Kiemelt cikk

HabiBárpult

Pár barát által készített blog amiben a sorozatokról, filmekről, fociról, viccekről, zenéről és a kockulásról olvashatsz.

Elérhetőség

Ha valami kérdés, kérés van, ezen a címen érhettek el minket:

habibarpult@gmail.com

HABItémák

24 (22) 30 rock (22) 5outof10 (34) 6outof10 (43) 7outof10 (59) 8outof10 (62) 9outof10 (46) amerika (33) angol (22) avgn (41) berendelés (58) bl (32) blog (38) casting hírek (39) cbs (21) chuck (34) dexter (33) díjak (21) dota (23) dvd (23) e3 (30) előzetes (269) eminem (23) eredmény (107) évadpremier (20) évadzáró (77) family guy (22) film (116) flash forward (23) foci (204) forma 1 (40) glee (50) gól (22) gossip girl (24) heroes (50) hírek (189) house (21) how i met your mother (26) interjú (28) játék (245) kasza (23) kockulás (351) kritika (251) legnagyobb sorozatos szöveg (21) lost (95) magyar (33) magyarok (23) megjelenés (22) modern family (20) nbc (31) nézettség (52) nők (22) pilot (29) playstation (38) poén (276) poszter (56) promó (66) ps3 (62) raj (26) rap (100) reklám (21) részlet (62) sorozat (1017) star wars (26) supernatural (49) szavazás (37) the big bang theory (29) the office (27) the vampire diaries (20) toplista (63) true blood (39) u20 vb (20) utánpótlás (20) viccek (57) vicces (65) videó (440) wtf (33) xbox360 (21) youtube (34) zene (275) Az összes téma

Friss topikok

Indavideó

Linkblog

Látogatók

free counters

Modern Warfare 2 kritika a Cracked-en

2009.12.13. 23:54 muforlife

Ez most kivételesen nem vicces stílusban írodott, hanem egy tényleges kritika, melynek az írója szerint, a játék közel sem olyan jó, mint amilyennek legtöbben mondják. Itt olvasható.

4 komment

Címkék: kritika modern warfare 2

Viccek

2009.12.13. 22:04 Thomee...

 Ezeket a ’jó’ vicceket azért teszem ki, mert így úgy néz ki, hogy én leszek ma itt a legaktívabb, nem kevesebb, mint 3 szösszenettel. Bár ehhez az kell, hogy Szabi és Örs kb. még két órán keresztül ne írjanak semmit. ÚHH, bele se merek gondolni, szóval: 
PLEASE, do me a favour és ne írjatok!!! XD

Áll a rendőr a szülészeten a vajúdó felesége ágyánál, látja mennyire 
szenved az asszony, erre mondja neki: 
- Drágám, ha ennyire fáj, akkor inkább hagyjuk az egészet!

Két részeg verekszik a Lánchíd lábánál. Meglátja őket a rendőr és odakiált: 
- Mi folyik ott? 
- A Duna!

Két katona nagy ládát cipel a falu végén. Odamegy hozzájuk egy vénasszony, és megkérdezi tőlük: 
- Mi van ebben a ládában? 
- Az hadititok. 
- De azért látom, hogy jó nehéz lehet. 
- Hát persze! Tele van rakétákkal.
 

4 komment

Címkék: viccek

Bundabotrány

2009.12.13. 21:35 Thomee...

Az utóbbi hetekben kirobbant magyarországi bundagyanúk között számomra ez a személy a legmegdöbbentőbb. Koeman alatt többször volt válogatott kerettag, de véleményem szerint, ha ez a ’szokása’ akkor soha többet nem lehet neki válogatott mezt adni. Amúgy ahhoz, hogy valaki ilyet meg merjen csinálni, Kötélből kell, hogy legyenek az idegei.

„Gyanús hazai meccsekről, esetekről, focistákról évek óta rengeteget hallani, a Blikk – játékos-, csapat- és helyszínnév nélkül – feleleveníti a történteket. Róla aztán kevesen hinnék, hogy a megvesztegethető labdarúgók közé tartozik!

Egy vidéki klub volt kapusáról, a szurkolók kedvencéről van szó, akit akkor hálózott be a délszláv fogadási maffia, amikor csapatánál elfogyott a pénz, s a focisták hiába vártak a bérükre. – Nagy visszhangja volt az egyik dunántúli vereségünknek, hiszen a papírforma szerint nekünk kellett volna győznünk – mesélte az érintett klubban dolgozó szakember.

- A drukkerek azonnal bundát kiáltottak, az ügyvezető pedig belső vizsgálatot indított a gyanúba keveredő középpályás, védő és kapus miatt. Főleg az utóbbira haragudott, hiszen nagyot csalódott benne. A futballista nem ijedt meg a fenyegetésektől, továbbra is „megdolgozott” a mellékes keresetért.

- Egy másik találkozónk vízilabda-eredménnyel zárult – folytatta informátorunk. – Azon ritka mérkőzések egyike volt, amikor a csatároknak elsült a lábuk és tényleg minden bejött nekik. Viszont a védelem alaposan megdolgozott azért, hogy hozza az eredményt. Talán nem meglepő, hogy már a középpályás, a védő és a kapus sincs a klubnál.”
(Blikk)
+ ulloi129.wordpress.com
(Én jelzem, hogy honnan szerzem az infokat, mert ez így FAIR. – ez egy üzenet egy bizonyos oldalnak) 

2 komment

Címkék: foci bundabotrány

Foci eredmények

2009.12.13. 20:48 Thomee...

Jó kis tippmix gyilkos hétvégét tudhatunk magunk mögött, már ami az olasz bajnokságot illeti. Kezdődött minden szombaton, a Bari hazai pályán legyőzte a Juvét 3-1-re (Koman nem játszott). Cagliari – Napoli 3-3.
Ma Bergamoban az Inter csak 1-1-et játszott, a Milan simán kikapott a San Siroban a Palermotól , ezenkívül: Catania – Livorno 0-1 ; Chievo – Fiorentina 2 – 1; Lazio – Genoa 1-0; Parma – Bologna 2 – 1; Siena – Udinese 2 – 1. És még hátravan a Roma meccse…
Angliában: Chelsea – Everton 3-3; Man. U. – Aston Villa 0-1; Ezek sem épp papírforma eredmények. A forduló rangadóját az Arsenal nyerte a Liverpool othonában (1-2), de ez ma nem tartozik a meglepetés kategóriába.
A Bayern München alázott (1-5) a Bochum otthonában a Bundesligában, Spanyolországban mindkét nagyágyu 3 pontot szerzett. Barcelona – Espanyol 1 – 0; Valencia - Real Madrid 2-3.
Még két eredmény Skóciából: Motherwell 2 - 3 Celtic; Rangers 3 - 0 St. Johnstone
Ausztria: Rapid Wien 2 - 1 Ried;
Magyar Kupa: Debreceni VSC 2 - 0 MTK

6 komment

Címkék: foci eredmény

Better Off Ted - 2x01

2009.12.13. 19:23 muforlife

Elindult végre a tavalyi évad legjobb újonca a szitkomok közül, és eddig úgy néz ki, hogy a sorozat tartani fogja az első évad szintjét.





















Bár az tény, hogy döcögősen indult, első pár perc elég gyenge volt, de miután megszoktam újra a sorozat humorját, máris jobban átjöttek a poénok. Veronica még mindig a legjobb karakter, és Linda is jó volt, a két vendégszereplőnek meg kifejezetten örültem. Főleg Taye Diggs volt nagy, a másik csajnak igazából nem is volt poénja.

Phil és Lem is hozta a szokásos formát, most is inkább csak megmosolyogtatók voltak, de ez így volt az első évadban is, nincs ezzel baj. A nagy dumák pedig még mindig jöttek, és a Veridian Dynamics elborult ötletei is, bár azt sajnáltam, hogy a cég kicsit háttérbe szorult, pl nem voltak a már 1. évadban megszokott reklámok sem.

Viszont van egy negatívum, ami igazából a sorozat kezdetétől ott volt, és ez nem más, mint Ted karaktere, akit még mindig nem tudok hova tenni. Nem vicces, de ő a főszereplő, és ő narrálja a sztorit, viszont mégsem zavar annyira a karaktere. Bár a Linda-Veronica-Ted háromszög az érdekes, de most ez sem kapott szerepet (fura, hogy egy szitkomban a szerelmi háromszög legyen érdekeles, de itt tényleg az). Erről a dologról amúgy Michael Bluth jut eszembe, az Arrested Development főszereplője, aki sok dologban hasonlít Tedhez (ő az egyetlen "normális" ember a sorozatban, ő a főszereplő, nem igazán vicces), ám az ember úgy érzi, hogy nélküle az AD nem igazán működne, Ted nélkül a BOT viszont igen.

Na mindegy ennek ellenére tetszett az évadnyitó, 7/10 simán, de az szinte biztos, hogy ebben az évadban több szitkom is leelőzi majd. Ami pedig a nézettséget illeti, elég gyengén  nyitott a sorozat, nagy megdöbbenést keltene ha lenne 3. évad, sajnos.

Szólj hozzá!

Címkék: kritika sorozat évadpremier better off ted 7outof10

Something something something dark side - Family Guy: SW 2. rész

2009.12.13. 17:53 muforlife

A napokban jött ki a Family Guy második Star Wars paródiájának a DVD-je, az SSS dark side, és a megnézése után azt kell mondjam, hogy ez egy jobb Family Guy rész szintjén van "csak". Nem tökéletes tehát, de már jobb mint a 4. rész paródiája (amit pont tegnap néztem meg btw).



























Aki nem tudná, a Family Guy úgy parodizálja az SW-ket, hogy közben végigköveti a film történéseit, és azokat figurázza ki. Így tehát a megszokott, random poénokból kevesebb van, inkább csak a film oltására koncentrálnak (főleg ebben, a 4. részben még volt egy kisegy kis Simpsons oltás). Mondjuk a végén megint ott van a Robot Chicken alázása, ami viszont egy olyan poén amit kevesen értehetnek meg (az FG többi részében is van ilyen, elég sok), már csak azért is, mert a legtöbb ember azt sem tudja mi az a Robot Chicken, azt meg főleg nem, hogy Chrisnek, akivel vitatkozik Peter a jelenetben, Seth Green adja a hangját, aki pedig a RC egyik kiötlője, készítője (aki meg tudja ezeket a dolgokat, mint én, az meg örül magának és nevet egy jót)

Amúgy fura a parodizálás módszere, mert tényleg a film oltására megy az egész, szétszedik a szereplők cselekedeteit, szövegeit, és magának a filmnek a történéseit is. Így ezt megnézve tudatosul az emberben, hogy a Star Warsoknak mennyi hibája van. Most nem akarok sok példát mondani, de ott van mondjuk a Dagobah-i barlangos jelenet Darth Vaderrel, amit szerintem még a hardcore SW-fanok is baromságnak tartanak (nem szóltam, rövid fórumolvasgatás után rá kellett jönnöm, hogy sokak szerint a legjobb jelenet az egész SW-sagában, én még mindig azt mondom, hogy eléggé összezavaró, és "belemagyarázás" nélkül nem sok értelme van).

A legjobb persze a befejezés, mikor megjön A levél (na ennyiből rájön valaki, hogy miről van szó?), ez itt eléggé hangosan röhögős volt, de szerencsére nem csak ez, több jeleneten is lehetett jókat nevetni. Na de az első 10 perc, az valami borzalom volt. Persze lehet azt mondani, hogy onnan nem volt annyi anyag, de akkor minek húzták addig? Bazz, majdnem addig tartott mire megérkeztek a birodalmiak a Hoth-ra, mint a filmben.

Ha viszont ezt a 10 percet leszámítjuk, akkor tökéletes volt ez a special epizód, de így csak 8/10. Az azért derék, hogy ennyi viceset kitudtak hozni a legjobb SW filmből, mi lesz ha a Phantom Menace-t parodizálják majd (UPDATE: azóta kiderült, hogy a Jedi Visszatér lesz az utolsó SW-paródia, de legalább nem kell rá sokat várni, már 2010-ben nézhetjük)? Abban aztán van mit oltani, lehet nem is lenne elég mindenre az 50 perces játékidő.

2 komment

Címkék: kritika sorozat star wars family guy 8outof10 something something something dark side

VGA Debut Trailers

2009.12.13. 12:05 orsko

 A VGA nem csak az év játékairól szól, hanem egy csomó új játék első videóit is megtekintheti a nép. Így elsőnek itt van 9 most készülő játék. Elég sok érdekes van köztük.

7 komment

Címkék: előzetes játék kockulás vga true crime green day rock band prince of persia the forgotten sands medal of honor batman arkham asylum 2 halo reach spec ops the the line deadliest warrior star wars the force unleashed 2

Video Game Awards 2009

2009.12.13. 11:50 orsko

 A VGA az egyik legelismertebb videójáték konferencia, melyen minden év végén megsszavazzák a legjobb játékokat és cégeket. Hát is az idei lista:

3 komment

Címkék: játék díjak kockulás vga év játéka

Hordozható PS3...

2009.12.12. 21:11 orsko

 ...minden egyes gamer álma.

Szólj hozzá!

Címkék: játék playstation kockulás

Cigányfajták

2009.12.12. 19:55 henty

Előre is elnézést attól, akinek sérti az önérzetét:D

 

Frissített tanulmány: cigányfajták

Közönséges cigány:

Valamennyi cigányfajta közül ez a legelterjedtebb. Hazánkban sokfelé előfordul, kedvenc tartózkodási helyei: napsütötte szemétdombok, csatornák. Igen veszélyes fajta, irtása több, mint ajánlott! Bármilyen környezetben, pl.: rádióaktív sugárzással szennyezett területeken, vagy mérgesgázzal telített helyiségekben is elemében van. A legszélsőségesebb körülményeket is könnyedén elviseli (sajnos). Fogságban is jól szaporodik. A nősténycigány egyszerre 6-24 kölyköt ellik. A vemhesség ideje 1-2 hónap. Ha kedvezőek a feltételek, ugyanabban az évben 12-24 alom is világot láthat. A a fiatal egyedek hordákba tömörülnek, és kötözködnek, szemétkednek fajtársaikkal és az emberekkel. Irtási tipp: igen nagy kaliberű géppuska, vagy vállról indítható rakéta.

Csöves cigány:

A legártalmatlanabb cigány, mivel mindig alkohol befolyása alatt áll. Ismertetőjele: a cigányokra jellemző sötétbarna bőrszín, émelyítően büdös, tespedt seggszag. Intelligenciahányadosa magasabb a többi cigányénál, bár az övé is inkább a nullához van közelebb, mint a háromhoz. Éppen ezért kiszámíthatatlan és igen agresszív, de veszélytelen faj. Védekezési tipp: boxer, vagy acélbetétes bakancs. Nem védett!

Döglött cigány:

A legszelídebb és legártalmatlanabb faj. De sajnos elég ritka. Azért, ha találkozunk ilyennel, pl.: romos házakban, ne felejtsünk rányomni egy szép, ragadós, mélyről felkrákogott, zöld túrhát, majd szelíd "Kurva anyádat te mocskos cigány!!!" mondattal hagyjuk nyugodtan magára ezt az igen békés természetű, szimpatikus cigányfajt. Szaporítása tulajdonképpen könnyű lenne, csak ez a módszer törvényes kereteken kívül esne (Magnum vagy Beretta). Azért reménykedjünk, hogy egyszer majd ez a faj lesz túlnyomó többségben.

Dolgos cigány:

Na ilyen nincs!


Kubikus cigány:

A kubikus cigányfajta vezére: a vajda, melyet dagadt teste, drótacél vastagságú nyaklánca különbözteti meg fajtársaitól. Különösen nagy étvágyú ez a faj, de csak munkaidő alatt. A falkából egyszerre csak egy cigány "dolgozik", a többi árnyékos helyre húzódva figyeli, miközben jóízűen söröznek. Csakúgy, mint a többi cigus, a kubikus cigány is feltűnően barna testszínnel rendelkezik. Esze nyilvánvalóan nincs. Ha megtámad egy ilyen minket, van egy hatásos módszer, amellyel garantáltan elűzhetjük közelünkből. Kiáltsunk rá: Munka! De vigyázat, könnyen összekeverhetjük ezt a fajt az oláh cigánnyal (amit lentebb részletesen ismertetünk), akikből ez a kijelentés máe egészen más hatást vált ki.

Oláh cigány:

A leggaládabb, szemét, rosszindulatú, igen veszélyes fajta. Benne minden negatív cigánytulajdonság megtalálható. Ami mozdítható, az nincs biztonságban. Fő fegyvere a zsebkése, melyet mindenhova magával visz. Kedvenc járművük a Lada, amely legtöbbször piros színű, de a Bkv járatait sem vetik meg. Különösen éjszaka aktív. IQ szintje hihetetlenül alacsony, antiszociális, obszcén szavakat előszeretettel használ. Fő tápláléka a szotyi, melyet más cigányfajtáktól zsákmányol. Kedvenc tartózkodási helye: a lombkorona magsságában, különösen ha almafa és ráadásul a szomszédé. Szaporodása nem évszakhoz kötött. Párzáskor a kancigány igen agresszív, emiatt a falkán belül komoly, véres verekedések szoktak kitörni. A domináns hímhez általában 35-50 nősténycigány tartozik, melyek folyamatosan tüzelnek. Az oláhcigány a börtönben telel, de akad olyan is, amelyik az egész életét ott tölti. Igen szemét, szívós faj. A szabadidejüket játékokkal ütik el, pl.: gyufázás, stb. Védekezési tippek: shotgun, tank, tankelhárító ágyú, katyusa, atomrakéta, vagy legalább egy 280 tagú skinhead banda. Irtása nem ütközik törvénybe, minden állampolgárnak istenadta joga. Nem védett, szabadon, engedély nélkül vadászható.

Büdös cigány:

Különlegesen meleg, nyári napokon találkozhatunk ezzel az egyáltalán nem ritka cigányfajjal. Mint neve is mutatja, meglehetősen büdös. Több alfaja is van: A szarszaggal keveredett húgyszagú cigányt másképpen büdös szarszagú cigánynak (cigus fekalicus) nevezzük. A csatornaszaggal halványan elkeveredő láb, de annál erősebben érezhető szar, fos, húgy, száj és bélszagot árasztó alfajt büdös koktélcigánynak nevezzük (cigus choctellicus) És végül, de nem utolsósorban a legbüdösebb alfaj a cigus undoritis, vagyis a gátlástalanul büdös, orrfacsaró, szarevő cigány, mely annyira szagos, hogy az már tényleg a mesékbe illő. Előfordulási helyei: Szinte bárhol, a szemétdomboktól a cseppkőbarlangokig. Mivel minden cigány büdös, ezt a fajt a legnehezebb kiszúrni a többi cigány közül. A területszerzés fontos része silány életüknek, hiszen kosz, szar hiányában hamar elpusztulnak. De végül is, kit érdekel Irtási tipp: 1.) Próbáljuk meg egy gusztusos kis szardarabbal becsalogatni egy tisztavizű strandra. A cigány a tiszta vízben hamar elpusztul. 2.) Szerezzünk be egy billenőplatós teherautót, majd egy alkalmas pillanatban borítsunk rá néhány tonna szemetet. lA büdös cigánynál ez a természetes halál.

Purdé cigány:

Valamennyivel nemesebb ez a faj. Kotoréképítő cigánynak is hívjuk, mivel a kancigány egy meglehetősen büdös és undorító kotorékot épít, amit mi putri-nak nevezünk. A putri általában papírdobozokból és egyéb környezetszennyező anyagokból épül, ami ideális egy alom felnövéséhez. A putrit általában pont rossz helyre építi a gondos hím, ezért ne habozzunk átmenni rajta egy Volvo homlokrakodóval. A kancigány területe érdekében bármire képes, ezért csak a következő eszközökkel menjünk felségterületére: 1 db 30cm-nél hosszabb bozótvágó kés, 1db rakétavető +5db páncéltörő rakéta, 15 db kézigránát, 2 db csőbomba, 4 db atomtöltet, 44-es Magnum +500 golyó. Ezzel az alapfelszereltséggel talán megússzuk a dolgot. Vigyázat! A nőstény sokkal veszélyesebb, mint a hím. A purdé cigány második neve: barna özvegy => párzás után kinyírja a hímet (ami nem baj), tehát legyünk nagyon óvatosak!

Nepper cigány:

Főleg aluljárókban találkozhatunk ezzel az egzotikus cigányfajjal, amint különböző, illegálisan szerzett árucikket próbál rásózni az arra tévedő emberekre. Igen félénk faj, rendőrt látva azonnal elmenekülnek, és csak a veszély elmúltával térnek vissza territóriumukba. Egy igen veszélyes alfaja van: a commander cigány. Hazánkban szinte csak az újpesti bolhapiacon fordul elő, petárdától a rakétán keresztül a pisztolyig szinte minden található náluk. Óvakodjunk tőlük!

Irtási tippek: kifejlett dobermann, duplacsövű vadászpuska, aknavető.

Hologram cigány:

Színei miatt kapta ezt a nevet. Teste feltűnően sok színben pompázik, ez hátrányos faját tekintve, mivel így képtelen környezetébe (a mocsokba) beilleszkedni. Alapszíne barna, szeme körül zöldeskék, nemritkán lila foltok díszelegnek. Mocskos, kék színű munkásgatyája sokszor szarfoltokkal tarkított, kézfeje fekete a kosztól, végtagjai piroslóan sebesek, haján a szivárvány minden színét fellelhetjük, mivel vastagon olajos. Pofáját sárgás, rohadt kajadarabok éktelenítik, szeme barnás-zöld. Természete: kettő- vagy többszínű. Veszélyes!

Vályogvető cigány:

Másnéven: szartúró kohány. Nevét onnan kapta, hogy sárral kevert, disznószar alapú masszából 3 oldalú, 5 szögű, gömbalakú, de téglatest formájú tetraéder téglákat formáz, ebből építi kiba*****ul büdös, de annál is undorítóbb otthonát. Az építőanyagot általában lopja, ha nincs építőanyag, nem adja fel, hanem újfent lop magának. Inni kizárólag kocsmába jár (hitelből).

Lelkiismeret furdalás nélkül irtható.Bevált módszer a vályogputri alá egy darab C4-es töltet.

Kovalens cigány:

Tulajdonképpen ártalmatlan faj, csak a pofája nagy. Mint azt a neve is mutatja, kötözködő fajta. Nem kell komolyan venni, de azért nyugodtan ba***unk le neki 4-25-öt. Nem védett. Irtási tipp: 19kg-os buzogány vagy mérgezett nyílvessző. A legjobb: UZI 9mm +600 golyó.

Román cigány:

Íme, egy mutáns! Az oláh cigány után a legundorítóbb eme faj. Két féreg fajta keveréke ez az organizmus. E genetikai hulladék a cigányokat is meghazudtoló szemétséggel rendelkezik, a kisebb piaci lopásoktól a kocsifeltörésig mindent csinál természetesen csak, ami illegális. Bankot nem rabol, mert ahhoz teljesen hülye Nem mintha amúgy is okos lenne, de azért az idősebb nénik retiküljét könnyűszerrel elrabolja. Iskolába nem igazán szeret járni, ritka az olyan román cigány, melynek megvan a 3 általánosa. Szellemi színvonala vetekszik egy, a petéből frissen kikelt svábbogáréval. Qrva unintelligens. Nősténye évenként 17-83 utódot hoz világra, melyek a trágár szavakat azonnal megtanulják. A fiatal egyedek csak azt hajtogatják: Bazd meg az anyád! Az idősebbek meg is teszik. A fiatal román cigány már 2 naposan ivarérett. A felnőtt hímek veszélyt jelenthetnek az utódokra, s csak a nősténynek köszönhető életben maradásuk, de előfordulnak negatív példák is, amikor a nőstény képtelen utódai védelmezésére (alkohol vagy drog hatása alatt áll), ilyenkor a hím megöli utódait. Meg ne akadályozzuk! Sőt! Segítsünk neki, majd, ha végeztünk a hímet és a nőstényt is nyírjuk ki! Irtási tipp: bomba.

Fuxos cigány:

Jellemzőjük: nagy fuxok, sok pénz. Senki nem tudja róluk honnan van lóvéjuk..
Irtási módjuk: bomba vagy bármilyen távirányíttásal múködtethető megsemmisítő eszköz.

Batyus cigány:

Fellelhetőségük: állandóan változtatják családtagról családtagra.
Jellemzőjük: házról házra járnak elvinni vagy eladni valamit. Általában vasat vagy bodzát vinnének. Ha idős emberek beengedik, agresszívvá válnak, minden értéküket elrabolják és megölik áldozataikat. Szaporodási módjuk változó ugyanúgy ahogy ,,lak,,-helyük is. Rendkívül sunyi fajta, de határozott emberekre nem veszélyes. Erélyes fellépéssel könnyen elzavarhatóak illetve ajánlott kurva anyázni velük!
Irtási módjuk: úthenger, lopakodó, MIG-29-es, billenős-ZIL de egy 30 tonnás MAN kamion is megteszi.

Kupec cigány:

Fellelhetőségük: leginkább piacokon vagy mezőgazdasági területeken lopás közben.
Jellemzőjük: Ezek a batyus cigányok elfajzott változatai. Általában lovakat esetleg más haszonállatokat tartanak. Búzát, lucernát, szalma bálákat szoktak lopni. Rendkívül koszosak, ruhájuk színe nem felismerhető.
Itt a nőstény faj a domináns, káromkodásban verhetetlenek. Üzletelni/vásárolni tőlük TILOS! Ott vernek át ahol lehet.
Irtási módjuk: Dum-dum golyó.


Muzsikus cigány:

Jellemzőjük: hegedűtokkal mászkálnak. Őket sokan hamisítják, ez egy kihalóban lévő faj, már csak 100 TAGJUK lelhető fel a világon.
Irtási módjuk: védett faj, kihalás veszélye fennáll, ritkításukat a törvény szigorúan bünteti.


Fehér ladás cigány:

Fellelhetőségük: fehér ladákban., leginkább 2107-esekben.
Jellemzőjük: Ők nem hajlandóak még a szarás kedvéért sem elhagyni autójukat.
IQ-szintjük emberi mértékkel fel nem fogható. A hüllőkhöz hasonlóan ruháikat levedlik, időnként talán még bőrüket is.
Miután lerohadt a ruhájuk, utána vesznek csak fel új ruhát.
Irtási módjuk: szintén úthenger illetve autóprés.


Kulcsár cigány:

Fellelhetőségük: bankok illetve más pénzintézetek és cégek kiemelkedő pozícióikban.
Jellemzőjük: Nagyon ritka faj, mivel az IQ szintjük kiemelkedően magas fajtársaikhoz képest, egyes becslések szerint a 35-40-et is meghaladja.
Ezen különleges képességük annak tudható be hogy Rom-Ungrók, azaz magyarral keveredett korcsok vagy keverékek.
Ez a második mutáns faj. Valamire használható értelmi szintjük miatt szokták őket betanítani, magas pozícióba emelni.
Az emberi intelligencia szinthez képest alacsony IQ-juk miatt könnyen zsarolhatóak, ezért bennfentesek számára remek munkaeszköznek számítanak fontos pozíciók betöltése szempontjából.
Irtási módjuk: védett faj, mivel alig van belőle.

18 komment

Címkék: vicces cigány

Esély a Heroesnak? part2

2009.12.12. 19:31 muforlife

Csak annyi, hogy Tim Kring új nyilatkozata, melyben elmondja, hogy most forgatják az utolsó részt, megerősíti az ebben a bejegyzésben felvetett dolgokat. Legalábbis elég valószínű, hiszen ha az új pilotot január-márciusban forgatják majd, és a Heroes 4. évadának forgatása most, decemberben fejeződik be, és "Suresh" ugye a Heroes forgatása miatt nem ér rá a pilotra, akkor ez nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy lesz a Heroesnak 5. évada (még ha nem is lesz, ezek alapján biztosra lehet venni, hogy az NBC még gondolkodik rajta, tehát még nem biztos az a kasza).

Szólj hozzá!

Címkék: hírek sorozat pletyka heroes

Szünetre megy a szerdai ABC-s szitkomblokk is

2009.12.11. 22:31 muforlife

Cougar Town

Miért van az, hogy egy Courney Cox nevével fémjelzett sorozatban, pont ő a legrosszabb? Nem is a színészetre gondolok, azzal nincs gond, de simán övé a legrosszabb karakter. Hiába jó a cougar alap, ha nem tudják utáni viccesre, érdekesre, sőt még szerthetőre sem írni a karaktert.





















Pedig a többiekkel tényleg nincs baj, a férfikarakterek óriásiak, főleg az ex-férj, és a puma-barátnő férje, de Jules-on nagyon elbukik a sorozat. 10 rész alatt egy poénja nem volt szerintem, vagy legalábbis olyan nem amin nevetni lehetett, és miatta a sztorik is elég gyengének hatnak. Ez a rész is tök jó lett volna például, de azzal, hogy bejött a képbe a házas csávó, mégsem tetszett annyira.

Ennek a dolognak az is oka persze, hogy mivel "Cougar" Town a sorozat címe, ezért a szereplőket mindig valami jóval fiatalabbal kell összehozni, és amíg nem lépnek ki ebből a formátumból, addig a sorozat sosem lesz jó (persze most Julesnál elmentek az ellenkező irányba, de mégis olyan klisésen volt előadva a dolog, szinte oda sem figyeltem a jeleneteire). A szomszédnál ez szerencsére már meg történt, nem látjuk annyit fiatal lányokkal, és mióta összebarátkozott az ex-férjjel, sokkal viccesebb szereplő lett.

Azért a 6/10 mindenképp jár a sorozatnak, mert vannak jó pillanatai, de a főszereplő pumával tényleg kezdeni kéne valamit, még mielőtt átmegy a sorozat valami romantikus maszlagba, mert a mostani állás szerint nagyon úgy néz ki, hogy ez az irány.

Modern Family

Kritikailag talán a legelismertebb újonc, és a nézettsége is jó, de nekem valahogy a pilot után egyre kevésbé tetszett. Pedig minden meg van hozzá, az áldokus formátum, a jó színészek, vicces helyzetek, és mégse jön be annyira.



















Azt persze már most leszögezem, hogy a Cougar Town-nál jobb, de az elvárásaimhoz nagyon nem ér fel. Ebből ennél sokkal többet ki lehetne hozni. Arra gondolok például, hogy a sokgyerekes családban a gyerekek mennyire semmilyenek, most néztem a részt de már a nevüket sem tudnám megmondani, míg ha megnézzük a Middle-t, ahol ugyanígy 3 gyerek van, sokkal karakterisztikusabbak a szereplők.

Sokak szerint a meleg pár a legjobb, de én ebben nagyon nem értek egyet. Bár az tény, hogy az a leginkább "Office-os", náluk építenek a legjobban a kellemetlen poénokra, ám a 2 karakter közel sincs olyan jó, mint egy Michael Scott, vagy egy Dwight Schrute. Az egyedüli család (jó, az egész egy család, de értitek) amelyik igazán tetszik, az az Ed O'Neill által játszott Jay-é, és ez nagy részben köszönhető "Bundy-nak" is. Na meg a kiskölyöknek, aki a sorozatban az egyetlen normális gyerekszereplő.

A sok-sok negatívum ellenére viszont, látom, hogy jó a sorozat, és van benne potenciál, csak ezt ki kéne használni. Az olyan karaktereket, mint Phil meg Jay, picit előtérbe kéne hozni, és a melegeket pedig mellőzni kéne (na ez az ami nem fog megtörténni), és akkor számomra sokkal jobb lenne a show. Azért a 7/10-et megkapja, de ennek a pontszámnak sokkal többnek kéne lennie.

The Middle

Na ez az a szitkom, ami a pilot óta semmit nem változott, és ezzel nincs is baj. Elég egyszerű sorozat, de mégis meg tudja nevettetni az embert, és néha még meg is sajnálhatjuk a Heckeket.





















Ahogy már írtam a Modern Family-nél, a The Middle-ben egyértelműen a gyerekek a legjobbak. Mindegyik egy külön egyéniség, nem átlagosak, de mégis inkább őket tudnám elképzelni igazi emberekként. Sőt, inkább úgy mondanám, hogy a tévé világában nem átlagosak, nem a megszokott sablonokra épülnek, és ez azárt valamit hozzáad a sorozat "hihetőségéhez", ahhoz, hogy ez a család akár a miénk is lehetne.

A szülőket már annyira nem kedvelem mint a fiatalokat, de ez főleg az anyára igaz. Túlságosan rá épül az egész, sokkal jobb lenne, ha mondjuk minden epizód valaki-centrikus lenne, és akkor az adott szereplő gondolatat ismerhetnénk meg jobban. Mert míg ez a dolog, hogy egy szermélyre koncentrálunk, a Scrubsnál, JD-vel működött, addig itt, az anyával sosem fog, hiszen a két karakter közt ég és föld a különbség "minőségileg". Neill Flynnel pedig csak az a baj, hogy nem kap elég screen time-ot, az ő karakterével ugyanis nincs gond.

Összességében ez is 6/10, de ez más 6 pont mint a Cougar Town-é, hiszen ez a sorozat sokkal szerethetőbb, és sokkal stabilabban hozza a szintet, ám az tény, hogy jóval egyszerűbb is.

(btw, arról, hogy ezek a sorozatok mikor térnek vissza, nem sok infó van, egyenlőre csak annyi, hogy a Cougar Town talán január 7-én)

Szólj hozzá!

Címkék: kritika sorozat modern family cougar town 7outof10 6outof10 the middle

Promó a kezdetekből

2009.12.11. 21:10 muforlife

Supnat és Johnny Cash. Does it get any better than this?

1 komment

Címkék: előzetes sorozat supernatural

Monty Python - Dennis Moore part 1

2009.12.11. 15:33 szum7

- ha már úgyis nyelvvizsga, érdemes egy kis angolt nézni gyakorlásképp.

1 komment

Címkék: monty python

Múlt heti amerikai nézettség

2009.12.11. 14:59 muforlife

Teljes lakosság

  1. NFL (FOX, Vasárnap 16.56) – 27,83M
  2. NFL: Sunday Night Football (NBC, Vasárnap 20.30) – 20,88M
  3. Desperate Housewives (ABC, Vasárnap 21.00) – 14,86M
  4. NCIS (CBS, Kedd 21.00) (ism.) – 14,28M
  5. NFL: The OT (FOX, Vasárnap 19.30) – 13,73M
  6. House (FOX, Hétfő 20.00) – 13,24M
  7. Survivor: Samoa (CBS, Csütörtök 20.00) – 12,82M
  8. The Amazing Race 15 (CBS, Vasárnap 20.00) – 12,29M
  9. 60 Minutes (CBS, Vasárnap 19.00) – 12,04M
  10. Two and a Half Men (CBS, Hétfő 21.00) (ism.) – 11,38M
  11. Brothers & Sisters (ABC, Vasárnap 22.00) – 10,80M
  12. The Mentalist (CBS, Csütörtök 22.00) (ism.) – 10,73M
  13. Rudolph the Red-Nosed Reindeer (CBS, Szerda 20.00) (ism.) – 10,58M
  14. Extreme Makeover Home Edition (ABC, Vasárnap 20.00) – 10,35M
  15. The Big Bang Theory (CBS, Hétfő 21.30) (ism.) – 10,09M
  16. The Biggest Loser (NBC, Kedd 21.00) – 9,98M
  17. Bones (FOX, Csütörtök 20.00) – 9,92M
  18. CSI: Crime Scene Investigation (CBS, Csütörtök 21.00) (ism.) – 9,89M
  19. Cold Case (CBS, Vasárnap 21.00) – 9,64M
  20. CSI: Miami (CBS, Hétfő 22.00) (ism.) – 9,48M

18-49-es korosztály (csak ratingek)

(1.0 ratingpont kb 1,3 millió felnőttet jelent)

  1. NFL (FOX, Vasárnap 16.56) - 10.0
  2. NFL: Sunday Night Football (NBC, Vasárnap 20.30)  - 7.9
  3. NFL: The OT (FOX, Vasárnap 19.30) – 5.4
  4. Desperate Housewives (ABC, Vasárnap 21.00) – 4.9
  5. House (FOX, Hétfő 20.00) – 4.8
  6. The Office (NBC, Csütörtök 21.00) – 4.1
  7. Survivor: Samoa (CBS, Csütörtök 20.00) –3.9
  8. Rudolph the Red-Nosed Reindeer (CBS, Szerda 20.00) (ism.) – 3.8
  9. BCS Selection Show (FOX, Vasárnap 20.00) –3.7
  10. Brothers & Sisters (ABC, Vasárnap 22.00) – 3.7
  11. The Amazing Race 15 (CBS, Vasárnap 20.00) – 3.7
  12. The Biggest Loser (NBC, Kedd 21.00) –3.7
  13. Glee (FOX, Szerda 21.00) – 3.6
  14. Football Night in America #3 (NBC, Vasárnap 20.00) - 3.2
  15. Private Practice (ABC, Csütörtök 21.00) – 3.2
  16. The Big Bang Theory (CBS, Hétfő 21.30) (ism.) –3.2
  17. Two and a Half Men (CBS, Hétfő 21.00) (ism.) - 3.2
  18. 30 Rock (NBC, Csütörtök 21.30) –3.0
  19. Extreme Makeover Home Edition (ABC, Vasárnap 20.00) – 3.0
  20. Family Guy (FOX, Vasárnap 21.00) (ism.) – 3.0

forrás:

sorozatjunkie

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat amerika nézettség

Metacritic.com Top10

2009.12.11. 12:46 orsko

 Lassan itt az év vége. A legtöbb játékokkal foglalkozó cég kiadja a saját évi Top10-es listáját. Így tett tegnap a Time is, és ma a Metacritic. A lista kcsit részletesebb, mint a tegnapi, hiszen itt a konzolokról (+PC) és a játékokról is vannak eredmények. Sőt még egyes konzolok játékairól is. A teljes cikk ITT található 4 oldalon keresztül részletezve. Én csak a lényeget (mármint számomra) írom.

4 komment

Címkék: pc játék ps3 toplista xbox360 kockulás metacritic

Lost-promóképek

2009.12.10. 22:40 muforlife

A 6. évad első promóképei, és a premierig már mást nem nagyon fogunk kapni, ugyanis új jeleneteket tartalmazó promót nem fognak kiadni.


































4 komment

Címkék: sorozat lost képek promó

Hijo de la Luna

2009.12.10. 21:57 P-ter

Az első csoport keringő dala, és lyricse. Azért teszem ki, mert én sokkot kaptam a történettől, különösen ajánlom Bandinak.

10 komment

Címkék: zene final fantasy

Lost - Season 5 Blooper Reel

2009.12.10. 21:35 muforlife

Bakik az 5. évados dvd-ről, ami mostanában jött ki.

1 komment

Címkék: sorozat lost bakik

mission impossible squirrel

2009.12.10. 20:46 Isaking

 wow:

2 komment

Címkék: wtf vidi

A Glee is lepihen

2009.12.10. 19:37 muforlife

Pontosabban a "Király", legalábbis az újoncok közt mindenképp, de a régiek közül is csak a Dexter produkált a Glee első 13 részénél jobb évadot. Mondjuk a finálé nem nőtt fel a várakozásaimhoz (kivéve persze a zenés részeket, azokkal nem lehet mellélőni), főleg az elején éreztem úgy, hogy ez egy kicsit kevés.




















Aki a sorozatot még nem ismeri, annak itt van pár videó, de a legjobban talán a pilot megnézésével lehet eldönteni, hogy bejön-e az embernek, hiszen ezek a kivágott jelenetek csak a zenék, táncok minőségét mutatják be, a sorozat jellegét már nem anniyra. Ezzek alapján akár egy sima HSM is lehetne a Glee, de szerencsére nagyon nem az. Sőt, megkockáztatom, hogy az utóbbi pár évben ez a sorozat a 3 legeredetibb közt van, annyira más mint a többi. 

Ennek az eredetiségnek az alapja, paradox módon, a sok klisé, amik igazából csak elsőre azok, hiszen a legtöbbet már az első részben felrúgják, kifigurázzák (pl, az amerikai focisok csapatkapitányából lesz a Glee klub egyik alapembere, de van egy csomó). Emelett a sorozat humora vetekszik néhány szitkoméval, és ezt még megspékelték a kicsit felnőtesebb dumákkal, amiket egy CW-s tinisorozatban sosem hallanánk (GG az más, meg ott már nem is tinik vannak). Példáaul ebben a részben is volt utalás, hogy a két pomponlány közt picit több van mint barátság ("Sex is not dating. If it were, Santana and I would be dating.") Csak az a kár, hogy erről a poénról sikeresen lemaradtam, mivel a Santana-ból egyből valamelyik táncossrácra gondoltam. Na igen, a 4 táncos mellékszereplőt nem nagyon szerepeltették, egyedül Brittany-nak jegyeztem meg a nevét a fináléig, meg most már tudom a másik pomponlánynak, Santana-nak is (akinek most szerencsére volt sok szövege), de a táncossrácokéról még most sincs lövésem.

A másik nagy erőssége a sorzatnak a karakterek, akikből elég sok van, és ezért néhányukra néha nem jut idő, de mivel szinte az összes nagyon erős, ez nem akkora baj. A rengeteg karakter ellenére, érdekes módon, minden részben egy emberen van a hangsúly (á la Skins), de ez is egy jó dolog, hiszen így mindenkit egy kicsit jobban megismerhetünk. Amúgy van néhány gyengébb szereplő, pl Terri vagy Ken, és szerintem Mr. Schuester sem valami eredeti, de a többiekkel tényleg nincs baj. A legjobb persze Sue, ez nem is kérdés, bár Jane Lynchnek (aki alakítja a karaktert) nincs nehéz dolga, az írók óriási szövegeket adnak a szájába, ő pedig láthatóan erre a szerepre született (egyébként Two and a Half Menben ő Charlie pszicholúgusa, és azt a szerepet is elég jól hozza, kedvenc mellékszereplőm a sorozatban). A másik karakter akit nagyon megkedveltem az Quinn, nemcsak azért, mert gyönyörű a színésznő aki játsza, hanem azért is, mert tényleg jó szereplő, és szerintem ő az, akinek a gondjait, fájdalmát a legjobban sikerült éreztetniük az íróknak (rajta kívül csak Sue-t tudtam megsajnálni).





















Persze a legjobbak, ahogy már írtam, a zenei betétek, azok nélkül biztos nem lenne ekkora hit a sorozat (amúgy kritikailag is elég elismert, mindenki jókat ír róla, és a nézettség is erős). Ezek főleg akkor jók, ha valami nagy kedvencet hall az ember, de pl sikerült megszerettetniük velem olyanokat mint a Don't Stop Believing, vagy a Defying Gravity. Amúgy hihetelen milyen hangjuk van, főleg Rachelét és Mr. Shuesterét szeretem, olyan viszont nincs aki negatív irányba kilógna.

Ez a rész amúgy - kasza esetén - sorozatfináléként is funkcionált volna, de én örülök neki, hogy lesznek még részek, mert ez így nekem túl happy end lett volna. Főleg Finn visszatérésével (akármennyire is megható volt), a győzelemmel, és természetesen Schuester és Emma csókjával a végén. Kettejük kapcsolata amúgy sosem érdekelt igazán a sorozatban, inkább csak "megtűrtem" a szálat, így a rész végével kapcsolatban is elég közömbös vagyok, bár tény, hogy ha ez a sorozatfinálé, akkor ez a csók jó lett volna mint befejezés, csak mondjuk azzal megcsavarva, hogy így is othagyja Willt, Emma.

Na ez a 13 rész nálam simán 9/10, jöhetnének még ilyen minőségi, eredeti cuccok tévébe. Még az a szerencse, hogy nem sci-fi a sorozat, hiszen akkor a FOX-ot ismerve már rég kaszát kapott volna, de ilyen nézettséggel még pár évig tuti műsoron lesz. (ja, félévadzáró az "csak" 8/10, a folytatás pedig várós, de sajnos elég sokáig, ugyanis új rész csak április 13-án lesz.)

Szólj hozzá!

Címkék: kritika sorozat glee 8outof10 9outof10

Time Magazine Top 10

2009.12.10. 18:53 orsko

 A Time magazin elkészítette a számukra legjobbnak talált játékok listáját a 2009-es évben. Elég fura a lista, hiszen helyet kapott egy iPhone-os és egy DS-es játék is. Na meg a DJ Hero-t és az új Halo-t sem értékelték legtöbb helyen ennyire jól.

1. Modern Warfare 2 (multi)
2. Batman: Arkham Asylum (multi)
3. DJ Hero (multi)
4. Borderlands (multi)
5. New Super Mario Bros. Wii (Wii)
6. Geo-Defense Swarm (iPhone/iPod Touch) 
7. Scribblenauts (NDS)
8. Halo: ODST (X360)
9. Assassin’s Creed 2 (multi)
10. Uncharted 2 (PS3)

3 komment

Címkék: játék toplista kockulás

VGA 2009 Trailerek

2009.12.10. 18:51 orsko

3 trailer látott napvilágot a hetekben 3 játékról, melyeket 12.-én fognak bejelenteni a Video Game Awards-on.

7 komment

Címkék: előzetes játék kockulás vga

WTF

2009.12.10. 18:16 Isaking

 Nah ez tömény WTF:

4 komment

Címkék: wtf vidi

We got that b roll

2009.12.10. 16:19 muforlife

2 komment

Címkék: reklám poén

süti beállítások módosítása