Kiemelt cikk

HabiBárpult

Pár barát által készített blog amiben a sorozatokról, filmekről, fociról, viccekről, zenéről és a kockulásról olvashatsz.

Elérhetőség

Ha valami kérdés, kérés van, ezen a címen érhettek el minket:

habibarpult@gmail.com

HABItémák

24 (22) 30 rock (22) 5outof10 (34) 6outof10 (43) 7outof10 (59) 8outof10 (62) 9outof10 (46) amerika (33) angol (22) avgn (41) berendelés (58) bl (32) blog (38) casting hírek (39) cbs (21) chuck (34) dexter (33) díjak (21) dota (23) dvd (23) e3 (30) előzetes (269) eminem (23) eredmény (107) évadpremier (20) évadzáró (77) family guy (22) film (116) flash forward (23) foci (204) forma 1 (40) glee (50) gól (22) gossip girl (24) heroes (50) hírek (189) house (21) how i met your mother (26) interjú (28) játék (245) kasza (23) kockulás (351) kritika (251) legnagyobb sorozatos szöveg (21) lost (95) magyar (33) magyarok (23) megjelenés (22) modern family (20) nbc (31) nézettség (52) nők (22) pilot (29) playstation (38) poén (276) poszter (56) promó (66) ps3 (62) raj (26) rap (100) reklám (21) részlet (62) sorozat (1017) star wars (26) supernatural (49) szavazás (37) the big bang theory (29) the office (27) the vampire diaries (20) toplista (63) true blood (39) u20 vb (20) utánpótlás (20) viccek (57) vicces (65) videó (440) wtf (33) xbox360 (21) youtube (34) zene (275) Az összes téma

Friss topikok

Indavideó

Linkblog

Látogatók

free counters

Thats what SHE said (RoE style)

2009.06.14. 22:24 muforlife

Michael Scott (Office) catchphrase-e Rules of Engagementben. Most legalább megtudhatjuk ki is a she. Amúgy vicces, hogy egy szitkomban az évadfinálé nagy részét erre oltásra építik, mivel Amerikában ez elég gyengének számít. Bár itt ötletesen oldották meg szerintem.
 

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat videó rules of engagement

Fight Club

2009.06.12. 21:23 P-ter

Először is ki kell jelentenem, h ez a 2. olyan film, a gyalog Galopp után amiről nyugodt szívvel állíthatom, h minden egyes perce felsőfokon meg lett szerkesztve. Olyan, mint egy óriási mozaik, tele sok kis aprósággal, amik egy nagy egészt adnak. Esetünkben magát a Mona Lisát.


4 komment

Címkék: kritika film fight club 10outof10

CR7=REAL MADRID

2009.06.11. 16:34 Thomee...

 

A Real Madrid pár nappal ezelőtt szerződtette a Milantól Kaká-t 64.5 millió euróért, ma meg egy újabb hír, hogy C. Ronaldot is leszerződtették nem kevesebb, mint 80 millió fontért a Manchester Unitedtól. Szerintem így már szinte biztos, hogy eldőlt a „nyár igazolása” cím. Bár még ott van Ibrahimovic és a Barca, vagy még Eto’o, és ki tudja, lehet, hogy vesz még valakit a Real.

12 komment

Címkék: foci átigazolás

VB-selejtező eredmények 06.10

2009.06.11. 11:50 muforlife

A tegnapi meccsek végeredményei, a jelenlegi állással.

Szólj hozzá!

Címkék: foci eredmény vb selejtező

Friday the 13th

2009.06.11. 00:55 muforlife

Na ez az a film, ami után meg kellett néznem valahol, hogy ennek most mi is volt a műfaja, mert hogy ez nem horror volt, abban én biztos vagyok. Aki valami olyasmit akar nézni, annak ez a film eszébe se jusson, mert hogy ennek ahhoz semmi köze.



















Oké, egyszer "megijedtem" (nem kell kiabálásra meg ilyesmikre gondolni, annyi volt, hogy ezután pár pecig nem ásítoztam, bár mivel ez a film utolsó jelenete volt, lehet nem számít) a filmen, de amúgy még nyomokban sem éreztem rajta a horrort. Na jó de, a tipikus szövegeket azt sikerült ebben a csodás műben is előadni, mint például "We just wanna be left alone" , aminek persze semmi értelme nem volt, mert ezt egy öreg néni mondta, aki ott lakott A Tó (volt valami neve, de who cares?) közelében, de mivel senki se zavarta az ott lakókat, legfeljebb Jason, így a mondatnak, ami feltehetőleg a Jasont akarta védeni, semmi értelme nem volt. Ezen kívül is voltak még brilliáns szövegek, és olyan poénok, amiket a szitkomírók is megirigyelnének, mint például ez az alábbi:

- Are you fucking with me? I got business I gotta do this weekend.
- What business?
- Music. I'm trying to start a label.
- Oh, yeah? Like what kind? Like rap?
- Why you gotta go racial? Look, don't put me in a box, all right? What, because I'm black I can't listen to Green Day?
- You're right, that was dumb. So, what kind of music?
- Rap.

Most komolyan, ez mi? Először jön a tipikus rasszizmussal, aztán a fekete csávó kijátssza a race cardot, de aztán a végén kiderül, hogy csak sz*patja (ehhez még külön poén, hogy Jasont egyedül a feka tudta megsebesíteni, tehát ki is a rasszista íróbácsik?). Itt amúgy a felrobbanás szélén állt a fejem, és nem csak azért mert alapból is fájt, hanem mert ilyen gyenge scriptet még életemben nem láttam. Ehhez még jön a folyamatos shit meg fuck, ami akár jó is lehetne, de ebben a filmben szépen elb*szták azzal, hogy percenként kétszer is elhangzanak ezek a szavak, van amikor 4-5 mondatban egymás után.

Szar horrorfilm nincs cicik nélkül, itt is 20 percenként jön az adag, komolyan mondom, néha úgy éreztem, mintha valami softcore pornót néznék, pedig én csak egy kib*szott horrorfilmet akartam. Olyan nehéz egy olyat összehozni? Amúgy volt a kicsikének sztorija is, de annyira lényegtelen, és annyira rosszul van megcsinálva, hogy az besz*rás. Alapból két csoport van, egyiket lezavarják 20 perc alatt, a másik csoport a film többi tésze, és mindkettőből egy túléli, akik rokonok, és végül legyőzik közösen a gonoszt (vagy nem?). Vicces volt, hogy a két csoportban gyakorlatilag ugyanazok voltak a szereplők (geek, rajcsávó, slutty gir, good girl), de ez egy tinihorrorban nem is lenne baj, csak azt nem értem akkor miért csinálnak két csoportot, ha ennyire nincs ötletük. A színészekről inkább nem is beszélnék, mert nem tudom, hogy most a rendező bszta el, vagy tényleg van ennyi antitehetség, de hogy egy olyat összehozzanak,például hogy csaj elfut a vérrel teli jacuzzi mellett és annyit mondjon, hogy "oh my god", teljesen nyugodt hangon...  de ilyenből rengeteg volt, pedig én ilyesmiket nem is nagyon szoktam filmben észrevenni. Meg amikor az épp soron következő halottjelölt egyedül volt, valamiért mindig elkezdett hangosan, magában poénkodni, ezzel is jól magára vonva a gyilkos figyelmét. Ezzel csak annyit értek el, hogy minden egyes gyilkolás előtt tudtuk, hogy ki fog meghalni, ami egyszerűen fantasztikus egy slasher filmnél.

Ha már a gyilkos, akkor meg kell említeni Jasont, akinél kevésbé ijesztőbb horrorfilmszereplő kevés van. E mellett még néha hülye is volt, pl fa mögött nem vette észre embereket meg ilyenek. Ez után mondta egyik nagyész rajcsávó , hogy (Jason) most épp csalinak használja a 200 méterről, futás közben, baltával hátba dobott, segítségért kiáltó társukat. Aha persze, mert egy ilyen állatnak lenne arra esze. Amúgy a film azt nem nagyon magyarázta el, hogy ki is ez a Jason, mert elvileg halott volt, vízbe fojtották, de valahogy feléledt, és bosszút akart állni az anyjáért, de hogy hogy éledt fel, az nem igazán jött át. Meg néha csinált érdekes dolgokat, tetőre teleportálás meg ilyesmik, de mindegy ebbe már nem kötök bele. Viszont az, hogy egy csaj 6 hétig fogolyként tart (látszólag etetés nélkül), és mikor az kiszabadul, vígan szaladgál, az picit szermet szúrt, de ez van, ennél a pontnál már ez nem tudott zavarni. 

Na el is érkeztünk a jó dolgokhoz (valószínűleg tudnék még rosszakat írni, de 1. már elfelejtettem őket 2. késő van), ami kimerül a főszerepelő színész kilétében (Jared Padalecki ftw), egy macgyver beszólásban ("You better pull some MacGyver shit"), meg a kivégzések kúlságában. Mert akár mennyire is abszurd, vagy épp kiszámítható (de tényleg, valamikor egyszer csak ott lesz a semmiből, máskor meg már 5 perce tudod, hogy ott van), ahogy eljutnak az ölés előtti pillanatig, ahogy Jason kivégzi az áldozatait, az raj. Igazából emiatt akár lehetne több pont is 3/10-nél, de nem lesz, mert ez egy olyan rossz film, hogy egyszerűen ennél több pontot nem érdemel. Rááadásul még röhögni sem lehet rajta, tehá én semmi okot nem látok rá, hogy bárkinak is ajánljam, és ha jót akartok magatoknak, kerüljétek el messziről. Ja és Nightmare On The Elm Street feldolgozást meg én már várom nagyon, ennél csak jobb lehet.

3 komment

Címkék: kritika film friday the 13th 3outof10

Who is the badass now?

2009.06.10. 20:50 muforlife

Max Payne 3 poszter (igazából újságcímlap, de whatever).


 

Szólj hozzá!

Címkék: játék kockulás poszter max payne 3

Old times sake

2009.06.10. 18:25 muforlife

Dre és Eminem együtt tolja a régi idők emlékére.

Szólj hozzá!

Címkék: zene videó rap eminem dr dre relapse

Sorozathírek

2009.06.10. 18:10 muforlife

Castinghírek, premierek dátuma, ilyesmik.

- Pár casting először:
   - Katee Sackhoff (BSG-ben szerepelt eddig) érkezik a 24-be, plusz Freddie Prinze Jr. is
   -Heroesba érkezik az eddigiek mellé Ray Park, aki Darth Mault játszotta az SW 1-ben, és Deanna Bray (volt egy saját sorozata, Sue Thomas: F.B.Eye címmel, itthon is futott) 
   - House-ba érkezik Lin-Manuel Miranda, aki majd House szobatársát játssza
   - Brian Austen Green (Terminator: TSCC) meg a One Tree Hill-be megy majd (UPDATE: mégse megy)
   - Dominic Monaghan a Flash Forwardba érkezik, sajnos mégse a Lostba
- A Ghost Whisperer című sorozatban, a DH-hoz hasonlóan 5 éves ugrás lesz majd
- Július 25-én Comic Con-on levetítik majd a teljes V pilotot. Mi meg majd csak januárban nézhetjük fck it
- Jön majd a Terminator: TSCC 2. évados dvd, tele extrákkal. Kép itt
- A Futurama 6 év után visszatér a képernyőre, ugyanis a Comedy Central berendelt a sorozatból 26 epizódot. VAlószínűleg majd 2010. második felében lesz látható, és az utolsó résztől folytatódik majd
- Pár premier időpontja:
   - Tegnap indult Weeds 5. évada
   - Kings (a sorozat, amit én a Rokonok című könyvhöz hasonlítanék, csak itt még pluszba vallással kapcsolatos dolgok is vannak) hétvégén (06.14) tér vissza majd 1x07-tel és innen már folyamatosan megy
   - Better Off Ted 1x08: 06.24
   - Samantha Who? (Christina Applegate sorozata) 2x14: 06.26
   - Warehouse 13 (Hősökszerű sorozat a SyFy channel-ön) premier: 07.08
   - Entourage (legnagyobb feelgood sorozat) 6. évad premier : 07.13
   - Gossip Girl 3x01: 09.01
   - Fringe 2x01 : 09.18
   - Modern Family (Bundy-féle sorozat) premier: 09.24
   - Cougar Town (Courteney Cox sorozata) premier: 09.24  
   - Flash Forward (úgy tűnik arrébb tették) premier: 09.25
   - Dexter (ebből úgyis lez preaired-verzió) 4x01: 09.28
   - The Middle ("Srubsból a Janitor" sorozata): 10.1
 

Szólj hozzá!

Címkék: hírek sorozat premier casting hírek

Dota 6.60 gyorshír

2009.06.10. 14:24 csaba321

Megjelent a DOTA 6.60 mindki örömére. Amit itt találsz:

http://www.getdota.com/

 

 

3 komment

Címkék: dota

Fight Club

2009.06.10. 00:22 muforlife

Greatest fuckin movie ever. 10/10, remélem Peti holnap (vagy valamikor) kifejti.

2 komment

Címkék: film 10/10 fight club

Vakáció Marci

2009.06.09. 21:19 henty

M   M

a   a      M M

r   r    M a  á

c   c   a r   r

i M i M r c  t

v a k á c i ó

a r a r  i    n

l c   t

  i   o

      n

4 komment

Címkék: vicces marci vakáció

Metal Gear Solid a PSN-en

2009.06.09. 21:16 orsko

 Június 18-án felkerül a Playstation Networkre Kojima egyik legsikeresebb PS1-es játéka, az MGS1. Lehetséges, hogy csak az USA Storeon lesz, de ez nem baj, hiszen ott magyar bankkártyával is lehet fizetni. A játék 9.99 dolláros áron lesz letölthető. És akár PSP-re is át lehet tenni a PS3-ról. A játék tényleg az egyik legjobb PS1-es játék, érdemes kipróbálni. (Egy kis angoltudás azért szükseges hozzá.)

Szólj hozzá!

Címkék: játék mgs kockulás kojima

Legnagyobb sorozatos szöveg: 16 közé jutásért, part16

2009.06.09. 18:12 muforlife

Nah ez lesz a legutolsó az első fordulóban, amit stílusosan egy Sheldon vs Barney csatával zárunk. Amúgy szavazni jövő szerdáig, azaz június 17-ih lehet, és utána majd jöhet a nyolcaddöntő. Az első oltás kétszer is van a videóban, de a második sokkal jobb.





3 komment

Címkék: sorozat videó szavazás how i met your mother the big bang theory legnagyobb sorozatos szöveg

Ha kell egy DJ...

2009.06.09. 16:17 henty

Csávó iszonyat jól játszik. Van még fenn sok videója, de ez sok szám összevonva szintetizátoron...hát azt hiszem, h én sem bánnám, ha így játszhatnék...

 

4 komment

Címkék: zene

Hello Kitty

2009.06.09. 15:11 Csokyvok

 Na igen gondolom nem értitek a címet... na majd mindjárt elmesélem. Egyszer régen 2009ben volt egy olasz luxusborászat aki népszerűsíteni akarta termékeit. De hát mivel tegye ezt szegény olasz borász? Hát HELLO KITTYVEL!!!!

1 komment

Címkék: alkohol bor vicces

Táncdalfesztivál 1980

2009.06.08. 21:51 Csokyvok

 Ez a zene megérdemli a Habi-t.

1 komment

Kultúra Nro. 8

2009.06.08. 19:47 szum7

Egy könnyed túrórudi a sok nehéz főétel között. Önnön ízlést prezentálva; az egyik kedvencem Örkény egypercesei közül:

Örkény István - Ahasvérus

---

Két zsidó megy az utcán.

Az egyik kérdez valamit a másiktól.

A másik válaszol neki.

Eközben mennek.

Az első, akinek időközben egy új kérdés jutott az eszébe, fölteszi.

A másik válaszol rá valamit.

Ezen néha nevetni lehet.

Máskor nem lehet rajta nevetni.

Ők pedig továbbmennek.

Tovább beszélgetnek.

Nehéz dolog ez.

---

(Egyszerűen zseniális. Az antimű.)

 

3 komment

Címkék: kultúra novella irodalom

Legnagyobb sorozatos szöveg: 16 közé jutásért, part15

2009.06.08. 19:16 muforlife

Megint egy sorozatból van a két oltás, mind a kettő az Odaát egyik részében volt látható. Az első egyébként egy 4. évados részben volt látható, míg a másik, az I'm Batmanes részből van.

 

 

 

2 komment

Címkék: sorozat videó szavazás supernatural legnagyobb sorozatos szöveg

DA Nerds

2009.06.08. 19:08 muforlife

Címlap a Big Bangesekkel.

6 komment

Címkék: sorozat the big bang theory stábfotó

Little Big Planet PSP

2009.06.08. 18:45 orsko

 A Sony és az egész mai játékvilág talán legzseniálisabb, legegyedibb játéka most PSP-re is elkészül. A lényeg ugyan az lesz, mint PS3-on, csak még kissebben. Csinálhatunk pályát és más pályáin is játszhatunk online. A játék 2009 végén jelenik meg. Ha már fele olyan jól lehet vele szórakozni, mint a PS3-assal, akkor egy próbát megér.

1 komment

Címkék: játék videó kockulás

Light my fire

2009.06.08. 16:25 muforlife

Peti kedvéért.

3 komment

Címkék: zene videó

Bolygók végeredménye

2009.06.08. 15:52 henty

Gondolom már senki sem tudtott aludni, annyira izgult, h mi a vége a bolygók közti versenynek. Igenizgalmas véghajrá következtében megvan a végeredmény.

Íme:

1. Föld 7,31

2. Mars 7,07

3. Szaturnusz 6,75

4. Jupiter 5,31

5. Uránusz 4,62

 

6 komment

Címkék: szavazás eredmény bolygó

Tanácsok nőknek 2. rész

2009.06.08. 15:38 henty

1. A vásárlás nem oldd meg semmit, csak a pénzt viszi el!

2. A legtöbb férfi utálja a csiricsáré műkörmöket, ha mégis azt mondja, hogy szép az csak azért van mert le akar feküdni veled!

3. Elégedj meg azzal a 4kg ajándékkal amit kapsz,és ne kérdezd meg:"Csokit nem hoztál?"

4. Beszélj egyenesen és egyértelműen!

5. Ha valamilyen problémád van, elég ha megkérsz, hogy segítsek a probléma megoldásában. Ne kérj arra, hogy sajnáljalak, mint a barátnőid.

6. Odet amo! Gyűlöllek és szeretlek, ez csak így mehet egyszerre, Te vagy a mindenem! Hidd el!

7. Ha egy fiú szerelmes lesz beléd, ne tétovázz járj vele!

8. Ha akarsz valamit egy férfitől, és a szex kettesben már nem elég
ellenszolgáltatás, ajánld fel, hogy bevonod a barátnődet is.

9. Ne kurváskodj annyit.

10. Ne hordj melltartót.

11. A barack csak a nőknek jelent szint!

12. Ha nem mászok rád minden este az nem azért van mert már nem kívánlak!

13. Tudnod kell: "A férfiaknak a NŐ az ajándék... a Nőnek meg a tudat, hogy Ő lehet az ajándék"... tehát holnap este egy szál szalaggal átkötve szeretnélek látni...

14. Bármit teszel én melletted állok és ha nem hiszel bennem az nem csak az én hibám...

15. Gondold végig, miért ugrott le a macskád a negyedik emeletről?

16. Te vagy a legjobb!!!... Hisz ezt akarod hallani.

17. Másodjára már semmi sem ugyanaz.

18. Ne kérdezd mit csináltam a haverokkal mikor én vakon megbízok benned

19. Ha nem akarod hallani, hogy mekkorát nyomtam ne beszélj a
menstruációdról!

20. Óvodás korunk óta nem szeretünk kézenfogva mászkálni.

21. Igenis a távkapcsoló a férfiak tenyérméretére készült, úgyhogy ott a helye.

22. Ha nem tetszik, hogy a WC ülőke nedves ne háborogj ha a csapba intézzük el. Mégiscsak az a jó magasság...

23. Ha azt akarod hogy megtegyem, mondd azt hogy IGEN, ellenkező esetben mondd hogy NEM. Ilyen egyszerű.

24. Nem olyan kemény a férfi csak vizsgáld meg a lelkét is -mert érzékenyebb néha mint a tied!

25. Ne szégyelld magad, a férfi szereti ha csókolják stb...

6 komment

Legnagyobb sorozatos szöveg: 16 közé jutásért, part14

2009.06.08. 09:13 muforlife

Na most két olyan idézet jön, ami nem vicces volt, hanem inkább megdöbbentő, csak néztünk utána, hogy most wtf van. Az első, a Dexter 3. évadának legjobb jelenetéből van, míg a másik a Lost 3. évadának zárórészéből. Aki valahava meg akarja ezt a két sorozatot nézni, annak nem nagyon ajánlom a videók megnézését, főleg a másodikét nem.

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat lost videó szavazás dexter legnagyobb sorozatos szöveg

X-Men Origins: Wolverine

2009.06.08. 00:42 muforlife

Na ez a film pont azt hozta amit vártam tőle. Sőt, még picit felül is múlta az elvárásaimat, ugyanis negatív kritikán kívül mást nem hallottam róla. Ennek ellenére szerintem egy teljesen korrekt popcorn-movie volt.



















Kezdjük azzal, hogy szerintem ez az eddigi X-Menek közül, lazán a legjobb volt. A színészgárda, az akciók, a raj szereplők, sőt még a sztori is ezerszer jobban bejött itt, mint az eredeti trilógiánál. Hugh Jackman már alapból a legjobb színész volt az eddigi részekben, és ő hozta legjobban a karakterét is, most meg olyanok csatlakoztak még hozzá, mint Dominic Monaghan (kár, hogy ilyen keveset szerepelt), Kevin Durand, vagy épp Ryan Reynolds, aki lazán a legrajabb szerepet kapta (bár pont most nézem, hogy a végén már nem is ő játszotta Deadpoolt, hanem valami randomarc). Mondjuk ezek csak a mellékszereplők voltak, Wolverine mellett a másik két főszereplő már annyira nem jött át, bár a tesóját a végére megkedveltem.

Az akciók nagyon coolak voltak szerintem, igazából már az elején a sok háboróbúl összevágott főcímmel megvettek. Aztán ott volt A pisztolyos (remélem ezt a jelenetet Csoky meg tudja majd osztani valahogy velünk az ő verziójában), vagy épp bármelyik Logan-Victor csata, és persze az ultimate showdown, ami szerintem megint csak f*szára sikeredett. Az egyedüli ami kilógott, az talán a helikopteres volt, az ott egy kicsit habiraj volt, a tipikus , tűzbensétálással. A CGI azért néha kilógott, főleg Wolverine karmai voltak gyengék (vagy épp az a jelenet, mikor Victor végighúzza a karmait a kocsin, na az nagyon vicces volt), meg pl a végső robbanásnál is eléggé hiteltelen volt a dolog.

A legrajabb szereplő egyértelműen Deadpool volt. Ezt egyébként a nézők meg a studió is észrevette, csinálnak is neki majd egy spinoffot, ami 2011-ben jön lesz látható. Ja és ebben a filmben már Ryan Reynolds fogja játszani teljesen Deadpoolt. Egyébként a régi ismerősök is nagyon tetszettek, jó volt látni Scottot fiatalon, vagy épp a Professzort, ahogy megszerzi első tanítványait. A képességek is zsírabbak voltak, most használták az írók fantáziájukat, pl a teleportos csávó ahogy harcolt az nagyon raj volt, de a Gambit nevű se volt gyenge.

Én amúgy nem olvastam az eredeti képregényt sosem, de aki igen, a szerint a sztori picit gyengén lett előadva. Én erre mondjuk nem tudok mit mondani, szerintem teljesen rendben volt minden, néhányszor még meg is lepődtem, annak ellenére, hogy a végét a filmnek lehetett tudni. Persze a szerelmével a dolgokat talán jobban ki lehetett volna dolgozni, mert így azért hiányzott belőle az érzelem, de mivel én nem ezt vártam a filmtől, nekem ez nem vont le az élményből. Azt hiszem mindent elmondtam amit szerettem volna, nem maradt más hátra mint a pontszám, ami nekem 8/10, és ha valaki akar egy cool akciófilmet nézni, annak ezt a filmet nagyon tudom ajánlani.
 

4 komment

Címkék: kritika film x men origins wolverine 8outof10

süti beállítások módosítása