Kiemelt cikk

HabiBárpult

Pár barát által készített blog amiben a sorozatokról, filmekről, fociról, viccekről, zenéről és a kockulásról olvashatsz.

Elérhetőség

Ha valami kérdés, kérés van, ezen a címen érhettek el minket:

habibarpult@gmail.com

HABItémák

24 (22) 30 rock (22) 5outof10 (34) 6outof10 (43) 7outof10 (59) 8outof10 (62) 9outof10 (46) amerika (33) angol (22) avgn (41) berendelés (58) bl (32) blog (38) casting hírek (39) cbs (21) chuck (34) dexter (33) díjak (21) dota (23) dvd (23) e3 (30) előzetes (269) eminem (23) eredmény (107) évadpremier (20) évadzáró (77) family guy (22) film (116) flash forward (23) foci (204) forma 1 (40) glee (50) gól (22) gossip girl (24) heroes (50) hírek (189) house (21) how i met your mother (26) interjú (28) játék (245) kasza (23) kockulás (351) kritika (251) legnagyobb sorozatos szöveg (21) lost (95) magyar (33) magyarok (23) megjelenés (22) modern family (20) nbc (31) nézettség (52) nők (22) pilot (29) playstation (38) poén (276) poszter (56) promó (66) ps3 (62) raj (26) rap (100) reklám (21) részlet (62) sorozat (1017) star wars (26) supernatural (49) szavazás (37) the big bang theory (29) the office (27) the vampire diaries (20) toplista (63) true blood (39) u20 vb (20) utánpótlás (20) viccek (57) vicces (65) videó (440) wtf (33) xbox360 (21) youtube (34) zene (275) Az összes téma

Friss topikok

Indavideó

Linkblog

Látogatók

free counters

Toilet Bowl - Friday Night Lights 4x08

2010.01.09. 18:32 muforlife

Meg kell mondanom, hogy csak a téli szünetben daráltam le a sorozat 57 részét, de egyből kedvenc lett, az amerikai focis téma ellenére. Ez amúgy ne riasszon vissza senkit a megnézéstől, én sem hittem volna, hogy tetszhet egy ilyen sorozat, de a rengeteg jó sztoriszál mellett talán azok a percek a legjobbak, mikor az amerikai focival foglalkoznak.





















Ez a rész egyébként inkább csak átlagos volt, de ehhez azt hozzá kell tenni, hogy a Friday Night Lights-nál még a leggyengébb epizód is 6-7 pont fölött van. Igazából ezzel sem volt baj, hiába próbáltam keresni most a hibákat, nem nagyon találtam. Egyedül a Landry-s szerelmi háromszög nem tetszik, de ő sosem volt a kedvencem, talán még most, így az új szereplőket is beleszámítva - akiket még nem ismertünk meg úgy igazán - ő a legkevésbé rokonszenves.

Ez mondjuk köszönhető annak is, hogy az összes új szereplő telitalálat, de főleg Vinnie, az új quarterback, akinek egyedül a haverját nem csípem, túl nagy klisé, de mivel ilyenek tényleg vannak, legalább hihető, és nem csak csinált probléma. A másik új focista is jó karakter, de a mostani részben kevésbé tetszett, emiatt a sérüléses dolog miatt, eddig valahogy sokkal jobb sztorikat írtak neki, nekem ez egy picit úgy tűnt, mintha csak akartak volna egy cliffhangert a szünet elé (a probléma még a decemberi utolsó részben kezdődött). Az viszont pozitív, hogy ilyen hamar lezárták a dolgot, abban viszont nem vagyok biztos, hogy nem lesznek következményei a gyógyszerkérésnek. Főleg úgy, hogy egy Riggins javasolta a doktort.





















Az új szereplőkről még annyit, hogy nekem a két lány is tetszik (legalábbis nem rosszak), és nem csak kinézetre, hanem a karakterük is, bár nem olyan jók, mint Tyra meg Lyla volt, előbbinek a karaktere volt sokkal összetettebb, az utóbbi pedig szépségben verte őket. Az viszont nagy negatívum, hogy a nevüket sem tudom még (megnéztem, Jess és Becky, az utóbbi ismerős, de az elsőt ki nem találtam volna), eddig ugyanis nem foglalkoztak nagyon az írók velük. Na jó, hazudok, Becky-vel foglalkoztak, de mindketten inkább csak barátnőnek vannak ott, és ez sosem jó jel (és a vicc az, hogy a főcím alapján pont ő az, aki csak visszatérő szerepelő, nem állandó).

Hogy a régiekről is legyen szó, az én két, legkevésbé kedvenc szereplőm, Julie és Mrs Coach most kivételesen jó sztorit kapott, ott az egyetemi interjúnál Julie beszéde nagyon jó volt Dilonról, és az is tetszett, hogy csak ketten voltak, és végre nem veszekedtek, kiabáltak egymással. Amúgy kíváncsi vagyok, hogy Julie-t megtartják-e jövőre, ugyanis ha más város egyetemére megy (ami szinte 100%), akkor simán megtehetik, hogy nem szerepeltetik. Mondjuk én azt hiszem, hogy ezt nem fogják meglépni az írók, a sorozatnak ugyanis elég fontos része a Taylor család, és Julie nélkül elég "félkarúak" lennének. Na meg ha ő is elmegy, akkor szinte el is fogynak azok, akik már az 1. évadban is voltak. 

Sajnos Coach most nem nagyon szerepelt, kicsit háttérbe szorult a foci, de legalább volt Buddy, aki szervezkedett kicsit, és szerzett egy saját rádióműsort a Lionsnak. Ez amúgy jó húzás volt, Buddy-t is közelebb hozták egy kicsit a csapathoz, és legalább a Lions is kezd megkomolyodni. Buddy-nak amúgy az első évados bunkó karakrakteréből fogalmam sincs hogy csináltak ekkora rajt, Coach mellett ő a kedvencem, ebben az évadban is csak nőtt a szememben, azzal, hogy otthagyta a Pantherst, azt a csapatot amiért eddig akérmijét odaadta volna.






















A legjobb jelenet pedig simán Rigginsé, mikor megmutatta Becky-nek a földet, na az nagyon ütött. Nekem amúgy sosem volt a kedvencem a karakter, annak ellenére, hogy mindenki őt szereti, de ez az új szál nagyon tetszik, azért is, mert most ez hozza a drámát. Még úgy is, hogy hiába lehetett tudni, hogy a végén beáll Billy-hez, a tesójához, lopott kocsikat szétszerelni, jó volt látni, ahogy rendes munkát próbált keresni (na meg az a fej, mikor meghallotta mennyibe kerül a telek... na ott eléggé megsajnáltam).

Ahogy már az elején is említettem, ez egy átlagos rész volt, és ebben sajnos az is közrejátszott, hogy a focis részt most valahogy nem tudták érdekessé tenni, túl egyértelmű volt, hogy a másik leggyengébb csapatot legyőzik, és szerintem a zeneválasztás sem volt az igazi (főleg az első félidőre), az sokkal jobb, mikor valam zúzós rockot tesznek a foci alá. Ennek ellenére ez a rész is simán 8/10, de most már tényleg jöhetne a Panthers-Lions derbi, bár van egy olyan érzésem, hogy azt majd csak a fináléban lövik el (ami t sajnos már február 11-én láthatunk, és utána megint semmi 9 hónapig). Azt pedig remélem, hogy a Panthersnek majd azon a meccsen múlik, hogy bejut-e a rájátszásba, az ugyanis óriási lenne, ha pont a Lions ejtené ki őket.

Szólj hozzá!

Címkék: kritika sorozat friday night lights 8outof10

A bejegyzés trackback címe:

https://habibarpult.blog.hu/api/trackback/id/tr471659580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása