Kiemelt cikk

HabiBárpult

Pár barát által készített blog amiben a sorozatokról, filmekről, fociról, viccekről, zenéről és a kockulásról olvashatsz.

Elérhetőség

Ha valami kérdés, kérés van, ezen a címen érhettek el minket:

habibarpult@gmail.com

HABItémák

24 (22) 30 rock (22) 5outof10 (34) 6outof10 (43) 7outof10 (59) 8outof10 (62) 9outof10 (46) amerika (33) angol (22) avgn (41) berendelés (58) bl (32) blog (38) casting hírek (39) cbs (21) chuck (34) dexter (33) díjak (21) dota (23) dvd (23) e3 (30) előzetes (269) eminem (23) eredmény (107) évadpremier (20) évadzáró (77) family guy (22) film (116) flash forward (23) foci (204) forma 1 (40) glee (50) gól (22) gossip girl (24) heroes (50) hírek (189) house (21) how i met your mother (26) interjú (28) játék (245) kasza (23) kockulás (351) kritika (251) legnagyobb sorozatos szöveg (21) lost (95) magyar (33) magyarok (23) megjelenés (22) modern family (20) nbc (31) nézettség (52) nők (22) pilot (29) playstation (38) poén (276) poszter (56) promó (66) ps3 (62) raj (26) rap (100) reklám (21) részlet (62) sorozat (1017) star wars (26) supernatural (49) szavazás (37) the big bang theory (29) the office (27) the vampire diaries (20) toplista (63) true blood (39) u20 vb (20) utánpótlás (20) viccek (57) vicces (65) videó (440) wtf (33) xbox360 (21) youtube (34) zene (275) Az összes téma

Friss topikok

Indavideó

Linkblog

Látogatók

free counters

A 20 legfeleslegesebb Lost-epizód

2010.05.18. 20:23 muforlife

Mármint a sorozat végkimenetele szempontjából. A listát amúgy a Vulture állította össze, ott még indoklást is írnak az egyes epizódokhoz, én csak a címüket, és a rövid leírásokat írtam le (na meg azt, hogy egyetértek-e a helyezéssel). A tovább után, mert hosszú.

20. Meet Kevin Johnson (4x08)

Miután (talán a 6-osban) kiderült, hogy Michael Ben embere a hajón, a 8. epizódban megkaptuk flashbackekben háttérsztorit, hogy hogyan jutott  el a hajóra. Azt hiszem, ezt nem kell magyarázni.

19. Adrift (2x02)

A jelenben azt láthatjuk, ahogy Sawyer és Michael úszkálnak a tengeren, a hajótörés után, plusz Kate és Locke szemszögéből is végignézhetjük, mi történt a bunkerba jutás után. A részben Michael állt a flashbackek középpontjában.

18. The Package (6x10)

Azt hiszem erre még mindenki emlékszik: a Jin és Sun-centrikus epizód az évadban. Ha belegondol az ember, tényleg nem történt itt se semmi, egyedül azt tudtuk meg, hogy Desmond a "csomag", ami meg annyira nem volt nagy wtf, már a csomag első említése után számítani lehetett erre.

17. The Little Prince (5x04)

A Kate-centrikus epizód az 5. évadban, amelyben a szigeten kívül Ben győzködi az Oceanic Six-et, a szigeten pedig, az időutazásoknak köszönhetően, a karakterek elkezdenek megbetegedni.

Azt hiszem ezzel is együtt lehet érteni, hiszen a rész csak az időhúzásra volt jó.

16. Eggtown (4x04)

A 4. évad Kate-es epizódja, melyben a szigeten Locke fogságban tartja Miles-t, a szigeten kívül pedig Jack megmenti Kate-et a börtöntől.

Kate-es epizód, szerintem ezt sem kell magyarázni.

15. What Kate Does (6x03)

Az egész templomos szakasz mehetett volna a kukába, viszont ez az epizód kifejezetten rossz volt. Az ALT-ban amúgy Kate menekült a rendőrök elől, majd összefutott Claire-rel, ha valaki esetleg elfelejtette volna már.

14. Catch 22 (3x17)

Desmond-centrikus epizód, amelyben Naomi megérkezik a szigetre, a flashbackekből pedig kiderül, hogy Des pap volt valamikor.

Azzal egyetértek, hogy ezek a flashbackek feleslegesek voltak, a szigeten történtek viszont tetszettek nekem, Charlie-ért is lehetett izgulni, meg nagy kérdés volt, hogy vajon ki érkezik a szigetre.

13. Further Instructions (3x03)

Na, ezzel teljesen egyetértek, én mikor először láttam a 3. évadot, ki is hagytam ezt az epizódot. Persze nem direkt, de semmit sem veszítettem, így is lehetett érteni a folytatást. A rész amúgy főleg a flashbackek miatt volt felesleges, ahol valami szektába, vagy ilyesmibe csatlakozott Locke, de annyira felesleges volt az egész, hogy már totál kiment a fejemből.

12. Whatever the Case May Be (1x12)

A flashbackekben Kate bankot rabol egy játékrepülőért, a jelenben pedig Sawyer és Kate megtalálják a marsall ládáját.

Ezzel megint csak nem értek egyet, szerintem fontos epizód volt a karakter szempontjából, ráadásul jó is volt, főleg ha azt nézzük, hogy milyen gyenge karakter lett Kate-ből mostanra.

11. Moth (1x09)

Charlie-centrikus epizód, a flashbackekben megmagyarázzák, hogyan lett Charlie heroin függő, a szigeten pedig épp próbálja letenni a szert, és bennragad a barlangban Jackkel.

Azt írják indoknak, hogy Charlie függősége kaphatott volna valami eredetibb magyarázatot, és ez ugyan igaz, de szerintem simán volt ennél feleslegesebb epizód a sorozat során (pl a Meet Kevin Johnson is).

10. Collision (2x08)

Ana Lucia-központú epizód, a szigeten Shannon lelövése után járunk, a flashbackekben pedig kiderül, hogy Ana Lucia rendőr volt valamikor.

Mivel a karakter ezután csak 10 részet élt, nem sok jelentősége volt ennek az epizódnak. Sőt, gyakorlatilag semmi.

9. Some Like It Hoth (5x13)

Az egyetlen Miles-centrikus epizód, melyben kiderül, hogy Pierre Chang Miles igazi apja.

Ezzel valamilyen szinten egyet tudok érteni, hiszen Miles, azon kívül, hogy vicces beszólásai voltak, nem sokat csinált az utóbbi 3 évadban, és valószínűleg jobb lett volna, ha inkább megtudunk valamit arról, hogy miképp tud beszélni a halottakkal (vagy ha nem is tudjuk meg, legalább foglalkozhattak volna ezzel).

8. Abandoned (2x06)

A Shannon-centrikus epizód, a 2. évadban. A szigeten Waltot látja a csaj, a flashbackekben pedig megpróbálják kicsit szerethetőbbé tenni a karaktert (nem sikerült nekik).

Na, erre tényleg semmi szükség nem volt, főleg úgy, hogy egy résszel ezután meghalt a karakter.

7. Homecoming (1x13)

Újabb Charlie-epizód. A szigeten most került meg Claire, és Ethan azzal fenyegeti a túlélőket, hogy egyesével megöli őket, a flashbackekben pedig azt láthatjuk, hogy Charlie bármire képes lenne a heroinért.

A flashbackek szempontjából ez lehet felesleges volt, de szerintem a szigeten érdekes dolgok történtek, és nincs helye a listán.

6. Dave (2x18)

Hurley képzeletbeli barátja megjelenik neki a szigeten, és Hurley azt hiszi, hogy a szigetet is csak képzeli.

Azt hiszem az mindent elmond a véleményemről, hogy egyik kedvenc részem volt ez. Persze az igaz, hogy a sztori szempontjából felesleges, hiszen az volt a lényege, hogy nem Hurley képzeli az egészet, de szerintem akkor is jó epizód volt.

5. Lighthouse (6x05)

Erre is emlékeztek gondolom, a világítótornyos rész. Szerintem nincs helye a listán, persze hülyeség, hogy eddig még senki nem látta a tornyot, de én igenis örültem, hogy kaptunk válaszokat. Ennek ráadásul még lehet jelentősége a fináléban is.

4. Fire + Water (2x12)

A szigeten Aaront, a flashbackekben pedig az öccsét próbálja megmenteni Charlie, utóbbit a herointól, előbbit pedig az öööö, hát az jó kérdés, hogy mitől.

Ez csak a negyedik?

3. Tricia Tanaka is Dead (3x10)

Mikor Hurley-ék megtalálják a Dharma-kisbuszt.

Persze, felesleges, mégis, a sorozat legfeelgoodabb része, rengeteg jó poénnal.

2. Stranger in a Strange Land

Jack és a tetoválás. Nem akarok többet mondani, hátha nem jut eszetekbe a sorozat legborzalmasabb része. (jó pont amúgy az eredeti cikkben, hogy inkább az other-ök seriffjéről kellett volna megtudnunk többet, akit sajnos nagyon hamar elfelejtettek a sorozat írói)

1. Exposé

Hopp, erről meg is feledkeztem (azt hittem a múlt heti rész lesz az első). Paulo és Nikki epizódja. Lehet nem volt borzalmas rész, de hogy ez volt a legfeleslegesebb, az tuti.

Nagy kimaradók (szerintem):

  • Long Con - 2x13, Sawyer megszerzi a fegyvereket a szigeten, "new sherrif in town"
  • The Glass Ballerina - 3x02, a Sun és Jin-centrikus epizód az évad elején, de annyira fontos volt, hogy fogalmam sincs mi történt benne
  • Par Avion - 3x12, Claire-centrikus rész, melyben galambokkal próbálnak segítségért küldeni
  • The Economist - 4x03, csak azért, mert kibaszott mérges vagyok, hogy azóta sem foglalkoztak az Economisttal - Sayid-centrikus epizód
  • The Other Woman - 4x06, Juliet-centikus epizód, a múltban azt láthatjuk, hogy vele csalta Goodwin a feleségét, a jelenben pedig Faraday-ék valamilyen kísérletet végeznek, egy addig ismeretlen, és azóta meg sem említett Dharma állomáson, Juliet pedig ezt próbálja megakadályozni. Vagy Faraday-ék ki akartak kapcsolni valamit? Fogalmam sincs, de teljesen mindegy.
  • Something Nice Back Home - 4x10, Jack és a vakbélgyulladás. Sokan találgattak, hogy lesz valami jelentősége Jack műtétjének a fináléban, de nem lett. A flashforwardokban pedig csak a Jater-ökenk (akik Jacket és Kate-et együtt szeretnék látni) kedveztek az írók.

Persze ha azt nézzük, hogy igazából Jacob és a Füst harcáról szól a sorozat, meg a candidate kereséséről, akkor a teljes 4. és 5. évad felesleges volt, de ez már csak részletkérdés.

1 komment

Címkék: sorozat lost toplista

A bejegyzés trackback címe:

https://habibarpult.blog.hu/api/trackback/id/tr442013848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venuswoman · http://sorozatdara.blog.hu 2010.05.19. 01:30:25

a tetoválós rész tényleg a legalja volt, de hol van a múlt heti ep? oké h ott próbáltak magyarázatokat adni, de ilyenből én inkább nem kértem volna, szánalmas volt.
süti beállítások módosítása