Kiemelt cikk

HabiBárpult

Pár barát által készített blog amiben a sorozatokról, filmekről, fociról, viccekről, zenéről és a kockulásról olvashatsz.

Elérhetőség

Ha valami kérdés, kérés van, ezen a címen érhettek el minket:

habibarpult@gmail.com

HABItémák

24 (22) 30 rock (22) 5outof10 (34) 6outof10 (43) 7outof10 (59) 8outof10 (62) 9outof10 (46) amerika (33) angol (22) avgn (41) berendelés (58) bl (32) blog (38) casting hírek (39) cbs (21) chuck (34) dexter (33) díjak (21) dota (23) dvd (23) e3 (30) előzetes (269) eminem (23) eredmény (107) évadpremier (20) évadzáró (77) family guy (22) film (116) flash forward (23) foci (204) forma 1 (40) glee (50) gól (22) gossip girl (24) heroes (50) hírek (189) house (21) how i met your mother (26) interjú (28) játék (245) kasza (23) kockulás (351) kritika (251) legnagyobb sorozatos szöveg (21) lost (95) magyar (33) magyarok (23) megjelenés (22) modern family (20) nbc (31) nézettség (52) nők (22) pilot (29) playstation (38) poén (276) poszter (56) promó (66) ps3 (62) raj (26) rap (100) reklám (21) részlet (62) sorozat (1017) star wars (26) supernatural (49) szavazás (37) the big bang theory (29) the office (27) the vampire diaries (20) toplista (63) true blood (39) u20 vb (20) utánpótlás (20) viccek (57) vicces (65) videó (440) wtf (33) xbox360 (21) youtube (34) zene (275) Az összes téma

Friss topikok

Indavideó

Linkblog

Látogatók

free counters

Because it happened to your sister - Lost 6x03

2010.02.11. 21:40 muforlife

Huhh, eléggé oltják ezt a részt, Darkufos listán utolsó előtti, 3.5-ös osztályzattal, és a twitterezőknek, bloggereknek, kritikusoknak még Damon Lindelofot, a Lost egyik atyaúristenét, is sikerült kiakasztaniuk a "filler" szócska túlzott használatával, de én még mondom őszintén, nekem nem volt bajom a résszel, még úgy sem, hogy az utolsó jelenetet sikeresen elspoilerezték nekem (nem haragszom Peti:)





















Kezdjük a jobb momentumokkal. Először is, a kínai főcsóka - Dogen - most valahogy sokkal jobb volt, és ez talán annak köszönhető, hogy kicsit emberibbé tették a karakterét, vagy ha nem is emberibbé, de legalább már nem "lógott ki" a többi szereplő közül. Ez talán a Jackes összehasonlításnak volt köszönhető (mikor elmagyarázza, hogy miért beszél japánul), vagy a baseball labdának, nem tudom, de az biztos, hogy ebben a részben jobban meg lehetett kedvelni a csávót, mint az előzőben.

A másik szereplő aki nagy pozitívum volt az Jack, főleg a gyógyszeres rajulása jött be nagyon. Amúgy én már az 5. évad vége felé is kezdtem megkedvelni a dokit (pedig első 4. évadban utáltam), és ez most is csak erősödött, remélem most már a sorozat végéig ilyen, vagy hasonló marad a karakter. Jacken kívül egyébként Sawyer is jó volt, a színész is nagyon alakított ott a mólón, és az is érdekes, hogy a karakter most mit fog kezdeni. Azt nagyon remélem, hogy nem hozzák újra össze Kate-tel, de hát csak nem, az írók amúgy is azt mondták, hogy a szerelmi háromszöget így az utolsó évadban már nem nagyon fogják erőltetni. Amúgy neki az egyetlen esélye az, hogy valahogy átkerül az ALT-ba, és ott újra együtt lehet Juliettel, ennek elérésében pedig ki más segíthetne neki, ha nem Flocke?

Amit egyenlőre nem tudok hova tenni, az Claire és Sayid viselkedése. Ugye most azt mondták rájuk, hogy "infected", és elvileg Rousseau-nak is ilyesmi volt a baja, viszont akkor mi volt a baja Rousseau társainak, akiket - a francia nő állítása szerint - a füst fertőzött meg a "sickness"-szel? Ben is "infected"? Ha a forrástól lettek azok, akkor Claire miért az? Vagy Claire tényleg meghalt, mikor lerakátézták a házát még a 4. évadban otherville-ben, és az "infection"-t a halottak kapják el? Emlékezhetünk, hogy Miles elég furán "nézett rá" utána, és még kérdezett is dolgokat, bár arra, hogy konkrétan mit, nem emlékszem. Ha a "sickness"-t a füst okozza, akkor az "infection"-t Jacob? Ez ellen mondjuk az szól, hogy mikor a tesztet végezték Sayidon, akkor hamut is szórtak rá, ami meg a füst ellenszere. Ez mondjuk azt is jelenhetné, hogy az "infection" és a "sickness" egy és ugyanaz, és az írók direkt félrevezettek minket. Ezt egyébként az is alátámasztja, hogy Claire-t utoljára Christiannel láthattuk, aki elvileg a füst (vagyis nem mindig, de mivel akkor fekete cipű volt rajta, ezért igen - a cipőit ugye sokszor váltogatja a csávó, és egyes teóriák szeirnt mikor fehérben van akkor Jacob/önmaga, mikor meg feketében akkor füst), tehát simán megferzőzhette. Áhh, purgatórium. Remélem ez azért hamar tisztázódni fog.





















Persze nem lehet elmenni a negatívumok mellett, amik természetesen egyetlen egy szóval leírhatóak: Kate. Egyszerűen annyira irritáló, gyenge a karaktere, hogy az már beszarás. Pedig már kezdett normálisan viselkedni az 5. évadban, tetszett, hogy Claire miatt akart vissza jönni a szigetre, de most mikor Sawyer után ment, csak fogtam a fejemet. Persze, megmagyarázta azzal, hogy vele könnyebben megtalálná Claire-t, de tudjuk, hogy ez csak habi, és még mindig bele van esve Sawyerbe. Azért reménykedem, hogy ezzel a résszel lezárták az ő love story-jukat. Amúgy egyetlen pozitívuma van a karakternek, ha valahonnan megtudod, hogy köré fog épülni a következő rész, akkor már előre csökkentheted az elvárásaidat, és így lagalább nem koppansz akkorát. Szerintem ezért is tetszett nekem jobban a rész, mint a legtöbb embernek.

A másik negatívum, hogy egyenlőre nem tudni mi értelme van az ALT-univerzumnak. Főleg úgy, hogy mindig nagyjából az történik mint a szigeten, mármint pont azok a karakterek jönnek össze itt is, hasonló problémák vannak. Most is például, Kate ott volt Claire mellett a szülésnél (persze csavartak a dolgon, mert nem volt szülés), és ha szigorúan nézem a dolgot, akkor még Ethan feltűnése is idetartozik, aki most ugyan óriási meglepetés volt, de nem vagyok benne biztos, hogy a következő részekben, hasonló szituációkban, meg fogunk ennyire lepődni a felbukkanó szereplőkön. Az viszont nagy volt, mikor Claire kimondta Aaron nevét, úgy látszik folytatják az írók annak a sejtetését, hogy az ALT-osok átélték már valamilyen módon a szigeten történteket. (szerintetek amúgy ki lesz Aaron, a szigetes idősíkban? Most ezt komolyan kérdezem, nem hiába mondták - még régen - , hogy lesz valami jelentősége, és ne feledjük el, hogy a szigeten hosszú idők óta ő volt az első, aki megszületett)

A pontozással bajban vagyok, mert Lost-szinten gyenge rész volt, viszont más 7/10-es (mert hogy ennyit kap) epizódoknál viszont sokkal jobban élveztem. Na mindegy, megy rá a már leírt pont, de én azért nagyjából megvoltam elégedve a részzel.

7 komment

Címkék: kritika sorozat lost 7outof10

A bejegyzés trackback címe:

https://habibarpult.blog.hu/api/trackback/id/tr161750683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

P-ter 2010.02.11. 21:55:44

-Ezen a sickness/infection dolgon még nem is gondolkodtam:D:D:D
-Érdekes, nekem Jack karaktere az első évadban tetszett, és azóta nem... (továbbra sem
-Aaron = Sayid XDXDXD

P-ter 2010.02.11. 22:02:43

@muforlife: Esetleg Mr. Ecko? Vagy Vincent?:D

muforlife 2010.02.11. 22:04:12

@P-ter: Vincent sanszos. Mindig is gyanús volt. Meg amúgy is hasonlítanak

muforlife 2010.02.11. 23:22:22

@Csokyvok: erre én is gondoltam, de szerintem mind a ketten ugyanabból a korból fognak jönni.

Amúgy mi van akkor, ha Jacob és a MIB/Nemezis is Aaron?:D Csak az egyik a rendes világból jött, a másik pedig az alternatívból. Mondjuk Jacob lenne az, amelyik a szigeten született, MIB pedig az, amelyik kint, és ezért akar hazamenni. Ez megmagyarázná azt is, hogy miért nem ölhetik meg egymást, ez ugyanis paradoxon lenne. Ezért kellett a kiskapu.

Bár a nem öregedést ez sem magyarázná meg. De érdekes lenne nagyon:D
süti beállítások módosítása