Kiemelt cikk

HabiBárpult

Pár barát által készített blog amiben a sorozatokról, filmekről, fociról, viccekről, zenéről és a kockulásról olvashatsz.

Elérhetőség

Ha valami kérdés, kérés van, ezen a címen érhettek el minket:

habibarpult@gmail.com

HABItémák

24 (22) 30 rock (22) 5outof10 (34) 6outof10 (43) 7outof10 (59) 8outof10 (62) 9outof10 (46) amerika (33) angol (22) avgn (41) berendelés (58) bl (32) blog (38) casting hírek (39) cbs (21) chuck (34) dexter (33) díjak (21) dota (23) dvd (23) e3 (30) előzetes (269) eminem (23) eredmény (107) évadpremier (20) évadzáró (77) family guy (22) film (116) flash forward (23) foci (204) forma 1 (40) glee (50) gól (22) gossip girl (24) heroes (50) hírek (189) house (21) how i met your mother (26) interjú (28) játék (245) kasza (23) kockulás (351) kritika (251) legnagyobb sorozatos szöveg (21) lost (95) magyar (33) magyarok (23) megjelenés (22) modern family (20) nbc (31) nézettség (52) nők (22) pilot (29) playstation (38) poén (276) poszter (56) promó (66) ps3 (62) raj (26) rap (100) reklám (21) részlet (62) sorozat (1017) star wars (26) supernatural (49) szavazás (37) the big bang theory (29) the office (27) the vampire diaries (20) toplista (63) true blood (39) u20 vb (20) utánpótlás (20) viccek (57) vicces (65) videó (440) wtf (33) xbox360 (21) youtube (34) zene (275) Az összes téma

Friss topikok

Indavideó

Linkblog

Látogatók

free counters

That's not John. This is my friend - Lost 6x05

2010.02.24. 21:24 muforlife

Vajon meddig nem lesz nevetséges, hogy a szigeten minden részben feltűnik valami teljesen új, eddig nem látott, és a történet szempontjából rendkívül fontos helyszín? Ráadásul ilyen habin magyarázatot, hogy "I guess we weren't looking for it.". Persze az is igaz, hogy nem keresték, csak ez már a Dharma állomásoknál is idegesített egy kicsit.





















Persze ennek ellenére megint jó rész volt, főleg az ALT-nak köszönhetően, amit nekem most először sikerült igazán érdekessé tenniük az íróknak, természetesen Jack gyerekének köszönhetően. Hiába csak egy eszköz volt, hogy érzékeltesse, Jack nem olyan mint az apja, nekem így is tetszett, ráadásul felvetett egy új kérdést, hogy vajon ki is az anya. Én Sarahra tippelnék, akivel az erdeti világban is együtt volt Jack, de olvastam már olyan elméleteket is, hogy Ana Lucia, vagy esetleg Juliet, majd meglátjuk valamikor.

A másik, ami miatt tetszett a rész, az Hurley előtérbe hozása, és nem csak a Jacobbal folytatott beszélgetéseire gondolok, hanem pl az amőbázásra Milesszal (nagyon nagyok együtt - gondoljunk csak a Miles-os epizódra -, nem értem miért nem kapnak több időt), vagy a kirándulásra Jackkel, és a nosztalgiázásra a régebbi "sétákról".

A csúcspont persze a világítótornyos jelenet volt, melyben megválaszolták az írók, hogy Jacob miként tudta mikor kell beleavatkozni az életükbe, miért pont őket kell elhoznia a szigetre. Emellett kaptunk egy kis old-Jacket, ahogy szétverte a tükröt, nekem egyből eszembe jutott, mikor a hatchben verte össze a gépeket. Abból a szempontból is a régi évadokat idézte, hogy most is ő akadályozott meg valami kiba++ott nagy wtf-et, Wallace-ék (lásd a képen a 108-as számnál) szigetre jövetelét. Ez a Wallace név amúgy kicsit megzavart, én majdnem 100% biztos voltam benne, hogy Desmondot, Widmore-t, Penny-t, és Eloise-t akarja a szigetre hozni Jacob, de aztán most rájöttem, hogy ők valószínűleg Smoke-y oldalán állnak, legalábbis Widmore és Eloise tuti (ez Miles részében derült ki, mikor Bram - akit ugye Smokey ölt meg és Jacob embere volt -, figyelmeztette őt, hogy ne csatlakozzon Widmore-hoz, mert ő a rosszfiük közé tartozik).

Örültem annak is, hogy Jacobot ilyen gyorsan szerepeltették újra, nem gondoltam, hogy ilyen hamar előveszik a csávót. Főleg az utolsó mondatai tetszettek, melyekből egyértelműen kiderült, hogy Jacket tartja az első számú candidate-nek. Ez amúgy elég egyértelmű volt eddig is, hiszen Kwon, azaz Jin vagy Sun, egyértelműen nem felelne meg vezetőnek, előbbi egyszerűen nevetséges lenne, utóbbi pedig Widmore-ral paktált le még a flashforwardokban, aki nagy valószínűséggel Jacob oldalán van. Ott van még Ford, aki épp Flocke-kal spanol, és Jarrah, aki meg szintén Flocke oldalára fog állni/kerülni, ha tényleg meg van fertőzve, mint Claire. Maradt még Reyes, azaz Hurley, akit én egyelőre nem zárnák ki, mint candidate, de most még csak Jacob szócsövének tűnik, persze lehet ez is csak a manipulálás része. Erről a szócső dologról az jutott eszembe, hogy talán belőle lesz majd egy Richard féle személy, aki ugye Jacob jobb keze volt(?) végül is. Vicces lenne, ha a végére bejönne a Jacob-->Jack, Richard-->Hurley, Smokey-->Sawyer dolog, de szerintem van rá esély. Sőt, ha lesz valami Jacob/Smokey-flashback, szerintem Kate megfelelőjét is megkapjuk majd, hiszen az előző részben Smokey mondta Sawyernek, hogy ő is tudja milyen érzés egy szerettedet elveszíteni.






















A másik szálon bemutatták nekünk mi lett Claire-ből, és láthattuk, hogy tényleg teljesen Rousseau lett belőle. Ráadásul hasonló okokból, mindketten azt hitték, hogy az otherök elvitték a gyereküket. Clairet viszont volt aki segítette ez idő alatt, hiszen az apja mellett Smokey is megbarátkozott vele (abba ne menjünk bele, hogy Smokey egyenlő-e Christiannal, szerintem nem, és Claire szavai is ezt igazolják, de majd meglátjuk). Ez pedig igazolja, hogy Sayid is valószínűleg át fog állni a rosszfiúk(?) oldalára. Nekem amúgy nagyon nem jön be Mad Claire, régen egyik kedvenc karakterem volt (mikor még Charlieval együtt voltak), így viszont szép lassan meg fogom utálni. Egyébként érdekes, hogy Claire nem nyugodott meg, mikor Jin mondta neki, Aaront elvitte Kate, hiszen Rousseau is normálisabb lett, mikor rájött, hogy a gyereke, Alex, biztonságban van. Talán ez jelzi azt, hogy Rousseau mégsem volt megfertőzve. Az is elég fura, hogy megölné Kate-et, amiért elvitte Aaront, hiszen ha ottmarad a gyerek, egyértelmű, hogy valami komoly baja lett volna, elviszik az otherök, vagy valami (ha emlékeztek a 4. évad fináléjában figyelmeztette is Claire "szelleme" Kate-et, hogy ne hozza vissza Aaront a szigetre).

Az utolsó jelenettel kapcsolatban feltűnt még, hogy Sawyer nem volt Flocke-kal. Ez pedig elég érdekes, hiszen elég valószínű, hogy most elindulnak a templomba, ami talán a kulcs a szabaduláshoz, és akkor Sawyernek is ott kellett volna lennie. Igaz, az is lehet, hogy csak nem akarták a színésznek fizetni azért a pár másodperces megjelenésért, és ott van Sawyer a sátor(?) előtt.

Nagy kérdés még, hogy jövő héten vajon melyik szálat viszik tovább, kinek a részét láthatjuk majd (a rész címéből kitalálható). Én remélem a templomba utazós szálat is folytatják majd, hiszen akkor valószínűleg összefutna Kate és Claire (persze csak akkor, ha utóbbi is megy a templomba). A részt én 9/10-re értékelem, nekem még mindig nem volt perfekt, de ha így folytatódik a sorozat, akkor is simán ez lesz a legjobb évad.

Szólj hozzá!

Címkék: kritika sorozat lost 9outof10

A bejegyzés trackback címe:

https://habibarpult.blog.hu/api/trackback/id/tr161787947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása