Kiemelt cikk

HabiBárpult

Pár barát által készített blog amiben a sorozatokról, filmekről, fociról, viccekről, zenéről és a kockulásról olvashatsz.

Elérhetőség

Ha valami kérdés, kérés van, ezen a címen érhettek el minket:

habibarpult@gmail.com

HABItémák

24 (22) 30 rock (22) 5outof10 (34) 6outof10 (43) 7outof10 (59) 8outof10 (62) 9outof10 (46) amerika (33) angol (22) avgn (41) berendelés (58) bl (32) blog (38) casting hírek (39) cbs (21) chuck (34) dexter (33) díjak (21) dota (23) dvd (23) e3 (30) előzetes (269) eminem (23) eredmény (107) évadpremier (20) évadzáró (77) family guy (22) film (116) flash forward (23) foci (204) forma 1 (40) glee (50) gól (22) gossip girl (24) heroes (50) hírek (189) house (21) how i met your mother (26) interjú (28) játék (245) kasza (23) kockulás (351) kritika (251) legnagyobb sorozatos szöveg (21) lost (95) magyar (33) magyarok (23) megjelenés (22) modern family (20) nbc (31) nézettség (52) nők (22) pilot (29) playstation (38) poén (276) poszter (56) promó (66) ps3 (62) raj (26) rap (100) reklám (21) részlet (62) sorozat (1017) star wars (26) supernatural (49) szavazás (37) the big bang theory (29) the office (27) the vampire diaries (20) toplista (63) true blood (39) u20 vb (20) utánpótlás (20) viccek (57) vicces (65) videó (440) wtf (33) xbox360 (21) youtube (34) zene (275) Az összes téma

Friss topikok

Indavideó

Linkblog

Látogatók

free counters

Across the sea - Lost 6x15

2010.05.12. 12:18 muforlife

Kritika a tovább után, erről már tényleg nem lehet spoilerek nélkül beszélni.





















Kellett erre egy rész? Vagy inkább néztük volna a jelenben történteket? Jó kérdés, végül is a sorozat két legégetőbb kérdését megválaszolták, de én azért többre számítottam a múltból. Legalább valami utalás, hogy mikor is vagyunk, kik voltak azok az emberek. Vagy, hogy mi van a szoborral. Hogy épült fel? Vagy a templom hogy épült fel? Hogy lettek a többiek Jacob emberei? Remélem, hogy a maradék 3 részben fogjuk még a múltat látni, bár ez elég esélytelennek tűnik egyelőre.

Ez a rész is azt az érzésemet erősíti amúgy, hogy Lindelofék alig tudtak valamit történést kitalálni erre az évadra, a szigetes szálra (az akció részére gondolok). Az a leggyengébb eleme a sorozatnak, alig történt valami, a legtöbb részben csak az időt húzták. Elfogyott a puskapor az évadra? Viszont, mikor a mitológiával, a múlttal foglalkoznak, vagy mikor pörög az ALT, na, azok az epizódok ütnek, rendesen.





















Persze én ezzel sem voltam tökéletesen megelégedve, a két megválaszolt kérdés ellenére, rengeteg új vetődött fel, amiket viszont biztos, hogy nem fognak megválaszolni. Például az, hogy ki volt az mostohaanya? Miért ölte meg az igazi anyát? Vajon ő használta a "fényt"? Vagy egyáltalán attól "varázslatos" a sziget, az gyógyítja meg az embereket, amiatt nem tudja megölni egymást a két testvér? A fény az teljesen eltűnt? Ha igen, akkor miért tudnak még mindig időt utazni, teleportálni? És még ezer más kérdés.

A fényt amúgy tróger húzásnak tartottam nagyon az elején, de a végén megértettem miért tették bele, nagyon jó megoldás volt a "fúzió". Talán eddig ez volt a legjobb válasz az írók részéről, ennél tényleg nem lehetett többet kihozni a sorozat, talán legnagyobb rejtélyéből. Az is tetszett, hogy a fény sem az volt, aminek látszik, hiszen az tette rosszá "Anonymus-t", pedig az elején azt lehetett hinni, hogy a fény a jóságot jelenti. A másik nagy válasz is ütött, igazából ezt sem lehetett volna jobban megválaszolni.

Ennek ellenére, én valahogy mégis olyan kiszámíthatónak, klisékkel telinek éreztem ezt a részt. A fordulatokat messziről lehetett látni, és úgy igazán wtf sem volt benne, a két választ leszámítva. Az pedig, hogy ők testvérek, az Odaát után nem üt már annyira, ott sokkal jobban meg van oldva szerintem a testvérek (az összes testvéré) drámája. Persze ez a Lost, tehát működött a dolog, csak azt mondom, hogy ha nem erről a sorozatról lenne szó, ez a rész nem ütött volna annyira.

Azért a két válasz miatt így is megkapja a 8/10-et, de mondom, én többet vártam a résztől. Na, talán majd a fináléban, hiszen a következő (a rész címe - What They Died For - alapján) szinte biztos, hogy nem a múltban fog játszódni.

5 komment

Címkék: kritika sorozat lost 8outof10

A bejegyzés trackback címe:

https://habibarpult.blog.hu/api/trackback/id/tr941994788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

orsko 2010.05.12. 15:10:42

elején nem hittem volna, hogy az egész rész a múltban fog játszódni. de a végén amikor megjelentek jackék azt hittem visszaugrunk megint a jelenbe és lesz ott is valami, mert nem éreztem úgy h letelt már a 40 perc. nem volt rossz rész, a felmerült kérdésekre téynleg nem naygon adnak már választ szerintem sem, de hát ez egy ilyen sorozat.

P-ter 2010.05.12. 17:20:09

Nálam ez csak 5/10. Elég gyatrán kivitelezett válaszadási próbálkozásnak tűnt nekem. A rész során végig sokkal szimpatikusabb volt a névtelen tesó, mint Jacob. Ezek alapján már leginkább neki szurkolok, hogy jusson ki. Most komoylan, miért rossz valaki azért, mert meg akarja ismerni az ismeretlent? Az persze igaz, h nem kellett volna megölnie az anyját, de még mindig nem volt ekkor tömeggyilkos, mint a nő... Jacob meg miért lenne jó attól, h feltétel nélkül hisz valakinek? Az ilyen emberről inkább azt tartom, h van hülye szegény, és simán manipulálják, vagy csak túl gyáva ahhoz, h az ismeretlen felé tegyen lépéseket, inkább benne marad a biztos szituációban, még akkor is ha az logikátlan.

muforlife 2010.05.12. 18:08:04

@P-ter: persze, hogy szimpatikusabb volt, ez volt a rész lényege, emberivé akarták tenni azt a karaktert is. Igazad van, ő volt a jó kettejük közül. De az már nem a tesó, akit a jelenben láthatunk. A tesó meghalt. Vagyis tovább él a smoke monsterben, de igazából csak az a része, ami ki akart jutni. Jacob meg nem félt az ismeretlentől, hiszen járt a szigeten kívül. Egyszerűen tudta, hogy bent kell tartania a smoke monstert, különben elszabadul a pokol. Az is egyértelmű, hogy nem manipulálták, hiszen láthattuk, hogy az anyja nem hazudott neki, mikor azt mondta, ne menjen le a fényhez, mert veszélyes.

A válaszadással mi a bajod? Ennél hogy lehetett volna jobban megválaszolni, hogy miként keletkezett a füst? Vagy azt, hogy ki Ádám és Éva? Ráadásul ez nem próbálkozás volt, konkrétan megválaszolták.

Vagy arra gondolsz, hogy melyikük a jó? Mert az már az előző részben kiderült egyértelműen, hogy a smoke monster az rossz (sőt, már előtte is bizonyította nem egyszer, gondoljunk csak a templomra). Jó ember nem öl meg ennyi embert szándékosan.

P-ter 2010.05.12. 18:55:07

@muforlife: Igen arra gondolok amit a végén írtál... Bár azzal amit írtál, h a tesó meghalt, elgondolkodtattál, akkor most ennek a lénynek már semmi köze hozzá, csak maga a füst?

Egyébként nekem már így az is homályos lett, hogy mikro történtek az eddig látott Jacob-Smoke bszélgetések.

És ha igaz, h ez már nem a tesó, csak a füst, akkor Jacobot még jobban terheli a felelősség, mert tulajdonképpen ő hozta létre. És ha már ő hozta létre, akkor szintén nem a legpozitívabb dolog, h kereste az utódait, akik őrzik majd helyette...

Úgy látszik itt már nincs jó oldal, csak jó cél.

muforlife 2010.05.12. 19:09:53

@P-ter: hát igen, én sem mondtam, hogy Jacob jó lenne, ha nem lettek volna a szabályok, akkor valószínűleg megölte volna a tesót (mikor ököllel verte a fejét).

viszont az utódokat azért kellett keresnie, mert tudta, hogy meg fog halni. Megmondta neki smoke, hogy fog találni egy kiskaput. Vagy az is lehet, hogy itt is csak az anyjára hallgatott. Én azt gondolom amúgy, hogy az utódkeresés csak egy eszköz volt arra, hogy össze lehessen kötni a Jacob-smoke sztorit, a Lost igazi karaktereinek sztorijával.

amúgy a smoke monster maga mondta, hogy az embereknek akiknek felveszi az alakját, a személyiségét is átveszi valamilyen szinten (Locke-nak is átvette - ezt ha jól emlékszem mondja is, de a "you cant tell me what i cant do" is egyértelmű bizonyíték erre), és ezért vehette át a tesó személyiségét is.

Most olvasgattam kritikákat, és a legtöbb helyen nevetségesnek és feleslegesnek tartják az epizódot. Van benne igazság, hiszen miért kell olyan karaktereket néznünk az utolsó epizódokban, akiket az 5. évad fináléjában mutattak be először? Meg ha Jacob és a füst áll a sztori középpontjában, akkor minek néztük 5 évadon keresztül, ahogy a sorozat karakterei szenvednek?

úgy érzem "sírás" lesz a vége, és nem azért, mert annyira meg leszek hatódva.
süti beállítások módosítása