Kiemelt cikk

HabiBárpult

Pár barát által készített blog amiben a sorozatokról, filmekről, fociról, viccekről, zenéről és a kockulásról olvashatsz.

Elérhetőség

Ha valami kérdés, kérés van, ezen a címen érhettek el minket:

habibarpult@gmail.com

HABItémák

24 (22) 30 rock (22) 5outof10 (34) 6outof10 (43) 7outof10 (59) 8outof10 (62) 9outof10 (46) amerika (33) angol (22) avgn (41) berendelés (58) bl (32) blog (38) casting hírek (39) cbs (21) chuck (34) dexter (33) díjak (21) dota (23) dvd (23) e3 (30) előzetes (269) eminem (23) eredmény (107) évadpremier (20) évadzáró (77) family guy (22) film (116) flash forward (23) foci (204) forma 1 (40) glee (50) gól (22) gossip girl (24) heroes (50) hírek (189) house (21) how i met your mother (26) interjú (28) játék (245) kasza (23) kockulás (351) kritika (251) legnagyobb sorozatos szöveg (21) lost (95) magyar (33) magyarok (23) megjelenés (22) modern family (20) nbc (31) nézettség (52) nők (22) pilot (29) playstation (38) poén (276) poszter (56) promó (66) ps3 (62) raj (26) rap (100) reklám (21) részlet (62) sorozat (1017) star wars (26) supernatural (49) szavazás (37) the big bang theory (29) the office (27) the vampire diaries (20) toplista (63) true blood (39) u20 vb (20) utánpótlás (20) viccek (57) vicces (65) videó (440) wtf (33) xbox360 (21) youtube (34) zene (275) Az összes téma

Friss topikok

Indavideó

Linkblog

Látogatók

free counters

V - 1x05-09, a szüneten túl

2010.05.03. 16:07 muforlife

Az az igazság, hogy bármennyire is unszimpatikus nekem a sorozat (aki nem akar full-on oltást olvasni, az akár tovább is görgethet:), meg lehet érteni, hogy miért nem nézik, esetleg miért nem tetszik a sorozat az embereknek. Azt egyszerűen nem lehet csinálni, amit az ABC tett, nem várhatják el, hogy ha 4 részt leadnak ősszel, akkor fél év(!) múlva visszatérjenek az emberek.





















Persze nem mondom, hogy a minőség is csökkent volna, mert ha belegondolok, jobb lett valamivel a sorozat, de azért voltak felejtős részek. Sőt, az 5-ös részben - ami a szünet utáni első volt - máig nem tudom mi történt. Pedig néztem, emlékszem. Az már más kérdés, hogy ugyanez elmondható a 2-3-4. részekre is, de vazz, az fél éve volt, ez meg 2 hónapja (se). No, mindegy.

Mivel még nem írtam a sorozatról, kéne valami rövid kis sztori leírás. Hát, legyen elég annyi, hogy megérkeztek az idegenek, és kedvesnek tűnnek, de páran rájönnek, hogy nem azok, és elkezdenek ellenállást szervezni. Közben persze a V-k, azaz a "visitor"-ok, is készülnek, még hadsereget is szül a főnökasszony... MI? SZÜL EGY EGÉSZ SEREGET? Na igen. Nem érdekel, hogy félig hüllők, még az se ha teljesen, nekem ez nevetséges, a fogantatás pedig indulhatna valami szavazáson, mint az év legkínosabb jelenete. Szörnyű volt.

A másik ami nem tetszik, az az, hogy gyakorlatilag nincsenek egyéniségek, karakterek a sorozatban. A lázadók szinte mindig együtt, csapatban vannak, egyedül az Elizabeth Mitchell által játszott Erica életéről tudunk meg pár dolgot, de róla is csak a fia miatt, aki fontos a V-knek. Hogy miért, azt persze nem árulják el, és nagyon titkolóznak vele kapcsolatban, majd biztos kiderül, hogy ő is jedi. Ja, az más.

Ráadásul a srác az, akivel kapcsolatban ellövik a Rómeó és Júlia-tipúsú szerelmi szálat (na jó, nem ugyanaz, de hasonló), amit most már tényleg hanyagolhatnának a sorozatokban, mert az oké, hogy Shakespeare még jól meg tudta írni, de ettől még nem kéne mindenhol újrahasznosítani az ötletet. Igen, ez csak szőrszálhasogatás. Na, de vissza a témához, a V című sorozatról, vagy miről van itt szó.





















Elnézést kérek, mert hazudtam az előbb, a főszereplőnőn kívül van még egy karakter, akiről megtudunk dolgokat, sőt, még flashbacket is kapunk róla. Ez pedig nem más, mint Ryan, aki persze szintén kapcsolódik valami elképzelhetetlen módon a látogatókhoz. De tényleg, nem fogod kitalálni. Ne is próbálkozz.

Az ellenállás többi tagja viszont eléggé mellékszereplőnek számít, pedig ott van még a Joel Gretsch (mégiscsak főszereplő volt a 4400-ban 4 éven keresztül) által játszott Jack Landry atya, akinek a papsága gyakorlatilag annyiban merül ki, hogy papi ruhában van néha, és picit látszik rajta, hogy valamilyen szinten vacillál azért, a kemény döntéseknél. Ezen kívül gyakorlatilag akárki lehetne helyette, mert szerepe az nem sok van.





















A másik kedvenc karakterem (igazából mindegyik az) Chad Decker, a riporter, aki azért annyit elért, hogy nem kellet megnéznem a nevét imdb-n. Ez is valami. Persze a 9 rész alatt semmit nem csinált még, és ezt a semmit úgy érte el, hogy minden részben szerepelt. Hmm. Ráadásul a 9. részben pálfordulást hajtott végre a karekter, hirtelen átállt a másik oldalra. Fuck yeah, kreativitás. Igen, direkt keresem, hogy mibe lehet belekötni (elismerem, itt még akár csavarhatnak is a dolgon).

"Tetszett" az is, mikor a 9-es részben elküldték a nagy harcos V-t a hajóról, hogy intézzen el pár embert. Mikor beszéltek róla, nagyon ijedt arcokat vágtak, még mondta is a főnökasszony a balkezének, hogy "majd takarítson fel utána", ehhez képest lazán elmenekültek előle, akiket el kellett volna kapnia. Mondjuk azt sem értem, hogy mit akartak ellene vadászpuskával közelről, de hát ők tudják. Ejj, lassan kifogyok.

A sorozat nagy erőssége még a CGI (ezt még leírni sem bírtam röhögés nélkül), főleg a hajó belsejét csinálták meg jól. Komolyan mondom, perfekt. Spartacus elbújhat. De tényleg, még szüleim is észrevették (velük nézem), hogy valami nem stimmel, ha jól emlékszem meg is jegyezték, hogy olyanok az emberek, mintha számítógéppel lennének megcsinálva. Ez az 5-ös részben volt, a 9-esre már javult azért a dolog, ott már csak a gép belsesjn látszott, hogy számítógépes. Taps. Taps. (nekem is, amiért ezt a két szót vagy háromszor elírtam)





















Még egy dolog, ami nem tetszett (ígérem ez lesz az utolsó, hacsak eszembe nem jut még valami). Mikor történik valami drámai (és most nem arra gondolok, hanem a múbalhékra), akkor mindig mutatják a karakterek arcát, de nem csak mutatják, hanem még rájuk is közelít a kamera. Pont mint a dél-amerikai szappanoperákban. Persze nem akarok párhuzamot vonni a kettő közt, mert a V azért akciódúsabb (whoa, pozitívum! vagy nem?), csak ez sokszor idegesített.

Azért volt jó oldala is a sorozatnak. A 7-es, John May-es rész például egész pöpec lett, sikerült meglepniük, és még volt is értelme a dolgoknak. Persze itt is eljátszották, hogy az ellenállás egyik tagja eltitkolt valamit a többiek elől - ráadásul két dolgot is - amit lazán elmondhatott volna nekik, de sebaj, fő a kommunikáció. Meg amúgy is, Lostban minden részben eljátszották ezt 3-4 éven keresztül.

A másik ok, amiért érdemes nézni, az az, hogy tele van jó színészekkel, akik ráadásul főleg sci-fi(k)ben játszottak a V előtt is. Emellett tényleg akciódús azért a sorozat, vannak történések meg minden, és a fősztori is halad úgy ahogy, de az azért idegesítő, hogy nem igazán kapunk válaszokat, nem tudjuk mit keresnek itt a V-k, mit akarnak az emberekkel.





















Kicsit azért sajnálom, hogy ez ilyen negatív kritika lett, nem akartam senkit eltántorítani a sorozat megnézésétől, de nekem nagyon nem tetszik. Nem szeretem nézni egyszerűen, pedig annyira nem is rossz, látható, hogy én is csak (főleg) apróságokba tudtam belekötni. Igazságos akarok lenni, tehát ez is 5/10-et kap, mint a FlashForward, de az hozzátartozik a témához, hogy a V jobb annál. Az más kérdés, hogy az FF nekem jobban tetszik.

Szólj hozzá!

Címkék: kritika sorozat v 5outof10

A bejegyzés trackback címe:

https://habibarpult.blog.hu/api/trackback/id/tr691971472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása