Kiemelt cikk

HabiBárpult

Pár barát által készített blog amiben a sorozatokról, filmekről, fociról, viccekről, zenéről és a kockulásról olvashatsz.

Elérhetőség

Ha valami kérdés, kérés van, ezen a címen érhettek el minket:

habibarpult@gmail.com

HABItémák

24 (22) 30 rock (22) 5outof10 (34) 6outof10 (43) 7outof10 (59) 8outof10 (62) 9outof10 (46) amerika (33) angol (22) avgn (41) berendelés (58) bl (32) blog (38) casting hírek (39) cbs (21) chuck (34) dexter (33) díjak (21) dota (23) dvd (23) e3 (30) előzetes (269) eminem (23) eredmény (107) évadpremier (20) évadzáró (77) family guy (22) film (116) flash forward (23) foci (204) forma 1 (40) glee (50) gól (22) gossip girl (24) heroes (50) hírek (189) house (21) how i met your mother (26) interjú (28) játék (245) kasza (23) kockulás (351) kritika (251) legnagyobb sorozatos szöveg (21) lost (95) magyar (33) magyarok (23) megjelenés (22) modern family (20) nbc (31) nézettség (52) nők (22) pilot (29) playstation (38) poén (276) poszter (56) promó (66) ps3 (62) raj (26) rap (100) reklám (21) részlet (62) sorozat (1017) star wars (26) supernatural (49) szavazás (37) the big bang theory (29) the office (27) the vampire diaries (20) toplista (63) true blood (39) u20 vb (20) utánpótlás (20) viccek (57) vicces (65) videó (440) wtf (33) xbox360 (21) youtube (34) zene (275) Az összes téma

Friss topikok

Indavideó

Linkblog

Látogatók

free counters

Szünetre megy a szerdai ABC-s szitkomblokk is

2009.12.11. 22:31 muforlife

Cougar Town

Miért van az, hogy egy Courney Cox nevével fémjelzett sorozatban, pont ő a legrosszabb? Nem is a színészetre gondolok, azzal nincs gond, de simán övé a legrosszabb karakter. Hiába jó a cougar alap, ha nem tudják utáni viccesre, érdekesre, sőt még szerthetőre sem írni a karaktert.





















Pedig a többiekkel tényleg nincs baj, a férfikarakterek óriásiak, főleg az ex-férj, és a puma-barátnő férje, de Jules-on nagyon elbukik a sorozat. 10 rész alatt egy poénja nem volt szerintem, vagy legalábbis olyan nem amin nevetni lehetett, és miatta a sztorik is elég gyengének hatnak. Ez a rész is tök jó lett volna például, de azzal, hogy bejött a képbe a házas csávó, mégsem tetszett annyira.

Ennek a dolognak az is oka persze, hogy mivel "Cougar" Town a sorozat címe, ezért a szereplőket mindig valami jóval fiatalabbal kell összehozni, és amíg nem lépnek ki ebből a formátumból, addig a sorozat sosem lesz jó (persze most Julesnál elmentek az ellenkező irányba, de mégis olyan klisésen volt előadva a dolog, szinte oda sem figyeltem a jeleneteire). A szomszédnál ez szerencsére már meg történt, nem látjuk annyit fiatal lányokkal, és mióta összebarátkozott az ex-férjjel, sokkal viccesebb szereplő lett.

Azért a 6/10 mindenképp jár a sorozatnak, mert vannak jó pillanatai, de a főszereplő pumával tényleg kezdeni kéne valamit, még mielőtt átmegy a sorozat valami romantikus maszlagba, mert a mostani állás szerint nagyon úgy néz ki, hogy ez az irány.

Modern Family

Kritikailag talán a legelismertebb újonc, és a nézettsége is jó, de nekem valahogy a pilot után egyre kevésbé tetszett. Pedig minden meg van hozzá, az áldokus formátum, a jó színészek, vicces helyzetek, és mégse jön be annyira.



















Azt persze már most leszögezem, hogy a Cougar Town-nál jobb, de az elvárásaimhoz nagyon nem ér fel. Ebből ennél sokkal többet ki lehetne hozni. Arra gondolok például, hogy a sokgyerekes családban a gyerekek mennyire semmilyenek, most néztem a részt de már a nevüket sem tudnám megmondani, míg ha megnézzük a Middle-t, ahol ugyanígy 3 gyerek van, sokkal karakterisztikusabbak a szereplők.

Sokak szerint a meleg pár a legjobb, de én ebben nagyon nem értek egyet. Bár az tény, hogy az a leginkább "Office-os", náluk építenek a legjobban a kellemetlen poénokra, ám a 2 karakter közel sincs olyan jó, mint egy Michael Scott, vagy egy Dwight Schrute. Az egyedüli család (jó, az egész egy család, de értitek) amelyik igazán tetszik, az az Ed O'Neill által játszott Jay-é, és ez nagy részben köszönhető "Bundy-nak" is. Na meg a kiskölyöknek, aki a sorozatban az egyetlen normális gyerekszereplő.

A sok-sok negatívum ellenére viszont, látom, hogy jó a sorozat, és van benne potenciál, csak ezt ki kéne használni. Az olyan karaktereket, mint Phil meg Jay, picit előtérbe kéne hozni, és a melegeket pedig mellőzni kéne (na ez az ami nem fog megtörténni), és akkor számomra sokkal jobb lenne a show. Azért a 7/10-et megkapja, de ennek a pontszámnak sokkal többnek kéne lennie.

The Middle

Na ez az a szitkom, ami a pilot óta semmit nem változott, és ezzel nincs is baj. Elég egyszerű sorozat, de mégis meg tudja nevettetni az embert, és néha még meg is sajnálhatjuk a Heckeket.





















Ahogy már írtam a Modern Family-nél, a The Middle-ben egyértelműen a gyerekek a legjobbak. Mindegyik egy külön egyéniség, nem átlagosak, de mégis inkább őket tudnám elképzelni igazi emberekként. Sőt, inkább úgy mondanám, hogy a tévé világában nem átlagosak, nem a megszokott sablonokra épülnek, és ez azárt valamit hozzáad a sorozat "hihetőségéhez", ahhoz, hogy ez a család akár a miénk is lehetne.

A szülőket már annyira nem kedvelem mint a fiatalokat, de ez főleg az anyára igaz. Túlságosan rá épül az egész, sokkal jobb lenne, ha mondjuk minden epizód valaki-centrikus lenne, és akkor az adott szereplő gondolatat ismerhetnénk meg jobban. Mert míg ez a dolog, hogy egy szermélyre koncentrálunk, a Scrubsnál, JD-vel működött, addig itt, az anyával sosem fog, hiszen a két karakter közt ég és föld a különbség "minőségileg". Neill Flynnel pedig csak az a baj, hogy nem kap elég screen time-ot, az ő karakterével ugyanis nincs gond.

Összességében ez is 6/10, de ez más 6 pont mint a Cougar Town-é, hiszen ez a sorozat sokkal szerethetőbb, és sokkal stabilabban hozza a szintet, ám az tény, hogy jóval egyszerűbb is.

(btw, arról, hogy ezek a sorozatok mikor térnek vissza, nem sok infó van, egyenlőre csak annyi, hogy a Cougar Town talán január 7-én)

Szólj hozzá!

Címkék: kritika sorozat modern family cougar town 7outof10 6outof10 the middle

A bejegyzés trackback címe:

https://habibarpult.blog.hu/api/trackback/id/tr911591546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása