Kiemelt cikk

HabiBárpult

Pár barát által készített blog amiben a sorozatokról, filmekről, fociról, viccekről, zenéről és a kockulásról olvashatsz.

Elérhetőség

Ha valami kérdés, kérés van, ezen a címen érhettek el minket:

habibarpult@gmail.com

HABItémák

24 (22) 30 rock (22) 5outof10 (34) 6outof10 (43) 7outof10 (59) 8outof10 (62) 9outof10 (46) amerika (33) angol (22) avgn (41) berendelés (58) bl (32) blog (38) casting hírek (39) cbs (21) chuck (34) dexter (33) díjak (21) dota (23) dvd (23) e3 (30) előzetes (269) eminem (23) eredmény (107) évadpremier (20) évadzáró (77) family guy (22) film (116) flash forward (23) foci (204) forma 1 (40) glee (50) gól (22) gossip girl (24) heroes (50) hírek (189) house (21) how i met your mother (26) interjú (28) játék (245) kasza (23) kockulás (351) kritika (251) legnagyobb sorozatos szöveg (21) lost (95) magyar (33) magyarok (23) megjelenés (22) modern family (20) nbc (31) nézettség (52) nők (22) pilot (29) playstation (38) poén (276) poszter (56) promó (66) ps3 (62) raj (26) rap (100) reklám (21) részlet (62) sorozat (1017) star wars (26) supernatural (49) szavazás (37) the big bang theory (29) the office (27) the vampire diaries (20) toplista (63) true blood (39) u20 vb (20) utánpótlás (20) viccek (57) vicces (65) videó (440) wtf (33) xbox360 (21) youtube (34) zene (275) Az összes téma

Friss topikok

Indavideó

Linkblog

Látogatók

free counters

Spartacus: Pilot és a 2. rész

2010.01.16. 19:28 muforlife

Az az igazság, hogy e két rész alapján fogalmam sincs mit gondoljak a sorozatról. A két rész közt ugyanis ég és föld a különbség, mindkettőnek megvannak az erősségei és hátrányai is, viszont az biztos, hogy a sorozat inkább a 2. részre fog hasonlítani, ezért megpóbálok az írásban is arra koncentrálni, de előre leszögezem, hogy a kettő közül az volt a gyengébb.





















A történet rémesen egyszerű, van ez a barbár harcos, akit a rómaiak elfognak, és gladiátorjátékok keretében ki akarnak végezni. A névtelen harcos persze rögtön 4 ellenfelet kap, akiket egyből legyőz, és megkapja a Spartacus nevet, majd "leszerződteti" őt fogva tartójától egy profi gladiátor kiképző, aki megpróbál belőle igazi harcost faragni.

Ha azt hinnéd, hogy ez az egész már az első pár percben megtörténik, akkor nagyon tévedsz, mert a pilot az "Spartacus" háttersztorijáról szól, arról, hogy miképp és miért kapták el őt a rómaiak. Ebbe én itt nem mennék bele, legyen valami meglepetés is, de annyit azért elmondok, hogy itt mutatják be nekünk a harcos feleségét, aki később a harcos legfőbb motivációja lesz.

A pilotról legnagyobb negatívuma a CGI volt, a hátterek, vagy mikor a távolba néztek, mindig borzalmasak voltak. Viszont ez legalább pörgős volt, harcokkal és történéssel (ami sajnos elég kiszámítható volt) na meg persze rengeteg meztelenséggel és orgiával (itt nincs annyi ember, mint a True Blood, de talán közelebbről mutatják a dolgokat, meg nincs mindenkinek fekete szeme:), amik azért nem ártottak. Előbbiből a második részre maradt egy kevés (pl Lucy Lawless - Xéna - melleit is megcsodálhattuk), viszont az utóbbi - amire azt mondták, hogy lesz belőle bőven a sorozatban - elmaradt, és ha a többi rész is ennyire a főszereplőre fog koncentrálni, akkor szerintem egy darabig nem is fogunk többet látni.






















A második rész viszont már ennyire sem volt jó, és ez főleg annak köszönhető, hogy nagyon lassú volt. Itt a főszereplő tréningjét láthattuk, "a végső megmérettetéssel", ami eldöntötte, hogy lehet-e gladiátor. Ezen kívül megismerkedtünk pár mellékszereplőkkel, akik egyenlőre elég semmilyenek, de ez elmondható az összes szerplőre, a főszereplő kivételével. Az mondjuk igaz, hogy a nők karakterei is tetszettek, de van egy olyan érzésem, hogy ezt nem az összetettségüknek köszönhetik, hanem inkább a kinézetüknek. A főszereplő az viszont tényleg jó, már pár perc után szurkolsz neki, és érdekel mi történik vele, ez pedig nagyon nem igaz a többi karakterre.

A színész játékokkal szerencsére nincs probléma, a rivális gladiátor kivételével, aki elég érdekes fejeket vágott időnként. Az is pozitívum, hogy hihető a sorozat: gondolok itt a kosztümökre, a beszédre, a helyszínekre, a tisztálkodásra, meg még egy csomó kis dologra, ezekre nagyon odafigyeltek. Az elismerés jár a harcok kivitelezéséért is, nagyon erős pontjai voltak a két résznek, és itt is nagyon odatette magát mindenki: mind a színészek, mind pedig azok akik kitalálták a koreográfiát, a harcok ugyanis nagyon zsírul néznek ki. Azt viszont tényleg nem értem, miért kellett ennyire véresre csinálni, ez szerintem már nem reális, bár ezt igazából nem tudhatom. A lassítások meg a képernyő megállítások viszont jó elemei a harcoknak, bár ezek sem a komolysághoz meg a drámához atnak, de legalább jól néztek ki. Nem úgy mint a vér, amire most tökéletesen igaz, hogy a kevesebb több lett volna.

Így belegondolva, végülis nem volt rossz ez a két rész, és ha meglenne, simán nézném a többit, mert érdekel. Ennek ellenére vannak hibái bőven, és ezek közül néhány kiküszöbölhető lenne, ha egy nagyobb kábelcsatornán menne a sorozat (a Starz! nevű adón megy, aminek talán ez a 3. sorozata), de azért még bőven élvezhető. Megy is rá a 6/10, a 3. rész pedig csak soká lesz majd, mivel a 2. is csak két hét múlva kerül adásba (ezt a 2 részt valami kritikus vagy újságíró tolta fel a netre, mert dvdscr volt).

Szólj hozzá!

Címkék: kritika sorozat pilot spartacus 6outof10

A bejegyzés trackback címe:

https://habibarpult.blog.hu/api/trackback/id/tr731677653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása