Kiemelt cikk

HabiBárpult

Pár barát által készített blog amiben a sorozatokról, filmekről, fociról, viccekről, zenéről és a kockulásról olvashatsz.

Elérhetőség

Ha valami kérdés, kérés van, ezen a címen érhettek el minket:

habibarpult@gmail.com

HABItémák

24 (22) 30 rock (22) 5outof10 (34) 6outof10 (43) 7outof10 (59) 8outof10 (62) 9outof10 (46) amerika (33) angol (22) avgn (41) berendelés (58) bl (32) blog (38) casting hírek (39) cbs (21) chuck (34) dexter (33) díjak (21) dota (23) dvd (23) e3 (30) előzetes (269) eminem (23) eredmény (107) évadpremier (20) évadzáró (77) family guy (22) film (116) flash forward (23) foci (204) forma 1 (40) glee (50) gól (22) gossip girl (24) heroes (50) hírek (189) house (21) how i met your mother (26) interjú (28) játék (245) kasza (23) kockulás (351) kritika (251) legnagyobb sorozatos szöveg (21) lost (95) magyar (33) magyarok (23) megjelenés (22) modern family (20) nbc (31) nézettség (52) nők (22) pilot (29) playstation (38) poén (276) poszter (56) promó (66) ps3 (62) raj (26) rap (100) reklám (21) részlet (62) sorozat (1017) star wars (26) supernatural (49) szavazás (37) the big bang theory (29) the office (27) the vampire diaries (20) toplista (63) true blood (39) u20 vb (20) utánpótlás (20) viccek (57) vicces (65) videó (440) wtf (33) xbox360 (21) youtube (34) zene (275) Az összes téma

Friss topikok

Indavideó

Linkblog

Látogatók

free counters

The Vampire Diaries félévadzáró

2009.11.20. 20:13 muforlife

"We could try out for The Amazing Race."

Ejj, mennyit fejlődött ez az első részhez képest. A kezdés nagyon gyenge volt, de mostanra óriásit nőtt a színvonal, kár, hogy máris vége (vagyis csak szünet van). Mondjuk ezzel az utolsó résszel kapcsolatban vannak fenntartásaim, de összességében szépen kinőtte magát a sorozat.





















Érdekes amúgy, hogy míg a nagyon várt, már előre fanfavoritnak kikiáltott sorozatok (V, FlashForward) szenvednek, és az elvárt szint közelébe sem érnek, addig egy ilyen, tök egyszerű sztorival rendelkező sorozat mennyire felülmúlja az elvárásokat, nézettségben és minőségben is. Persze vannak hibái, meg nem is 10/10-es, de több mint egy újabb tini-vámpíros sorozat.

Igaz nagyon gyengén indult, a 2. rész (ha jól emlékszem) még rosszabb is volt mint a pilot, de aztán részről részre jobb lett, csavarodott a sztori, kicsit jobban megismertűk a karaktereket. Talán a 5-6-7. részek voltak a legjobb, ott már a 8 pontot is megütötte, de nem mondanám, hogy a végére leült, sőt az új szálaknak köszönhetően egy kicsit fel is pezsdült a sorozat. Innen kicsit konkrétabban, spoilerekkel.
















 
Alaric behozatala nagyon jó húzás volt, nagy arc a csávó, és ugye a gyűrűből, és Logan megöléséből tudhatjuk, hogy neki is van valami köze a vámpírokhoz, a kérdés csak az, hogy ő melyik oldalon áll. Lehet, hogy vámpír, és ő maga akarja kiszabadítani a templomosokat (talán ezért is kérte Jeremy-től a dolgozatot a város történelméről), de szerintem az is meglehet, hogy vámpírvadász.

Amúgy nagyon jó, ahogy a múltat kezelik, szerencsére nem húzták sokáig a felfedését, és hát elég sok wtf dolgot tudhattunk meg a kezdetekről. Mondjuk a Damon-Stefan-Katherine háromszög még mindig nem tiszta, nem nagyon vágom hogy most ki vette el kitől a csajt, de ezt a problémát egy újranézéssel könnyen meglehetne oldani, de hát kinek van arra ideje?

Szerencsére Damon rajságából nem vettek vissza, még mindig kedvenc karakter, de most már Stefan is felnőtt mellé, és nagyon jó, mikor együtt szerepelnek. Viccesek a párbeszédeik, nagy jól tudják oltani a másikat, és mégis segítenek egymásnak, mert hát testvérek. Persze a hátsó szándék mindig meg van, vicces is, ahogy ezt a 9-es részben kifigurázzák.





















Még pozitívumnak tartom a CGI-t, meg a harcok kivitelezését, ahhoz képest, hogy a CW-s sorozatról van szó, egész profinak tűnnek ezek a dolgok (nem úgy mint a Smallville-nél, ami nekem teljesen gagyinak hat). Meglepő amúgy, hogy ilyen sok lövöldözés, harc van a sorozatban, szerintem simán van annyi vérengzés (csak itt nem látjuk a vért, hehe) mint a True Bloodban, pedig az egy kábeles sorozat. Ehhez kapcsolódik a sorozat egyik negatívuma is, egyszerűen túl sokan halnak meg. Tényleg senki sincs biztonságban (Vicky...), de az a baj, hogy hiába ölnek meg valakit, simán csinálhatnak belőle vámpírt. Persze ehhez innia kell vért a halála előtt, de akkor is.

Nekem a boszorkány téma sem jön be egyenlőre, Bonnie eléggé unszimpatikus karakter, szóval nálam ez is negatívumnak számít. Bár azzal egy kicsit érdekesebbé tették, hogy ezt a szálat is összekötötték a múlttal, de nekem még így is gyenge. Mondjuk még mindig jobb, mint ha azt csinálnák vele amit a többi mellékszereplővel, akik az első 7 részben csak lógtak a levegőben, azon kívül, hogy ott voltak nem sok közük volt a sztorihoz. Oké, értem, hogy sok a szereplő, és mindig másra kell koncentrálni, de azért valamit kezdhettek volna velük. Azóta szerencsére Caroline meg Matt kapott egy közös szálat, és egy kicsit Tylert is megismerhettük.





















Sajnos a főszereplőn, Elenán sokat bukik a sorozat. Igaz, hogy eyecandy a színésznő, de az utóbbi pár részben a szenvedés amit Stefannal levágtak elég idegesítő volt, még az a szerencse, hogy végre lefeküdtek egymással. Persze azt is sikerült elcseszniük azzal, hogy elviharzott a csaj mikor meglátta Katherine képét (...), ráadásul az a kamu cliff, amit összehoztak utána, is elég gyenge lett. Én amúgy arra tippelek, hogy Stefant ütötte el, ami elég esélytelennek tűnhet, de mivel biztos vámpírról van szó, legalább 25% esély biztos van rá.

Amúgy nem tudom mikor folytatódik az évad, de a negatívumok ellenére én már várom a következő részt. Erre a tíz részre átlagban adok egy 7/10-et, de számomra ez a sorozat az egyik legkellemesebb meglepetés az évadban.

Szólj hozzá!

Címkék: kritika sorozat 7outof10 the vampire diaries

A bejegyzés trackback címe:

https://habibarpult.blog.hu/api/trackback/id/tr241540525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása