Kiemelt cikk

HabiBárpult

Pár barát által készített blog amiben a sorozatokról, filmekről, fociról, viccekről, zenéről és a kockulásról olvashatsz.

Elérhetőség

Ha valami kérdés, kérés van, ezen a címen érhettek el minket:

habibarpult@gmail.com

HABItémák

24 (22) 30 rock (22) 5outof10 (34) 6outof10 (43) 7outof10 (59) 8outof10 (62) 9outof10 (46) amerika (33) angol (22) avgn (41) berendelés (58) bl (32) blog (38) casting hírek (39) cbs (21) chuck (34) dexter (33) díjak (21) dota (23) dvd (23) e3 (30) előzetes (269) eminem (23) eredmény (107) évadpremier (20) évadzáró (77) family guy (22) film (116) flash forward (23) foci (204) forma 1 (40) glee (50) gól (22) gossip girl (24) heroes (50) hírek (189) house (21) how i met your mother (26) interjú (28) játék (245) kasza (23) kockulás (351) kritika (251) legnagyobb sorozatos szöveg (21) lost (95) magyar (33) magyarok (23) megjelenés (22) modern family (20) nbc (31) nézettség (52) nők (22) pilot (29) playstation (38) poén (276) poszter (56) promó (66) ps3 (62) raj (26) rap (100) reklám (21) részlet (62) sorozat (1017) star wars (26) supernatural (49) szavazás (37) the big bang theory (29) the office (27) the vampire diaries (20) toplista (63) true blood (39) u20 vb (20) utánpótlás (20) viccek (57) vicces (65) videó (440) wtf (33) xbox360 (21) youtube (34) zene (275) Az összes téma

Friss topikok

Indavideó

Linkblog

Látogatók

free counters

Archer megmutatja hogy kell bombát hatástalanítani

2010.02.28. 15:29 muforlife

Na az ilyen jelenetek miatt, a pénteki nap legviccsebbje az Archer (pedg ott van a Parks and Recreation, a Community, sőt, még az Office is).

3 komment

Címkék: sorozat részlet archer

30 Rock újra a régi?

2010.02.28. 13:40 muforlife

Legalábbis mostanában kezdenek kijönni a gödörből, utóbbi pár részen már sikerült is nevetnem néhányszor. Hogy ezt alátámassszam, itt egy részlet, a legújabb a Valentin-napi rész végéről, a három - 2 jelenetre - visszatért színészzel. Annyit kell amúgy tudni, hogy a nő a végén (Liz Lemon) éppen be van gyógyszerezve, tehát 3 fekekete csajra azt hiszi, hogy a volt pasijai, ezért beszélnek úgy, ahogy.

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat 30 rock részlet

Skins - a negyedik, öt rész után

2010.02.28. 11:10 muforlife

Áh, nem akarom, hogy ez a csapat is elmenjen a következő évadban (ha lesz egyáltalán), ez alatt a pár rész alatt annyira megszerettették őket velem, hogy az hihetetlen, még az 1-2. évados arcoknál is jobban tetszenek (persze Sidnél nincs jobb, de mint társaság, ezeket én jobban kedvelem - ezzel egyébként valószínűleg egyedül vagyok).





















Szerintem egyértelmű, miért ennyire jó az évad: az írók nagyon keményen rágyúrtak a drámai szálra. Cook börtönben (ahonnan azóta kiengedték, vagy megszökött, ez nem teljesen tiszta, de valószínűleg utóbbi), Naomi gyakorlatilag megölt egy lányt, Katie-nek nem lehet gyereke, Effy pedig...

Amúgy ezt az Effy témát nagyon jól felépítették véleményem szerint, így végül is (részben) megmagyarázták, hogy miért is nem szólt egy szót sem az első két évad során, miért volt mindig olyan titokzatos. Hát azért, mert nem akart senkihez közel kerülni, erős akart maradni, csak hát jött Freddy, akibe beleszeretett, és így "áttörtek a démonok", magyarul megőrült, depressziós lett. Én a rész közben majdnem biztos voltam abban, hogy Effy-nek lőttek, és hát ez majdnem így is történt. Azért nem lennék meglepve, ha az évad végén megint meghalna valaki.

Az epic történések ellenére, nekem nem a Freddie-s rész tetszett a legjobban, sőt. Persze az sem volt rossz, de valahogy nem kapott el igazán a hangulata. Ez volt amúgy a bajom a Cookossal is, de azért mind a kettő a tetszett, csak nem annyira, mint a Fitch tesók részei. Főleg Kate-é fogott meg, ami kibszott nagy wtf, hiszen egészen eddig, a sorozat leggyengébb karaktere volt. Most viszont sikerült megmutatniuk, hogy kb ő a legnormálisabb az összes közül.





















Ami nagyon tetszik az évadban, az az, ahogy Naomi-Emily kapcsolatot kezelik most az írót. Érdekes Emily-t így, gyakorlatilag egy roncsként látni (főleg a 4-esben volt durva, nagyon pörgött a csaj). Azért remélem Naomi részében újra összehozzák őket, vagyis Emily megbocsát Naominak, de amilyen depressziós ez az évad, nem sok esélyt látok rá.

Azt amúgy nem értem, hogy páran miért sírnak azért, hogy a részek túlságosan egy karakterre fókuszálnak. Akik ezt mondják, azok nem nézték a sorozatot az 1-2. évadban? Mert hogy ez akkor is így volt. Ráadásul most azért van valamilyen szinten átívelő szál is, a premierből a lány halála, ami gyakorlatilag a társaság felére kihat, aztán ott van még a Freddie-Effy-Cook, a Pandora-Thomas, és az Emily-Naomi kapcsolat is, és azért valamilyen szinten mindegyikkel foglalkoznak, minden egyes részben. Igaz, legtöbbször csak egy pár perces jelenet elejére, de akkor is.





















Erre az évadra aszerencsére sikerült kijavítaniuk az íróknak a 3. egyik legnagyobb hibáját is, azt, hogy a társaság tagjai nem is igazán voltak barátok. Persze nem is lehettek, csak akkor ismerték meg egymást, de az 1. évad ebből a szempontból jobb volt, hiszen ott már barátokként indultak. Mostanra viszont tényleg barátok, elmondják egymásnak a titkaikat, random megcsókolják a másikat - de persze úgy, hogy közben mást szeretnek, és ezért egy csóknál nem is mennek tovább -, meg ilyenek, látszik, hogy szeretik egymást, törődnek a egymással.

A Skinst nehéz pontozni, mert az egész azon múlik, hogy milyen hangulatban nézed meg a részeket, mennyire akarod "beleélni" magad, a rész minősége szinte már csak másodlagos. Persze a jó részek mindig kitűnnek, ezzel csak azt akarom mondani, hogy akár egy gyengébbre megírt rész is tetszhet, ha éppen olyan hangulatban van az ember, és ez igaz fordítva is. Ezt azért mondom, mert ha azt nézem, hogy mennyire tetszettek a részek, akkor egyelőre "csak" 8/10 az évad (pedig jobb, mint akármelyik 8/10-es sorozat), de ha a hátralévők olyanok lesznek, mint Emily-é, vagy Katie-é, akkor akár még a legjobb Skins évad címet is megkaphatja a végén.

Szólj hozzá!

Címkék: kritika sorozat angol skins 8outof10

The Karate Kid Trailer

2010.02.28. 01:47 orsko

 Itt egy trailer az új Karate Kid-ről. Teljesen más, mint a régig voltak. Nem tűnik rossznak. Jackie Chan de megöregedett. Elsőre fel se ismertem.

2 komment

Címkék: előzetes film the karate kid

Human Target - az első 6 rész

2010.02.27. 21:34 muforlife

Pont ideális most az írás a sorozatról, jövő héten "szünet" (utána természetesen megint lesz rész), és így a hatosban újra foglalkoztak a főszállal (igen, van). Kép alatt pár sor az elmúlt négy részről (a pilotról itt, a másodikról pedig itt az írás)





















Először a főszálról pár szót, ami egyelőre elég kezdetleges stádiumban van, de legalább ott van. A 4-esben már láthattuk, ahogy Guerrero gyakorlatilag megvédi Chance-t, de akkor még nem sokat lehetett tudni arról, hogy kitől. A hatodikban kiderült, hogy a régi főnöke keresi őt, ő előle menekül. Emellett van még egy része a főszálnak, egy nő, akit valószínűleg szeretett, és miatta halt meg. Erről a szálról viszont nem sokat tudni még, de gondolom vissza fognak még rá térni az első évad során.

A Human Target amúgy teljesen ugyanaz, mint az elején volt: egy vicces, klisékkel, b-filmes elemekkel teli akciófilm, ami mégis kiemelkedik, pont ezek miatt. Ugyanis ezen a sorozaton kívül nem nagyon van más országos tévén, amiben ilyen fasza akciók lennének (talán csak a 24). Sőt, úgy igazából akciósorozat sincs nagyon.

Emellett ott vannak még a jó nők (Tricia Helfer, Emanuelle Vaugier), a tévés szinten híres vendégszereplők (6-osban pl Marshall az Aliasból, 4-esben Ethan a Lostból, és Sam Huntington, a Fanboys főszereplője) akik mindig hozzá tudnak valamit tenni a sorozathoz. A 3 főszereplő pedig egyszerűen fenomenális (eddig a legjobb a bombás jelenet volt a 4. részből), nagyon érezni a karakterek és színészek közt a chemistry-t.

A picit gyengébb kezdés után, nálam mostanra simán kinőtte magát az egyik legjobb újonccá, és ha így halad, akkor az évad végére még a 8 pontot is elérheti a sorozat, egyelőre kap egy nagyon erős 7/10-et.

Szólj hozzá!

Címkék: kritika sorozat 7outof10 human target

Melyik szitkom sztárjából lesz Szméagol egy rész erejére?

2010.02.27. 20:17 muforlife

A tovább után kiderül.

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat spoiler the big bang theory

Locke és Ben a Lost után is együtt marad?

2010.02.27. 18:14 muforlife

Semmi konkrét hír, csak Terry O'Quinn (Locke) beszélt arról, hogy a Lost befejezése után is szívesen játszana Michael Emersonnal (Ben). A cikkk szerint O'Quinn már beszélt is J. J. Abrams-szal egy sorozatról, melyben ő és Emerson két kisvárosi bérgyilkost alakítanának, akik partnerek, és rejtegetniük kell a családuktól, hogy mit is csinálnak igazából. Emerson egyébként azt mondta, hogy ő benne lenne a dologban, szívesen játszik O'Qiunnel, aki szerint "Ben" lubickolna ebben a szerepben.

A hírnek amúgy nem tudom mennyi az igazságtartalma, lehet csak viccelődött Terry O'Quinn, de hátha mégsem, jó lenne kettejüket "újra" együtt látni.

Szólj hozzá!

Címkék: hírek sorozat lost

Te meddig bírod?

2010.02.27. 17:40 muforlife

Óriási flash-játék.

http://notdoppler.com/multitask.php

14 komment

Címkék: flash játék

How to Make It in America intro

2010.02.27. 16:10 muforlife

Az intro, amelyről már a pilot-kritikában is elmondtam, hogy az egyik legjobb, amit mostanában láttam.

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat intro how to make it in america

How to Make It in America - pilot

2010.02.27. 13:33 muforlife

Kicsit késve (hétfőn már a 3. rész jön), de sikerült megnéznem az HBO új sorozatának pilotját, amit sokan az Entourage utódjának/hasonmásának állítanak be, és nem is ok nélkül, sok a hasonlóság a két sorozat közt (ugyanazok a producerek, mindkettő HBO-n megy, "hasonló" a sztori), de a How to Make It in America egyelőre Vinnie-ék közelébe sem érhet.





















Igazából rengeteg problémám van a sorozattal, majd rá is térek ezekre mindjárt, de mégis érdekel a többi rész, mert összességében annyira nem volt rossz, ráadásul a végén a sztorit is sikerült egy olyan irányba csavarni, ami mindenképp érdekes lehet.

Amúgy a sorozat két barátról szól, akik New Yorkban próbálják elérni az "American Dream"-t, csak hát sehogy sem jön össze nekik, pedig próbálkoznak ők mindennel, gördeszka lapok eladásával, lopott farmerek árulásával, meg még gondolom sok mindennel, ami nem derült ki a részből. Közben persze az összes haverjuknak, volt iskolatársaiknak összejött már az élet, csak ők maradtak, akik semmit nem értek el. Azért a rész végén nekik is megcsillan valami - miután megjátsszák az ilyen feelgood-féle sorozatokban az egyik legidegesítőbb klisét, a gengszterektől pénzkérést - és beszállnak a farmer bizniszbe.

Ez eddig még okés is lenne, ha a főszereplő (a színész, és a karakter is) nem lenne ilyen kibszott antipatikus. Ráadásul látszik, hogy nagyon rá akarják építeni a sztorit, hiszen még szerelmi szálat is kapott, ami megint csak óriási klisé (volt barátnő, aki már rég túl van rajta, ő meg persze nem). Kár ezért, mert a haverja sokkal szimpatikusabbnak, rajabbnak tűnik. Igaz, a végén a főszereplőnek volt köszönhető a már említett fordulat, tehát lehet, mégsem veszett ügy a csávó.

A másik ami nem tetszett, az a New York-i helyszín, és ennek az arcunkba tolása minden egyes másodpercben. Igaz, ez valószínűleg csak nekem negatívum, én inkább LA, West Coast párti vagyok. Valahogy az a "világ" jobban tetszik, az Entourage-t is ezért kedvelem annyira, részben. Egyébként Kid Cudi is szerepel a sorozatban, hurrá, meg is lepődtem, hogy nem volt Gay N Tight, persze ami késik az nem...

Viszont a főcím - amiben szintén ezt a New York-i hangulatot nyomták  - az meg bejött, az egyik legjobb, amit mostanában láttam, és a rész végére azért elkapott a sorozat hangulata, ezért, ahogy azt már az első bekezdésben is mondtam, én kiváncsian várom a következő részeket. Van potenciál a sorozatban, a kérdés, hogy ki tudják-e használni. A pilot 6/10, szerintem érdemes bepróbálni, főleg azoknak, akik kedvelik az Entourage-t.

Szólj hozzá!

Címkék: kritika sorozat pilot 6outof10 how to make it in america

JAPÁN ( MARCINAK)

2010.02.26. 22:18 vörösszakáll

1 komment · 1 trackback

Címkék: autó

És egy TOP 10

2010.02.26. 20:49 vörösszakáll

1 komment

Címkék: toplista autó

Parkolás

2010.02.26. 20:30 vörösszakáll

 Ajánlom mindenki figyelmébe!

6 komment

Címkék: autó

Akinator, the Web Genius

2010.02.26. 16:56 muforlife

Óriási weboldal (játéknak is nevezhetjük), nézzétek meg, el lehet rajta szórakozni pár percet. (via @humaninsect)

en.akinator.com

16 komment

Címkék: poén

You threw up on my baby! - Two and a Half Men 7x15

2010.02.26. 15:59 muforlife

Húú, ez sem most volt már, de mindenképp meg kell ejtenem pár sort az epizódról, mert olyan dolgok történtek benne, aminek komoly következményei is lehetnek a "főszált", azaz Charlie és Chelsea kapcsolatát illetően.





















Ráadásul elég rossz következmények, nagyon úgy tűnik, hogy lőttek az esküvőnek, vagy ha nem is lőttek, mindenképp el lesz halasztva. Ezt amúgy már a duplarész (mert hogy az volt) első része után is sokan spekulálták, én épp ezért nem hittem, hogy meglépik az írók, és mégis. Azt nem tudom, hogy ez jót fog-e tenni a sorozatnak, nekem bejött a  "Charlie kapcsalatban" dolog, de az is igaz, hogy a sorozat majd' 6 évadon keresztül teljesen másmilyen Charlie-ról szólt.

Amúgy iszonyat gyenge rész volt ez a 15-os, nem tudom eldönteni, hogy az volt-e a gázabb, mikor Charlie lehányta a babát, vagy mikor részegen elkezdett sírni. Persze utóbbi Charlie Sheen "színészi képességeinek" is köszönhető, nagyon nem áll jól neki a sírás. Nekem amúgy még mindig Berta meg Jake tartja a lelket a sorozatban, Alant gyűlölöm, Charile poénjai meg nem jönnek be (legalábbis mostanában). A legrosszabb persze az, mikor csak szenved Charlie, ahogy most is, ez teljesen karakteridegen tőle. Nagyon remélem, hogy hamar lezárják ezt Chelsea szálat; vagy jöjjenek össze, vagy szakítsanak végleg, de ha az állandó sírás lesz a következő részekben is, annak nagyon nem fogok örülni. A rész amúgy 4/10, jövő héten kiderül, hogy milyen irányba mennek tovább.
 

1 komment

Címkék: kritika sorozat two and a half men 4outof10

Alkotmány függelék

2010.02.26. 15:44 szum7

A folyamatosan változó alkotmányhoz kiegészítő törvényjavaslatok. Mi sem vagyunk tökéletesek(?), az élet nagy rendszeréhez idő kell, hogy megértsük, ezért változik és bővül folyamatosan alkotmányunk.

o Isa osztható hattal. (Z. András)

o Érettségire mindenki hozzon fürdőruhát, mert utána egyből megyünk strandra! (Sz. Pisti)

-Mellé öngyújtót, hogy legyen mivel tankönyveket gyújtogatni. (H. Marci-féle csatolmány)

o szerintem legyen egy olyan is h csak zempléni taníthat mindenkit matekból. Nos, lett. :D (K. Örs-féle homológ javaslat)

o Az összes előző (és következő) törvényjavaslatot definíciónak vesszük, tehát nem kell bizonyítani. (K. Örs)

o Laci kiesett. (?) (P. Péter)
o A DotA nemzeti játékká való nyilvánítása, minden egyes triple killt nemzeti ünnepé nyilvánítani, Isát BL-re rakni. (P. K. Péter)

o Daifugoban mindig Yuki nyer. (H. Marci)

o Esős napokon lehet 0-val osztani. (Sz. Áron)

o Mario konvergál a 0 felé. (H. Marci)

 

4 komment

Mindenhol ott van

2010.02.26. 14:05 muforlife

A "reason for detention"-t nézzétek.

1 komment

Címkék: sorozat poén the office

House - He is still raj

2010.02.26. 12:50 muforlife

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat house promó

OBAMA'S ELF

2010.02.25. 22:27 vörösszakáll

 https://www.youtube.com/watch?v=A_B5UrI7nAI

3 komment

Two and a Half Men aláröhögés nélkül

2010.02.25. 21:36 muforlife

Ilyen lenne a sorozat, ha nem konzervkacajt hallhatnánk a poénok után, hanem egy néző morgását.

3 komment

Címkék: sorozat poén részlet two and a half men

Ha normálisak lennének...

2010.02.25. 19:40 muforlife

2 komment

Címkék: sorozat family guy

Jézus ment

2010.02.25. 18:27 muforlife

Szólj hozzá!

Címkék: nintendo poén

Epic Chuck előzetes

2010.02.25. 16:34 muforlife

Már csak egy hét, és visszatér. "Sarah, do you love me?"

Szólj hozzá!

Címkék: előzetes sorozat chuck

Fuck yeah: David Anders a Vampire Diaries-ben

2010.02.25. 15:47 muforlife

A 24 után újra fanfavorit sorozatba megy a színész (sőt, az Alias meg a Heroes is az volt, érdekes, hogy nem próbálja ki magát valami komolyabb drámában, a képességei simán megvannak hozzá), ahogy már a címből is kiderült, a Vampire Diaries-be. Itt Jonathan Gilbertet, Elena és Jeremy nagybácsiját, fogja játszani, egy több részen át tartó sztoriban, és majd áprilisban tűnik fel először. Én nagyon remélem, hogy sokáig láthatjuk majd, azon kevés színészek közé tartozik, akiket nagyon kedvelek.

Szólj hozzá!

Címkék: hírek sorozat casting hírek the vampire diaries

Charlie Sheen rehabra megy, leáll a Two and a Half Men forgatása

2010.02.25. 14:31 muforlife

Nem meglepő, a letartóztatás (hogy pontosan miért is tartóztatták le, itt olvasható) után elég valószínű volt, hogy ez előbb-utóbb be fog következni. Azt egyelőre nem tudni, hogy mennyi időre megy elvonóba a színész, de az biztos, hogy nagyban befolyásolni fogja a sorozatát, a Two and a Half Ment. A forgatással le kell állniuk a sorozatnál, és ez a csatornának (CBS) sem jó hír, mivel csak 18 rész volt leforgatva, a berendelt 24-ből, és a sorozat a hétfő estéjük zászlóshajója. A megoldás persze kézenfekvő, a Big Banget (ami mostanában szinte mindig elcsípi a TaaHM-t 18-49-ben) át kell tenni abba az idősávba, ahol a TaaHM megy, de a maradék félórát így is ki kell tölteni valamivel (valószínűleg régebbi részekkel a sorozatból), az pedig tuti nem fog annyi nézőt hozni, mint egy új rész. Persze lehet az is, hogy mellőzik a főszereplőt 1-2 epizódból, de ahhoz újra kéne írniuk a részeket, ezt pedig nem tudni, bevállalják-e az írók. Amúgy minden attól függ, hogy meddig lesz a színész rehabon, mert ha 1-2 hét után eljön onnan, akkor valószínűleg simán folytathatják a sorozat forgatását, részek kihagyása, újraírása nélkül.

2 komment

Címkék: hírek sorozat two and a half men

süti beállítások módosítása