Kiemelt cikk

HabiBárpult

Pár barát által készített blog amiben a sorozatokról, filmekről, fociról, viccekről, zenéről és a kockulásról olvashatsz.

Elérhetőség

Ha valami kérdés, kérés van, ezen a címen érhettek el minket:

habibarpult@gmail.com

HABItémák

24 (22) 30 rock (22) 5outof10 (34) 6outof10 (43) 7outof10 (59) 8outof10 (62) 9outof10 (46) amerika (33) angol (22) avgn (41) berendelés (58) bl (32) blog (38) casting hírek (39) cbs (21) chuck (34) dexter (33) díjak (21) dota (23) dvd (23) e3 (30) előzetes (269) eminem (23) eredmény (107) évadpremier (20) évadzáró (77) family guy (22) film (116) flash forward (23) foci (204) forma 1 (40) glee (50) gól (22) gossip girl (24) heroes (50) hírek (189) house (21) how i met your mother (26) interjú (28) játék (245) kasza (23) kockulás (351) kritika (251) legnagyobb sorozatos szöveg (21) lost (95) magyar (33) magyarok (23) megjelenés (22) modern family (20) nbc (31) nézettség (52) nők (22) pilot (29) playstation (38) poén (276) poszter (56) promó (66) ps3 (62) raj (26) rap (100) reklám (21) részlet (62) sorozat (1017) star wars (26) supernatural (49) szavazás (37) the big bang theory (29) the office (27) the vampire diaries (20) toplista (63) true blood (39) u20 vb (20) utánpótlás (20) viccek (57) vicces (65) videó (440) wtf (33) xbox360 (21) youtube (34) zene (275) Az összes téma

Friss topikok

Indavideó

Linkblog

Látogatók

free counters

A CBS-szitkomok is szünetre mennek

2009.12.15. 19:06 muforlife

How I Met Your Mother

Szerintem most jött el az ideje annak, hogy mindenki szépen megköszönje Britney Spearsnek, hogy megmentette a sorozatot a 3. évadban, hiszen ha ez a gyönyörű és tehetséges énekesnő nem lett volna, akkor nincs ez a fergetegesen jó 4-5. évad, ami ezekkel a részekkel jó eséllyel pályázhat a "minden idők legjobb sorozata" címre!





















Ha nem jött volna le, akkor picit világosabban: a sorozat rohadt nagy csalódás, és a közelében sincs az első 2-3 évad szintjének. Azzal még nincs is bajom, hogy húzzák az anyás szálat, mint a rétest, de az már tényleg hihetetlen, hogy a sorozat 2-3 jó karakteréből, így az 5. évadra, az íróknak sikerült az összeset elrontaniuk.

Barney-t ugye Robinnal herélték ki, nem értem minek kellett összehozni őket, raádásul most, a szakításuk után se nagyon jönnek a jól megszokott, Barney-féle rajulások. Ok, volt egy Playbook, ami egy picit felidézte a réi szép időket, de ennyi, a 12 epizódból ez volt az egyetlen, mikor az igazi Barney-t láthattuk.

A másik két karakter, akit még kedveltem, az Marshall és Lily volt, de mostanra ők is nagyon ellaposodtak. Főleg Lily, akinek most pl ez a rekedt hang, meg múltkor az a gonosznézés nem tudom mi volt, de vicces az biztos nem. Talán a szánalmas a legjobb szó rá.

Az utolsó részről annyit mondanék, hogy ez sem váltotta meg a világot. Ezzel a cigizéssel nem tudom mit akartak (talán Mad Men utalás? Lehet, mert itt is volt Don, meg ugye a sok cigi), főleg ott fogtam a fejem, mikor elkezdtek megbetegedni, komolyan, mintha valami gyerekeknek szóló filmet néztünk volna, ott szokták ennyire nyomni, hogy a cigizés árt, és halált okoz. Az egyetlen ami tetszett, az a leszokás időpontjainak említése volt, legalább kaptunk valami előreutalást, persze Tednél semmi konkrétat, mert nehogy már eláruljanak valamit az anyáról, akiről végülis a sztori szól(na).

Összességében elég gyenge 11 részen vagyunk túl, és a baj az, hogy innen nem hinném, hogy sokat fognak javulni, mert igazából nincs rá okuk, hogy változtassanak, a nézettség rendben van, tehát a többségnek valószínűleg tetszik a sorozat. Én mindenestre nem tartozom közéjük, nálam ez csak 5/10.

The Big Bang Theory

Ugyan a tavalyi teljesítményét nem sikerült megismételniük a geekeknek, és ez főképp a rém gyenge kezdésnek köszönhető, de a végére azért emlkedett a színvonal, és így összességében csak picit gyengébb eddig, mint a 2. évad.





















Viszont az utolsó részt nézve, rájöttem, hogy ez már nem az én sorozatom. Látom a poénokat, tudom min kéne nevetni, de már nem tartom annyira viccesnek a TBBT-t, mint mondjuk a 2. évad elején, ahol minden rész sírva-röhögős volt. Persze az is lehet, hogy a hangulat hiányzik hozzá, de pl ezen a részen sem röhögtem egyszer sem.

A sorozat kedvelőinek az viszont jó hír, hogy Sheldonék 4-5 évig még biztos műsörön lesz, hiszen hétről-héltre dönti meg a saját rekordjait, és már a régebbi királyt (a szitkomok közt), a TaaHM-t is beelőzte párszor. Feltűnt amúgy, hogy a sorozat kezd picit hasonlítani a Két pasira, olyan értelemben, hogy mindig ugyanazokat, vagy ugyanolyan típusú poénokat tolnak, és valószínűleg ezért is kedveli a közönség. Nekem sincs ezzel bajom, de azért néha jó látni, ha megbontják valamivel a formulát, teszem azt egy mellékszereplővel, ahogyan ebben a részben is tették.

Pár hete ha megkérdez valaki, tuti azt mondtam volna, hogy a Big Bang az évad egyik nagy csalódása, viszont ez az utolsó 4-5 rész változtatott a dolgon. Persze még mindig nem nyerte vissza régi formáját a sorozat, de azért látszik a javulás, és a 7/10 tőlem mindenképp jár neki. Visszatérés: január 12.

Two and a Half Men

"Homos with a kid - great idea for a sitcom"

A sorozat amiről nem lehet írni. Na nem azért mert annyira bonyolult lenne, hogy nem tudnám szavakká formálni a gondolataimat, és nem is azért mert olyan más, és egyedi lenne, hanem ezeknek pont az ellenkezője.





















Ennek ellenére, meg tudtak lepni az írók a 7. évadban, mert legtöbbször, sikerült átlagosnál jobb részeket írni, és a kiszámíthatóság is kevesebb lett a sorozatban. Persze még mindig egyszerűek Charliék, de leglalább már nincs annyiszor, hogy kilóméterekről látod a poénokat, mert egész részben ugyanazt nyomják (vicces, hogy most pont egy olyan rész jut eszembe, ahol mégis ez volt, de ott meg másképp újítottak, ugyanis belehalgathattunk Charlie gondolataiba).

Amúgy kíváncsi vagyok meddig fog még menni a sorozat, mert lassan a szereplők is megöregszenek. Főleg Jake, aki már 15 éves, még pár évad és mehet koleszba (ha megy egyáltalán), és akkor egy állandó szereplővel kevesebb. Persze lehet, hogy otthon tartják a karaktert, de az nekem valahogy elég fura lenne. Amúgy én sajnálnám ha elmenne, azok a részek a legjobbak, mikor van valami köze a sztorihoz.

Azért jó, hogy vann egy olyan sorozat, ami már 7 éve, folyamatosan hozza ugyanazt a szintet. Az más kérdés, hogy a szint, ebben az esetben, csak átlagos, de legalább stabilan az. Ez a 11 rész pedig emelt is egy picit azon a bizonyos lécen, na persze nem nagyon, épp csak annyira, hogy a sorozat elérje a 6/10-et, de nekem már ez is soknak számít, nem hittem volna, hogy tudnak javulni. Visszatérés: január 12.

Accidentally on Purpose

Hmm, ez az utolsó rész egy nagy wtf volt, és szerencsére pozitív szempontból. Nem csak a minőségre gondolok, a csavarra is a végén, 1. évados szitkomoknál nem nagyon szoktak ilyen nagy lépéseket tenni.





















A rész tehát nagyon tetszett, 8-9/10 körüli volt, és a mai szitkomepizódok közül simán a legjobb, viszont az évadra ugyanez már nem mondható el. Valahogy túlságosan a két főszereplőre koncentráltak, a többiek inkább csak asszisztáltak, ráadásul kevesen is voltak. Mármint a mellékszereplők.

A mai rész talán azért is tetszett ennyire, mert nem volt benne Billie idegesítő, skót barátnője, nekem az a csaj minden, csak nem vicces. AEleinte a nővér sem tetszett, de ahogy kezdem megszokni, egyre jobban bejön, és a mai részben a férje is zseniális volt. A legjobbak persze Zack haverjai, főleg Davis, akiről szerintem az írók is látják, hogy nagy karakter, hiszen nem sok értelme van ennyit szerepeltetni (vagyis inkább úgy mondanám, hogy nem reális az, hogy ennyit együtt van Zackkel), de amíg ekkora szövegei vannak a csávónak, felőlem azt csinálnak vele amit akranak, csak sokat szerepeljen.

A pilotnál még mondtam, hogy volt egy kis HIMYM beütése a sorozatnak, na ez így 11 rész után teljesen eltűnt. Nincsenek flashbackek, ugrálások az időben, vagy több szemszögből elmondott sztorik, de ezzel nincs baj, legalább egyedi a sorozat (vagyis nem, de legalább más mint a himym). Hogy egy kicsit visszautaljak a nyitó gondolatra, azaz arra, hogy a sorozat nagyot ugrott előre, ennek valószínűleg az is az oka, hogy a véletlenül teherbeeséses alapkoncepció, a szülés után nem játszana akkora szerepet, viszont ezzel a húzással még több következményt okoz, nem csak annyit, hogy "akaratukon kívül" születik egy gyerekük (aki látta, remélem érti miről beszélek).

Az őszi részek viszont még így, ezzel a zseniális zárással, sem voltak annyira egetverően jók, de azért a 6/10-et simán megérdemli a sorozat, és kíváncsian várom, hogy lesz-e valami következménye a rész végi eseményeknek, fog-e valamit változni a sorozat formátuma. Visszatérés: január 12.
 

1 komment

Címkék: kritika sorozat how i met your mother two and a half men the big bang theory 5outof10 7outof10 6outof10 accidentally on purpose

A bejegyzés trackback címe:

https://habibarpult.blog.hu/api/trackback/id/tr501600484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

orsko 2009.12.15. 20:26:12

hát big bang tényleg nem az eddigi, talán már előtték a legtöbb jó poént és nem tudnak kitalálni mást:S de még mindig jobb mint a himym.
süti beállítások módosítása