Kiemelt cikk

HabiBárpult

Pár barát által készített blog amiben a sorozatokról, filmekről, fociról, viccekről, zenéről és a kockulásról olvashatsz.

Elérhetőség

Ha valami kérdés, kérés van, ezen a címen érhettek el minket:

habibarpult@gmail.com

HABItémák

24 (22) 30 rock (22) 5outof10 (34) 6outof10 (43) 7outof10 (59) 8outof10 (62) 9outof10 (46) amerika (33) angol (22) avgn (41) berendelés (58) bl (32) blog (38) casting hírek (39) cbs (21) chuck (34) dexter (33) díjak (21) dota (23) dvd (23) e3 (30) előzetes (269) eminem (23) eredmény (107) évadpremier (20) évadzáró (77) family guy (22) film (116) flash forward (23) foci (204) forma 1 (40) glee (50) gól (22) gossip girl (24) heroes (50) hírek (189) house (21) how i met your mother (26) interjú (28) játék (245) kasza (23) kockulás (351) kritika (251) legnagyobb sorozatos szöveg (21) lost (95) magyar (33) magyarok (23) megjelenés (22) modern family (20) nbc (31) nézettség (52) nők (22) pilot (29) playstation (38) poén (276) poszter (56) promó (66) ps3 (62) raj (26) rap (100) reklám (21) részlet (62) sorozat (1017) star wars (26) supernatural (49) szavazás (37) the big bang theory (29) the office (27) the vampire diaries (20) toplista (63) true blood (39) u20 vb (20) utánpótlás (20) viccek (57) vicces (65) videó (440) wtf (33) xbox360 (21) youtube (34) zene (275) Az összes téma

Friss topikok

Indavideó

Linkblog

Látogatók

free counters

FlashForward - 1x11-18, a szünet utáni részek

2010.05.03. 14:21 muforlife

A sorozat első 10 részét szidtam, nem is tetszett, a szünet után viszont, véleményem szerint, teljesen nézhető lett a FlashForward, még az ordító baromságok ellenére is. Vannak rejtélyek, kapunk néha infókat is, én tehát élvezem, sokkal jobban, mint az évad másik high concept sci-fijét, a V-t (arról is lesz kritika, talán ez után).





















Persze vannak hibák. A színészek, főleg Joseph Fiennes aka Mark Benford, még mindig nem tanultak meg játszani, legalábbis itt a sorozatban nem erőltetik meg magukat. A karakterek rengetegen vannak, és 3-4 kivételével nem érdekesek, aki meg az, azt hamar kiírják az írók. Ráadásul a rengeteg karakternek köszönhetően, a legtöbben minden harmadik epizódban szerepelnek csak, vagy még ritkábban.

A wtf-pillanatok, a csavarok sokszor le vannak semmizve pár rész után (értsd: még egyet csavarnak rajtuk), ami, lássuk be, elég nagy gciség az írók részéről. Ez körülbelül olyan,  mintha a Lostba nem jelentett volna semmit a 3. évad végi "we have to go back". Ja, bocs, ez rossz példa, mert nem is jelentett. Na de erről majd máskor.

A rész végi wtf-okat van, hogy meg sem említik a következő részben, a 15. rész nagy csavarját például csak a 18-asban vették újra elő. Ráadásul vannak olyan csavarok, amiknek tényleg semmi jelentőségük, és valószínűleg nem is lesz, mert soha a büdös életben nem fog kitartani addig a sorozat, amikor bekövetkezhetnének.





















Mark Benford karaktere akár egy külön fikázást is kaphatna, annyira pocsék. Néha akkora butaságokat is csinál, hogy csak fogom a fejem. Mindig a nehezebb módszert választja, és olyan dolgokat hisz el másoknak, amik teljesen átlátszó hazugságok, még csak gondolkoznia sem kéne. Viszont, néha hihetetlen, hogy mikre nem jön rá. Spoilermentes a kritika, tehát nem fogok konkrét példákat mondani, de tényleg beszrás. Hát igen, ez van, ha 15 rész alatt 3 különböző ember irányítja a sorozat írását. Teljesen szétesnek a karakterek.

Sajnos a legtöbb karakter az ilyen szinten van, mint Benford. Ott van például a kórházas bagázs, akik valószínűleg senkit sem érdekelnek, ott van Benford felesége, aki most ugyan kapott egy érdekes szálat, de 17 részen keresztül semmit sem csinált, és azért az ügynökségnél is vannak páran, akiket ki lehetne szórni. Pedig a sorozat karakterdráma is lenne, csak hát gyenge karakterekkel ezt nehéz megvalósítani.

DE, és ez egy akkora de, hogy olyat el sem tudsz képzelni. A főszál azért mégiscsak érdekes. Ugyan több van ebben az alapsztoriban, de a 10-es rész óta azért bepörögtek az események rendesen, megismertük picit az ellenfelet, kiderült mi okozta a flashforwardokat, kiderült ki suspect zero, tehát válaszok vannak dögivel. Ha nem is a legjobbak, de legalább vannak.





















Nekem a sok csavar, wtf is bejön, hiába csak szopatás az írók részéről. És a rengeteg hiba mellett mégis érdekes marad a sorozat. Én komolyan nem tudom miért, de jobban érdekel, mint a V például. Pedig nagyon gyengén van megírva, a párbeszédek, a történések, a megoldások, amiket egyes karakterek választanak, mindenen látszik, hogy ez nagyon nem profi munka. És mégis tetszik.

Még a karakterek közt is vannak érdekesebbek, mint például Janis, akire nagyon rágyúrtak az évad második felében, vagy a japán csaj, az új, savant-kóros arc, "Charlie a Lostból" aki itt Simon néven fut, és Rambo Szakáll Aaron is, aki ugyan az évad első felében még lazán a legrosszabb karakter volt, mostanra megkedveltem, és szorítok is neki, hogy sikerüljön megtalálnia a lányát.

Az is tetszik, hogy próbálkoznak a tudományos magyarázattal, és nekem, mint aki semmit nem tud a fizikáról, hihetőnek tűnnek a dolgok, ez pedig elég szerintem egy sorozatnál. Az viszont eltűnt az évad második felére, hogy vajon meg lehet-e változtatni a sorsunk (vagyis... de ez spoiler lenne), meg ezek a vallási kérdések, legalábbis az utóbbi 3-4 részben ez már nagyon nem játszott szerepet. Valószínű, hogy itt történt amúgy a 2. showrunnerváltás, és ez a csávó jobban akart a történésekre koncentrálni. Ennek köszönhető talán, hogy most már nem nagyon látjuk az átlagemberek flashforwardját, sőt, gyakorlatilag senkiét, mivel lassan már az összes főszereplőjét láthattuk teljesen.





















A kritikán azért látszik, hogy próbálkoztam a pozitívumok felsorolásával, de nem nagyon sikerült, sokkal több a rossz dolog a sorozatban. Ez van, nekem, ennek ellenére is tetszik. A pontszám az jó kérdés, nem nagyon tudom eldönteni, hogy mit kapjon, mert tényleg rengeteg a hiba, és tényleg nem jó a sorozat, de azért mégis jobb, mint az évad első fele, ezt szerintem el lehet ismerni. Áhh, egyen fene, megkapja az 5/10-et.

Szólj hozzá!

Címkék: kritika sorozat flash forward 5outof10

A bejegyzés trackback címe:

https://habibarpult.blog.hu/api/trackback/id/tr741971228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása