Kiemelt cikk

HabiBárpult

Pár barát által készített blog amiben a sorozatokról, filmekről, fociról, viccekről, zenéről és a kockulásról olvashatsz.

Elérhetőség

Ha valami kérdés, kérés van, ezen a címen érhettek el minket:

habibarpult@gmail.com

HABItémák

24 (22) 30 rock (22) 5outof10 (34) 6outof10 (43) 7outof10 (59) 8outof10 (62) 9outof10 (46) amerika (33) angol (22) avgn (41) berendelés (58) bl (32) blog (38) casting hírek (39) cbs (21) chuck (34) dexter (33) díjak (21) dota (23) dvd (23) e3 (30) előzetes (269) eminem (23) eredmény (107) évadpremier (20) évadzáró (77) family guy (22) film (116) flash forward (23) foci (204) forma 1 (40) glee (50) gól (22) gossip girl (24) heroes (50) hírek (189) house (21) how i met your mother (26) interjú (28) játék (245) kasza (23) kockulás (351) kritika (251) legnagyobb sorozatos szöveg (21) lost (95) magyar (33) magyarok (23) megjelenés (22) modern family (20) nbc (31) nézettség (52) nők (22) pilot (29) playstation (38) poén (276) poszter (56) promó (66) ps3 (62) raj (26) rap (100) reklám (21) részlet (62) sorozat (1017) star wars (26) supernatural (49) szavazás (37) the big bang theory (29) the office (27) the vampire diaries (20) toplista (63) true blood (39) u20 vb (20) utánpótlás (20) viccek (57) vicces (65) videó (440) wtf (33) xbox360 (21) youtube (34) zene (275) Az összes téma

Friss topikok

Indavideó

Linkblog

Látogatók

free counters

WANTED: Weapons of Fate

2009.04.12. 17:55 orsko

 

 

 

 

 

 

Eljött az idő amikor megírom az első teljes játékelemzésem. Ugyan volt már a Legendary, de annak csak az elején járok még mindig. Nem volt szívem újra nekiállni. Most pedig a Wanted című képregéy, majd film játékáról fogok írni. Röviden összefoglalva a játék rövid. Egy TPS-ről beszélünk mely talán a Max Payne-re hajaz a legjobban. Spoileresebb a tovább után. És ezt az egészet Petinek (P-ter) ajánlom.

 A történetről annyit, hogy a film után játszódik közvetlenül. A filmből már megismert Wesley-t irányíthatjuk. Nagy meglepetésre 3 pályán Cross-al, az apjával mehetünk. Így hát az egész játék két szálon fut. A múlt és a jelen. De a cél egy és ugyanaz. Megölni The Immortalt. Persze ez nem ilyen egyszerű. El is kelljutni hozzá.

 A helyszínek elég változatosak. Van szabadéri és külső téren játszódó pálya is. Még egy utasszállító repülőn is lövöldözhetünk.

 Kevés olyan játékot láttam, ahol a videók grafikája rosszabb mint a játéké. Szerintem itt összehozták. A bejátszások kinézete pocsék. Talán egy PS2-re elment volna. Viszont a játéké elég szép. Fény-árnyék is váltakozik. Közelben lévő épületek is elmennek. A fegyverek csillognak azért. Bár a főhős ruhája lehetne szebb is. Legmagasabb grafikán csak akkor szaggatot amikor a vírusírtó szkennelt. Van gépigénye, de elfut egy sima mezei pár éves gépen is simán. Nekem az tetszett még, ha közelharcban megölünk egy ellenfelet a vére kifröccsen a képernyőre, élethű látványt nyújtva.

 A zenék a filmből lettek átvéve. Ez nagyon feldobja. Amikor ellenség van pörgős zene megy, amikor nincs kit lőni, amiből nem sok van, halk, lassú zene szól. A fegyverek hangja nem mondom, hogy olyan mint az eredetié, de azért nem élményromboló.

 Legidegesítőbb része az irányítás. Az még elmegy, hogy Space a fedezékbe vonulás, E a közelharc (kivégés). Fegyvert a Tab gombal tudunk alapból váltani. Ez csak az utolsó pályán fog kelleni úgyis. A célzás a jobb-, a lövés a bal egérgomb. De hogy a Mouse Sensitivity-t ne lehessen állítani!!! Vagyis lehet. Gyors és méggyorsabb között. Leglassúbbal sem tudtam rendesen headshotokat osztogatni. Főleg a sniperes részeknél volt idegesítő. Amikor csak menni kellett inkább nem is egereztem, csak nyomtam az irányokat. A fedezékbe bújást a Gears of War-ból lopták. Itt is csak a Space-t kell nyomni a bebújáshoz, plusz az irányokat az ugráshoz.

 A játékban 3 fegyver van. Ez nekem nagyon bejött, hiszen szeretem a kispisztolyokat. Elején egy gyengus pisztolyunk van. Aztán jön az erősebb. Majd az utolsó Cross-os részben és at utolsó páyán megjelenik a két uzi. Lehetőségünk van még pár helyen sniperrel adagolni az ólmot. Mely PC-n egérrel elég nehéz. Van egy pár gépágyús rész. Itt is mi kell lőjjünk. Csak a szegéy szereplőnk olyan nyomorék, hogy ott fogja a fegyvert, hogy véletlenül se lássuk, hogy mit lövünk. Ez kicsit idegesítő. ha meg elkezdünk célozni, kidugja a ki buksiját és hopp! Le is szedtek.

 Itt is megjelenik a belassítás, és a golyócsavarás is. Ezekhez aggro pontokat kell gyűjtenünk melyet a képernyő jobb felső sarkában láthatunk. Minden egyes megölt ellenfél után kapunk egyet. Egy pont a csavarás a pisztollyal, kettő a csavarás az uzikkal, mivel a golyók ütközésénél még robbanás is lesz. Ugyancsak két pont a lassítva ugrás két fedezék között. Amikor elég szépet lövünk csaarva és meghal egy erősebb ellenfél, jön a lassítás amin láthatjuk a golyó útját. Ez nagyon jól meg van oldva.

 Mint említettem a játék nagyon rövid. Kb 4-5 óra játszással végigjátszható. Ez nekem péntek reggeltől mostanig tartott. Úgy hogy közben még két játékkal játszodtam, plusz fociztam meg PS3-aztam is. Összesen 6 chaptert tartalmaz. Van amelyik rövidebb van amelyik még rövidebb. Az utolsó azért elég hosszú volt, hiszen egy 5 emeletes harangban kellett felfele haladni, ahol minden lépcsőfordulóban volt vagy 5-6 ellenség. 5 főellenséget kell kinyírni. Savatosságot növeli, hogy akár az ő karakterükkel is végigvihetjük ugyanazt a gamet mint előbb. Útközben fel lehet szedni különböző repülő papírocskákat, melyek fényképeket, posztereket nyitnak meg a menüben. Tehát ha nagyon unjuk magunkat elkezdhetjük a főellenségekkel gyűjtögetni a papirost.

 Nehézségi szint három van, bár a legnehezebbet csak első végigjátszás után nyitjuk meg. Én a közésőn kezdtem, hiszen ez volt a legnehezebb amit lehetett. Nehéz részt hirtelen nem tudok mondani. Idegesített, amikor nekemfut a kamikaze feka és nyomogatni kell az E betűt, mert leszúr. Ez volt amikoz könnyen ment, de egy-két helyen szinte lehetetlen volt. Legidegesítőbb ellenfelek, a mátrixozó revolveres és shotgunos. Szó szerint elhajoltak a legtöbb golyó ellen, így kellett nekik egy pár tár. Golyócsavarással még az elején haltak az ellenek egyböl, de a égén már meg sem ártott nekik még egy fejlövés sem.

 A Warner Bros.-tól és a GRIN-től egy elég jó játékot kaptunk. Eltekintve az apróbb hibáktól, egy elég izgalmas kis lövöldét kaptunk. Hátrány az animációk grafikája és az iányítás PC-n. Nah meg a rövidég. De ha hosszabb lett volna talán unalmas lenne. Ezen kívül nem tudok rosszat mondani, így kap tőlem 7/10 pontot. Én élveztem. Ami még tetszett, az a töltőképernyő. Bár nem sokat láttam belőle, mert a videók alatt töl. A vége nem volt épp teljesen befejezve, így el tudok képzelni egy folytatást is.

2 komment

Címkék: teszt pc kritika játék film game wanted kockulás 7outof10

A bejegyzés trackback címe:

https://habibarpult.blog.hu/api/trackback/id/tr171061249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

P-ter 2009.04.13. 17:29:37

Már a filmet is imádtam, a játékért egyenesen oda lennék:D

IAB 2009.06.21. 15:29:17

Tapasztalatok, miután mindhárom nehézségi szinten végigjátszottam:
-a golyócsavarás akkor is hasznos, ha nem öli meg az ellent, ilyenkor kitámolyog a fedezékből, ezt lehet használni azokra a minimális létszámban jelenlévő rohampajzsos kisiskolásra is
-mindig tárazz
-géppisztolyos golyócsavarásnál területi robbanás van, ha több ellenség van közel egymáshoz, lehet mókázni
-ha a taposóakna akkor robban, amikor E betűvel éppen kivégzel valakit, akkor nem öl meg a robanás
-a mátrix-menekülteket a legegyszerűbb kiiktatni: amikor elkezd lőni, időlassítással vetődj, 4 golyó bőven elég nekik, törzsre is :)
-ha Ők látnak, te is látod őket, ha fedezék mögül csak a fegyvert dugják ki, akkor is van egy minimális rész, ahol lehet őket látni, sikeres lövést leadni

süti beállítások módosítása