Kiemelt cikk

HabiBárpult

Pár barát által készített blog amiben a sorozatokról, filmekről, fociról, viccekről, zenéről és a kockulásról olvashatsz.

Elérhetőség

Ha valami kérdés, kérés van, ezen a címen érhettek el minket:

habibarpult@gmail.com

HABItémák

24 (22) 30 rock (22) 5outof10 (34) 6outof10 (43) 7outof10 (59) 8outof10 (62) 9outof10 (46) amerika (33) angol (22) avgn (41) berendelés (58) bl (32) blog (38) casting hírek (39) cbs (21) chuck (34) dexter (33) díjak (21) dota (23) dvd (23) e3 (30) előzetes (269) eminem (23) eredmény (107) évadpremier (20) évadzáró (77) family guy (22) film (116) flash forward (23) foci (204) forma 1 (40) glee (50) gól (22) gossip girl (24) heroes (50) hírek (189) house (21) how i met your mother (26) interjú (28) játék (245) kasza (23) kockulás (351) kritika (251) legnagyobb sorozatos szöveg (21) lost (95) magyar (33) magyarok (23) megjelenés (22) modern family (20) nbc (31) nézettség (52) nők (22) pilot (29) playstation (38) poén (276) poszter (56) promó (66) ps3 (62) raj (26) rap (100) reklám (21) részlet (62) sorozat (1017) star wars (26) supernatural (49) szavazás (37) the big bang theory (29) the office (27) the vampire diaries (20) toplista (63) true blood (39) u20 vb (20) utánpótlás (20) viccek (57) vicces (65) videó (440) wtf (33) xbox360 (21) youtube (34) zene (275) Az összes téma

Friss topikok

Indavideó

Linkblog

Látogatók

free counters

A Happy Town is véget ért

2010.07.07. 16:18 muforlife

A Happy Town tipikusan az a sorozat volt, ahol rengeteget számít a befejezés, gyakorlatilag azon múlik, hogy miként fogjuk megítélni később magát a sorozatot. Ezt tudhatták a készítők is, az ilyen misztikus sorozatoknál - ahol ráadásul van egy mistery man, aki szedi az áldozatokat - ez mindig így van. (tovább után spoilerek ezerrel)





















Tavaly ilyen sorozat volt a Harper's Island, még régebben, a 90-es években a Twin Peaks (bár azt még nem láttam) a mostaniak közül a Persons Unknown is hasonló, és még sorolhatnám, rengeteg ilyen sorozat van, volt és lesz is. Ezekben általában négy féle mistery man-típus van: a jófiú (általában a sheriff); a rejtélyes, sötét idegen, aki épp most érkezett a városba; a rosszfiú, akinek minden oka meglenne a bűntény elkövetésére, de valamiért sosem ő a megoldás; és van a teljesen ismeretlen, random ember, aminek a választása azt jelenti, hogy az íróknak fogalmuk sem volt a történet elején, hogy mit is akarnak, vagy ha volt, akkor valami tudatmódosító szer hatása alatt írták meg a sztorit, mert normális ember tudja, a nézők nagyon nem szeretik az ilyet.

A Happy Townban megvoltak ezek a típusok, a végére fel is állítottam egy top3-as listát, hogy ki is lehetne a Magic Man. A jófiúk közül én kettőre is számítottam, mint gonosz, az egyik természetesen a főszereplő, bár ez lehet túl egyértelmű lett volna, a másik pedig Root Beer, akinek semmi indítéka nem lett volna az emberrablásokra (ez mondjuk nem akadály, ha az írók választását nézzük), de nekem gyanús volt, hogy kétszer is megmenekült olyan helyzetben, amikor nem biztos, hogy meg kellett volna.

A 3. gyanúsítottam a Haplin család volt, közülük is az apa és a fia, és a 3 megoldásom közül ezt tartottam a legvalószínűbbnek, ennek láttam legtöbb értelmét, a Blud Door film miatt és azért is, mert két embert is elrabolt a Magic Man, akiknek közük volt a családhoz. Arra gondoltam, hogy az 5 éves szünet azért volt, mert az apa generációváltásra készült, és ahogy neki is a szeretője volt az első rablása, a fiának is lehetett volna Georgia. De persze nem ez lett a megoldás, miért is lett volna...



















Volt még pár egyértelmű választás, mint például a Sam Neil által pazarul játszott Merritt Grieves, vagy a rendőr Dan Farmer (az őt játszó Peter Outerbridge sem volt rossz), de ezt az egy dolog sikerült értelmesen megoldaniuk az íróknak, nagyon tetszett a csavar velük kapcsolatban, még akkor is, ha a végén már lehetett rá számítani. A másik obvious choice a nagyi volt, aki szerintem csak azért nem lett a gonosz, mert az írók nem egy évaddal számoltak, és vele inkább a Blue Dooros, kisfilmes vonalon akartak elindulni.

Arra viszont már nincs értelmes magyarázatom, hogy miért nem Chloe vagy az anyja (ha egyáltalán vele beszélt telefonon, már nem emlékszem pontosan vele beszélt) lett a gyilkos, mivel azon kívül, hogy végig nagyon titokzatosak voltak, semmit sem tudtunk meg róluk. Miért is akarták megtudni, ki a Magic Man? Mit tett ő velük? Azt sejthetjük, hogy Chloe/Henley és a sheriff valahogy kapcsolatban álltak, mivel még a pilotban, mikor picit megbolondult az öreg, emlegette a nő nevét, azt meg egyenesen tudjuk, hogy Chloe anyja és a nagyi közt volt valami balhé, de igazából ez sem tiszta teljesen, és a végén nem is volt nagyon jelentősége. Időhúzásnak tökéletes volt, de nem volt értelme, hogy egyik pillanatban Chloe még elhagyná a várost a pénzzel, amit a kalapács eladásával szerezett, (az, hogy nem tudta elhagyni, egyszerűen szánalmas volt...) a másikban pedig vissza akarja szerezni a tárgyat, és ki akartja deríteni, hogy ki a Magic Man. Na, de térjünk inkább rá a Magic Woman személyére:





















Be kell valljam, én nem hittem a finálé elején, hogy randomszereplő lesz a gyilkos. És ha belegondolunk, nem is az lett, hiszen már a legelső részben utalgattak Dallas Alice-re rengeteget, és a sheriff megbolondulása is lehetett volna egy jel. De sajnos ez az utalgatás szrt sem ér, ha nem mondják meg, hogyan, miért rabolta el azokat a szerencsétleneket, miért pont őket rabolta el, hol tartotta őket, stb. Én elhiszem az íróknak, hogy tudták ők mit akarnak, pont az utalgatás miatt (mondjuk csak a hajó neve volt Dallas Alice), de ez így akkor sem volt jó. Látszott nagyon, hogy ők több résszel terveztek, és hagyni akartak rejtélyt az esetleges második évadra is, de sajnos a "mi lett volna, ha...?" kezdetű mondatokkal felesleges foglalkozni, és ha a sorozatnak szigorúan ezt a 8 részét vesszük figyelembe, akkor bizony a Happy Town óriási bukás volt, és nem érdemes belekezdeni.

Így sajnos hiába van a néhány jó színészi teljesítmény, a sok ismerős arc, a 2 eyecandy (Amy Acker és Lauren German) hiába oldották meg jól az írók Merritt angol társának rejtélyét, és hiába volt viszonylag jó hangulata a sorozatnak. Semmit sem érnek, mivel a befejezésnek nem volt így értelme. Megoldhatták volna az írók, de ők több résszel terveztek, ez abból is látszik, hogy az évadzáró nagy részében az akcióra gyúrtak rá, ahogy az egy sok évados sorozatnál szokás, nem pedig arra, hogy megválaszolják a kérdéseket.

És sajnos nem ez az egyetlen hiba, ami így felértékelődik. Ha máshogy végződik, talán elnézhetőek lettek volna a sokszor gyenge poénok, a következetlen nyomozás, a két gyerek szerelmi szála, a nagyit játszó színésznő borzalmas játéka (a Sam Neil karaktere után nyálukat csorgató asszonyokat már nem is mondom) és a néhány logikátlanság, de így inkább ezekre fogunk emlékezni, nem pedig arra, hogy a Happy Town akár még jó is lehetett volna, ha több esélyt kap.

4/10.

2 komment

Címkék: kritika sorozat évadzáró 4outof10 happy town

A bejegyzés trackback címe:

https://habibarpult.blog.hu/api/trackback/id/tr702136329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lililota 2015.04.13. 06:04:11

A Happy Townban megvoltak ezek a típusok, a végére fel is állítottam egy top3-as listát, hogy ki is lehetne a Magic Man. A jófiúk közül én kettőre is számítottam, mint gonosz, az egyik természetesen a főszereplő, bár ez lehet túl egyértelmű lett volna, a másik pedig Root Beer, akinek semmi indítéka nem lett volna az emberrablásokra (ez mondjuk nem akadály, ha az írók választását nézzük), de nekem gyanús volt, hogy kétszer is megmenekült olyan helyzetben, amikor nem biztos, hogy meg kellett volna.
mylittleponygames.info
unblockedgamescom.com

agario 2015.08.18. 12:11:07

Thanks for the best blog. it was very useful for me.keep sharing such ideas in the future as well. Thanks for giving me the useful information. I think I need it!
zombiegamesaz.com
hulk-games.com
mickeymouse-games.com
süti beállítások módosítása