Csak hogy mindenki tisztában legyen mi is az ami. Mit ettünk reggelire?
-Szalámi? (Norbi)
-Felvágott!!! (Szabi)
Kinek is van igaza. Egyértelmű. Szabinak. Nem hasonlított szalámihoz, ami ott volt. Lássuk, hogy mi is a szalámi:
A szalámi (olasz eredetű szó) füstölt kolbász-különlegesség, Magyarország egyik hagyományos exportcikke. Tartós, sokáig elálló termék.
Az olasz szalámi (salame) erősen füstölt kolbász, amelyet leginkább Tirol olaszok lakta részén és Lombardiában, nevezetesen Bolognában és Veronában készítenek. Fűszerül fokhagymát adnak hozzá, a húst nem vágják nagyon finomra, hanem a belet annál erősebben megtömik hússal s zsineggel erősen leszorítják. Csak disznóhúst használnak erre a célra.
Magyarországon a szalámi többnyire sovány disznóhúsból készül. Az két legismertebb magyar szalámi a PICK szalámi (1869-től) és a HERZ szalámi (1888-tól).
Avagy:
(olasz), erősen füstölt kolbász, amelyet leginkább Tirol olaszok lakta részén és Lombardiában, nevezetesen Bolognában és Veronában készítenek. Fűszerül fokhagymát adnak hozzá, a húst nem vágják nagyon finomra, hanem a belet annál erősebben megtömik hússal s zsineggel erősen leszorítják. Csak disznóhúst használnak erre a célra. Magyarországban a Sz. sovány disznóhúsból készül. A szalámi nagyon soká eláll s épp ezért nagymérvü k ivitelnek örvend.
És ráadásul pár kép, hogy mindenki felismerje akár egy szempillantásból is, ezt a finomságot.