Kiemelt cikk

HabiBárpult

Pár barát által készített blog amiben a sorozatokról, filmekről, fociról, viccekről, zenéről és a kockulásról olvashatsz.

Elérhetőség

Ha valami kérdés, kérés van, ezen a címen érhettek el minket:

habibarpult@gmail.com

HABItémák

24 (22) 30 rock (22) 5outof10 (34) 6outof10 (43) 7outof10 (59) 8outof10 (62) 9outof10 (46) amerika (33) angol (22) avgn (41) berendelés (58) bl (32) blog (38) casting hírek (39) cbs (21) chuck (34) dexter (33) díjak (21) dota (23) dvd (23) e3 (30) előzetes (269) eminem (23) eredmény (107) évadpremier (20) évadzáró (77) family guy (22) film (116) flash forward (23) foci (204) forma 1 (40) glee (50) gól (22) gossip girl (24) heroes (50) hírek (189) house (21) how i met your mother (26) interjú (28) játék (245) kasza (23) kockulás (351) kritika (251) legnagyobb sorozatos szöveg (21) lost (95) magyar (33) magyarok (23) megjelenés (22) modern family (20) nbc (31) nézettség (52) nők (22) pilot (29) playstation (38) poén (276) poszter (56) promó (66) ps3 (62) raj (26) rap (100) reklám (21) részlet (62) sorozat (1017) star wars (26) supernatural (49) szavazás (37) the big bang theory (29) the office (27) the vampire diaries (20) toplista (63) true blood (39) u20 vb (20) utánpótlás (20) viccek (57) vicces (65) videó (440) wtf (33) xbox360 (21) youtube (34) zene (275) Az összes téma

Friss topikok

Indavideó

Linkblog

Látogatók

free counters

A csütörtöki NBC-s szitkomok is szünetelnek

2009.12.15. 02:55 muforlife

30 Rock

Talán ez az a szitkom ami a legnagyobb csalódást okozza az idén, pedig How I Met-et nehéz alulmúlni. Már a tavalyi évad sem volt nagy durranás, de ami az idén van, már tényleg nagyon-nagyon durván mélypont (legalábbis reméljük, hogy innen már csak javulni fog).





















Pedig a kezdés még viszonylag biztató volt, de utána nem sikerült a sorozatnak tartania a szintet, sőt inkább egyre rosszabb lett. Egyszerűen nincs karakter aki vicces, vagy szerethető. Kivéve persze Jacket, akivel akármit csinálnák raj marad, de más nem nagyon. Na jó, még Tracy is jó (nekem tetszik legalábbis, másokat meg idegesít), de a többiek tényleg nagyon gyengék.

Pedig Kenneth még nagy kedvenc volt tavaly, és Liz is elég elvieslhető volt, de valahogy meguntam őket. A mellékszereplőkkel meg nem foglalkoznak annyit, hogy viccesek legyenek, az is csoda ha egyáltaán van szövegük az egyes részekben.

All in all, a sorozat nekem kifulladt, már csak megszokásból nézem, de lehet nem kéne, mert csak lerontja, az amúgy legjobb szitkomnapot, a pénteket. Azért reménykedem még, hogy kitalálnak majd valamit a szezon maradék részeire, mert ez így most csak 5 pont, de őszintén szólva, nem sok esélyt látok erre. Visszatérés: január 8.

The Office

"It's a good thing Russia doesn't exist anymore."

Na valami ilyesmi évadot kéne hoznia minden szitkomnak. Persze az Office-ról van szó, már meg sem lep, hogy ilyen jó, de ezen a sorozaton kívül nem sokról lehet elmondani, hogy stabilan hozza a 8-9-10 pontos részeket.





















Abba mondjuk bele sem merek gondolni, hogy mi lenne a sorozattal Michael Scott nélkül. Persze, a többiek is jók (mostanában egyre jobban kezdem megkevelni Creedet, csak kár, hogy keveset szerepel, na meg Toby-t is), de mégis ő az akitől az Office zseniálissá válik. Ez persze köszönhető Steve Carellnek is, aki tökéletesen hozza a figurát. Egyébként lehet csak nekem tűnik így, de mintha változtattak volna kicsit Michael karakterén, már nem annyira mókamester akar lenni, mint régen, és mintha sokkal fafejűbb, és hülyébb lenne mint eddig. Viszont mintha önzetlenebbé is tették volna, ebben a részben is látszott, hogy a végén elérzékenyült, és segíteni próbált.

Az nagyon tetszett, hogy kapott valami sztorit a sorozat, de azért elég egyértelmű volt, hogy nem fog megszűnni az "Offce", és valahogy megmaradnak. Bár a tavalyi után, mikor Michael saját céget alapított, ráadásul olyat ami több részen keresztül tartott, már inkább nem mondok semmit biztosra. Az Andy-Erin kapcsolat is érdekesen alakul, bár Andy is mintha kicsit eltávolodott volna a 3. évados karakterétől, már nem Tunázik Jimnek, meg nem is énekel annyit, és ez azért kár (meg úgy az egész karakter teljesen más, "nyugodtabb" kicsit).

Persze ez mind lényegtelen, amíg minden részben van olyan jelenet, ahol az ember majd megfullad a nevetéstől. Nálam simán az ősz legjobb szitkoma, nem is kérdés, a pontszám pedig 9/10.

Community

Na ez az a sorozat, ami hihetetlen, hogy mennyit fejlődött 12 rész alatt. Elég durva a kontraszt, az első és utolsó rész között: a piloton szinte nem is nevettem, sőt inkább néztem, hogy ez most mi akar lenni, viszont az utolsó részt meg kábé végigröhögtem, még volt olyan is, ahol visszatekertem, annyira jó volt.





















A poén pedig az, hogy nem tudom mitől lett jobb ennyire. Az elején is tök ugyanilyen volt, és még sem jött be, közel sem ennyire mint most. Talán az lehetett baj, hogy túl egyediek, és összetettek voltak a karakterek, és kellett pár rész, mire megszoktam őket, nem tudom. Mindenesetre örülök, hogy maradtam, hiszen a sorozat simán kinőtte magát a legjobb újonc szitkommá.

Pedig a részek nagy részében most már ugyanaz van, Jeff a rosszfiú az elején/mindenki azt hiszi rosszul dönt majd, de aztán a végén mégis segít a társainak/a jó döntést hozza. Az is fura, hogy már nem erőltetik a kapcsolatot közte és Britta közt, pedig az első részekben még elég nagy hangsúlyt fektettek erre. Lehet ezek a dolgok is közrejátszanak abban, hogy sokkal jobb lett a sorozat?

Az is külön plusz, hogy nem csak a főszereplők jók, de a mellékszerepekre is mindig jó karaktereket írnak, főleg a spanyoltanár nagy, de pl a mostani részben a bully se volt rossz. Viszont a dékán már egy picit idegesítőbb, de ő inkább csak azért, mert túl sokat szerepel, kis adagokban még elviselhető.

A sorozatra simán repül a 8/10, és végül is mondhatom, hogy nálam az év egyik legnagyobb meglepetése, hiszen a pilot után nagyon nem errre számítottam. Reméljük a szezon második felére is megmarad ez a minőség, és hátha a nézettség is nő egy picit.

Parks and Recreation

A The Office-klón, aminek a második évada eddig sokkal jobb mint a nagytestvéré volt, csak ezt valahogy az amerikai tévénézők nem veszik észre. Kritikailag viszont valamennyire elismert, sorozatjunkie-n is szeretik, és szerintem is csak egy kicsivel marad el a sorozat Michael Scottéktól.





















Azt viszont nem értem, hogy miért mondja mindenki, hogy az első évad hurka volt, és rengeteget javult a sorozat. Szerintem az is teljesen jó volt, sőt, az talán még jobban hasonlított az Office-ra, de ettől függetlenül azt el kell ismernem, hogy erre a 2. évadra nőtte ki magát igazán a PaR.

Karakterek szintjén ez is nagyon erős, főleg Ron Fuckin' Swanson adja, de April, Andy, és Tom is nagyon kedvencek. Azt amúgy elismerem, hogy az első évadban nem nagyon volt idejük kibontani a mellékszereplőket, de mostanra szerencsére már őket is jobban megismerhettük, és rendszeresen kapnak szövegeket is.

Annak is lehet örülni, hogy haladt egy kicsit a sztori, például Andy esetében, aki cipőfényező lett hajléktalanból, na meg egyben a sorozat egyik legnagyobb arca is (mármint az lett), aki nagyon úgy tűnik, hogy összejön Aprillel (vicces lenne azért). A "lyuk" is eltűnt, hiszen végre sikerült parkot csinálni belőle, Tomnak és ex-feleségének a sztorija is lezárult, megismerhettük Ront is egykicsit, és Leslie is kapott egy barátot, valami rendőr személyében, akit Louis CK zseniálisan megformált, jó választás volt vendégszereplőnek a csávó.

A legjobbak részek amúgy a Hallowwen-es, a vadászos, és talán ez, a félévadzáró volt, de igazából egyik sem lógott ki, nem vol olyan ami sokkal rosszabb lett volna mint a többi, ezért erre is megy a 8/10, de azért hozzá kell tennem, hogy ez egy jóval erősebb 8 pont, mint a Community-é (vehetitek 8,5-nek, de én a címkék miatt inkább kerek számokkal értékelek).

Szólj hozzá!

Címkék: kritika sorozat community the office 30 rock 8outof10 5outof10 9outof10 parks and recreation

A bejegyzés trackback címe:

https://habibarpult.blog.hu/api/trackback/id/tr351598913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása