Order: SVU; az elsőből még hármat rendeltek be, az eredeti 20-hoz, a másodikból pedig kettőt, a 22-höz. Ezeken kívül, plusz részeket kapott még a Community (22 volt, 25 lesz), a Parks and Recreation (22 volt, 24 lesz) és a Trauma (16 volt, 20 lesz). A nézettségek alapján a két utolsó elég nagy meglepetés, én inkább a 30 Rockból, az Office-ból, vagy esetleg a Chuckból kértem volna több részt, az NBC helyében, de aki ismeri őket, szerintem már nem is lepődik meg ezen.

Szólj hozzá!

Címkék: hírek sorozat nbc trauma community law and order parks and recreation law and order svu

A "tudathasadásos" meg a gyógyszerfüggő

2010.01.20. 19:08 muforlife

Avagy poszterek a United States of Tara és a Nurse Jackie 2. évadának. (azért az idézőjel, mert nem tudathasadásos, hanem multiplex személyiség zavaros, csak az túl hosszú lett volna a címben:)




































 

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat poszter nurse jackie united states of tara

Vicc

2010.01.20. 18:08 henty

Két sebész beszélget a konferencia szünetében:
- Nálunk olyan magas fokon áll a sebészi tudomány, hogy amikor édesanyám
megvakult, egy hal szemét ültettük be a szeme helyett, és azóta
tökéletesen
lát! - dicsekszik a szovjet.
- Egy hal szemét?! És lát?
- Természetesen!
- Nálunk meg volt egy érdekes eset: egy asztalos ujjait levágta a
szalagfűrész - mondja erre a magyar. - Volt a közelben egy tehén, levágtuk a
tőgyét, és a csecseit varrtuk az ujjak helyébe. Azóta nem csak hogy tökéletesen
tudja használni a kezét, de ha elég füvet eszik, napi 7-8 liter tejet is le
lehet róla fejni!
- Aha, ha elég füvet eszik! És ki látta ezt?
- Az a halszemű anyád!!!!

 

2 komment

Címkék: viccek

süti beállítások módosítása