Kiemelt cikk

HabiBárpult

Pár barát által készített blog amiben a sorozatokról, filmekről, fociról, viccekről, zenéről és a kockulásról olvashatsz.

Elérhetőség

Ha valami kérdés, kérés van, ezen a címen érhettek el minket:

habibarpult@gmail.com

HABItémák

24 (22) 30 rock (22) 5outof10 (34) 6outof10 (43) 7outof10 (59) 8outof10 (62) 9outof10 (46) amerika (33) angol (22) avgn (41) berendelés (58) bl (32) blog (38) casting hírek (39) cbs (21) chuck (34) dexter (33) díjak (21) dota (23) dvd (23) e3 (30) előzetes (269) eminem (23) eredmény (107) évadpremier (20) évadzáró (77) family guy (22) film (116) flash forward (23) foci (204) forma 1 (40) glee (50) gól (22) gossip girl (24) heroes (50) hírek (189) house (21) how i met your mother (26) interjú (28) játék (245) kasza (23) kockulás (351) kritika (251) legnagyobb sorozatos szöveg (21) lost (95) magyar (33) magyarok (23) megjelenés (22) modern family (20) nbc (31) nézettség (52) nők (22) pilot (29) playstation (38) poén (276) poszter (56) promó (66) ps3 (62) raj (26) rap (100) reklám (21) részlet (62) sorozat (1017) star wars (26) supernatural (49) szavazás (37) the big bang theory (29) the office (27) the vampire diaries (20) toplista (63) true blood (39) u20 vb (20) utánpótlás (20) viccek (57) vicces (65) videó (440) wtf (33) xbox360 (21) youtube (34) zene (275) Az összes téma

Friss topikok

Indavideó

Linkblog

Látogatók

free counters

They are coming - Lost évadzáró

2009.05.14. 18:04 muforlife

Oké, ez ugye valami vicc? Most tényleg egy Lost részt néztem meg, vagy mi van? Ha ezt egy részbe beleteszik, akkor egy nagyon király rész lett volna, de nekem így sok volt az időhúzás. Pesze azért még így is simán jó volt, rengeteg válasszal és még több kérdéssel. Spoilerekkel a tovább után.


























A legnagyobb baj, mint már említettem, az időhúzás volt. Egyszerűen semmi sem történt. Na jó, ez nem igaz, de például a múltban történt események nekem teljesen érdektelenek, és súlytalanok voltak. Ez az egész bombás dolog, valahogy nem állt össze, és így Jacob utolsó mondatával, még jobban összezavarodtam. Most akkor jönnek a jelenbe elvileg, de igazából nem jöhetnek, mert a sziget felrobbant a múltban, ezáltal a jelenben is. Vagy csak az energiát robbantották föl? Lehetséges, viszont akkor miért kellett volna nyomogatniuk utána a gombot? Azt viszont szép húzás volt, hogy bedobták Milestól a kérdést, hogy nem lehet, hogy így idézik elő az Incidenst? Ezt viszont nem hinném, hiszen azt tudjuk, hogy a bomba robbanásáig, minden ugyanúgy történt, ahogy először, tehát nem változtattak addig semmit. Viszont a robbanás, az már más kérdés. Ha az volt az Incidens, és előre utaztak az időben, és mindenkinek úgy tűnt, hogy meghaltak, akkor nem változott semmi. Viszont ennek ellentmond a végén a fordított színű Lost felirat (ez persze jelenthetet mást is, de erről majd később).

A jelenben történt részek viszont teljesen korrektak voltak. Az első jelenet iszonyat durva volt, egyedül azt sajnáltam, hogy tudtam mára rész előtt, hogy az a színész, Jacobot fogja játszani. Ettől függetlenül viszont jó volt őt, a Black Rockot, a szobrot, és Smoke Monstert egy jelenetben látni. Igen, jól olvastad, Smoke Monster, ugyanis a "fekete" csávó, az tuti hogy az volt. Csakúgy mint Locke. A "fehérek" pedig Jacob emberei voltak, gondolok itt Christianre például. Ide tartozik a színcsere a végén, a fekete alpon fehér felirat, eben a részben átváltott fehér alapon feketére. Ez jelentheti azt, hogy Jacobnak sikerült elérnie a célját, nyertek a fehérek, de ennek ellentmond az, hogy Jacob meg meghalt. A győzelem pedig mit is jelent? Jackéknek a kijutást, de Jacobnak meg pont, hogy az ellenkezőjét, a békés letelepülést. Kíváncsi vagyok hova fognak kilyukadni a múltból érkezők, ezen ugyanis rengeteg dolog múlik.

Az első jelenetből az is kiderült, hogy Jacob és Smokey már időtlen idők óta harcolnak egymással, és Smokey a "bad guy", ugyanis ő meg szeretné ölni Jacobot. Ezt az egyet nem vágom, hogy vajon miért. Jacob szándékai egyértelműnek tűnnek, be akarja bizonyítani, hogy vannak jó emberek. Ezt úgy próbálja meg, hogy odavezeti őket, és a szigeten meg egy "próbát" kell kiállniuk. Én úgy érzem, hogy ezt a  Bernard és Rose sikeresen meg is tette, ugyanis ők megpihentek, és már nem harcolnak, nem akarnak kijutni. Úgy tűnik egyébként, hogy minden egyes érkező csoportnál, Jacob kijelölt egy embert, akiből halhatatlant csinált. Ezen kívül még van pár követője, a szigeten kívül is, akik közül egyeseknek van valami "képessége" (gondolok itt Milesra például). Gondolom Widmore is az ő oldalán áll, és akkor az Economist meg maga Jacob, hiszen amint láthattuk, rengetegszer járt kint a külvilágban (ezek a flashbackes jelenetek tetszettek nagyon, rengeteg kis dologra fény derült belőlük). Viszont ez még mindig nem stimmel, mert az Otherök megpihentek, legalábbis egy darabig, és ez azt jelenetené, hogy Jacobnak igaza volt. Igaz, utána jött a Dharma, és borult az egész, de őket akár Smokey is hozhatta. Amúgy csak annyit nem vágok, hogy a hamut Jacob ház a körül ki szakította meg. Biztos vagyok benne, hogy mutatták, csak nem emlékszem.

Egyébként ez a rész, rengeteg midndent helyretett. Hiába nem tűnik jónak első nézésre, ha elkezdesz rajta gondolkodni, akkor rengeteg dolog értelmet nyer. Ott van Jacob "Help Me" mondata, ami most már biztos, hogy azért volt, mert Smokey bezárta valahogy abba a házba a hamu segítségével, és ki szeretett volna jutni. Azt persze nem vágom, hogy miért nem láttuk őt, de akár az is lehet, hogy pont akkor lett kiszabadítva, és azért jelent meg. Mondjuk azért az fura, hogy 3 évadon keresztül építgették ezt az egész Jacob dolgot, aztán ilyen könnyen meghal. Épp ezért én úgy érzem, hogy fogjuk még őt látni, csak nem a jelenben, hanem a múltban. Ugyanis egyértelmű, hogy most már az következik, és abban csak reménykedhetünk, hogy az jobbr sikerül, mint a Dharmás bohóckodás. Ugyanis valljuk be, az a szál volt az, ameliyk lehúzta picit a Lostot, talán azért mert túl sokat tudtunk meg róluk, hiszen sokan egy-két résznyi Dharmára számítottak, így meg kaptunk belőle egy fél évadnyit. Viszont nekem picit fájt, hogy az évad végére ennyire elhanyagolták Desmondot és Pennyt, de említhetném akár Claire totális mellőzését, vagy Bernard és Rose kemény 3 részes szerepét. Remélem következő évadban valahogy a szigetre kerül Desmond, mert ha nem, és ennyiben hagyják a történetét, akkor mérges leszek. Amúgy külön poén, hogy a szobor, a terhesség egyiptomi istenét ábrázolta, és a nők pont akkor nem tudtak gyereket szülni, mikor ez a szobor már nem állt.

Azt kell hogy mondjam, hogy a Lost nagyon megváltozott az 5. évadra. Rengeteg dolog, ami misztikusnak tűnt, megválaszolttá vált az időutazással (ami persze ugyanúgy misztikus, de mégis más a válasz, mint gondoltuk). Gondolok itt Mrs. Hawkings jövőbelátására, vagy épp Richard nagy tudására. A gyógyítás is úgy tűnik Jacob műve volt, legalábbis nekem nagyon úgy tűnt, hogy Locke zuhanásánál, ő élesztette valahogy újra az öreget. Ez pedig azt jelentené, hogy Christiant is valahogy így nyerte meg magának. Richard is ezért tudta, hogy valami baj van Locke-kal, ugyanis Jacob nem mondta neki, hogy feltámasztotta Locke-ot. Egyébként Jacob és a Smokey az a két dolog, amit sehogy sem tudnék megmagyarázni tudományos módon, de ez szerencsére jó, én legalábbis ezért is szeret(t)em a Lostot. A másik Locke pedig egyértelműen halott, ez pedig lehet azt jelenti, hogy nem látjuk többé a kopasz vadászt. Bár megeshet hogy Jacob helyébe lép, de ebbe azért erősen kételkedek. Na mindegy, ezek majd jövőre kiderülnek, de hiába volt ilyen cliffhanger, most se várom úgy igazán a sorozatot. Bár elég g*ci volt, hogy így lett vége, mégis nekem ez most lezártnak tűnik. A rész egyébként 9/10, de rész közben ilyen 5-6 pontokon gondolkodtam, de a kritika írása közben megváltozott a véleményem. Az évadra is adnék egy 9/10-et, de azt meg kell hagyni, hogy ebben az évben voltak jobb évadot (önmagukhoz képest mindenféleképp) produkáló sorozatok.


 

8 komment

Címkék: kritika sorozat lost évadzáró 9outof10

A bejegyzés trackback címe:

https://habibarpult.blog.hu/api/trackback/id/tr851121812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

orsko 2009.05.14. 18:56:51

Eleve úgy néztem, hogy gondolkodtam közben. Így tetszett. 9/10-et megérdemel. Azt nem értettem, h Locke-al mi van. Ki lépett a helyére? A végét meg gondoltam, h ilyen lesz., de akkor se jó érzés:D egy fejezetnek vége van, de azért elmondhatták volna a NAGY KÉRDÉSRE a választ, hogy most visszamennek vagy meghalnak:D

orsko 2009.05.14. 19:25:14

Jah legjobb rész a flankelés volt:D:D

muforlife 2009.05.14. 20:32:01

@orsko: a mostani Locke a csávó volt az elejéről, tehát a füst

muforlife 2009.05.14. 20:33:19

@orsko: de Örs, ez volt az egész rész lényege:D ez hogy nemesett le?:D

muforlife 2009.05.15. 17:19:48

egyébként elején legelső flessbekknél ráismert valaki a háttérben szóló zenére? Mert az bizony a San Andreasból van, a K-Rose rádióról

orsko 2009.05.15. 17:51:42

Te még ilyenekre is figyelsz? és még a rádiókat is tudod?:D:D

muforlife 2009.05.15. 20:11:09

@orsko: ja, mert az nyomta a jó kis country zenét:D

P-ter 2009.05.16. 16:23:56

Nem volt rossz, csak hosszú, a Julietes rész a végén nagyon odabaszott, a Fűrész című film jelenetei jutottak eszembe arról a reménytelenségről, ami sugárzott belőle. Ezt a dolgot meg a csávóval jól kitalálták, És tényleg milyen jól megtervezte a pali:D:D:D
süti beállítások módosítása